Medicina naturista

Redactia
Zece ani de exceptionala activitate in slujba sanatatii"Natura Medica" la ora bilantului. - D-le Vasile Popa, cabinetul "Natura Medica" functioneaza de 10 ani. Fiindca rezultatele pe care le-ati obtinut prin tratamentele dvs. se reflecta in zeci de scrisori de apreciere, sosite pe adresa redactiei,...

Zece ani de exceptionala activitate in slujba sanatatii"Natura Medica" la ora bilantului

- D-le Vasile Popa, cabinetul "Natura Medica" functioneaza de 10 ani. Fiindca rezultatele pe care le-ati obtinut prin tratamentele dvs. se reflecta in zeci de scrisori de apreciere, sosite pe adresa redactiei, va propun sa sintetizati cele mai importante rezultate pe care le-ati obtinut.
- Pasiunea mea pentru domeniul medicinii naturiste a inceput cu mult inainte de 1989, pe cand lucram in cadrul unui colectiv de cercetare, in care sarcina mea era sa concep produse noi, de origine vegetala, pentru terapie si profilaxie. Ulterior, munca mea s-a concretizat in cele cinci produse naturiste, avizate de Comisia Medicamentului. De asemenea, am conceput si cateva remedii homeopate, inexistente in literatura de specialitate, care dau rezultate spectaculoase in tratament. Cunostintele acumulate in domeniul naturist m-au incurajat sa infiintez firma "Natura Medica", in cadrul careia functioneaza un cabinet naturist si un minilaborator de productie. Anul acesta, "Natura Medica" implineste un deceniu de activitate. Imi amintesc cu placere de primul meu interviu aparut in revista "Formula As", in care am abordat probleme generale de naturism. De atunci si pana in prezent, atat "Formula As", cat si "Natura Medica" au avut o evolutie ascendenta in activitatea lor, pentru un deziderat nobil: sanatatea omului.
- Sunteti autorul a cel putin doua produse energizante de exceptie: Hercules si Multifruct Total Forte, mult laudate de cititorii revistei. Vorbiti-ne despre ele...
- In anul 1994, am lansat pe piata produsul naturist "Hercules". Fara a beneficia de o reclama sustinuta, s-a impus prin propria valoare terapeutica, trecand cu succes proba timpului, fiind solicitat si apreciat tot mai mult de catre cei aflati in suferinta. Eficienta produsului "Hercules" m-a incurajat sa elaborez un nou preparat - "Multifruct Total Forte - 1" - care sa completeze compozitia primului, permitand o asociere a acestora, in vederea largirii spectrului de afectiuni. Formula de tratament obtinuta prin combinarea lor se adreseaza tuturor varstelor si sexelor, avand doua scopuri precise: - preventia - cu actiune generala de sustinere a tuturor functiilor vitale ale organismului - si imunostimularea neta; - combaterea diverselor boli cu actiune specifica. De asemenea, in cadrul cabinetului, am realizat un complex de proteine vegetale, recomandat in cancer de diverse forme, ciroze, Sida etc., pe care il oferim tuturor celor interesati. De altfel, in urma prezentarii produsului "Multifruct Total Forte - 1" in revista dvs., am primit foarte multe semnale pozitive din partea pacientilor care si-au rezolvat problemele de sanatate prin asocierea celor doua produse, dublata de un regim alimentar strict. La sugestia lor, am redactat ghiduri de utilizare a lor, ca atare sau in asociere, alaturi de regimuri alimentare si ceaiuri adecvate fiecarei afectiuni in parte. Acestea se vor oferi, la cerere, in magazinele Plafar si magazinele naturiste din Bucuresti si din tara. Actiunea noastra vine in ajutorul bolnavilor care solicita indicatii suplimentare, reducand astfel substantial costul tratamentului, nemaifiind necesara deplasarea lor la cabinet.
- In ce boli si-au dovedit eficienta produsele dvs.?
- Asocierea celor doua produse se recomanda, preventiv, pentru cresterea rezistentei la imbolnaviri (stimularea imunitara), dar si in scop curativ, pentru: - cresterea tonusului vital si refacerea organismului in covalescente; - boli ale sezonului rece (viroze, bronhopneumonii, rinofaringite); - afectiuni hepato-biliare si ciroze; - colite si enterocolite; - boli infectioase cu scadere imunitara (infectii urinare, tuberculoza, cancer, Sida); - insuficiente circulatorii periferice; - boli cardiace si vasculare (flebite, tromboflebite, arterite, varice, ulcer varicos); - sindrom Raynaud; - acrocianoza; - scaderea auzului, acufene; - vertij; - migrene; - afectiuni oculare, cresterea acuitatii vizuale la soferii de cursa lunga si adaptare la intuneric; - prevenirea accidentelor vasculare cerebrale si a recidivelor; - prevenirea hemoragiilor datorate fragilitatii vasculare; - anemii; - imbatranire precoce si uzura biologica (ateroscleroza, boala Alzheimer, Parkinson, scleroza in placi); - adenom de prostata, impotenta cu tulburari de erectie de ordin circulator, carential si psihic; - combaterea efectelor alcoolismului, tabagismului si poluarii in general.
Din nenumaratele cazuri rezolvate, semnalate de pacienti, va pot enumera cateva:
- Ion Radu - str. Murgoci nr. 3, sector 4, Bucuresti, tel. 01/336.25.29. Diagnostic: hipertensiune arteriala pe fond de ateroscleroza, insuficienta circulatorie periferica, arterita incipienta. A urmat tratamentul complex recomandat, iar dupa doua luni si jumatate situatia este net imbunatatita.
