Accente

Redactia
Un semn de primavara. Natalia Oreiro. Vazuta de aproape, Natalia Oreiro pare o adolescenta firava, unduioasa ca o trestie; o copila in crestere, peste care celebritatea a navalit pe neasteptate, ca un accelerat intr-o gara de provincie. Bodyguarzi fiorosi incearca, dupa reteta standard, s-o "protejez...

Un semn de primavara
Natalia Oreiro

Vazuta de aproape, Natalia Oreiro pare o adolescenta firava, unduioasa ca o trestie; o copila in crestere, peste care celebritatea a navalit pe neasteptate, ca un accelerat intr-o gara de provincie. Bodyguarzi fiorosi incearca, dupa reteta standard, s-o "protejeze", interpunandu-se intre ea si publicul de fetite si baieti de zece-cincisprezece ani. Ea le tempereaza zelul cu un gest simplu si striga: "Lasati-i, ei sunt adevaratii mei fani!". Cincizeci de ziariste si ziaristi o bombardeaza cu intrebari la conferinta de presa. Organizatorii, obisnuiti cu procedurile uzuale, limiteaza numarul de intrebari. In realitate, exuberanta uruguayana, desi ametita de schimbarea fuselor orare, nici nu se gandeste sa expedieze presa. Unii cer autografe. Organizatorii, din nou, spun ca nu mai e timp. "Nati" ii contrazice: semneaza afise pentru toti. Spre lauda lor, oamenii de la "Sfinx Experience Cda", principalul organizator al turneului, se adapteaza din mers situatiei si apeleaza la toate "scenariile" de rezerva.
In ciuda aparentelor de superficialitate, "Ingerul salbatic" se dovedeste o fata educata, citita, inteligenta. Vocea ei exploziva, mirarile sincere, nestudiate, promptitudinea raspunsurilor o transforma pe neasteptate intr-o adevarata "masina" a dialogurilor. Dupa consumarea "retetarului" cunoscut al intrebarilor magazinistice referitoare la hobby-uri si zodii, Natalia este surprinsa de o intrebare a "Formulei As". Nu, nu stia ca telenovelele sale si ale altora au creat un fenomen de masa printre fetitele de scoala generala, si anume - invatarea limbii spaniole de la televizor. I se pare incredibil. "N-am auzit sa se mai intample asta undeva in lume!" - exclama ea sincer surprinsa. "Ar merita sa meditez la turnarea unui film chiar aici."
Cu o inepuizabila energie, Natalia si-a consumat prima seara la Bucuresti in alte doua interviuri lungi, acordate celor doua canale de televiziune implicate in organizarea turneului. Imbracata cu gust, dezinvolta si copilaroasa, adevarata zana de la tropice, ea a fost, pentru milioane de copile, mame si bunicute, cel mai stralucitor semn de primavara. De prima primavara a Mileniului Iii. Pacat insa ca un cunoscut realizator, vestit pentru gafele si situatiile penibile in care si-a pus nenumarati invitati, a dat iarasi cu batul in balta, "uitand" ca majoritatea telespectatorilor sunt copii. Nerusinarea pe care a rostit-o respectivul a fost, din fericire, salvata oarecum de chiar personajul ingenuu din fata lui: superba Natalia a rosit. De rusine in fata admiratoarelor, a mamei sale care se afla in sala.
Ion Longin Popescu