Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Sotul meu sufera de anemie Biermer". Dupa mai multe investigatii (analize de sange, mielografie, tomografie, colonoscopie, Rmn, endoscopie, frotiu de sange, punctie de stern), sotului meu i s-a pus diagnosticul anemie megaloblastica pe deficit de vitamina B12 si acid folic (an...

Cititorii Intreaba...

"Sotul meu sufera de anemie Biermer"

Dupa mai multe investigatii (analize de sange, mielografie, tomografie, colonoscopie, Rmn, endoscopie, frotiu de sange, punctie de stern), sotului meu i s-a pus diagnosticul anemie megaloblastica pe deficit de vitamina B12 si acid folic (anemie Biermer). Aceasta boala se manifesta printr-o amorteala care-i cuprinde corpul de la mijloc in jos. Are probleme cu tranzitul intestinal si nu este deloc stabil pe picioare, din aceasta cauza stand mai mult la pat. Tratamentele date de medicii care l-au consultat nu au dus la nici un rezultat. Din acest motiv, indraznesc sa apelez la cititorii revistei dvs. pentru a-mi indica un remediu naturist. Va multumesc si va doresc sanatate!Rosu Virginia-Stefania - Bucuresti</b><b>"Fratele meu are un <<nerv ciupit>>"

Va scriu in speranta ca-mi veti face cunoscut un tratament pentru suferinta fratelui meu, in varsta de 38 de ani. Acum doua luni a inceput sa aiba dureri in zona omoplatului stang, dureri care au persistat timp de doua zile. Din aceasta cauza, bratul i-a anchilozat partial. Cand durerea a disparut, bratul si-a revenit, dar a ramas cu degetul aratator amortit. Ce este de facut? La consult, medicul i-a spus ca are un "nerv ciupit" si ca o sa-i treaca in 3-4 saptamani, dar nu a fost asa. Va multumesc din suflet si va doresc multa sanatate!Cristina Sandulescu - Bucuresti</b><b>"Si eu, si baietelul meu racim foarte usor"

Am 25 de ani si - nu stiu din ce cauza - racesc foarte usor. Mi se intampla cam o data la 2-3 saptamani si stau o saptamana in pat, cu febra. Nu mananc carne, nu fumez, nu beau alcool sau cafea si totusi ma imbolnavesc. In tara in care locuiesc acum nu am asigurare medicala, asa ca nu pot merge la doctor, dar pastrez legatura cu mama mea, la Bucuresti, care, la nevoie, imi mai trimite cate ceva. Baietelul meu in varsta de patru ani are aceleasi probleme ca si mine. O data la doua luni trebuie sa apelez la antibiotice. Ma puteti ajuta?Lorena Feruta</b><b>"Doresc un tratament naturist pentru flegmon ischiorectal"

Am 47 de ani si am fost operata de flegmon ischiorectal. Doresc ca prin intermediul revistei sa-mi recomande cineva un tratament naturist pentru aceasta afectiune. De asemenea, as dori si un tratament pentru gusa polinodulara. Medicii mi-au recomandat sa ma operez, dar mi-e frica. Mentionez ca sufar si de obezitate gradul Iii.Mariana - Bucuresti</b><b>"Sotul meu are esofagita gr. I si reflux biliar"

Sotul meu in varsta de 34 de ani a fost operat acum un an de pancreatita acuta necrotica hemoragica si i s-a scos fierea. Dupa operatie, are esofagita gr. I si reflux biliar, cu pericolul de a face ulcer. Ia medicamente, dar se simte tot mai rau, iar o alta operatie nu este indicata. Poate mai exista cineva care a trecut printr-o asemenea suferinta si ne poate ajuta cu un tratament, indiferent de natura lui. Va rugam din inima sa ne ajutati.Angelica Cobzaru - tel. 094/39.00.48, 095/30.50.77 (Pentru aceeasi afectiune solicita tratament si d-l Diaconu Mihai din Bacau)

"Fetita mea sufera de sindromul Celiac"