- Cristina Petcu - Aleea Randunelelor nr. 7, bl. Ra5, ap. 13, Navodari, jud. Constanta. Diagnostic: colita rebela, rezolvata in numai trei saptamani prin asocierea celor doua produse. I-a recomandat tratamentul cu Multifruct si tatalui ei, care suferea de hipertensiune arteriala, avand antecedente si accidente vasculare. Dupa doua luni, tensiunea arteriala i s-a stabilizat. In ambele cazuri, au fost respectate cu strictete regimul alimentar si tratamentul cu ceaiuri.
- Mariana Draghici - Aleea Topolog, bl. F3, ap. 1, Constanta. Diagnostic: scaderea memoriei si a capacitatii de concentrare, oboseala cronica, cu efecte negative la locul de munca. Dupa un tratament de doua luni cu "Hercules" si "Multifruct", efectele au fost surprinzator de bune.
- Corina Turlacu - str. Telita nr. 4, bl. 66B, ap. 27, Bucuresti, tel. 01/789.68.97. Diagnostic: scaderea vederii si oboseala cronica, justificata prin stres profesional, d-na in cauza fiind de profesie informatician. Dupa un tratament asociat, pe o perioada de trei luni, situatia s-a normalizat. Mentioneaza ca pe toata perioada iernii nu a contractat nici o boala specifica sezonului rece.
- Marius Coman - str. Culturii nr. 2-4, bl. 7, ap. 34, cartier Viziru 1, Braila. Diagnostic: boala Wilson, boala foarte grava, cauzata de depunerea de cupru in creier si ficat, cu un prognostic sever. Acest caz a fost semnalat in urma cu un an in revista dvs., care l-a sustinut financiar pe bolnav. Dupa tratamentul aplicat, la cabinetul nostru s-a obtinut remisiunea bolii in procent de 90%. In prezent, continua tratamentul, iar noi speram sa ajungem la recuperarea sa totala.
- Ariton Calugaru - Bucuresti, tel. 01/610.41.31. Diagnostic: ulcer varicos, cu patru zone adancite profund, insuficienta varicoasa cronica cu cianozare. A urmat tratamentul nostru complex timp de o luna, concomitent cu regimul alimentar adecvat si ceaiuri. Cazul a fost rezolvat 100%.
- Elena Tudorache - Bucuresti, tel. 01/624.09.33. Diagnostic: tumora gastrica cu dezvoltare stromala maligna - leiosarcom epiteloid si invazie splenica. A fost operata, a facut tratament cu citostatice si tratamentul naturist recomandat de colectivul nostru. Acest caz a fost rezolvat in urma cu un an. Si in prezent se simte foarte bine.
- Lenuta Stramb - Zalau, tel. 060/61.21.48. Diagnostic: uter fibromatos, carcinom chistic, tumori multiple la ficat. A urmat tratament cu citostatice si tratament naturist la cabinetul nostru, in paralel, timp de cinci luni. Cazul a fost rezolvat. De atunci, au trecut doi ani si starea ei este foarte buna.
- Marioara Teodor - Bucuresti, tel. 01/634.90.71. Diagnostic: cervicita cu endocol neoplazic. A urmat tratamentul nostru timp de patru luni. Caz vindecat 100%.
- Cornelia Motea - Bucuresti, tel. 01/685.28.36. Diagnostic: adenocarcinom de endometru bine diferentiat, cu grad de invazie limitrofa. A urmat tratamentul nostru naturist timp de patru luni si s-a vindecat total.
- Ion Motea - Bucuresti, tel. 01/685.28.36. Diagnostic: Parkinson, hipertensiune arteriala, insuficienta circulatorie periferica, scaderea auzului. Dupa patru luni de tratament, rezultalele sunt incurajatoare, prin diminuarea intr-o mare masura a simptomelor specifice.
Sida - cazurile a doi adulti ale caror nume sunt confidentiale. Au facut tratament naturist asociat cu alte terapii ajutatoare si au avut rezultate foarte bune in stabilizarea bolilor ce insotesc Sida, prin scaderea indicelui de virulenta si prin cresterea imunitatii.
Si fiindca tot vorbim de realizari, am facut o statistica a bolilor vindecate la cabinetul "Natura Medica", pe care as vrea sa v-o prezint: - ulcer varicos (de orice dimensiune si profunzime) - 100%; - tumori benigne la femei: chisturi ovariene - 90%, fibroame uterine - 80%, mastoza fibrochistica - 70%; - hepatite cronice (cu sau fara antigen) - 80%; - eroziune de col uterin - 90%; - diabet: insulinoindependent - 90%, insulinodependent - 60% + ameliorari; - infectii urinare - 70%; - ulcer gastro-duodenal (cu sau fara nisa), colite, enterocolite - 90%; - litiaza renala, litiaza biliara, adenom de prostata - 90%; - obezitate - 90%; - consolidarea fracturilor (prin stimularea formarii calusului) - 100%; - ateroscleroza, cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala - 70% + ameliorari; - intarirea structurii tesutului musculos al sanilor la femei - 90%; - noduli tiroidieni - 70%; - afectiuni ale aparatului respirator (bronsite, rinite, sinuzite, Tbc) - 80% + ameliorari; - astenii psihice cu depresii sau anxietati, insomnii etc. - 100%; - boli hematologice - 80%; - anemii, leucemie limfatica cronica - 70% + ameliorari; - Sida - scaderea indicelui de virulenta si stimularea imunitatii, rezolvarea bolilor oportuniste - 75%.
Preocuparea permanenta a colectivului nostru de cercetare este aceea de a stabili formule naturiste optime, in vederea tratarii afectiunilor considerate greu vindecabile. In prezent, avem in studiu un tratament pentru vitiligo, la care rezultatele sunt incurajatoare. Boala pe care nu am incercat niciodata sa o tratez este boala de care sufar eu si care se manifesta printr-un continuu perfectionism si neastampar creator. Si fiindca aceasta aniversare este un moment de suflet pentru mine, vreau sa stiti ca intreaga mea activitate pusa in slujba sanatatii o dedic amintirii mamei mele.Florentin Popa

