Zodiac

Redactia
Zodiacul Lunii Octombrie- Octombrie se anunta o luna dinamica, si nu tocmai in sens pozitiv. In primul rand, "marele malefic" Saturn se va gasi in miscare retrograda toata luna, iar opozitia cu Pluton devine exacta la sfarsitul lunii. Aceasta opozitie anunta profunde tensiuni, atat la nivelul indivi...

Zodiacul Lunii Octombrie- Octombrie se anunta o luna dinamica, si nu tocmai in sens pozitiv. In primul rand, "marele malefic" Saturn se va gasi in miscare retrograda toata luna, iar opozitia cu Pluton devine exacta la sfarsitul lunii. Aceasta opozitie anunta profunde tensiuni, atat la nivelul individului, cat si a unor mari colectivitati. Nimeni nu este crutat de probleme legate de sistemul osos si de o scadere a sistemului imunologic, resimtita sub forma de devitalizare. Vestea buna este ca, pe parcursul lui octombrie, doua mari planete, Neptun si Uranus, vor reveni la traiectoria directa,
ceea ce ne va ajuta sa limpezim multe confuzii -Berbec

Temperati-va ambitiile
Mintea va functioneaza fara gres in toate chestiunile privitoare la cariera. Ar fi insa gresit sa va asteptati la rezultate imediate, indiferent cata energie suplimentara cheltuiti. Nu va grabiti, volumul dvs. de munca nu trece neobservat, desi unii tind sa-l atribuie unor ambitii de marire (ceea ce nu e tocmai neadevarat). Va puteti baza pe simpatia colegilor, cu conditia sa nu-i agasati cu ambitia dvs. Evitati in octombrie, pe cat posibil, drumurile lungi ori scurte sau, daca acest lucru este imposibil, folositi transportul in comun.
Bani: Situatie stationara. Doar catre sfarsitul lunii aveti sanse sa obtineti ceva venituri suplimentare, si asta numai daca va asociati cu un barbat. Se poate sa vi se ofere participarea la o investitie, pe care nu e cazul s-o refuzati, sau sa vi se propuna sa administrati dvs. niste bani, obtinand, desigur, un castig. In cel mai rau caz, puteti obtine o mica suma de bani cadou din partea unui barbat.
Dragoste: La acest capitol situatia difera in functie de sex. Femeile din Berbec se pot astepta la mici (dar frecvente) neintelegeri cu partenerul de cuplu pana la data de 17, dar dupa aceasta data intervine Venus si armonia se reinstaureaza, in ciuda micilor frecusuri de rutina. Barbatii se pot simti amenintati de partenera in prima jumatate a lunii, se poate sa aveti crize de gelozie sau sa vi se para ca partenera a acaparat in prea mare masura puterea decizionala. Dupa 17, atmosfera convietuirii devine, in schimb, cat se poate de placuta.
Sanatate: Pana pe 16 inclusiv, sunteti intr-o forma fizica de invidiat. Starea de bine se extinde si asupra psihicului: sunteti calmi, relaxati si amabili. Dupa aceasta data, va pasc celebrele dvs. dureri de cap si accese de oboseala. Odihniti-va, destindeti-va, dormiti.

Taur

Succes in munca, dar nu si la bani
Prezenta Soarelui in zodia dvs. va sprijina pe plan profesional.Situatia de confuzie cu privire la locul dvs. de munca sau dubiile care va framanta in legatura cu cariera pe care o urmati incep sa se clarifice dupa data de 18. Incercati sa nu luati decizii majore inainte de aceasta data, pentru ca va puteti trezi pacaliti. In ultimele patru zile ale lunii, va veti regasi energia si capacitatea de-a va concentra, desi s-ar putea sa fiti destul de nervosi.Cu toate ca multi dintre dvs. sunt pe picior de plecare, unii pregatindu-se chiar de drumuri in strainatate, e bine, in masura in care puteti, sa va programati plecarea dupa data de 27. Daca sunteti presati de timp, evitati macar plecarea in timpul primei saptamani a lunii.
Bani: Acesta este un capitol foarte spinos in octombrie. Sunt anumite datorii care va dau de furca: fie aveti de-a face cu rau-platnici, fie sunteti dvs. prinsi in datorii care va cam seaca si de care v-ati fi asteptat sa cam scapati pana acum (ceea ce, dintr-un motiv sau altul, nu s-a intamplat). Se mai poate sa aveti cheltuieli cu o persoana pe care sunteti nevoiti s-o intretineti, nu e exclus sa fie vorba despre cineva care este bolnav si care depinde de ajutorul dvs. financiar pentru cheltuieli medicale. Inarmati-va cu rabdare si nu atacati "rezerva strategica".
Dragoste: In prima jumatate a lunii, sunteti cuprinsi de sentimente tandre si va simtiti iubirea impartasita. Puteti conta pe farmecul dvs., pentru ca nu va va lasa in pana. Numerosii Tauri cu inclinatii artistice vor fi vizitati insistent de muze, pe cand taticii si mamicile zodiei se vor intelege de minune cu copiii lor.
Sanatate: Energia nu va lipseste, cu toate ca poate produce nervozitate in partea a doua a lunii, senzatia de bine fizic si emotional se suprapune energiei de baza. Daca resimtiti tensiuni sau atacuri de insomnie, recurgeti la mijloace homeopatice.

