Asii adolescentilor

Redactia
De 5 x 5Vita De Vie- Cine ar fi crezut ca formatia Vita De Vie, lansata acum cinci ani, cu o prelucrare hazlie dupa o arie de opereta ("Te voi rapi la noapte"), va rezista si se va impune ca etalon pentru muzica rock romaneasca? Ba si mai mult, componenta actuala a trupei - cinci muzicieni talentati...

De 5 x 5Vita De Vie</b><b>- Cine ar fi crezut ca formatia Vita De Vie, lansata acum cinci ani, cu o prelucrare hazlie dupa o arie de opereta ("Te voi rapi la noapte"), va rezista si se va impune ca etalon pentru muzica rock romaneasca? Ba si mai mult, componenta actuala a trupei - cinci muzicieni talentati - demonstreaza ca trecerea timpului a fost un avantaj pentru ei si un prilej de mari satisfactii pentru fanii care invadeaza salile de concert. Doua albume scoase si unul in pregatire pentru luna aprilie, profesionalism si o prestatie energica, iata, in cateva cuvinte, definitia grupului -Fanii nostri, prietenii nostri

- In ultima vreme, ati avut foarte putine concerte. Ce s-a intamplat?
Adrian: - Fostul nostru chitarist, Jojo, a hotarat sa plece in America. Pana am gasit un inlocuitor a durat ceva timp. Apoi, Mircea Preda s-a taiat la un deget si n-a mai putut canta. Iar acum inregistram noul album si nu mai avem timp pentru cantari.
Sorin: - Am avut o perioada cand traiam exclusiv din concerte. Insa ne-am dat seama ca e mai bine sa ai concerte mai putine si mai bune, la scena mare. Mai ales ca nu mai depindem financiar de nimeni.
- Pregatiti si un videoclip odata cu noul album?
Sorin: - Da. Una din masinile mele de epoca, un Mini Morris din 63, va fi vedeta in clip si va fi si emblema albumului "Exxtra". Apoi o vom vinde la licitatie si banii castigati ii vom dona unui camin de batrani.
- Sunteti o trupa foarte iubita de tineri. In solicitarile de interviuri pe care ni le trimit la redactie, figurati totdeauna la loc de frunte. Cum reusiti sa pastrati o relatie atat de stransa cu fanii vostri?
Adrian: - Avem o adresa de e-mail provizorie, prin care comunicam cu ei: vita_de_vie@yahoo.com. Mai organizam si intalniri cu fanii la studio (avem propriul nostru studio de inregistrari), o ora-doua in fiecare sambata, dar acum nu mai avem timp. Relatia noastra e foarte buna, fiindca plecam de la premisa ca nu suntem cu nimic mai deosebiti decat ei. Noi nu dam doi bani pe vedetele inconjurate de bodyguarzi.
Sorin: - Preferam sa nici nu le zicem fani; ii consideram prietenii nostri.
- Desi nu se incadreaza intr-o moda de moment, muzica voastra se bucura de mare succes. Exista vreo explicatie?
Adrian: - Noi nu facem muzica de consum. Facem exact ce ne place noua. Totusi, am reusit sa ne castigam si public, si foarte multi bani. Se poate face muzica si fara compromisuri. In Romania nu mai e loc de ele, fiindca deja s-au facut toate compromisurile posibile.
Sorin: - Mi-ar placea sa cred ca, peste 10 ani, cineva isi va aduce aminte de melodiile noastre, tocmai fiindca nu ne-am incadrat intr-un val trecator.

Cand sosesc muzele

- Sa vorbim putin si despre melodiile voastre. De ce nu cantati si balade? Melodii mai romantice, mai nu stiu cum...
Adrian: - Daca toata lumea ar fi fericita, am canta ca Britney Spears. Dar vremurile sunt atat de grele la noi...
Sorin: - Intr-adevar, noi suntem mai degraba caustici, ironici si inclinati spre cinism. Sau poate ca suntem si noi romantici, dar nu credem ca este momentul sa vorbim acum despre asta.
- Fiecare din voi este si compozitor. Fanii vostri ard de nerabdare sa afle cum va ademeniti inspiratia. Cand sunteti mai receptivi, seara sau dimineata?
Sorin: - Noaptea (totdeauna am bucatele de hartie la indemana, pe care-mi notez ideile) si atunci cand ne intalnim sa repetam. Dar inspiratia e spontana si poate veni oriunde si oricand.
Adrian: Cele mai bune piese le-am scris in momente de soc sentimental, cand eram certat cu prietena mea. Agitatia sufleteasca face bine, alimenteaza emotia.
- Pe scena aveti emotii? Rockerii par foarte siguri pe ei. Niste tipi duri!
Adrian: - Eu am intotdeauna emotii. Cand cant, transmit ceva despre mine si mi-e greu sa ma confesez in fata a 2000 de persoane, cand, de fapt, nu pot nici macar unui prieten sa-i spun ce se ascunde in sufletul meu. Am ajuns intamplator imaginea trupei. Mie, de fapt, nu-mi place sa fiu in fata, mi-a placut mereu sa fiu omul din umbra.
Cezar: - Eu sunt nou in trupa si n-am avut decat un concert pana acum, dar la auditie am fost foarte relaxat. Cele mai mari emotii le-am avut cand mi-am dat seama ca am fost acceptat in Vita de Vie. Ma consider un om fericit.

