Zodiac. Saptamana 15 - 22 ianuarie

Tana Rosca
Semne bune anul are.

Cititorii fideli ai revistei noastre au aflat, in mare, cum va decurge luna lui ianuarie din predictiile anuale. Dorim totusi sa va reamintim tuturor, care sunt principalele aspecte astrologice ale lunii, inainte de a intra in detalii privitoare la saptamana care urmeaza. Ambele aspecte importante care marcheaza finele acestei luni sunt pozitive. Prima planeta care reintra in miscare directa, pe 25 ianuarie, este Saturn in Taur, usurand povara unor responsabilitati sau deblocand obstacole care pareau insurmontabile. Marele benefic Jupiter urmeaza exemplul lui Saturn cu doua zile mai tarziu, in zodia Gemenilor, spre bucuria acestora din urma, precum si a celorlalte semne de aer (Balanta si Varsator).

Semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanta si Capricorn) vor avea parte de o saptamana obisnuita, fara mari probleme sau rezolvari.
Berbecii vor fi foarte preocupati de viata de cuplu sau de parteneriatul in afaceri, pe 15 si 16, insa, desi in mod normal sunteti foarte hotarati in ceea ce faceti, de asta data va balansati dupa cum va canta luna in Balanta. Aspectul este mai bun pentru viata de cuplu decat pentru decizii legate de/sau impreuna cu un partener de afaceri.
Racii sunt in continuare preocupati de descifrarea propriei identitati si de felul in care isi indeplinesc misiunea pe aceasta lume. Ei incearca, tot pe 15 si 16, sa determine care anume este rolul lor in familie. Atentie, sa nu oscilati intre un spirit dominator si nehotarare.
Balantele au saptamana cea mai buna dintre semnele cardinale, desi nu li se pare. Priviti cu neincredere complimentele care vi se fac si micile amabilitati cu care sunteti intampinati. Asta nu pentru ca ele nu ar fi sincere, ci pentru ca dvs. insiva aveti neclaritati in ceea ce va priveste.
Capricornii dedica la inceputul saptamanii multa energie nervoasa unor chestiuni profesionale, care implica decizii greu de luat. Aveti un fel de blocaj, in ciuda calitatii dvs. de strategi sau manageri. De asta data, oscilati intre doua optiuni si trageti de timp pentru ca va este frica sa nu inselati asteptarile sefilor. Va lamuriti in jurul zilei de miercuri.

Semnele fixe (Taur, Leu, Scorpion si Varsator) au saptamana cea mai dinamica, dar si cea mai stresanta, pentru ca Saturnul inca retrograd din Taur se "cearta" atat cu un Marte foarte agresiv in Scorpion, cat si cu Venus, Mercur, Uranus si Neptun in Varsator. Si pentru ca aceste precizari sunt facute pentru cititorii experti in ale astrologiei, sa traducem limbajul de specialitate pe intelesul tuturor.
Taurii sunt multumiti si de ei insisi, dar si de evolutia lor profesionala; aceasta ii poate chiar determina pe nativii celui de-al doilea decan sa-si verse, constient sau nu, frustrarile acumulate asupra partenerului de cuplu. Pastrati totusi un echilibru interior rezonabil, care va este foarte necesar pentru a pune in practica ideile care vi se vor clarifica cu incepere de saptamana urmatoare. Zile destul de tensionate vor fi 17 - 19.
Leii scapa mai ieftin decat Taurii, s-ar putea sa aiba chiar o surpriza placuta in dragoste sau sa fie, pe neasteptate, intr-un cerc de oameni interesanti si excentrici in week-end. Cu toate ca sunteti firi conservatoare, va veti da frau liber imaginatiei si creativitatii, simtindu-va foarte bine in aceasta conjunctura. Pentru a va bucura insa pe deplin de acest sfarsit de saptamana neobisnuit, feriti-va, de miercuri dupa-amiaza si pana vineri seara, de conflicte in familie.
Scorpionii au un surplus de energie pe toate planurile: fizic, emotional si mental. Favorizat este in mod clar emotionalul, pentru ca Venus in casa dragostei este o aliata de nadejde, mai cu seama daca sunteti nascuti in cel de-al doilea decan al zodiei. Naturii dvs. pasionale i se adauga o doza de tandrete, iar empatia cu omul iubit este cat se poate de profunda. Zilele de maxima intensitate emotionala sunt 17 - 19. Aceasta va va ajuta sa depasiti problemele de la serviciu, unde comunicarea, in special pentru nativii primului decan din Scorpion, decurge spasmodic, cam neclar si se pot crea multe neintelegeri.
Varsatorii care nu mai beneficiaza de prezenta micului benefic Venus in zodia lor, isi recapata in schimb intreaga acuitate in comunicare. In primele zile ale saptamanii, ideile or sa va curga buluc, si pe 15 si 16 puteti gasi, dupa oarecare ezitari, solutii excelente ale unor probleme personale. Sunteti insa foarte agresivi la serviciu, unde un barbat va calca pe nervi. Daca ii faceti jocul, va amanati sau diminuati reusita ulterioara.

Semnele mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti) nu trebuie sa se astepte la o saptamana prea bogata in evenimente, poate doar cu exceptia Pestilor. Accentul, la semnele mutabile, cade pe nevoia de autocunoastere, in sensul ca devin tot mai constiente de slabiciunile lor omenesti cu care trebuie sa se confrunte.
Gemenii au o saptamana marcata de o buna dispozitie modica. Umorul dvs. ii inveseleste mai mult pe cei din jur decat pe dvs. insiva. Aveti o nota de cinism care de obicei nu va prea caracterizeaza. In week-end s-ar putea sa fiti usor deprimati, datorita situatiei din cuplu.
Fecioarele o duc bine cu dragostea pana sambata, dar in casa se ivesc anumite tensiuni care ajung pe punctul de a exploda pe data de 17. S-ar putea sa faceti o criza de nervi nejustificata sau sa exagerati peste masura anumite probleme banesti in casa. Sambata si duminica nu este bine s-o petreceti acasa. Daca nu puteti parasi localitatea, iesiti macar in oras.
Sagetatorii au aceleasi probleme cu tensiuni care devin tot mai acute in casa, ca si Fecioarele. Datorita temperamentului dvs. exploziv, e bine sa evitati orice discutii in contradictoriu acasa pe data de 17, mai ales daca acestea implica probleme banesti sau exprimarea unor resentimente vechi acumulate. Cei mai vulnerabili sunt nativii celui de-al doilea decan.
Pestii sunt zodia mutabila favorizata de Venus acum, chiar daca problemele de la serviciu persista si relatiile cu autoritatile nu sunt tocmai pe placul dvs. Farmecul dvs. personal si portia de rabdare suplimentare de care dati dovada indulcesc intreaga atmosfera din jur.