Lumea romaneasca

Redactia
Muzica pe spuma vacantei. Candy. "Ne-am placut una pe alta din prima clipa". Cu o vara plina de concerte, cu doua videoclipuri la activ ("Lasa-ma in pace" si "Mergem la mare") si cu un album foarte bine realizat, trupa Candy a dat o lovitura anul acesta. Muzica suna atat de bine, incat posturile de rad...

Muzica pe spuma vacantei
Candy
"Ne-am placut una pe alta din prima clipa"
Cu o vara plina de concerte, cu doua videoclipuri la activ ("Lasa-ma in pace" si "Mergem la mare") si cu un album foarte bine realizat, trupa Candy a dat o lovitura anul acesta. Muzica suna atat de bine, incat posturile de radio si de televiziune se inghesuie sa difuzeze zilnic melodiile celor trei fetiscane
S-a intamplat intr-o zi de martie

Dupa ce ca sunt talentate, fetele de la Candy mai sunt si foarte frumoase. Ar fi putut deveni manechine, fotomodele sau actrite de cinema, dar la cei 15 ani pe care ii au visul lor auriu este muzica. Cred in ea, vor sa pluteasca pe valurile ei catre glorie. Un pas a si fost facut: melodiile lor sunt fredonate pe strada si se aud peste tot, la terase, in discoteci, in autobuze si in metrou. Claudia, Giulia si Elena s-au cunoscut anul acesta, intr-o zi de martie. "Ploua ingrozitor afara si eram emotionate. Nu ne venea sa credem ca in sfarsit ni s-aimplinit visul de a canta intr-o formatie. Ne-am placut una pe alta din prima clipa."
Laurentiu Duta, liderul trupei 3 Sud Est, le-a facut cunostinta si s-a hotarat sa le ajute sa se lanseze, fiind producatorul lor muzical. Asta, dupa ce fetele avusesera "antecedente" serioase in muzica. Claudia canta de la varsta de 7 ani. A inceput sa ia lectii de canto si, mai tarziu, a participat la diverse concursuri. O adevarata Balanta, Claudia a stiut sa puna in cumpana avantajele si dezavantajele unei cariere in muzica si sa aleaga doar partea buna a lucrurilor.
In ce-o priveste pe Elena, ea este o Tauroaica ambitioasa si incapatanata. A inceput sa cante de-abia acum doi ani. "Imi doream mult sa devin cantareata, dar nu credeam ca voi reusi. Nici parintii nu credeau ca asta e menirea mea. Ma vedeam mai degraba avocata cu renume."
La cei 16 ani, Giulia are deja un trecut muzical. Prima data cand s-a suit pe o scena a fost la varsta de 5 ani, la Cazino Victoria, intr-un spectacol de Craciun. Mai tarziu, a prezentat singura emisiunea de televiziune "Hot Megazone", care se transmite pe un post local din Galati. A ajuns si la "Scoala Vedetelor", dar prea tarziu, caci "deja nu se mai facea nimic serios". Tot Laurentiu Duta e si cel care a convins-o sa renunte la o posibila cariera solo si sa se alature unei trupe. "Ma mir ca am acceptat. Sunt o persoana tare incapatanata. Cand le-am intalnit pe fete am ramas insa socata de talentul lor si mi-am dat seama ca e mult mai bine sa ramanem impreuna."
- Nu credeti ca publicul s-a saturat de formatii de fete si baieti, facute dupa model occidental?
Claudia: - Ba da, e posibil sa se fi saturat de ideea de trupa. Dar daca faci treaba buna si muncesti enorm...
Giulia: - ...daca aduci si ceva original...
Claudia: - ...adica sa dai tot ce ai mai bun in tine, nimeni nu te va da la o parte si vei avea succesul meritat.
Giulia: - Noi speram sa nu se sature nimeni de noi si sa facem publicul sa ne placa asa cum suntem.Pretul succesului

