Strabunica stie tot

Redactia
Dictionar de bucatarie moderna. Antipasti - aperitive italienesti, compuse din pizze mici, paine prajita cu rosii tocate si usturoi, branzeturi, legume coapte sau prajite etc.. Orez-arborio - soi de orez cu bobul scurt si rotund, indicat pentru a fi folosit la risotto si orez cu lapte.. Avocado - o...

</b>
<b>
Dictionar de bucatarie moderna

Antipasti - aperitive italienesti, compuse din pizze mici, paine prajita cu rosii tocate si usturoi, branzeturi, legume coapte sau prajite etc.
Orez-arborio - soi de orez cu bobul scurt si rotund, indicat pentru a fi folosit la risotto si orez cu lapte.
Avocado - o leguma cu sambure mare si miezul untos, cu gust de nuca. Se prepara din el salate.
Baghete - paini frantuzesti, lungi si subtiri, din faina alba. Se taie pe lung si se umplu cu sunca sau peste, ca niste sandviciuri.
Baiser - amestec de albus de ou si zahar, care se bate spuma si se foloseste la prajituri si ca blat pentru tort.
Baclava - prajitura turceasca din foi de placinta si umplutura de nuci tocate si insiropate.
Barbecue - carne, peste, legume si fructe fripte pe un gratar aflat in aer liber.
Basmati - orez aromatic, cu bobul lung si subtire, originar din India.
Bechamel - sos compus din faina, unt si lapte, care se fierbe si se serveste fierbinte.
Beef Wellington - friptura de vita invelita in aluat.
Blinii - placinte rusesti, mici si groase, facute din faina de hrisca si drojdie. Se servesc ca atare sau cu smantana, caviar sau batog afumat.
Bouillabaisse - supa provensala din mai multe feluri de peste, ceapa, rosii, usturoi, verdeturi aromate si vin alb.
Bouquet garni - legatura de verdeata, compusa din cimbru, patrunjel, dafin si rozmarin. Se pune in supa legat cu ata si la urma se scoate.