Zodiac

Redactia
Saptamana 14 - 21 mai. Cuvantul salvator, atunci cand nu prea stim cum sa definim ceva destul de complicat, este "interesant". In consecinta, ne asteptam la o saptamana "interesanta". Avem parte de aspecte multe si marunte, cele imbucuratoare fiind mai marunte, cele intristatoare, din pacate, mai ma...

Saptamana 14 - 21 mai

Cuvantul salvator, atunci cand nu prea stim cum sa definim ceva destul de complicat, este "interesant". In consecinta, ne asteptam la o saptamana "interesanta". Avem parte de aspecte multe si marunte, cele imbucuratoare fiind mai marunte, cele intristatoare, din pacate, mai maricele. Marte, retrograd in Sagetator impreuna cu Pluto, ne va ridica tuturor gradul de agresivitate, in timp ce conjunctia Mercur - Jupiter din Gemeni ne incita la toleranta, comunicare si intelegere. Interesant, nu?!
Semnele Cardinale (Berbec, Rac, Balanta si Capricorn) nu vor fi tulburate in profunzime de agitatia nervoasa a acestei saptamani, pentru ca toate aceste semne dispun in continuare de o motivatie pozitiva de a rezolva probleme mari. Si, fiind semne cardinale, nu se sperie ele asa usor de lucrurile neplacute care li se ivesc in cale.
Berbecii iau viata in piept berbeceste - ca de! - cu micul benefic in propria casa, senzatia ca "totul va fi bine" predomina. La dvs., tensiunile se pot acumula la scoala (mai ales daca sunteti studenti, masteranzi sau doctoranzi si sunteti implicati intr-un proiect de mai mare amploare) ori cu privire la calatorii sau chestiuni legale. In schimb, dati dovada de o mare eficienta la drumurile scurte, unde reusiti sa va descalciti problemele cu aplomb. Modul in care procedati cu aceasta ocazie poate atrage atentia unei persoane influente asupra c alitatilor dvs.
Racii sunt in gratiile sefilor, dar muscati de partea de dinapoi a carapacei de un coleg sau subordonat. Data de 16 este ideala pentru discutarea acestei probleme conflictuale, iar solutia gasita poate duce la accelerarea unei reusite a colectivului la serviciu. Pe 15, va asteapta o confruntare cu un barbat, pe care sunteti fie gelos, fie ii datorati niste explicatii.
Balantele pot sa inceapa sa-si faca bagajele pentru a pleca intr-o calatorie in strainatate sau pot sa-si adauge la C.V. un titlu impresionant. Altii, mai putin norocosi (si mai putin inteligenti), incearca sa va puna bete in roate din pricina invidiei. Evitati, pe cat posibil, drumurile scurte si, daca trebuie sa le intreprindeti, rugati pe altcineva sa sofeze sau luati un taxi.
Capricornii se simt in continuare cel mai bine acasa la ei, unde incearca sa aprofundeze anumite cunostinte, pe sest, fara sa spuna nimanui, pentru ca simt brusc ca au niste gauri in cascavalul numit cultura. Aceste eforturi facute se pot solda cu o reorientare profesionala, in timp. Desi ar putea exista deschideri in acest sens, nu porniti la drumuri lungi si nu va hazardati in actiuni legale sortite esecului.
Semnele Fixe (Taur, Leu, Scorpion si Varsator) sunt intr-un proces de detensionare destul de lent, cea mai lenta dintre evolutii fiind cea a Taurilor. Fondul de iritare la micile si trivialele probleme ale existentei este in continuare mai crescut decat de obicei.
Taurii ar face bine sa evite o confruntare cu unul dintre sefi, pe care o va provoca acesta din urma, in mod neasteptat. Stiind ca acest lucru se va petrece pe data de 15, aveti posibilitatea sa va pregatiti psihologic sau extraveralic. Planurile si contactele stabilite in sensul castigarii unor bani sunt excelente, dar ar fi bine sa evitati implicarea financiara a unui barbat care are tendinta sa vi se suie in cap.
Leii sunt prinsi intre amor si prieteni ca intre Scilla si Caribda. Tendinta voastra este de a va repezi intre cele doua stanci care se lovesc cap in cap si sa fugiti dupa aceea la prieteni ca sa va panseze. Remediul consta in evitarea discutiilor cu persoana (intens) iubita, pentru ca subiectele discordiei trebuie sa le procesati dvs. insiva inainte de a le tranti pe masa tratativelor. Acum exista riscul sa fiti subiectivi. In schimb, relatiile cu prietenii decurg splendid.
Scorpionii foreaza la mare adancime. Mai cu seama barbatii din aceasta zodie, sunt obsedati de autocunoastere si de intelegerea propriilor lor pulsiuni sexuale. Unii dintre ei vor fi hiperactivi, fara discriminare, ceilalti se vor simti de-a dreptul paralizati. Nu va temeti, situatia este temporara. Nu faceti scandal in legatura cu banii, situatia se va remedia in timp, posibil prin interventia unei persoane din strainatate.
Varsatorii comunica incredibil de bine cu persoana iubita, care le poate da si sfaturi extrem de utile in legatura cu obsesia lor din ultima vreme: criza de identitate profesionala si sociala. Ziua optima pentru comunicare este cea de 16, cand veti castiga o intelegere mult mai profunda a locului si menirii dvs. in lume.
Semnele Mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti) au parte de cel mai mare stres.
Gemenii sunt exceptia de la regula, in sensul ca Mercur conjunct cu Jupiter le da o capacitate sporita de a influenta benefic, prin comunicare, desfasurarea oricaror lucruri care ii privesc pe plan personal. Data de 16 este excelenta pentru rezolvarea oricaror probleme personale. Aveti insa grija cum va purtati cu partenerul de cuplu, care va fi foarte agresiv.
Fecioarele sunt puse pe harta acasa. In schimb, la serviciu, un proiect important in care sunteti implicat se desfasoara sub semnul marelui benefic Jupiter, iar rolul care va revine este deosebit de potrivit. In dragoste, se pot isca discutii bruste, pline de tensiune.
Sagetatorii trebuie sa-si ingrijeasca in primul rand sanatatea si sa-si controleze tendintele distructive. Sprijinul moral primit din partea partenerului este inestimabil. La serviciu, atitudinea dvs. inchisa si agresiva poate genera dispute aprige cu un barbat.
Pestii sunt extrem de convingatori acasa, unde pot incerca (si reusi) sa rezolve o problema de fond, cu conditia de a nu se lasa contaminati de tensiunile crescande de la serviciu, unde un barbat isi va manifesta deschis animozitatea.Tana Rosca