Pentru tratamente naturiste individuale, va puteti adresa d-lui Vasile Popa la cabinetul "Natura Medica" din Bucuresti, str. Almasul Mare nr. 5-7, bl. B16, sc. 3, et. 1, tel. 01/629.73.28, 629.84.47

Leacuri De La Cititori</b>
<b>

</b><b>Zeama de tarate - o bautura-minune</b> Se poate spune, pe buna dreptate, ca, prin virtutile ei, apa de tarate este un panaceu in vindecarea si prevenirea multor boli. Bazica (la fel ca si apa de zarzavat), ea poate sa inlocuiasca o parte din apa de baut necesara intr-o zi (avand in vedere ca se recomanda minimum 2 litri de apa). Reteta e simpla: se pun 5 lingurite de tarate proaspete de grau la un litru de apa. Se lasa peste noapte, apoi se strecoara printr-un tifon. Pentru a obtine un litru de zeama curata, se folosesc 1,5 litri apa + 8 lingurite de tarate. In afara de faptul ca dezintoxica si curata organismul, ca vindeca constipatiile rebele si bolile de stomac, apa de tarate energizeaza (la fel ca si graul incoltit), curata tenul si catifeleaza pielea. Incercati si nu veti regreta!<b>Popescu Ana - str. Grozescu nr. 2-4,
sc. B, et. 4, ap. 17, Arad

</b><b>Ceapa si usturoiul in lupta cu ateroscleroza

Suc de ceapa - Se curata zilnic o ceapa, se rade marunt si se stoarce printr-un tifon. Sucul obtinut se bea cu apa, cate 30 de picaturi zilnic, inainte sau dupa masa. Cura dureaza o luna. Ceapa fluidizeaza sangele, micsorand riscul instalarii trombozei, a aterosclerozei si a infarctului de miocard.
Suc de ceapa cu miere - Se amesteca o jumatate de pahar de suc de ceapa rosie (preparat zilnic) cu 2-3 linguri de miere de padure. Intreaga cantitate se consuma in ziua prepararii, dupa mesele principale. Cura dureaza 3-4 luni, cu o pauza de o luna.
Macerat de usturoi cu lamaie - O capatana de usturoi pisat se pune intr-un borcan, se toarna peste el zeama si coaja rasa de la o lamaie, precum si un litru de apa clocotita. Se acopera si se lasa in repaus doua zile. Se ia cate o lingura pe zi, timp indelungat. Are efect si in combaterea colesterolului.Puscas Georgeta - str. 1 Decembrie nr. 27,
ap. 42, Medias, cod 3125, jud. Sibiu