Gemeni

Greu la deal cu Saturn
Cu marele malefic Saturn retrograd in propria zodie, nu sunteti tocmai in culmea veseliei. Griji de tot felul va coplesesc (desi nu sunt totdeauna reale), iar in octombrie s-ar putea sa va cuprinda chiar mania persecutiei. Nu orice critica inseamna ura neimpacata si daca cineva se poarta mai rece cu dvs. nu inseamna ca va dispretuieste poate e ocupat sau are, la randul sau, probleme. In consecinta, nu e bine sa exagerati eventualele reactii negative la persoana dvs. Nimeni n-are insa dreptul sa va certe pentru ca nu mai sunteti veseli si plini de umor. Dar vin ei, Saturn si Pluton, si peste ei, si o sa vada cum e. Pana una-alta insa, e randul dvs.
Bani: Haideti ca aici ne mai inveselim putin. Daca va abtineti de la o miscare financiara impulsiva (si garantat paguboasa), in prima saptamana a lunii punga dvs. va creste in grosime si greutate. In cazul in care aveti un co-investitor, acesta va fi foarte activ si dvs. va veti bucura de rezultatul actiunilor sale prompte si energice. Relatiile cu strainatatea se desfasoara, de asemenea, sub auspicii bune, care includ posibilitatile unor castiguri substantiale.
Dragoste: Cu o atitudine rece si severa nu puteti decat sa deteriorati pana dincolo de limita reparabilului relatia de cuplu, deja greu incercata. Este adevarat ca partenerul v-a facut de multe ori tinta unor sageti inveninate, sub forma unor reprosuri dureroase, dar sigur nu nefondate. E drept ca tonul face muzica, dar mai exista acolo si o "muzica de fond", in sensul ca in cuplu ar fi bine ca fiecare sa-si recunoasca greselile. Ceea ce in cuplul dvs. nu pare sa se intample.
Sanatate: Mare atentie la raceli si viroze sunteti si mai susceptibili sa faceti infectii ale tractului respirator superior ca de obicei. Infectiile latente pot migra cu precadere catre masele si/sau aparatul uro-genital.

Rac

Sub scutul lui Jupiter
In prima saptamana a lui octombrie, veti fi cam plini de hachite, si va exprimati cam dur (e drept) anumite nemultumiri de fond, care trebuie aduse la lumina. Dupa 6, veti reveni la o stare de buna dispozitie si va veti continua in liniste ambitioasele proiecte de viitor cu sanse mari de reusita. Iesirile cu prietenii din prima jumatate a lunii sunt un prilej de relaxare si de umplere a bateriilor afective. In casa, discutiile in contradictoriu cu un barbat se potolesc incepand cu data de 17, cand amandoi deveniti mult mai rezonabili. Cu toate acestea, mai au loc schimburi de replici, insa acestea vor fi mult mai inofensive.
Bani: Daca aveti de dus negocieri la drumuri scurte sau discutati afaceri cu parteneri pe care-i invitati in oras, va puteti baza pe sprijinul planetei Venus. Initiativele legate de comert sunt si ele favorizate de Venus. Atentie insa in privinta investitiilor. Nu va incredintati banii altora, spre administrare, caci puteti avea surprize neplacute. De-abia dupa data de 18 e bine sa purcedeti la investitii comune sau sa acordati increderea unui potential administrator de fonduri. Sub nici o forma inainte.
Dragoste: Racoaicele vor fi obiectul atentiei asidue a unui barbat catre sfarsitul lunii, iar in aceeasi perioada, barbatii vor fi cuprinsi de dorinta de-a cuceri pe cineva. Relatia de cuplu oscileaza intre intensitate si tensiune, dar in prima saptamana a lunii tensiunea va fi dominanta.
Sanatate: Aflati in opozitie cu zodia dvs., Saturn si Pluton va fragilizeaza starea de bine. Nu aveti a va teme de o boala grava, ci de o slabita rezistenta la oboseala. Atentie si la bolile contagioase!

