Asii adolescentilor

Redactia
Fata cu vioaraVegas"Am prea multe de facut, de aratat si de invatat, ca sa mai vreau si vacanta". - Apare pe scena intr-o tinuta impecabila, cu un aer de actrita premiata cu Oscar. Are privire taioasa si niste dimensiuni de invidiat (91-62-92) cu care, oriunde ar fi, nu ramane in umbra. Apoi, lumini...

Fata cu vioaraVegas</b><b>"Am prea multe de facut, de aratat si de invatat, ca sa mai vreau si vacanta"

- Apare pe scena intr-o tinuta impecabila, cu un aer de actrita premiata cu Oscar. Are privire taioasa si niste dimensiuni de invidiat (91-62-92) cu care, oriunde ar fi, nu ramane in umbra. Apoi, luminile isi schimba culoarea, iar frumoasa venita tocmai de la Timisoara isi acordeaza usor vioara si, cu un fosnet electric, isi incepe melodia -
N-are timp sa cante muzica clasica. La frumusetea si la energia ei, e nevoie de ceva mai putin plictisitor. Desi studiaza vioara de la 7 ani si a urmat si liceul de muzica in Bucuresti, s-a apucat de un proiect mai nou si mai plin de vitalitate. "La inceput, m-am gandit sa inregistrez un album instrumental, cu timpul insa, mi-am dat seama ca, fara sa vreau neaparat, iese altceva. Si anume, un album care exprima prin versuri directe un mesaj foarte clar. Cant piese care se pot dansa in club, dar le cant la vioara, iar asta e, uneori, socant."
Debutul si l-a facut alaturi de Daniel Robu, intr-o piesa nu de mult promovata: "Fata cu vioara". De-atunci, lumea o recunoaste pe strada, dar n-o striga nici Silvia (cum o cheama, de fapt), nici Vegas (numele pe care si l-a ales pentru scena), ci tot "fata cu vioara".
"Este mai mult o porecla cu care s-a acomodat publicul. Parul si vioara sunt cele doua elemente care scot in evidenta muzica si personalitatea mea. Daca ma intrebi de unde vine numele de Vegas, ei bine, nu vine nici de la Las Vegas, nici de la constelatia Vegas. Pur si simplu, e un nume plin de sonoritate, pe care-l iubesc."

Suflet de banateanca

- Lumea stie inca prea putine lucruri despre tine. Cine esti tu, de fapt, si cum ti-ai facut intrarea in muzica?
- Vin tocmai de la Timisoara, unde am facut Scoala de Muzica. Inca mai am accent de banateanca si sunt si putin molcoma, cu vorba asezata (cum sunt banatenii de obicei). Dar, altfel, am si o parte foarte energica a personalitatii, pe care nu stiu de unde am mostenit-o. Sunt optimista, dinamica si foarte adaptabila. Nu cer mult, ma multumesc cu o viata modesta si as putea trai si-n gaura de soarece, daca as fi cu persoana potrivita. In schimb, am si un defect major: incapatanarea. Chiar daca sunt Scorpioanca, incerc sa ma controlez si sa fiu echilibrata, desi acel sambure de gelozie (specific zodiei) exista. Altfel, sunt o mare sportiva care se da in vant dupa lucruri excentrice.
- Alura sportiva nu prea face casa buna cu sensibilitatea unei fete care canta la vioara. Cum ai impacat aceste doua extreme?
- Tocmai fiindca nu prea se potrivesc, am fost nevoita sa renunt la sportul profesionist. Am facut tenis de picior, fotbal, un an de karate (o fata trebuie sa stie sa se apere) si acum nu refuz bungee-jumping-ul, parasutismul si baschetul. Am ales vioara. Daca sportul era doar o pasiune, vioara este si pasiunea, si viata mea.
- Cum s-a impacat familia cu decizia ta?
- O ciudatenie in familia mea a fost faptul ca sub un singur acoperis am trait trei generatii. Am avut o familie moderna, care nu mi-a impus restrictii si m-a sustinut mereu. Tata m-a facut foarte tarziu, la 60 de ani, dar asta n-a insemnat o piedica pentru intelegerea dintre noi, din contra, a fost cel mai bun prieten al meu. Nu ma certa, dar daca se intampla sa gresesc, ma simteam atat de jenata, mi-era rusine si sa-l privesc in ochi. Tot de la tata am mostenit sensibilitatea artistica. El a fost pictor si sculptor, iar eu - la randul meu - pictez.

</b><b>In spirit posesiv

- Ai lansat un album cu un titlu foarte provocator: "Posesiv"...
- Sincera sa fiu, titlul l-au gasit altii, dar se potriveste cu imaginea, cu firea mea si cu continutul versurilor. Este un album indraznet, cu multe pasaje de vioara potrivite cu timbrul vocii mele, cand soft, cand agresiv.
- Cum stai cu viata sentimentala?
- Nu pot sa spun decat ca am o relatie care e la inceput de drum. Cert e ca mi-as dori sa ma indragostesc nebuneste, dar asta nu s-a intamplat pana acum.
- Crezi ca ai putea fi o sotie buna?
- Nu stiu, dar o gospodina buna sunt. Mai ales atunci cand sunt nervoasa; intr-o ora fac o curatenie-monstru. Gatesc foarte bine ciorbe, dulciuri, tocanite, asa cum se gateste in Banat. Iar specialitatea mea (pe care n-am intalnit-o nicaieri altundeva) sunt clatitele cu ficatei.
- Stiu ca ai avut concerte si emisiuni pe la mare. Ai de gand sa te mai intorci pe litoral, macar pentru o vacanta?
- Voi pleca intr-un turneu de promovare a albumului prin tara si voi mai avea niste concerte la mare. Eu n-am vacanta, dar n-am nevoie de asa ceva. Am prea multe de facut, de aratat si de invatat...Dia Radu
Foto: Media Pro