Teodora, fetita mea in varsta de 2 ani, sufera de sindromul Celiac. Din luna noiembrie 1999, de cand a fost diagnosticata, am tratat-o cu Fronivim si tine regim alimentar foarte strict. Nu poate sa manance lapte si produse fainoase care contin gluten. Stie cineva un alt tratament pentru sindromul Celiac? Unde pot sa gasesc in tara produse care nu contin gluten? Va multumesc si astept plin de speranta raspunsurile dvs.Ardelean Mihai</b><b>"Mama mea are tumora hipofizara"

Mama mea a fost operata in 1998 de adenom hipofizar masiv, la Spitalul "Dr. Bagdasar" din Bucuresti. Dupa operatie s-a refacut complet, ramanand doar cu o atrofie a nervului optic, depistata inainte de operatie. In ianuarie 2000 a facut o tomografie de control. Rezultatul a fost pentru mine - singura care-l cunosteam - naucitor: tumora a inceput sa se refaca intr-un ritm alert. In toamna se pune problema unei noi operatii. Mama nu stie inca nimic. I-am ascuns adevarul, sperand sa existe o alta metoda de tratament, mai putin dureroasa. Cand va scapa oare mama de operatii? Vom avea vreodata garantia ca tumora nu va recidiva? Daca cineva s-a confruntat cu aceasta situatie si cunoaste vreo metoda de tratament pentru vindecarea tumorii hipofizare si a atrofiei nervului optic - alta decat cea chirurgicala -, il rog sa ma ajute urgent prin paginile revistei. O fiica disperata,A. M. - Ploiesti</b><b>"Cum se poate scapa de o formatiune tumorala inghinala?"

Va scriu aceste randuri in speranta ca prin intermediul revistei mama mea, in varsta de 71 de ani, va gasi o cale de vindecare. Are o formatiune tumorala inghinala la soldul drept de aproape trei ani. La examenul tomografic s-a evidentiat inflamarea lantului ganglionar abdominal. Piciorul drept este umflat de la sold pana la talpa. Acuza dureri in zona stomacului, a abdomenului, si in plus mai are si insuficienta cardiaca, fibrilatii si hipertensiune. Mama mea refuza cu incapatanare sa faca biopsie si eu nu stiu ce sa mai fac. Starea de slabiciune in care se afla si lipsa totala a poftei de mancare ma duc la disperare. Va rog sa ma indrumati. Ce sa fac?Marcela Tone - Tulcea</b><b>"Mi s-a descoperit un sindrom de disfunctie odiana"

La Spitalul Clinic Fundeni mi s-a descoperit un sindrom de disfunctie odiana neoperabil, din cauza caruia nu am voie sa consum nici un fel de grasimi. Chiar si cele din lapte imi provoaca crize groaznice. Rog cititorii care stiu un tratament naturist sa-mi raspunda prin intermediul revistei. Va multumesc si sa va dea Dumnezeu sanatate!Iluc Stratica - Brasov</b><b>"Caut o solutie pentru vindecarea chisturilor pielonefritice"

Copilul prietenei mele, un baiat in varsta de 16 ani, a fost diagnosticat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti cu mai multe afectiuni renale : chisturi pielonefritice cu dimensiunile de 1,4 - 1,8 cm, enurezis nocturn si pereti ingrosati ai vezicii urinare. I s-a administrat un tratament cu foarte multe medicamente din cauza caruia nu se simte deloc bine. De aceea vreau sa-i rog pe cei care au avut probleme asemanatoare si au reusit sa le rezolve sa ne recomande un tratament naturist sau orice alta solutie pentru vindecarea acestui copil. Va multumesc si va doresc numai bine!Gabriela Dobrita - Constanta</b><b>"Baietelul meu are hernie de scrot"

Fiul meu in varsta de un an si cinci luni are hernie de scrot, deocamdata neoperabila. Va rog sa-mi recomandati un remediu naturist sau un medic foarte bun care sa-mi dea un sfat. Mi-e frica sa-l operez. Nu as vrea ca puiul meu sa treaca de mic prin asa ceva. As mai vrea sa stiu din ce cauza s-a imbolnavit de asa ceva la o varsta atat de frageda. Va multumesc din suflet!Gabriela Sava - Vaslui</b><b>"Am necroza aseptica de cap femural bilaterala"