Leu

Atentie la excese!
In prima saptamana a lunii, relatiile cu colegii vor fi incordate, pentru ca va apuca asa un activism, incat vreti sa faceti tot ce nu s-a facut de luni de zile... si poate ca ceilalti nu au chef. Relatiile cu prietenii vor avea de suferit, pentru ca deveniti foarte retrasi. Preferati sa va vedeti cu persoane mai in varsta, in raport de unu la unu, in loc sa cautati societatea mondena in mijlocul careia va simtiti, de obicei, atat de bine. Dupa jumatatea lunii, va regasiti echilibrul si calmul
Bani: In prima jumatate a lunii, va surade norocul financiar. Se poate sa primiti o prima sau o bonificatie pentru o realizare foarte creativa. Leii activi in domeniul artei pot incheia contracte favorabile sau sa gaseasca cumparatori generosi pana pe 16. In aceasta perioada, initiativele dvs. legate de bani se vor bucura de sprijin din partea celor carora le adresati.
Dragoste: Iubirea va da din nou de furca, daca n-ati profitat de perioada de acalmie dintre 23 si 27 septembrie pentru a clarifica problemele din relatia cu persoana iubita. Acum, dvs. sunteti intr-o expectativa emotionala, poate incarcati inca de sentimente negative, dar aceasta atitudine trece nebagata de seama de partener, care devine mai retras si mai rece. Dupa 18, veti putea vedea lucrurile mai clar, iar in ultimele zile ale lunii puteti dezlantui operatiunea de recucerire a partenerului.
Sanatate: Nu aveti a va plange de pe urma vitalitatii, dar atentie! Marte si Jupiter formeaza o configuratie negativa la inceputul lunii, ceea ce va poate insufla un comportament nefast pentru sanatate. Evitati abuzurile de orice fel, dar mai ales alcoolice. In a doua jumatate a lunii, totul revine la normal.

Fecioara

Zile usoare
Un inceput de luna placut, activ, fara a fi obositor, va asteapta in octombrie. Pana pe 16, vor aparea oportunitati de-a ameliora un conflict intre cineva de-acasa si cineva de la serviciu. Nu acordati prea mult timp rezolvarii problemelor de-acasa in detrimentul celor de la serviciu, pentru ca, daca le neglijati pe cele profesionale, s-ar putea sa aveti serios de suferit in cariera. Persoanele in autoritate care v-au dat credit pana acum nu mai sunt dispuse sa va treaca cu vederea nici o intarziere, oricat de motivata. De aceea e bine sa profitati din plin de prima jumatate a lunii, pentru ca evolutia carierei dvs. sa fie, cat de cat, asigurata.
Bani: Dupa anumite discutii sau negocieri mai putin multumitoare, purtate cu sau in numele unui barbat, situatia dvs. incepe sa se amelioreze sensibil. In ciuda dificultatilor in comunicare, cea de-a doua parte a lunii octombrie va aduce un binevenit castig financiar. Daca depinde de dvs., e cel mai bine sa actionati dupa 23, data la care veti putea scapa de un intermediar nedorit sau de un concurent.
Dragoste: Relatia stabila de cuplu este trecuta pe plan secundar sau momentan sunteti solo. Depuneti insa eforturi serioase pentru a face o cucerire, imaginandu-va ca sunteti indragostiti de persoana respectiva. Este vorba, in principal, despre o puternica atractie fizica, careia va e greu (si de altfel nici nu doriti) sa-i rezistati. Nici nu trebuie, acest intermezzo pasional va face bine, cu conditia sa nu va imaginati ca e vorba despre ceva mai serios.
Sanatate: La inceputul lunii nu sunteti deloc in forma. Dormiti prea mult sau nu puteti dormi, mintea va este incetosata, va faceti planuri nerealiste si va enervati ca nu le puteti indeplini. Labele picioarelor se umfla in orice incaltaminte mai stramta pe picior. Dupa 18, majoritatea acestor neplaceri incep sa cedeze, mai putin insomniile.

