Forma maxima

Redactia
Urinoterapia (Iii). Fara indoiala ca pentru oamenii contemporani, mai ales pentru cei care intr-o forma sau alta au fost instruiti in scoli in care se preda medicina "ortodoxa", este greu de acceptat faptul ca urina poate vindeca. Coplesitoarea majoritate a medicilor, inclusiv a urologilor, va vor s...

Urinoterapia (Iii)

Fara indoiala ca pentru oamenii contemporani, mai ales pentru cei care intr-o forma sau alta au fost instruiti in scoli in care se preda medicina "ortodoxa", este greu de acceptat faptul ca urina poate vindeca. Coplesitoarea majoritate a medicilor, inclusiv a urologilor, va vor spune ca urina este un produs de dezasimilatie toxic, care folosit intern poate genera multe boli grave etc. Dar acelasi medic va fi nevoit sa recunoasca faptul ca mari realizari ale farmaciei alopate, cum ar fi producerea medicamentelor estrogene, a testosteronului, progesteronului, cortizonului si derivatilor sai, au avut ca materie prima... urina. Pana in prezent, sute de mii de oameni au consumat medicamente fabricate pur si simplu din urina umana sau chiar animala, fara sa stie nimic. Dezgustatoare sau nu, acceptata sau nu, urina este mult mai mult decat un produs de dezasimilatie, avand o valoare medicala incontestabila. Iar dincolo de orice controversa teoretica, se afla faptele experimentale, concrete. Medicina bazata pe rezultate este un concept tot mai mult acceptat chiar in mediile oficiale. Or, chiar despre rezultate este vorba in acest articol.

Urina Pe Cale Interna

Cu toata repulsia pe care o starneste imaginar, bautul urinei reprezinta tratamentul de baza al urinoterapiei. Cu o conditie: sa fie efectuat consecvent. La fel ca in toate tratamentele naturiste, conditia succesului este perseverenta. Cine nu poate sa duca o cura pana la capat mai bine sa nu se apuce de ea. Durata minimala este de doua saptamani.
Mod de administrare:
In general, se bea urina de dimineata, la 1-3 minute de la recoltare. Pentru ca gustul ei este foarte puternic (sarat si astringent), poate fi diluata cu putina apa distilata sau apa de izvor. Un pahar cu apa, baut dupa un pahar de urina, elimina gustul, la fel ca si spalatul pe dinti.
Urina va fi consumata zilnic, intotdeauna pe stomacul gol.
Pacientii cu boli usoare vor bea urina recoltata dimineata, excluzand primul si ultimul jet. Se beau 200 ml (un pahar pe zi).
Pacientii cu boli grave, cronicizate, cu complicatii, vor face cura mai intens, ajungand sa bea pana la 500-600 ml de urina recoltata pe durata intregii zilei, coreland aceasta terapie cu alte indicatii de tratament, care vor fi precizate la fiecare tip de afectiune in parte.
Urinoterapia este ferm contraindicata celor care urmeaza cure cu medicamente de sinteza si semisinteza (deoarece astfel s-ar ajunge la o recirculare a lor, extrem de periculoasa). Perioada de dezintoxicare dupa un tratament chimioterapeutic este in functie de durata si intensitatea acestuia, cuprinsa intre 1 si 3 luni. Abia dupa trecerea acestei perioade de dezintoxicare se poate incepe cura interna cu urina. Pentru accelerarea proceselor de dezintoxicare, se recomanda alimentatia pe baza de cruditati si ceaiurile depurative de plante cum ar fi: trei frati patati, boabe de ienupar, matase de porumb, codite de cirese, frunze de frasin, iarba de troscot, precum si multa apa.
Reactii: consumul zilnic al urinei poate produce reactii puternice, ca urmare a activarii metabolismului. Poate aparea diaree, dar neinsotita de dureri (sentimentul este de curatare a organismului). Daca diareea devine frecventa, se face pauza doua zile, dupa care tratamentul se reia. Deshidratarea produsa trebuie inlocuita cu multe lichide si saruri minerale. O alta reactie este marirea volumului de urina, a carei eliminare se face intempestiv.Din "Urina, un elixir al vietii" de Hans Hoting