Am 34 de ani si in urma cu trei ani m-am imbolnavit de glomerulonefrita membranoasa cronica. In urma tratamentului cu Prednison pe care l-am urmat timp de doi ani, am facut necroza aseptica de cap femural bilaterala gr. Ii-Iii. Va rog din suflet sa ma ajutati, poate se gaseste un remediu naturist pentru aceasta boala, ca sa nu mai ajung la operatie.Ilonka Harciar - Topolovatul Mare, jud. Timis</b><b>"Sora mea are o rana deschisa la san"

Datorita unui neoplasm mamar, sora mea a facut sub san o rana care se tot extinde. A facut si chimioterapie, dar fara rezultate benefice. Rana supureaza permanent si, la anumite intervale de timp, sangereaza. In stadiul acesta nu mai poate fi operata. Va rog sa-mi recomandati un tratament care s-o salveze pe sora mea de aceasta cumplita boala.F. C. - Iasi

"Baietelul meu sufera de purpura Henoch Schonlein"

In luna februarie a acestui an, baietelul meu, in varsta de 2 ani si jumatate, a fost diagnosticat cu o boala rara: purpura Henoch Schonlein si ptoza renala dreapta. Desi a fost sub tratament medicamentos, la ultimele analize nu s-a observat nici o ameliorare a starii lui de sanatate. Rinichii ii sunt afectati, are o stare continua de nervi si vorbeste cu greutate. Cu speranta ca exista cineva care a invins aceasta boala, astept sa-mi recomandati si mie un tratament naturist.Mihaila Lacramioara - Iasi

"Caut adresele unor distribuitori ai medicamentelor Venen-Ex si Veno-Night"

Bunica mea a urmat un tratament cu Venen-Ex si Veno-Night, in urma caruia s-a simtit foarte bine. Am incercat sa comand din nou aceste creme, dar mi s-a spus ca firma importatoare (Rom Direct Impex Srl) nu mai este autorizata sa le distribuie. De aceea, va rog sa-mi comunicati adresa unor alti distribuitori ai acestor doua produse. Va multumesc,Diana Silveanu - Piatra-Neamt

"Caut fructe sau frunze de merisor"

Cautand pe Internet, am gasit remedii naturiste ce sunt recomandate in infectii ale tractului urinar cu E-coli. Planta folosita se numeste merisor (Vaccinium vitis-idaea) si se poate consuma sub forma de suc din fructe sau ceai din frunze. Am cautat la Plafar si in farmacii, dar nu am gasit. Va rog sa ma ajutati sa procur aceasta planta (fructe sau frunze).Mirela - Pitesti, tel. 093/22.81.49

Cititorii Multumesc Pentru Vindecari

"Cu ajutorul aparatului Salin, starea sanatatii sotului meu s-a imbunatatit"

Prin intermediul revistei Formula As, prietenii mei din Sibiu au aflat ca firma Tehnobiotic din Buzau realizeaza un aparat - Salin - care i-ar fi util sotului meu, Otto Katapski, in ameliorarea bolii sale. Avand astm si o insuficienta respiratorie pe care o trateaza cu multe medicamente si cantitati mari de cortizon, am apelat si la acest aparat. Starea sanatatii sale cunoaste deja o ameliorare si ne da sperante pentru viitor. As dori sa multumesc pe aceasta cale redactiei pentru informatiile cuprinse in paginile de sanatate ale revistei, cat si d-lui inventator Pascu T., care a contribuit la usurarea grelei suferinte a sotului meu.Elke Katapski - Heidelberg, Germania

"Ii multumesc d-nei Cosma Liliana din Deva,
cu a carei reteta m-am vindecat"

Sunt o cititoare fidela a acestei reviste si vreau sa va multumesc pentru tot ce faceti si, in mod special, pentru minunatele retete pe care le publicati. De zece ani ma chinuia o eczema cumplita, pe talpile picioarelor. In decembrie 1999, in nr. 394 al revistei F. As, am gasit o reteta care m-a scapat de acest chin si in prezent sunt aproape vindecata. Ii multumesc pe aceasta cale d-nei Cosma Liliana din Deva, care a publicat aceasta reteta si ii doresc multa sanatate. Redau reteta cu pricina, pentru a beneficia si alti eventuali interesati: Nidoflor - 2 tuburi, Cloramfenicol - 0,75 g. Se prepara la orice farmacie o alifie, cu care se unge zona afectata dimineata si la amiaza. Seara, talpile se spala cu apa si sapun, frecandu-se cu un burete. Se sterg cu prosopul si se ung din nou. Multa sanatate si mii de multumiri.Elena Florescu, str. Saturn nr. 41, sc. B, ap. 40, Brasov