Balanta

La orizont, dragostea
Daca reusiti sa depasiti problemele de comunicare, veti putea pune in practica o multime de idei foarte bune. Aveti energia de-a va mobiliza, devenind activi si de o eficienta surprinzatoare pentru multi. Vreti sa puneti la punct in primul rand problemele personale si veti vedea ca nu va fi prea greu. Dupa 17, farmecul dvs. creste exponential. Intre 6 si 23, ar fi o idee buna sa va ocupati de cele ramase nerezolvate pe acasa. Cu riscul de-a va enerva din cand in cand, le puteti pune la punct neasteptat de repede. In cariera, mergeti din reusita in reusita.
Bani: Nu stati grozav cu banii la inceputul lui octombrie, dar situatia dvs. financiara se va imbunatati treptat, pe parcursul lunii: o data dupa 17, cand va vin cateva idei interesante care pot fi transformate in proiecte profitabile, fara sa necesite prea mult efort din partea dvs., iar apoi dupa 24, cand va puteti baza pe sprijin din partea unui barbat.
Dragoste: Puteti fi victima unei iubiri-fulger. Cum? Asa bine. Se stie ca Balantele sunt romantice, dar se stie ca se indragostesc de cele mai multe ori "din cap", adica dupa ce au descoperit meritele care fac din celalalt un partener dezirabil. Mintea dvs. (e drept, superioara) nu va putea sa faca fata trigonului Venus-Neptun, care va pandeste in jurul datei de 21. Daca credeati ca stiti ce e dragostea, veti avea posibilitatea sa reconsiderati aceasta problema. si povestea de dragoste va lua foarte repede o turnura serioasa... (continuare luna viitoare).
Sanatate: Suisuri si coborasuri: cand activi, cand apatici, va va fi greu sa va stabilizati. Recurgeti la homeopatie sau acupunctura si totul va fi O.K.

Scorpion

Lacat pe pusculita
In octombrie se vor intampla tot felul de lucruri neprevazute pe-acasa. Ba va vine ideea sa renovati, ba vreti sa lasati totul balta si sa va mutati, ba sa inchiriati casa si sa va mutati in alta parte... cu cat sunteti mai nehotarati, cu atat va paste pericolul unor inundatii. Sau descoperiti un inceput de igrasie, de care habar n-aveati. Zapacelile astea dureaza cam pana pe 18 si, daca pana atunci ati scapat de inevitabilele incurcaturi provenite din atitudinea dvs. contradictorie si impulsiva, atunci va asteapta zile din ce in ce mai bune. Cum ar fi: vesti bune din strainatate dupa data de 6 sau succese academice. Pana pe 16, veti fi in centrul atentiei prietenilor dvs., care nu mai prididesc in exprimarea afectiunii pe care v-o poarta. Dupa 17, descoperiti ca aveti aliati secreti intr-un proiect profesional.
Bani: ´ineti-va cu clestii de ceea ce ati agonisit si nu urmati sfaturile nici unui personaj, oricat de venerabil si de competent ar parea, referitoare la investitii. Nu este o perioada propice speculatiilor, nici vestitul dvs. fler la bani nu va va putea ajuta sa recuperati un plasament care, la prima vedere, pare foarte intelept. Sfatuitorul dvs. este sincer si corect, dar esecul investitiei este determinat de factori conjuncturali, incontrolabili.
Dragoste: Cu toata firea dvs. intens emotionala, dragostea nu va va preocupa prea mult in octombrie. Dimpotriva, este posibil sa va retrageti intr-o atitudine ascetica, devenind reci si inabordabili. Cu toate ca primiti avansuri, si inca destul de explicite, acestea nu va incita nici macar la un flirt de circumstanta, ci, mai mult, va enerveaza.
Sanatate: Cu toate ca nu puteti acuza vreo afectiune concreta, starea dvs. fizica este departe de ce v-ati dori. Depuneti mari eforturi pentru a face fata solicitarilor si puteti suferi caderi energetice bruste.

