Asii adolescentilor

Redactia
Gaz Pe Foc. Tineri, seducatori, talentati, cei trei baieti din formatia Gaz pe foc aprind usor calcaiele fetelor care umplu salile de concerte, dar si scanteia muzicii bune, asa cum reiese si din ultimul lor album, "Nu voi uita".. "Viata de vedeta e mult mai grea decat isi pot imagina multi". - Care...

Gaz Pe Foc

Tineri, seducatori, talentati, cei trei baieti din formatia Gaz pe foc aprind usor calcaiele fetelor care umplu salile de concerte, dar si scanteia muzicii bune, asa cum reiese si din ultimul lor album, "Nu voi uita".

"Viata de vedeta e mult mai grea decat isi pot imagina multi"

- Care e atmosfera in trupa de cand fostul vostru coleg, Andrei, a decis sa se retraga?
Lucian: - E mult mai relaxata, e liniste si nu mai sunt tensiuni, nu mai izbucnesc certuri. Acum facem doar ce simtim. Nu mai cautam un al patrulea membru al grupului; formula de trio ni se potriveste de minune.
- Cat de importanta e imaginea in meseria pe care o aveti?
Paul: - E esentiala.
Alin: - Pe scena trebuie sa fii tu insuti, fiindca se presupune ca prin asta esti deosebit. Daca te porti teatral, publicul simte imediat.
- Ce ar trebui sa stie fanii vostri despre adevarata viata de vedeta?
Paul: - ...E mult mai grea decat isi pot imagina multi.
Lucian: - Nimeni nu stie cata munca se ascunde in spatele aparitiilor noastre de la Tv sau al spectacolelor si foarte putini inteleg ca ceea ce facem noi pentru fanii nostri facem din placere si nu din obligatie.
Alin: - Suntem una dintre putinele trupe care nu au impresar si se descurca singure din punct de vedere managerial. Castigam prin faptul ca ne controlam 100% veniturile, dar asta ne rapeste mult timp.
- Ati putea defini avantajele celebritatii?
Alin: - Unul dintre ele ar fi faptul ca esti unul dintr-un milion, ca esti deosebit, ai un statut care te face sa te simti altfel. As fi ipocrit sa spun ca nu-mi place, ba chiar as vrea sa cred ca merit asta, fiindca am muncit mult pentru acest lucru.
Paul: - Castigi multa admiratie din partea oamenilor, dar pierzi libertate si timp. Trebuie sa fii atent unde mergi, ce faci, cat faci, cum faci...
- Care este adevaratul fel de a fi al vostru, cel care se ascunde sub imaginea pe care o "vindeti" publicului?
Paul: - In realitate, nu sunt chiar atat de timid cum ma considera toti. Sunt doar un ardelean obisnuit, care se considera din mai multe puncte de vedere norocos.
Alin: - E greu de spus... Ne straduim sa fim perceputi asa cum suntem. Am auzit multe variante legate de asta: ba ca suntem mofturosi si-ncrezuti, baieti de bani-gata, ba ca suntem simpatici, de treaba. Celebritatea impune multe rezerve. Sunt anumite lucruri care nu trebuie spuse, fiindca altfel n-ar mai exista viata personala; sunt niste limite pe care si le traseaza fiecare. In acelasi timp insa e normal ca publicul sa fie doritor sa te cunoasca mai bine ca om, dincolo de scena.
- Aveti momente de slabiciune sufleteasca, de neincredere in fortele voastre?
Alin: - Asemenea momente exista in viata oricui, momente de cumpana, cand trebuie sa alegi o cale sau alta de urmat.
Lucian: - Eu trec rar prin asemenea momente, in privinta aceasta sunt un om norocos. Dar exista si clipe cand mi-as dori ca unele lucruri sa fie altfel, sa progreseze mai repede, sa ajung mai usor la final. Asta-vara, am vrut sa plec din trupa din cauza atmosferei proaste. Ajunsesem sa-mi tratez fanii cu raceala sau lipsa de respect. Mai ales pe fete, care sunt foarte insistente. Am trecut prin momente grele, dar am incercat din rasputeri sa ma stapanesc si sa ajung din nou la un moment de echilibru. A plecat Andrei si sunt fericit ca s-a reinstalat linistea.
- Succesul, farmecul vostru v-au pus vreodata in situatii delicate?
Paul: - Succesul, da. Dupa spectacole, fanele vor, adeseori, sa ne devoreze.
Alin: - Trebuie sa fim mereu atenti, sa ramanem intregi dupa concerte, sa nu ne rupem hainele sau sa nu ne alegem cu zgarieturi.
- Care e marea dezamagire a voastra legata de viata muzicala?
Alin: - Faptul ca nu ne bucuram de aprecierea pe care am dori-o, suntem pusi in umbra de un virus negativ (manelele) si acest fapt, la un moment dat, iti poate produce o stare de neincredere in ceea ce faci.