"Cu ceaiurile d-lui Gh. Motorca, sotul meu s-a vindecat de cancer pulmonar"

In urma cu un an, sotului meu i s-a detectat un cancer pulmonar inoperabil. A fost imediat internat in spital, unde i s-au facut sedinte cu citostatice. La sfatul unui prieten apropiat, care aflase despre d-l Gh. Motorca din revista Formula As, am apelat si noi la ceaiurile domniei sale. Dupa trei luni - timp in care a facut 5 sedinte de citostatice si a baut respectivele ceaiuri de plante - radiografia pulmonara a iesit buna. A facut si o tomografie computerizata, al carei rezultat il alatur la scrisoare. Toti doctorii au fost impresionati si nu le-a venit sa creada ce vad. Tumora disparuse complet. In prezent, sotul meu continua cura de ceaiuri, dublata si de un tratament contra anemiei si pentru fortificarea organismului. In speranta ca experienta noastra le va fi si altora de folos, ii multumesc d-lui Gh. Motorca pentru ceaiurile sale, care i-au redat sotului meu sanatatea.Bobocescu Anuta - Galati

Bursa Medicamentelor

SolicitariCaut urgent lamele pentru Glucometru

In anul 1994 am cumparat un aparat pentru testarea glicemiei, care se face doar cu o singura picatura de sange, scutindu-ma sa mai merg la spital. Fabricat in Sua si numit Glucometer, aparatul functioneaza cu niste lamele numite Glucostix. Problema este ca in Romania ele nu se gasesc, fiind constrans sa fac mari sacrificii pentru a mi le procura din Germania sau Italia. Daca imi poate facilita cineva aprovizionarea constanta cu aceste lamele, il rog sa o faca. Baiatul meu, in varsta de doar 17 ani, este diabetic insulino-dependent. Important: pe cutia care contine lamelele trebuie sa fie trecute cifrele de la 0 la 9. Cu deosebita stima si respect,Fam. Gheorghiu - Iasi...Cititorii Raspund

"Sufar de deseu vascular"
(Raspuns pentru Vantu Marioara - Brasov, F. As nr. 388)

Stimata doamna, in revista F. As, d-l dr. Nica Ion a dat numeroase sfaturi asupra modului de viata al cardiacilor. Recititi articolele publicate in numerele 333, 334, 351. Sufar si eu, ca si dumneavoastra, de inima, dar pe baza recomandarilor facute de d-l dr. mi-am schimbat regimul alimentar (am renuntat la carne si la grasimi), consum tarate de grau, mananc zilnic usturoi, beau lichide multe, ceai de paducel si astfel mi-am echilibrat suferinta, iar palpitatiile au disparut. Va doresc sanatate!Prof. Lucia Ionita - loc. Ratesti, jud. Buzau

"Mi s-a pus diagnosticul de vezica psihogena"
(Raspuns pentru Sabau Mihaela - Bucuresti, F. As nr. 388)

Am suferit si eu cumplit de vezica neurogena, dar m-am vindecat dupa zece zile de tratament la Clinica de Neurologie - Fundeni (prof. Proca sau prof. Sinescu). Boala noastra se caracterizeaza prin faptul ca vezica si-a pierdut elasticitatea si nu se mai poate contracta pentru evacuarea urinei, fiind deteriorata reteaua nervoasa. In cazul meu, vindecarea s-a produs cu injectii de Hidergin, asociat cu Miostin. Dozarea trebuie facuta de medic, pentru ca un abuz duce la scaderea tensiunii. Mentionez ca, in urma tratamentului facut la Fundeni, m-am vindecat pentru totdeauna. Au trecut de atunci 15 ani si nu mai am nici un fel de probleme. (Atentie: nu luati niciodata medicamente de tip Lizadon sau Scobutil, deoarece lenevesc si mai mult vezica urinara.)Zoica Ursache, Micro I7, bl. H, ap. 37, Galati