Sagetator

O toamna gri
Consumul nervos pe care il presupune pentru dvs. luna octombrie este considerabil. Acest lucru va afecteaza in primul rand starea psihica, dandu-i o coloratura negativista, chiar depresiva, si o dispozitie departe de a fi roz. In prima jumatate a lunii, sunteti protejati in cariera de Venus si e bine sa folositi aceasta protectie pentru a netezi orice asperitate in relatiile cu sefii. In felul acesta, castigati capital pentru a vi se trece cu vederea scaderea performantelor din cea de-a doua jumatate a lunii. Dupa 24, puteti fi amenintati de un barbat care nu va infrunta fatis, dar doreste sa va compromita printre colegi.
Bani: Cu exceptia primei saptamani, cand sunteti tentati sa cheltuiti impulsiv mai mult decat va puteti permite, luna este propice castigurilor materiale de orice natura. Aveti incredere in ideile dvs. si in bunavointa pe care o puteti capta. Nu va este greu sa atrageti sponsorizari sau colaborari avantajoase care sa nu va limiteze libertatea personala.
Dragoste: Situatia in cuplu este conflictuala, chiar daca partenerul dvs. se straduieste sa nu lase sa se observe. Va dati seama ca e groasa, dupa raceala si concizia replicilor menite sa va puna la punct. Nu va iluzionati cu ideea ca "o sa treaca", pentru ca rabdarea sa este greu incercata si riscati o rupere iremediabila. Amintiti-va ca nu este obligatia partenerului sa considere tot timpul problemele dvs. emotionale, oricat de grele ar fi acestea, vesnic prioritare.
Sanatate: Scaderea vitalitatii si a intregului sistem imunologic va face foarte sensibil la infectii, mai ales la cele insidioase, cu febra mica si la care, de obicei, analizele nu depisteaza factorul infectios. Sistemul osos este, de asemenea, atacat. Se resimt in primul rand femurul si partea lombara a coloanei vertebrale.

Capricorn

Stahanovistii lunii
Pana pe 27 puteti face reclama la Red Bull, sunteti atat de pusi pe treaba incat, in prima saptamana a lunii, va puteti speria, daca nu chiar aliena asociatii sau colaboratorii apropiati prin mania muncologica de care dati dovada. E bine ca sunteti atat de activi, dar e preferabil sa nu extindeti asupra celorlalti pretentiile pe care le aveti fata de dvs. insiva. Tensiunea cu unul dintre sefii dvs., continua sa va streseze pe toata durata lunii, pentru ca lupta se duce pe muteste si nu intelegeti ce anume il nemultumeste pe acest sef carcotas. In prima jumatate a lunii este recomandabil sa calatoriti sau sa va ocupati de studii. Ambele preocupari se vor dovedi folositoare in viitorul apropiat. Succesele pe care le asteptati in cariera sosesc dupa data de 17.
Bani: In fine, incepeti sa va clarificati situatia financiara, care plutea intr-un vag prelungit. Acest minimiracol se va intampla dupa data de 18, iar de pe 28 incolo va veti sufleca manecile si va veti apuca sa faceti "ordine si curatenie la locul de munca", respectiv in administrarea veniturilor dvs.
Dragoste: Cu exceptia primei saptamani, cand se poate sa fiti atat de absorbiti de importantele dvs. proiecte legate de cariera si din acest motiv va ratoiti la partener din cauza oricarui fleac mac, mac , in cuplu domneste nu numai armonia, ci si sinceritatea si buna dispozitie. Sunteti amandoi intr-o dispozitie sociabila, placandu-va sa stati de vorba cu prieteni comuni, mai ales pe subiecte filozofice.
Sanatate: Oasele se simt batrane si obosite, indiferent de varsta dvs. cronologica, mai cu seama genunchii va dau de furca. Insa in semn de solidaritate si celelalte articulatii au tendinta sa le tina isonul, prin puseuri reumatice. Tenul uscat sau incarcat se datoreaza aceluiasi tranzit retrograd al lui Saturn si poate fi rezolvat printr-un aport sporit de lichide.