</b>
<b>
Luminile rampei

- Sa deschidem putin fereastra spre vietile voastre. V-au schimbat in vreun fel timpul care a trecut, faptul ca sunteti vedete?
Adrian: - Foarte mult si nu cred ca in bine! Acum cinci ani, eram inocent, eram copil. Eram convins ca viata e foarte simpla. Le ceream parintilor bani si n-aveam nici o grija. Acum sunt plin de responsabilitati si mi-am pierdut linistea interioara.
Pupe: - Au aparut ceva fire de par alb in plus. Viata noastra a devenit mult mai legata de existenta acestei formatii; e mai multa implicare din partea fiecaruia.
- Va considerati oameni impliniti?
Mircea: - ...Doar din punct de vedere profesional.
Sorin: - Cu riscul de a face o afirmatie cam emfatica, eu spun ca da! As mai avea unele restante la gestionarea timpului, care implica, de fapt, impartirea afectiunii. Mi-ar placea sa-mi petrec mai mult timp cu fiul meu din prima casatorie, sa ma vad mai des cu tatal meu, care locuieste in strainatate, si sa am o fetita. Daca si asta s-ar rezolva, nici nu stiu ce mi-ar mai trebui.
Adrian: - Indiferent cati bani, cate albume si cate aparitii in reviste voi avea, tot nu voi fi multumit. As vrea sa lupt pentru linistea mea sufleteasca, pe care am pierdut-o odata cu maturitatea. Nu cred ca vreun mare artist a murit vreodata impacat...

Carti de vizita, pe foi de vita

Sorin Danescu- nascut pe 27 februarie 1967 (clape) - De 6 luni e casatorit cu Cristina si locuiesc impreuna intr-o zona rurala foarte frumoasa. - Face naveta zilnic spre Bucuresti, cu masina sau motocicleta. - In timpul liber e gradinar, restaureaza masini de epoca sau se dedica pasiunii lui pentru barci. - Toate bijuteriile de argint pe care le poarta sunt primite de la sotia sa. - Nu e un bun dansator, dar la petreceri ii place sa faca pe Dj-ul.
Adrian Despot - nascut pe 21 martie 1976 (voce, chitara) - S-a lansat la Scoala Vedetelor. - Are o prietena de aproape 10 ani, pe care a cunoscut-o in curtea scolii, in timp ce juca baschet. - A fost prezentator la postul Tv, Mcm, dar si-a dat demisia, fiindca nu-i place munca de televiziune. - Locuieste cu prietena lui si cu o "bassetita" pe post de "copil". - A visat sa se faca regizor, desi nu va da niciodata la Atf.
Cezar Popescu - nascut pe 2 noiembrie 1980 (chitara) - Noul membru al formatiei Vita de Vie s-a acomodat usor si repede. - E profesionist innascut; are doar 20 de ani si n-a mai cantat cu nimeni inainte. - Student la Facultatea de Sociologie, preferintele lui muzicale se intind de la rock-ul greu pana la Satriani si Vai.
Mircea "Burete" Preda - nascut pe 18 decembrie 1972 (bas) - Are prietena stabila, cu care vrea sa se casatoreasca, dar nu curand. - Cadourile preferate sunt cele legate de muzica: aparatura si instrumente. - Pasiunea majora e muzica - ce-l acapareaza aproape total si de care nu simte nevoia sa se detaseze. Ii place mai nou si pescuitul.
Sorin "Pupe" Tanase - nascut pe 19 august 1966 (tobe) - Cel mai "batran" din formatie si cel mai "din spate" om de pe scena. - Necasatorit, dar va face curand pasul acesta. - A terminat Facultatea de Transporturi Auto. - In facultate canta in trupa Asterisc, alaturi de Bodo (acum la Pro Consul), unde mai tarziu a fost cooptat si Sorin Danescu.Dia Radu
Fotografii de Iulian Ignat