Asii adolescentilor

Redactia
Vedeta la 11 aniEmy"Eu am depasit de mult. varsta copilariei". La doar 11 ani, impliniti pe 29 octombrie anul trecut, Emy traieste inca in lumea copiilor. Are papusi de care "se ingrijeste" si viseaza asa cum numai copiii stiu sa o faca. Si totusi, ea declara ca a trecut deja de varsta copilariei si c...

Vedeta la 11 aniEmy"Eu am depasit de mult
varsta copilariei"

La doar 11 ani, impliniti pe 29 octombrie anul trecut, Emy traieste inca in lumea copiilor. Are papusi de care "se ingrijeste" si viseaza asa cum numai copiii stiu sa o faca. Si totusi, ea declara ca a trecut deja de varsta copilariei si ca nu-i place sa mai fie considerata copil. Canta de la sase ani, are responsabilitatea unui om matur si-i uimeste pe toti cu puterea de a-si lua pasiunea in serios.
Cu dezinvoltura ei caracteristica, Emy se face remarcata oriunde. Are ochi vioi si zambet de strengarita, dar in spatele lor se ascunde multa hotarare de a reusi in viata. La varsta ei frageda, are o cariera impresionanta. A debutat la sase ani pe scena Palatului National din Chisinau si pana acum a castigat mai multe premii I la diverse concursuri din Republica Moldova si Romania si locul Iv la un concurs in Egipt.
Micuta moldoveanca a studiat pianul, a luat lectii de canto, a facut vocalize... Repeta dupa piesecelebre ale lui C?line Dion, Mariah Carey si Whitney Houston. Si toate acestea, fara sa se planga vreodata de oboseala. "Ma trezesc la 6.30, pentru ca la 7.30 incepe scoala. Cand termin orele, vin acasa, mananc, imi fac doua teme. Fug la repetitii. Repet mult, fiindca trebuie sa fiu mereu in forma. La spectacol, poate sa se strice aparatura sau sa nu mearga Cd-ul. Trebuie sa fiu pregatita sa cant live. Dupa ce repet, termin temele, ies afara o ora - cel mult -, apoi vin acasa, mananc si ma culc." Si mai are timp sa se joace pe calculator, sa asculte muzica, sa-si rasfete pisicutul Jumper sau sa joace sah. A facut inot si baschet, dar a renuntat in favoarea muzicii.
Despre Emy nu se poate spune ca este victima unor parinti dornici de succes si de inavutire. Aparitiile pe scena au fost visul ei de cand era mai micuta. Si n-a trecut mult pana cand visul sa devina realitate. Azi, Emy vorbeste calculat, ca o adevarata vedeta, si stie ca atunci cand va fi mare va fi si mai cunoscuta.
- Cand ti-ai dat seama ca ai talent si vrei sa canti?
- Atunci cand am intalnit-o pe doamna Daria Radu care mi-a spus sa dau o proba, fiindca voia sa vada cum cant. I-a placut si atunci mi-a compus o piesa - "Casa mea" -, care a fost si prima piesa pe care am inregistrat-o. Apoi, am inceput sa colaborez cu oameni foarte cunoscuti in muzica: Nicolae Caragia, Cornel Fugaru, Georgeta Voinovan. In Romania, am cantat prima oara acum trei ani, intr-o emisiune de televiziune.
- Cine te-a sprijinit cel mai mult ca sa-ti poti indeplini visul?
- Cel mai mult m-a sustinut tata. El isi dorea sa am o cariera vocala, in timp ce mama m-a indrumat sa studiez la pian. Tot de la ea am mostenit dragostea pentru muzica. Mama imi zicea mereu sa am grija, sa nu spun minciuni si sa nu ma las amagita de lumea asta noua in care am intrat. Pe noul meu album exista si o piesa pe care i-am dedicat-o mamei. E plina de emotie - o piesa cu influente de jazz.
- Mai ai timp sa mergi si la scoala?
- Bineinteles. Dar tot mai lipsesc din cand in cand. De exemplu, cand am inregistrat albumul sau atunci cand particip la concursuri. Sunt unii colegi care ma admira foarte mult si altii care ma invidiaza. Mie-mi place sa mi se spuna ca sunt desteapta, frumoasa si ca pot sa cant frumos. Nu-mi place sa stiu ca e cineva mai bun ca mine. De aceea repet asa de mult.
- Stiu ca la scoala ti se spune "sefa"...
- Da. Pentru ca sunt sefa clasei. La Media Pro Music - casa de discuri cu care colaborez - mi se spune "Claudia Schiffer mica", fiindca sunt draguta si seman un pic cu ea. Eu am facut si o scoala de fotomodele, unde am exersat mersul scenic. Am luat ore de actorie, de drept - sa stiu cum se semneaza un contract. Am si un stilist de moda: Casa Dada. Mi-ar placea sa fac reclama pentru haine, la televizor. Oricum, primul lucru pe care-l fac dimineata e sa ma uit in oglinda.
- Ai urmat si cursuri speciale de coregrafie?
- Acum cativa ani, dar imi ocupau foarte mult timp. Nici nu mai aveam cand sa-mi fac temele, asa ca am renuntat. Acum, ma ajuta sora mea. Ea a facut cursuri de dans mai mult timp decat mine.
- Ai filmat vreun videoclip pana acum?
- Da. Am deja doua. Unul este la piesa "Basarabia", compusa de domnul Caragia. Al doilea este la piesa "Iulia", la care am filmat alaturi de sora mea. Trebuia sa umflu un balon. De emotie, nu mi-am dat seama ca umflu prea mult, asa ca mi s-a spart in fata. M-am speriat atat de tare, incat m-am uitat ingrozita la cameraman.
- Cum e albumul "Visul", cel pe care l-ai inregistrat de curand?
- E un album cu piese foarte noi, compuse special pentru mine. A fost greu sa-l inregistrez in asa fel incat sa nu se simta ca imi cazusera sase dintisori si ca purtam si aparat dentar. Sunt multe influente pe el: jazz, dance, etno, pop, rock.
- De ce n-ai editat albumul la Chisinau, orasul tau natal?
- Am scos un album si la Chisinau, dar acum patru ani m-am mutat cu familia in Bucuresti. Pentru mine, aparitia in Romania inseamna lansarea mea propriu-zisa. Aici este mai multa lume decat la Chisinau. Publicul este mai entuziast si isi iubeste mai mult artistii.
- Acum, la sfarsit, spune-mi si mie: Emy este numele tau de scena?
- Pe mine ma cheama Emilia Cebotaras. Emy mi se spunea in copilarie si am hotarat sa-l folosesc pentru scena, fiindca e scurt si se tine minte usor.
- Ai doar 11 ani si vorbesti despre copilarie la timpul trecut?
- Eu am depasit varsta copilariei. Muncesc prea mult. Jocurile sunt pentru mine un paradis pierdut.Dia Radu
Fotografii: Media Pro