Diverse

Redactia
Din initiativa Clubului Roman de Presa. Concurs De Presa Si De Fotografie. Clubul Roman de Presa organizeaza in acest an a doua editie a Galei Premiilor Clubului Roman de Presa, in cadrul careia se vor acorda premii pe cele trei mari segmente ale mass-media: presa scrisa, radio si televiziune. Sectiu...

Din initiativa Clubului Roman de Presa
Concurs De Presa Si De Fotografie

Clubul Roman de Presa organizeaza in acest an a doua editie a Galei Premiilor Clubului Roman de Presa, in cadrul careia se vor acorda premii pe cele trei mari segmente ale mass-media: presa scrisa, radio si televiziune. Sectiunile stabilite pentru concurs sunt urmatoarele:
- Presa scrisa: Jurnalism economic, Reportaj (Publicistica), Expresivitate jurnalistica, Stire de agentie, Premiul Compaq pentru Jurnalism It;
- Radio: Reportaj, Talk-show;
- Televiziune: Reportaj, Talk-show.
Pentru fiecare sectiune se vor face trei nominalizari si se va acorda un singur premiu, in valoare de 3000 Usd. La sectiunea "Jurnalism It", premiul va consta intr-un laptop Compaq. Nominalizarile vor fi anuntate din timp, printr-un comunicat al C.R.P.
La concurs pot participa toti autorii de articole, reportaje si comentarii din presa scrisa, autorii de stiri, reportaje, documentare, eseuri radio sau Tv, cu materiale publicate sau difuzate intr-unul din mediile de comunicare nationale sau regionale in perioada 1 septembrie 1999 - 30 septembrie 2000, si numai cu acceptul scris al broadcaster-ului sau al publicatiei care a finantat realizarea materialului. Acceptul va fi prezentat in forma unui acord de difuzare sau retiparire. Drepturile asupra produsului pe o perioada de un an de la decernarea premiilor vor fi acordate in exclusivitate Clubului Roman de Presa, care poate retipari sau redifuza materialul in vederea promovarii premiilor.
Fiecare autor se va inscrie cu 3 articole (presa scrisa) sau cu o singura productie audio sau video, la fiecare dintre sectiunile mentionate. Materialele vor fi insotite de fisa tip de inscriere, un Cv complet al autorului, o fotografie color tip pasaport/buletin si acordul scris al broadcaster-ului sau publicatiei in care au aparut materialele.
Presa scrisa. Materialele se vor prezenta in original plus doua printuri A4. Taxa de inscriere este de 60.000 lei.
Audio-video. Fiecare productie inscrisa in concurs va fi prezentata in varianta integrala. Pentru productiile video se va prezenta o copie Vhs (in cazul in care productia este nominalizata, se va trimite si copia Beta). Pentru productiile audio se vor trimite doua copii pe caseta audio (in cazul in care productia este nominalizata, se va trimite si copia Dat). In ambele cazuri se cere inscriptionarea vizibila a casetelor si carcaselor cu numele autorului si al productiei. Taxa de inscriere este de 60.000 lei.
Taxa de inscriere va fi depusa in contul Clubul Roman de Presa nr. 251105182700038697001, la Banc Post - Sucursala Unirea sau va fi platita la Secretariat - in momentul inscrierii.
Data limita a inscrierii in concurs este 15 noiembrie 2000. Decernarea premiilor va avea loc in cadrul Galei Clubului Roman de Presa, in 17 decembrie 2000.
Regulamentul detaliat si fisele de inscriere se pot obtine de la sediul Clubului Roman de Presa, tel. 01/223.43.32, Tel/fax: 01/665.41.16, e-mail: crp@digi.roClubul Roman De Presa Si Asociatia Fotografilor De Presa Din Romania Anunta Deschiderea Concursului Pentru
Foto Media 2000

Clubul Roman de Presa si Asociatia Fotografilor de Presa din Romania, din dorinta de a sprijini dezvoltarea activitatii fotografice din Romania, in special fotojurnalismul, organizeaza, incepand din acest an, un concurs pentru selectarea celor mai bune fotografii realizate de fotografii profesionisti sau amatori romani.
Concursul este organizat pe urmatoarele 9 sectiuni: Actualitate, Stiri generale, Reportaj, Arta si Cultura, Cotidian, Portrete, Personalitati, Sport, Tema libera.
O inscriere se va face cu maximum 10 fotografii, indiferent de sectiunea in care se incadreaza. Taxa de participare la concurs este de 100.000 lei (taxa de inscriere va fi depusa in contul Clubului Roman de Presa nr. 251105182700038697001, la Banc Post - Sucursala Unirea sau va fi platita la Secretariat - in momentul inscrierii). Fotografiile inscrise la concurs nu vor purta numele autorului, ci numai un indicativ pentru identificare - fixat de secretariat. Formatul standard pentru fotografiile inscrise in concurs este de 20/30 cm, prezentate pe suport opac (hartie foto), neinramate. Pe langa completarea formularului tip - disponibil la secretariat, la inscriere mai sunt necesare si o fotografie tip portret, precum si un Cv al celui care doreste sa se inscrie.
Concursul va fi urmat de organizarea expozitiei Foto Media 2000 - in perioada 14-17 decembrie 2000. In cadrul acestuia va fi deschisa o expozitie de fotografie si va avea loc un work-shop pe tema "Noua tehnologie si imaginea fotografica" si o receptie in cadrul careia vor fi acordate premiile decise in urma evaluarii materialelor inscrise in concurs. Pentru fiecare sectiune se vor face 3 nominalizari si se va acorda un singur premiu, in valoare de 1000 Usd. Se va acorda un Mare Premiu pentru contributii si expresivitate deosebite, indiferent de sectiunea la care s-a facut inscrierea.
Formularele tip de inscriere si procedurile de inscriere la concurs sunt disponibile la Secretariatul General al C.R.P. sau prin e-mail.
Se primesc inscrieri pana la data de 15 noiembrie 2000.
In perioada 6-15 noiembrie se primesc inscrieri la Secretariatul C.R.P. intre orele 10.00 - 14.00.
Pentru detalii, va rugam sa contactati Secretariatul General al Clubului Roman de Presa la tel: 01/665.41.16, tel./fax: 01/223.43.32, e-mail: crp@digi.ro sau la adresa: Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei Libere, corp D, et. 5, cam. 501, Bucuresti.
Asociatia Fotografilor de Presa din Romania poate fi contactata la telefoanele: 094/60.23.87, 094/35.98.31, 093/82.24.32, tel./fax: 312.20.09, e-mail: bucpix@itcnet.ro