Dincolo de luminile scenei

- Cum arata o zi obisnuita din viata voastra?
Alin: - Ma trezesc pe la 9.30, fac un dus, mananc, ma ocup de mine, daca am timp, apoi incep sa apara interviuri, sedinte foto. Daca am o zi libera, imi place sa o petrec in liniste, sa improvizez la pian, sa plec la pescuit, sa plimb catelul sau sa ies la iarba verde cu sotia.
Paul: - Ma trezesc, mananc, merg la repetitii, ies in oras cu prietenii si pe urma plec in cautarea iubirii.
Lucian: - O zi libera incepe cu antrenament la sala de forta. Apoi repet la chitara, ma joc pe calculator, merg cu prietena mea la un film sau raspund la e-mail-uri.
- Alin, cum reusesti sa impaci viata de om casatorit cu succesul pe care il ai, cu sutele de fane care te inconjoara la concert?
Alin: - E greu, de ce sa mint?! Cand m-am casatorit, trupa nu era cunoscuta si nu-mi inchipuiam ce o sa fac peste ani de zile. Sa fii casatorit iti da o responsabilitate in plus, care te obliga la o anumita conduita in public. Dar atata timp cat ai langa tine persoana potrivita, care sa te inteleaga, totul e bine. Eu nu mi-am inselat niciodata sotia.
- Ce activitati mai aveti in paralel cu muzica?
Lucian: - Sunt profesor de educatie fizica si sport, dar nu ma ocup de asta acum. Desi as fi putut castiga chiar mai bine decat in muzica, n-ar fi fost la fel de frumos.
Alin: - Eu sunt medic stomatolog, cu drept de practica, dar nici eu nu lucrez, fiindca nu merita. De doi ani de zile traiesc din muzica si am vazut ca pot trai bine. In viata, e important sa faci ce-ti place mai mult.Dia Radu
Fotografii de Iulian Ignat

-Alin Lupsa: 27 de ani, Varsator (31 ianuarie). - Cand era mic, era un copil problema, care fugea de la gradinita sau isi batea colegii. - La 6 ani, a inceput sa studieze pianul, la indemnul tatalui sau, care era actor. - A cantat in cluburi muzica latino, dupa ce a absolvit Scoala de Muzica. - A studiat un an la Facultatea de Geologie si apoi a intrat la Stomatologie. - In clasa a Viii-a, avea 1,80 m si foarte mult succes la fetele mai mari decat el. - In clasa a Xi-a, a avut prima relatie stabila, prima iubire (pentru o colega de clasa), care a tinut trei ani de zile. - "A fost dragoste curata, nevinovata, cu sentimente noi, pe care nu le mai traisem. Imi aduc aminte cu placere de acele momente."
- Paul Panait: 22 de ani, Sagetator. - S-a nascut la Baia-Mare si e innebunit dupa baschet si fotbal. - A fost un copil cuminte, muncitor, care nu le-a facut probleme parintilor. - A urmat Scoala Populara de Arta din Baia-Mare. - E singur, disponibil pentru o mare iubire.
- Lucian Viziru: Sagetator (10 decembrie). - Cand era mic, mic de tot, era obraznic si alintat. - Pe la 5-6 ani s-a cumintit si a devenit un copil model. - A jucat tenis semi-profesionist. - In liceu, era foarte timid, cum de altfel a ramas si acum. S-a sarutat prima oara la 15 ani. - Considera ca-l "prinde" timiditatea. I s-a spus de multe ori ca ii sta bine asa. - In general, el este cel cucerit de fete - o singura exceptie: actuala prietena a fost cucerirea lui. - Cand mergea in cantonamente, la tenis, la petrecerile care se organizau, el era artistul care canta la cheia de la camera pe post de microfon. - Pentru prima lui mare iubire (clasa a X-a) a pierdut un contract important in Germania. - S-a intors pentru ea, dar - dezamagire, fata iesea deja cu alt baiat. - Atunci a scris prima scrisoare de dragoste din viata lui, pe care iubita pierduta a aratat-o intregii clase.
- Pe site-ul www.gazpefoc.ro gasiti cele trei adrese de e-mail, pe care le puteti scrie lui Alin, Lucian sau Paul.