"Cum se vindeca oxiuroza?"
(Raspuns pentru A.M. - Botosani, F. As nr. 388)

Va propun urmatorul tratament: dimineata, prima masa sa fie constituita din patru linguri de orez crud. Orezul se spala, se lasa la inmuiat o ora. Se inghit boabele intregi sau se mesteca. Apoi, se consuma 1/2 litri apa distilata sau de izvor, timp de o ora. Dupa masa, nu se consuma nimic, cel putin doua ore. In lucrarea sa, "Cancer, leucemie", Rudolf Breuss afirma ca nu exista paraziti care sa reziste orezului crud. Este un puternic detoxifiant. Seara, la culcare, se consuma 100 g seminte de dovleac plus o cana de infuzie de cimbrisor. Alimente recomandate: grau, porumb, orez, fasole, legume fierte cu condimente si ghimbir, branza, ardei iute, piper negru, papaya, banane, castraveti, mere. Alimente interzise: fructe acre sau dulci, carne, peste, produse lactate (exceptie branza), zahar, melasa, cartofi, alimente grase, nuci, biscuiti. Rezultatele nu se lasa asteptate prea mult. Autotratamentul dureaza 45 de zile. (Te imbratisez, draga As, cu aceeasi dragoste cu care imi imbratisez parintii si surorile.)Albisoru Florina - loc. Troianul, jud. Teleorman, cod 0698

"Mama mea refuza sa mai manance"
(Raspuns pentru Alexandrina si Daniela C. - Timisoara, F. As nr. 388)

Mama dvs. va trebui sa faca un control la medic, pentru a vedea daca nu este o cauza mai grava. Daca este o simpla gastrita, va bea ceai din radacina de obligeana (maruntita fin), preparat la rece (a se vedea in cartea Mariei Treben modul de preparare si efectele ceaiului). Daca este un ulcer mai avansat (cu nisa), se poate face tratamentul Vangai: o lingura de ulei de masline se freaca bine cu o lingura de zahar pudra si cu un albus de ou. Se administreaza sapte zile la rand. Se spune ca aceasta reteta a salvat multi oameni de la interventia chirurgicala.
"Prietena mea sufera de sete patologica"
(Raspuns pentru Rozalia Anton - Bucuresti, F. As nr. 388)

O sfatuim pe prietena dvs. sa faca un examen serios si o encefalograma la un medic neurolog bun, pentru a se vedea daca nu este vorba de vreun cheag de sange sau o tumora care sa preseze "centrul setei" (aflat la baza creierului, spre cerebel). Apoi, sau in paralel, va trebui sa mearga la un psiholog bun (nu psihiatru!) si, daca va fi necesar, ulterior va merge la un medic homeopat cu experienta (de ex. sotii Maria si Pavel Chirila din Bucuresti).
"Tatal meu are o tumora necanceroasa la cap"
(Raspuns pentru Balan Ion - Ploiesti, F. As nr. 388)