</b><b>O terapie bazata pe dovezi

De-a lungul anilor, nenumarati cititori ne-au trimis scrisori in care relatau despre rezultatele uimitoare pe care le-au obtinut prin autotratamentul cu urina. Am reluat cea mai mare parte a acestor relatari si am adunat o suma de date impresionante despre folosirea urinei. Din cele scrise de zecile de cititori care au folosit cu succes acest tip de tratament, am putut desprinde cateva concluzii extrem de interesante:
in medicina populara din toate colturile tarii tratamentele cu urina, atat interne, cat si externe, erau cunoscute si aplicate pe scara larga, cu numai 60-70 de ani in urma fiind considerate un mijloc de vindecare major (asadar, aceasta terapie nu este o moda importata din Orient sau din Occident, ci un mijloc traditional romanesc de tamaduire).
foarte multi terapeuti, cu o mare probitate profesionala, au folosit in tratamentele lor, cu un succes deosebit, urina. Dintre acestia, regretatul Valeriu Popa a fost cel care a avut cele mai spectaculoase cazuri de vindecari prin aceasta terapie (de altfel, despre metodele sale de vindecare cu urina vom vorbi si in cele ce urmeaza).
terapia cu urina este valabila intr-o gama extrem de variata de afectiuni, fapt care poate fi explicat numai prin generarea de catre ea a unor fenomene de autoreglaj endocrin, nervos etc., extrem de fine si profunde (aceasta fiind si ceea ce sustin studiile moderne despre mecanismele tamaduitoare ale urinei).
Va propunem sa aflati in continuare ce boli se pot vindeca prin tratamentul intern cu urina. Mentionam ca toate indicatiile care urmeaza, indicatii terapeutice care pe multi probabil ii vor uimi, sunt strict preluate din cazurile de vindecari semnalate de catre cititorii "Formulei As". Deci, tot ceea ce urmeaza nu sunt supozitii despre efectele urinoterapiei, ci rezultate concret obtinute. Majoritatea pacientilor nu au folosit doar tratamentul cu urina, pentru ca, vom vedea, pentru a fi eficientizat, acesta se combina adesea si cu alte tratamente, cunoscute deja din revista noastra. De asemenea, foarte multi dintre cei care au facut aceasta forma de tratament au preferat (din motive lesne de inteles) sa nu-si dea numele complet, motiv pentru care nu intotdeauna vom fi in masura sa dam "coordonatele" complete ale celor care au folosit aceste tratamente.Retrospectiva vindecarilor prin autoterapia cu urina relatate in "Formula As"
Bolile Hepatice

Galbinarea era una din bolile pe care "poporul" o vindeca predilect cu urina. Numerosi vindecatori tarani s-au folosit de virtutile tamaduitoare ale acesteia in bolile hepatice, dar mestesugul lor s-a pierdut. A ramas cunoscut cazul Mariei lui Caus, vindecatoare populara din Pechea, judetul Galati, care facea vindecari spectaculoase ale bolilor hepatice cu ajutorul urinei. Iata metoda ei: spunea bolnavului ca prima urina de dimineata sa o stranga la prima ora, s-o raceasca si s-o bea. Tot ce era rau in ficat, zicea ea, iesea prin urina, care, fiind reingerata, invata corpul sa se apere. Timp de doua saptamani, cat omul isi bea urina, nu avea voie sa munceasca, sa manance carne, peste, sa bea alcool si-n general sa se oboseasca. Martorii spun ca dupa doua saptamani omul bolnav de galbinare iesea din casa vindecat.