</b><b>Retete energizante

- Cu iaurt - Un borcan de iaurt natural (nepasteurizat) se amesteca bine cu o lingurita de miere, o lingurita de otet de mere, 20 g drojdie de bere proaspata si se consuma pe stomacul gol, dimineata. Dupa 20 de minute, se mananca micul dejun. Se fac cure de trei saptamani, cu o saptamana pauza intre ele.
- Cu fulgi de ovaz - Se inmoaie seara fulgii de ovaz in lapte, iar dimineata se adauga un morcov ras si putina miere, dupa gust. Imbunatateste tonusul si memoria.
- Oboseala psihica, somnolenta si lipsa de concentrare se combat cu: ceai verde, ceai de sunatoare sau de catina alba uscata.
- Se framanta intreg corpul, timp de 15 minute.
- Se consuma produse apicole (polen, otet de mere cu miere si laptisor de matca, apilarnil, miere etc.).
- Se iau vitamine (A, C, E, B12) si minerale: calciu, magneziu, seleniu.
- Se consuma mai multi hidrati de carbon (macaroane, orez, paine neagra, fulgi de porumb si ovaz, nuci).
- Se beau multe lichide.Octavian Patrasescu - b-dul N. Balcescu nr. 10, bl. 15 Dacia, ap. 7, Deva, jud. Hunedoara, tel. 054/22.00.63

Reteta simpla pentru vindecarea cistitei

Va spun un leac batranesc, cu ajutorul caruia m-am vindecat de-o cistita care ma chinuia cumplit, leac bun si pentru alte boli ale vezicii urinare.
Se pun la fiert, intr-o oala mare, circa 3-4 litri de apa. Cand da in clocot, apa se toarna peste 3 pumni de sare grunjoasa, pusa intr-un alt vas, cu gura mai larga. Cand aburii se mai racesc, persoana bolnava se asaza pe oala cu partile genitale, apoi, cand apa se mai raceste, se toarna intr-un lighean si se face o baie de sezut. E indicat ca aburii sa fie cat mai fierbinti, dar atentie sa nu va ardeti! Multa sanatate!Balasoiu Maria - str. I. Brezeanu nr. 1, Timisoara, cod 1900, tel. 056/22.75.91

Leac contra tumorilor

O tumora maligna are mari sanse de vindecare, daca este tratata cu frunze proaspete de patlagina faramitate, aplicate pe locurile bolnave. Eficient este si tratamentul cu maghiran (de preferinta, proaspat). O mana buna de planta se toaca marunt, se pune intr-o sticla, se adauga ulei de masline cat sa cuprinda planta si se lasa la macerat timp de 10 zile, la loc calduros. Maceratul se foloseste la ungerea glandelor bolnave. Apoi, se aplica frunzele de patlagina faramitate si se leaga cu o carpa de bumbac curata. Dimineata, se va aplica o cataplasma cu coada-calului - doua maini de planta se pun intr-o sita, deasupra unui vas cu apa in clocot, se fierb in abur pana cand planta se inmoaie, se infasoara intr-o panza de in si se aplica pe locul suferind. Se tine doua ore (in cazuri grave, se pun de doua ori pe zi - una dupa-amiaza). Este indicat ca bolnavul sa stea la cald si sa transpire. La pranz, se va aplica o compresa cu bitter suedez, dupa ce, in prealabil, s-a uns locul afectat cu untura de porc sau alifie de galbenele. Compresa se tine timp de 4 ore. Deasupra, se pune o carpa uscata si o folie de plastic, sa nu pateze. Dupa scoaterea compresei, se pudreaza pielea, pentru a evita mancarimile. Intern, cu 30 de minute inainte de micul dejun si cu 30 de minute inaintea cinei, se bea cate o cana de ceai de coada-calului. In timpul zilei, se beau 1,5 - 2 l de ceai din urmatorul amestec de plante: 300 g galbenele, 100 g coada-calului, 100 g urzica. In fiecare cana de ceai se adauga 3-5 picaturi de suc de macrisul-iepurelui.Prof. biolog Maria Velciu - Bucuresti, tel. 01/211.56.94