Va indic o reteta pentru tumori la creier, incapsulate, necanceroase: A. Decoct din ramuri de corn. Se cauta ramuri tinere de corn, de grosimea unui creion, care se rup si, puse cap la cap, trebuie sa aiba lungimea de 1,50 m. Se pun la fiert intr-o oala cu 3 l de apa. Se fierb la foc mic, pana cand lichidul scade la jumatate. Se strecoara si se raceste (se tine la rece). In primele trei zile se va bea din acest decoct cate 0,5 l in fiecare zi, inainte de masa principala (se va bea intreaga cantitate, inghititura cu inghititura, fara a intercala alte alimente sau lichide intre inghitituri). In urmatoarele 4 zile se va face cate un decoct de 1,5 l pentru fiecare zi, deci in 4 zile se vor consuma 6 l de decoct. Aceasta cantitate de 1,5 l se va bea: fie toata, inainte de masa principala, fie fractionata in 3 reprize de 0,5 l fiecare, bandu-se inaintea fiecarei mese. Deci, in total, in 7 zile se vor consuma 7,5 l decoct pentru care vor fi necesari 7,5 metri de ramurele de corn. B. Infuzie din fructe de corn (se bea in continuarea tratamentului cu decoct din ramurele de corn). Timp de 7 zile, se vor bea cate 2 cani pe zi. Infuzia: la 1/4 l apa clocotita se pune 1 lingurita de fructe uscate. Se lasa 15 minute la rece si se strecoara. C. In a treia saptamana, vreme de 7 zile: din urina de dimineata se colecteaza jetul de la mijloc intr-un borcan, in care se adauga albusuri de ou (cat mai proaspete), dupa care se amesteca usor si se bea astfel: in ziua intai un albus; in ziua a doua doua albusuri; in ziua a treia, a patra si a cincea, cate trei albusuri, in ziua a sasea doua albusuri, iar in ziua a saptea un albus. (In total, 15 albusuri.) Albusurile sunt necesare ca sa izoleze tumora si sa o scoata. Urina are putere de osmoza, iar albusul are compozitia si consistenta potrivite pentru a extrage continutul tumorei. D. Extern, in dreptul tumorii, se va pune in fiecare seara cataplasma cu o ceapa coapta, in interiorul careia se va pune o bucatica de ceara curata de albine. (Se pot pune si cataplasme cu turtite din spanz macinat, amestecat cu tarate de grau - totul inmuiat cu apa calduta - sau comprese cu ceai mai concentrat de spanz, sau tinctura de spanz.) Aplicarea cataplasmelor sau a compreselor se va face pe toata durata tratamentului.
"Sufar de psoriazis vulgar pustular"
(Raspuns pentru Carmen-Viorica Filimon - Calarasi, F. As nr. 388)

Psoriazisul este trecut pe lista bolilor autoimune, adica a acelor nevindecabile. Dar, pana nu demult, si cancerul, lepra sau, mai recent, Sida erau considerate la fel. Or, stim bine ca astazi lucrurile s-au mai schimbat, si cancerul, lepra si chiar Sida sunt vindecabile sau se pot ameliora. Iisus vindeca orice boala, tocmai ca sa ne arate ca orice boala, oricat de grea, poate fi vindecata, daca ai credinta. Ii spunea bolnavului: "Credinta ta te-a mantuit!". Unul dintre putinele tratamente care au dat rezultate in astfel de boli (ca in aproape toate bolile de piele) este urinoterapia. Se va proceda astfel: se va face, timp de o saptamana, pregatire de intrare in post total cu urina si apa. In aceste 7 zile premergatoare, se vor bea ceaiuri depurative, infuzie, cate 2-3 l pe zi, din: coada-soricelului, coada-calului, troscot, trei-frati-patati, papadie (fara flori), anghinare si, din cand in cand, putin pelin. Separat, ceai de salvie (2 cesti pe zi). Daca aveti aciditate, se recomanda ceai din flori de salcam si, separat, ceai de obligeana preparat la rece - cate 6 linguri pe zi (vezi cartea Mariei Treben). Ceaiurile vor fi baute tot timpul tratamentului. Ca alimente (in cele 7 zile premergatoare postului) - cat mai multe salate crude, din zarzavaturi date pe razatoare, cu untdelemn crud, lapte batut, branza de vaci, iar ca bautura: bors de putinica (din tarate de grau), baut crud. Spre sfarsitul saptamanii, veti incepe sa beti dimineata, pe stomacul gol, cate un pahar de urina (cea de dimineata este cea mai eficienta). Veti colecta partea din mijloc a jetului, pe care o veti bea imediat, fara a va grabi. In a doua si a treia saptamana (si, daca puteti, si in a patra saptamana, deci 21 de zile), veti tine post numai cu urina si apa. Nu se mananca nimic si nu se bea altceva (in afara de urina) decat apa sau ceaiuri neindulcite. Daca este necesar, veti face 1-2 clisme pe zi cu ceai slab de musetel. Acum veti colecta separat si urina de la inceputul si sfarsitul jetului, cu care va veti unge pe piele, tamponand bine partile afectate. Jetul din mijloc (colectat separat intr-un borcan de 400 ml) se va bea. (Daca este putin acra, amara sau sarata, o veti dilua cu putina apa.) Dupa 2-3 zile, urina devine limpede, cu miros si gust slab. Nu se poate descrie in cuvinte ce medicament miraculos este urina si cat de eficienta este in orice boala (chiar si in Sida), dar mai ales in bolile de piele - inclusiv cancer de piele. In cartea "Urina, medicament pentru viata" se dau astfel de exemple, intre care si cel al unui pacient (W.B. din Boston - S.U.A.) care, in 1989, fiind bolnav de o grava maladie a sistemului imunitar (sindromul Behcet), a refuzat tratamentul cu Cortizon si s-a tratat cu urina (intern - post total cu urina si apa) timp de 40 de zile, dupa care a inceput sa se realimenteze putin cate putin cu cruditati. El spune: "Hrana mea de baza este formata din fructe si legume crude, branza de capra si cereale incoltite, iar nu faina (nimic pe baza de faina), pentru ca glutenul continut in faina (de grau, orz, ovaz) nu este hidrosolubil. El formeaza un mucus lipicios care face ca circulatia bioenergiei sa fie perturbata si toate functiile metabolice scad. (...) Urina contine forta vitala si reabsorbtia ei da o imensa energie organismului, spaland toate toxinele, iar facultatile mele intelectuale s-au dezvoltat intr-un mod fantastic." Tuturor celor ce vor urma tratamentele prescrise de mine le urez insanatosire totala. Dar este nevoie si de vointa, si de perseverenta. Dumnezeu sa va ajute pe toti!Ing. Maria Ghinea, bdul. Independentei, nr. 1, bl. 1, sc. C, et. 1, ap. 21, Iasi