Bolile EndocrineTulburarile de ciclu menstrual</b> Mai multe femei care sufereau de tulburari, cum ar fi ciclul menstrual neregulat, dureros, cu hemoragii prelungite (pana la 60 de zile), au facut cu mult succes tratamentul cu urina. In principal, ele s-au bazat pe cura interna 200 ml de urina bauta pe stomacul gol, dimineata, combinata cu aplicatii externe: comprese cu urina puse alternativ cu cataplasme calde de coada-calului pe zona ovarelor.<b>(Caz prezentat in F. As nr. 240)

Impotenta hormonala, sterilitatea, ginecomastia

Toate aceste afectiuni ale barbatilor pot fi tratate cu succes, cu urmatoarele mijloace terapeutice conjugate:
ceai de vasc preparat la rece (o lingurita cu varf de planta macinata fin se inmoaie intr-o cana cu apa rece si se lasa de seara pana dimineata, cand se incalzeste usor si se strecoara). Se vor bea trei cani pe zi. Durata tratamentului: sase saptamani. Este bine ca in acest ceai sa se puna cate o lingurita din urina proprie, colectata dimineata (doza este aproape homeopata).
urina consumata intern se colecteaza partea din mijloc a jetului si se consuma cate 200 ml/zi. Mai ales urina de dimineata este un veritabil elixir pe baza de hormoni naturali, care va fi consumat cu regularitate, minimum trei luni.
masajul cu urina (sau compresele) se face pe zona testiculelor, iar in cazul ginecomastiei si pe piept.(Cazuri relatate in F. As nr. 210, 318)

Bolile De MetabolismDiabet

Diabetul, boala care afecteaza in prezent peste 500.000 de romani, poate fi mult ameliorat prin tratamentul cu urina. Studii japoneze arata ca la nivelul gurii exista receptori care realizeaza reglaje endocrine si nervoase foarte fine, atunci cand intra in contact cu urina. Cu alte cuvinte, natura ne-a prevazut cu un... tester, asemanator celor electronice, pentru glicemie, care indica organismului ce functii trebuie activate mai intens. Sa folosim, asadar, acest tester. Se bea urina de trei ori pe zi, cate 50-100 ml dimineata, la pranz si seara.(Caz relatat in F. As nr. 357)

Tumorile Benigne</b><b>Chist ovarian, ovare polichistice, uter fibromatos

Toate aceste afectiuni cedeaza la un tratament bazat pe cruditati (mai ales sucuri din legume si fructe proaspete), combinat cu cura interna cu urina. Se beau de trei ori pe zi cate 100-200 ml de urina. Tratamentul dureaza 6-12 luni, iar eficienta lui creste mult daca sunt folosite in paralel plante cum ar fi: traista-ciobanului, naprasnicul, salvia, cretisoara. D-na ing. Ghinea Maria (str. Independentei nr. 1, Iasi, cod 6600) relateaza cazul unei cunostinte care avea mai multe chisturi ovariene, dintre care unul de marimea unei portocale, combinate cu un uter fibromatos, care a refuzat histerectomia (voia sa aiba copii) si s-a vindecat intr-un an cu acest tratament.(Caz relatat in F. As nr. 318)

Adenofibrom mamar

Se tine un regim vegetarian strict, se bea numai apa distilata, facandu-se cura interna cu urina, intocmai ca la tratamentul chisturilor ovariene mentionat mai sus. Suplimentar, se aplica pe ambii sani comprese cu gaz (petrol dublu rafinat), in care se macereaza patlagina. Se fac si badijonari cu suc de rostopasca sau cataplasme cu frunze de rostopasca. (In urma tratamentului extern, pe sanul bolnav pot aparea pete brun-negre ca niste arsuri, care se vindeca si dispar dupa aceea). Cu acest tratament s-a vindecat in cateva luni Ispas Elena str. Maratei Ii nr. 74, bl. Eo, ap. 14, Piatra-Neamt.(Caz relatat in F. As nr. 318)