Varsator

Floricele pe cAmpii
Pentru acest excentric semn de aer, octombrie va fi insotita de o mare usurare pe plan psihologic. In primul rand, dupa data de 18, nebuloasa din mintea dvs. se risipeste brusc fara ca acest lucru sa va scada intuitia crescuta in ultimele luni. Nu va veti mai simti atrasi magnetic de perna, ca apoi sa constatati cu frustrare ca nu mai puteti dormi, ci veti putea rezista mai bine cerintelor vietii de zi cu zi. Multi dintre dvs. vor avea impresia ca s-au trezit dintr-un somn al mintii, greu, incetosat si catusi de putin odihnitor. A doua jumatate a lunii este propice calatoriilor lungi si nu este exclus sa plecati la drum in compania unui barbat energic si foarte placut.
Bani: Pana pe data de 16, banii va vor sosi ca rezultat al unor demersuri efectuate in trecut, cum ar fi investitii, speculatii reusite, dobanzi sau alte asemenea. In aceeasi perioada e bine ca macar o parte din acesti bani sa fie reinvestiti intr-o maniera similara. Nu este, de asemenea, exclus sa primiti cadou o suma de bani din partea unei femei.
Dragoste: In octombrie, veti constata o racire a propriilor sentimente si, paradoxal, o dorinta crescuta de stabilitate in dragoste. Vreti doar sa va simtiti in siguranta, pentru ca nu v-ar conveni sa ramaneti singur. Trebuie sa recunoasteti ca atitudinea dvs. este cam egoista. In acelasi timp, comportamentul dvs. devine tot mai autoritar si chiar condescendent. Solutia cea mai corecta ar fi sa faceti o pauza in relatie. Oricum, persoana pe care pretindeti ca o iubiti este deja plina de resentimente si se simte exclusa de la comunicarea emotionala cu dvs.
Sanatate: Pana pe 27, puteti avea probleme circulatorii care va vor afecta in primul rand gambele. Ficatul este destul de sensibil, dar acesta nu trebuie sa constituie un motiv de ingrijorare, daca evitati excesul de grasimi sau alcool. Un regim moderat va va ajuta sa evitati si tendinta de ingrasare.

Pesti

Pasiune si romantism
Cruciada desfasurata pe doua fronturi (la serviciu si acasa) va cam mananca zilele. In octombrie, se acutizeaza mai cu seama situatia de pe frontul de vest (a se citi: de acasa), deoarece nu mai sunteti dispusi sa faceti nici un fel de compromisuri, ignorand chiar atitudinile conciliante ale celor cu care convietuiti. La serviciu, situatia este stagnanta. stiti, intre timp, cine si de ce va poarta sambetele, insa, fiind vorba despre un personaj care detine multa putere nu puteti decat mentine armistitiul destul de tensionat existent in prezent.
Bani: Pana pe 17, se poate sa aveti o multime de mici incurcaturi legate de cheltuieli administrative, de investitii comune sau de bani suplimentari pe care trebuie sa ii alocati copiilor. Influentele contradictorii asupra portmoneului dvs. va cer o adevarata echilibristica. Dupa 17, se instaureaza insa un influx de lichiditati care este suficient pentru acoperi tot ce aveti de platit si sa ramaneti si cu o suma confortabila in buzunar.
Dragoste: Marele benefic Jupiter va surade toata luna din Casa dragostei, asa incat nu aveti de ce sa fiti nemultumiti. Primele 16 zile ale lunii vor fi insa deosebit de romantice, presarate cu momente de intensa pasionalitate. In prima saptamana veti fi, poate, putin gelosi, dar uneori acest sentiment este un ingredient binevenit, cum se intampla in cazul acesta. In caz ca va intereseaza, gelozia dvs. este nefondata.
Sanatate: Starea dvs. fizica, psihica si emotionala se imbunatateste in etape succesive, devenind tot mai buna pe masura ce luna progreseaza. Dupa 18, nu mai aveti senzatia ca energiile dvs. se risipesc in neant si nu puteti sa va bazati deloc pe sprijinul lor, atunci cand aveti mai mare nevoie. Starile neplacute de somnolenta dispar si va revine si buna dispozitie. Energia va creste si mai mult dupa 27, iar in ultimele doua zile ale lunii ajungeti la o deosebita claritate mentala.