"Fratele meu e dependent de heroina"
(Raspuns pentru Monica A. - Bucuresti, F. As nr. 388)

In tratamentul heroinomaniei, se apeleaza de obicei la medicatia de substitute (Nalorfina, Metadona, Buprenorfina) care, categoric, nu este un instrument terapeutic. Acesti dependenti au nevoie de o intreaga echipa de specialisti - medic, psiholog, asistent social, sociolog, ergoterapeut, de sprijinul real al familiei si al comunitatii. Pentru fratele dvs, va recomand sa va adresati Centrului de Zi pentru Tratamentul Toxicomaniei din Bucuresti, la Laboratorul de Sanatate Mintala din Berceni, centru condus de dr. Cristian Bengescu, iar pentru intoxicatii acute - la Spitalul de Urgenta Floreasca - dr. Dida Ardeleanu. De asemenea, puteti solicita o consultatie in domeniu conferentiarului dr. Dan Prelipceanu, director al Spitalului Clinic de Psihiatrie "Al. Obreja" din Bucuresti.Dr. Adascalitei Dana,
preparator universitar, medic rezident chirurgie generala - Iasi

"Fetitei mele i s-a pus diagnosticul de eczema seboreica"
(Raspuns pentru Pascu Elena - loc. Zarnesti, jud. Brasov, F. As nr. 388)

Dupa tratamente medicamentoase indelungate si fara nici un rezultat, am folosit la recomandarea unei doamne mai in varsta (pentru tratarea unei eczeme asemanatoare), o combinatie de trei plante: cicoare plus radacina de brusture plus soc (Plafar). Am facut o infuzie din aceste ceaiuri, in parti egale. Se beau 2-3 cesti pe zi, eventual indulcite cu putina miere. Separat, se face un decoct din radacina de brusture si se tamponeaza bubitele. Am folosit acest tratament si in cazul unei furunculoze de care a suferit baiatul meu, in varsta de 13 ani. Am verificat reteta la prieteni si cunoscuti. Cele trei ceaiuri vindeca eczeme, furunculoza, acneea si alte boli de piele. Incercati!Barsan Silvia, str. Ion Baiulescu, nr. 7C, ap. 1, sector 5, Bucuresti

"Am o secretie abundenta la nivelul gatului, dar medicii nu-mi gasesc vreo boala"
(Raspuns pentru Adam Maria - Tulcea, F. As nr. 424)

