Strabunica stie tot

Redactia
- Cuburile de gheata se topesc mai incet, daca, dupa ce le scoateti de la congelator, le puneti intr-un vas si turnati peste ele sifon.. - Un cub de gheata trecut peste sprancene sau pe locul din care vreti sa smulgeti cu penseta un fir de par va tine loc de anestezic si va evita aparitia petelor r...

- Cuburile de gheata se topesc mai incet, daca, dupa ce le scoateti de la congelator, le puneti intr-un vas si turnati peste ele sifon.
- Un cub de gheata trecut peste sprancene sau pe locul din care vreti sa smulgeti cu penseta un fir de par va tine loc de anestezic si va evita aparitia petelor rosii.
- Gladiolele prefera-n gradina vecinatatea legumelor. Daca vreti sa aveti flori frumoase, plantati-le printre straturile cu zarzavaturi.
- Gumele de sters se curata spalandu-le cu clabuc de sapun.
- Formele de prajituri se ung uniform cu grasime, daca folosim o bucata de sugativa imbibata in untdelemn.
- Mirosul neplacut al gurii dispare, daca mestecati de mai multe ori pe zi frunze de menta proaspata sau cateva boabe de cafea.
- Reteta contra mirosului gurii: puneti la macerat zece zile, intr-o jumatate de litru de alcool de 90¡, 10 frunze de salvie, 1 lingurita de flori de cimbru, 5 graunte de anason. Strecurati, adaugati aceeasi cantitate de apa minerala, puneti totul intr-o sticla si folositi-o ca apa de gura, clatindu-va bine dupa ce mancati.
- Fasolea uscata pastrata in borcane de sticla nu mai face gargarite, daca puneti in vas un catel de usturoi sau cateva graunte de piper negru.
- Fasolea uscata gatita n-o sa va baloneze, daca in apa in care fierbe adaugati o bucata de praz.
- Aricii sunt prietenii gradinilor de legume. Nu trebuie niciodata omorati. Mananca limacsii, serpii si alte insecte distrugatoare. E suficient sa-i atrageti la timp de noapte cu o bucatica de mar sau cu o bucata de paine pusa intr-o farfurie cu lapte, sub traiectoria unui bec. Peste cateva zile, vor veni chiar si ziua sa-si ia portia de mancare, obisnuindu-se cu prezenta omului.