Boala Canceroasa

Se colecteaza zilnic urina de dimineata, circa 100 g (partea de mijloc), si se bea cu inghitituri mici, pentru a spala gatul. Chiar daca este tulbure, acra, amara sau sarata, urina va fi bauta, la nevoie, diluand-o cu putina apa de izvor. Dupa cateva zile, urina se va mai limpezi, se va deschide la culoare si nu va mai avea gust sau miros neplacut. Se creste treptat doza de urina, fiind consumati la inceput cate 100 ml dimineata, apoi 100 ml la pranz si 100 ml seara. Aceeasi cititoare a revistei, d-na ing. Ghinea Maria din Iasi, relateaza despre un cancer la gat, vindecat prin aceasta metoda, iar D.G.M., tot din Iasi, s-a vindecat de un cancer la intestin, operat si apoi recidivat pe ficat, cu aceasta metoda.(Cazuri relatate
in F. As nr. 319, 320)

Leucemia

Regretatul terapeut Valeriu Popa vindeca leucemia prin post negru de 21 de zile, urmat apoi de celebrul sau regim Bg1 (adica Boli Grave 1) bazat pe fructe si legume proaspete, consumate crude. La acest regim, el adauga urinoterapia (facuta de trei ori pe zi, ca la boala canceroasa), corelata cu consumarea apei distilate, care are efecte extraordinare in tratamentul cu urina, deoarece o limpezeste si o face inodora, extrage toxinele din corp, taie foamea element foarte important in cazul curei cu cruditati si mai ales a postului negru de lunga durata. D.L., in varsta de 33 de ani, lector la Universitatea Tehnica din Iasi, s-a vindecat de leucemie prin post negru cu apa distilata de 21 de zile, impreuna cu urinoterapie. Tratamentul a durat un an (urmat de cinci ani de regim, pentru stabilizarea rezultatelor).(Caz relatat in F. As nr. 435)

</b><b>Scleroza in placi

Aceasta afectiune, a carei cauza este momentan necunoscuta, este extrem de receptiva la metodele neconventionale de tratament, printre care si urinoterapia. Se face cura interna cu urina descrisa in acest articol, insotita de comprese cu urina puse pe traiectul coloanei vertebrale, vreme de o ora pe zi.(Caz relatat in F. As nr. 383)

Meningita Virala Si Alte Boli Virale

Ene Voinea din Valenii de Munte, terapeut naturist, a folosit in tratamentele acestei boli cumplite, care a afectat sute de oameni la noi in tara, si urina. Alaturi de curele cu alimente crude, alaturi de plante si produse apicole, tratamentul cu urina, facut dupa prescriptiile din acest articol, poate ajuta foarte mult la accelerarea vindecarii si la inlaturarea sechelelor acestei boli. De asemenea, si alte boli virale cum ar fi herpesul, infectiile cu papiloma si chiar cumplitul Hiv au fost tratate intern cu urina, ca adjuvant, iar rezultatele au fost mai mult decat incurajatoare (in Kenya, tara devastata de Hiv, urinoterapia a fost recunoscuta si acceptata oficial ca metoda de vindecare, in urma rezultatelor extraordinare obtinute cu ajutorul ei).(Cazuri relatate in F. As nr. 377 si 384)

Afec´Iunile OculareHemoragie oculara

D-na Catrina Maria din comuna Mogosoaia, judetul Arges, s-a vindecat de hemoragie oculara punandu-si pe pleoape, de trei ori pe zi, comprese sterile cu urina proprie. Compresele se tin minimum un sfert de ora, iar tratamentul se continua pana la completa vindecare.(Caz prezentat in F. As nr. 347)

Cataracta

D-na Popescu Ioana str. Aleea Resita nr. 8, bl. A1, ap. 56, sector 4, Bucuresti si-a recuperat 30% din vedere cu aceleasi comprese cu urina, descrise mai sus. Fiind suferinda de pericardita, nu se putea opera si atunci a incercat ca ultima varianta acest tratament, prezentat tot in "Formula As".(Caz prezentat in F. As nr. 376)

Despre tratamentele cu urina, au aparut la noi in tara doua carti foarte interesante: "Urina, medicament pentru viata", autor Daniel Menrath, Editura Esotera, 1996 si "Shivambhu Kalpa", autor dr. Camelia Rosu, Editura Ananta, 1995.

Ilie Tudor