Am suferit si eu in urma cu mai multi ani de o bronsita cronica difuza supurata, care s-a caracterizat prin aceleasi simptome ca cele descrise de dvs., inclusiv o masiva hipersecretie. Deoarece ati suferit de faringita cronica si de rinita cronica, este foarte posibil ca agentul patogen sa va fi invadat traheea si arborele bronhic. Afectiunile pulmonare de natura netuberculoasa nu sunt vizibile radioscopic, diagnosticul putand fi stabilit cu precizie doar printr-o bronhoscopie, o interventie destul de neplacuta si traumatizanta, dar care prezinta in plus si avantajul recoltarii de la fata locului a aspiratului bronhic, permitandu-se astfel determinarea agentului patogen si a antibioticelor la care acesta este sensibil (antibiograma). N-ar fi exclusa nici posibilitatea unei micoze. V-as recomanda sa verificati daca nu cumva aveti si stari subfebrile (37,1-37,5?C), care denota o afectiune cronica de natura infectioasa, greu de stapanit fara un tratament corespunzator ca doza si durata. Va veti lua temperatura intre orele 15.00-16.00, tinand bine termometrul timp de cel putin 10-15 minute, spre a se evita obtinerea unui rezultat eronat, sub valoarea reala a temperaturii corpului. De asemenea, valorile peste normal ale unei analize a sangelui Vsh (viteza de sedimentare a hematiilor) pot pune si ele in evidenta cu certitudine existenta in organism a unui focar de infectie. In functie de temperatura corpului si de rezultatul Vsh, ar urma sa va adresati si unui medic specialist in afectiuni pulmonare de natura netuberculoasa, la care se pare ca nu ati apelat pana in prezent si pe care il puteti gasi in asa-numitele sectii de Supuratii Pulmonare care exista in cadrul unor spitale de boli infectioase. Pana atunci, ceaiul antibronsitic Plafar, care contine un amestec de plante medicinale eficient in tratamentul afectiunilor bronhice, v-ar putea ameliora starea generala, fara insa a distruge eventualul agent patogen. Feriti-va sa consumati bauturi si alimente reci, care pot intretine si agrava afectiunea de care suferiti. Va doresc perseverenta pentru stabilirea unui diagnostic corect si a unui tratament corespunzator.Valeriu Munteanu, str. Albac, nr. 1, ap. 16, Timisoara

Simpatii si antipatii intre alimente si medicamente- Nu orice mancare se potriveste cu orice medicament -
Iata un fapt destul de putin cunoscut si care poate sa produca accidente de sanatate: anumite medicamente au o reactie negativa daca sunt ingerate in compania unor alimente nepotrivite.
Iata cateva cazuri tipice de combinatii riscante:Antibioticele si produsele lactate

Anumite antibiotice, cum este de pilda Tetraciclina (recomandata frecvent impotriva infectiilor respiratorii si a acneei), se combina cu calciul din lapte si nu mai pot fi preluate din intestin. In cazuri extreme, eficienta medicamentelor dispare complet. Daca lactatele nu pot fi totusi eliminate din alimentatie, atunci intre mese si administrarea medicamentelor trebuie sa treaca minimum doua ore.
Medicamentele anticoagulante si legumele
Combinatia dintre substantele anticoagulante si legumele sau fructele care contin vitamina K (alunele, varza, sparanghelul, spanacul, sucurile combinate de legume) poate deveni extrem de periculoasa. Vitamina K activeaza efectul medicamentului, expunand bolnavul la pericolul de infarct sau atac cerebral.Antidepresivele si afumaturile

O combinatie periculoasa, ba chiar mortala este aceea dintre calmante si alimentele bogate in proteine, depozitate timp indelungat: branza fermentata, pestele afumat, mezelurile afumate, fasolea alba si drojdia. Tiramina continuta in aceste alimente poate provoca o criza de hipertensiune puternica. Abonatii la pastile calmante sa prefere alimentele proaspete.Medicamentele indicate in tratamentul anginei pectorale si grapefruitul

Medicamentele care contin nifedipina nu trebuie niciodata luate impreuna cu sucul de grapefruit. Motivul: bioflavonoidele continute de fructe tripleaza efectul medicamentului si pot aparea nedorite disfunctionalitati ale inimii.(Informatii preluate din revista germana Gesundheit)