Unii dintre noi se mira si acum de succesul fetelor de la Candy, care au doar 14,15 si 16 ani. Si totusi, panoplia de vedete occidentale cuprinde o gramada de adolescenti. Ganditi-va la Vanessa Paradis care la 14 ani lansa hit-ul "Taxi" si era deja top model de la 12 ani, sau ganditi-va la mai recentele Britney Spears si Christina Aguilera. Ca sa nu mai vorbim de trupa Hanson, ai carei membri, in momentul in care au devenit vedete, aveau 11, 14 si 16 ani.
Dar succesul se plateste greu. Pe langa faptul ca nu prea dorm, fetele au repetitii si concerte zi de zi. Si-apoi, mai sunt si multimile de admiratori, vesnic insetati de autografe si de fotografii. Cand s-a filmat cel de-al doilea videoclip, "Mergem la mare", Claudia a cazut de pe pompa de benzina unde trebuia sa danseze, din cauza vantului puternic. Clipul insa s-a filmat in continuare, iar pe ecran poate fi vazuta zambind nonsalant, cand de fapt avea un prosop plin de sange legat la coapsa.
- Sunteti asa de tinere si munciti atat de mult. Cum impacati scoala cu munca de turneu?
Claudia: - Pana acum, am impacat-o destul de bine. Eu intru in clasa a X-a, iar Giulia doar in clasa a Ix-a, fiindca a fost data un an mai tarziu la scoala.
Giulia: - Era prima zi de septembrie si trebuia sa merg la scoala, dar eu n-aveam treaba, cantam, ma jucam. Si-atunci, parintii s-au uitat la mine si-au zis: "Hai, mai stai si tu un an acasa".
Elena: - Eu ma pregatesc pentru examenul de capacitate. Chiar si-n turnee iau cate o carte cu mine...
- Si mai departe, ce drum veti urma?
Claudia: - Vom continua sa cantam, dar vom da si la facultate. Eu as alege Dreptul sau Jurnalistica.
Giulia: - Eu am sa dau la Limbi Straine, ca sa pot pleca in America.
Elena: - Eu as ramane in lumea show-biz-ului. Nici nu stiu la ce liceu sa dau admitere. Oricum, va fi unul din cele mai bune licee din Constanta. Sunt o eleva buna.
- Ce relatie aveti cu admiratorii vostri?
Claudia: - Foarte buna!
Giulia: - Cred ca mai bine de-atat nu se poate. Vorbim cu ei la telefon, le dam sfaturi, dam autografe, facem poze...
- Nu vi se intampla sa va oboseasca aceste mici atentii?
Giulia: - Cateodata ne mai si obosesc, dar ne fac prea multa placere ca sa renuntam la ele.
- Cand ati inceput sa simtiti ca va transformati in vedete?
Elena: - Ne simtim vedete pe scena, iar in viata de zi cu zi am ramas aceleasi.
Giulia: - Bineinteles, daca facem o plimbare pe plaja, in jurul nostru se-aduna roiuri de fete si de baieti. Dar nu ne pierdem mintile pentru atat.Si totusi, incepe scoala

- Ursitoarele v-au daruit tuturor frumusete. Cat credeti ca v-a ajutat felul in care aratati in succesul pe care l-ati obtinut?
Giulia: - Ne-a ajutat. O trupa care arata bine si mai canta si grozav atrage mult mai repede atentia.
Claudia: - Oricum, noi ne-am apucat de muzica fiindca avem aptitudini si ne place sa cantam, nu fiindca aratam bine.
- Cum s-a schimbat viata voastra de cand ati infiintat formatia?
Elena: - Am ramas oameni normali, singura problema e ca nu mai avem timp liber.
Claudia: - Viata personala nu prea mai exista...
Giulia: - Amicii nostri se simt putin neglijati. Prieteni nu avem si nici nu ne dorim. La anii pe care-i avem, ar fi prea devreme.
- In genul de muzica pe care il faceti exista rivalitate. Exista mai multe formatii de fete, la fel de frumoase si de talentate ca voi.
Claudia: - Sigur, exista o oarecare competitie intre trupe, dar toata lumea are loc pe piata, iar concurenta e mama succesului.
Giulia: - La urma urmei, publicul e cel care alege. In plus, nimeni nu are dansatori profesionisti cum avem noi. Avem doua fete, Corina si Lidia, si doi baieti, Bodgan si Belgin. Belgin danseaza de opt ani de zile, iar Lidia e balerina, a luat si premii.
- Cum va intelegeti intre voi? Mai trageti cate-o cearta, ca-ntre colege?
Claudia: - La inceput, cand nu ne cunosteam bine, ne mai certam. Mai sunt si-acum mici divergente, dar...
Giulia: - ...noi ne certam o data si ne impacam de cincizeci de ori.
- Efortul vostru, mai mare chiar decat gloria, va aduce vreun profit? Cat se poate castiga, la anii adolescentei, din muzica dance?
Giulia: - Pentru inceput, castigam destul de bine. Totusi, n-am reusi sa traim doar din muzica. Parintii ne sustin inca. Dar in scurt timp vom ajunge, cred, sa castigam si mai mult. Insa la varsta noastra banii conteaza mai putin.
- Vara e pe sfarsite, iar profesia voastra de baza e scoala. Cu ce sentimente asteptati sunetul clopotelului?
Giulia: - Mi-as dori sa nu inceapa inca scoala. Sunt obosita de cat am trudit. Zic si eu, ca greierasul lui Toparceanu: "Cri, cri, cri, toamna gri/ Nu credeam c-o sa mai vii!"...
Cu asta, interviul cu Candy a luat sfarsit. Fetele sunt amabile si zambesc, cu toate ca s-au trezit de la sase dimineata si pana maine dimineata la ora patru mai sunt multe, multe de facut. Pentru ele, insa, toate eforturile astea inseamna placerea si bucuria de a canta. Cand pe tot Litoralul se-aud piesele lor si cand la fiecare colt de strada sunt oprite de grupuri de admiratori, fetele de la Candy nu pot zice ca norocul n-a fost darnic. Cu ele, muzica noastra dance nu se mai face de ras...Dia Radu
Fotografii de Iulian Ignat