Asii adolescentilor

Redactia
Animal X"Traim cu intensitate prezentul". Carismatici, fotogenici si, mai presus de toate, ambitiosi, cei trei constanteni de la Animal X poarta cu ei o poveste desprinsa, parca, dintr-un film cu happy-end. Aventura lor a inceput pe strazile orasului de la malul marii, cu un... botez: Serban, cel ma...

Animal X"Traim cu intensitate prezentul"

Carismatici, fotogenici si, mai presus de toate, ambitiosi, cei trei constanteni de la Animal X poarta cu ei o poveste desprinsa, parca, dintr-un film cu happy-end. Aventura lor a inceput pe strazile orasului de la malul marii, cu un... botez: Serban, cel mai in varsta, a devenit Hiena, Alexandru - Soparla, iar mezinul Mihai - Vierme. "Ne-am pus poreclele in functie de firea pe care o avem: mai agresiva, mai dinamica sau mai ascunsa." Tovarasi de cartier, mergeau impreuna la concertele Iris, faceau planuri de viitor si invatau sa danseze. S-au luat in serios, si-au perfectionat si rafinat stilul de dans, au exersat ore intregi, in fiecare zi, si nimeni n-a stiut ca, sub frizurile lor nonconformiste, blonde sau roz, se ascund cucuie si cicatrici de la repetitii.
Piesa cu care s-au lansat anul trecut, "N-am crezut", a stat vreme de 18 saptamani in topul romanesc, nici o alta trupa autohtona neizbutind sa atinga acest record. Iar anul acesta, pentru ca succesul sa fie deplin, Animal X a cucerit si publicul de specialitate, castigand Premiul I la Festivalul de la Mamaia.

Aproape de fani

Baietii de la Animal X sunt printre putinii solisti din Romania care au o relatie foarte stransa cu fanii lor. "Raspundem la scrisori, la e-mail-uri, vorbim la telefon, suntem intotdeauna amabili cu admiratorii si admiratoarele noastre. De multe ori ii sunam acasa, si ei tipa sau amutesc, fiindca nu le vine sa creada. Unii ne inchid telefonul de emotie. Avem fan-cluburi in toata tara. Nici nu ne vine sa credem ca suntem atat de bine primiti. Tinem la simpatia fanilor nostri si le daruim, in schimb, concerte bune, care nu seamana unele cu altele."
Faima nu li s-a suit la cap, si-au pastrat modestia cu care au plecat la drum. Cu toate astea, nu se pot comporta ca niste oameni obisnuiti. "Avem atatia fani, incat, daca am umbla de capul nostru prin magazine, ar face ravagii, inghesuindu-se sa ajunga la noi. De aceea, avem mereu masina la indemana, iar prietenul nostru, Ratonul (i-am pus si lui porecla), conduce si se ocupa de securitatea noastra personala", spune Soparla.
Desi sunt atat de preocupati de cariera, baietii nu isi neglijeaza nici scoala. Toti trei invata foarte bine. Mai mult decat atat, baietii vorbesc bine engleza, franceza si italiana, stiind ca timpul nu sta in loc, iar succesul trebuie intretinut ca un foc aprins.

Drumul succesului

Fiindca pulsul muzicii se ia in Capitala, baietii de la Animal X s-au mutat si ei in Bucuresti. "Acum avem un apartament la Constanta si o casa mare in Bucuresti. Locuim impreuna, ne distram impreuna. La noi, totul se face in trei."
- Sunteti totusi niste adolescenti. Nu v-a fost greu sa va acomodati cu noul stil de viata, sa infruntati oferta destul de periculoasa a Capitalei, dupa ce ati dus un trai linistit de provincie, in Constanta? Va descurcati fara tutela parintilor?
Hiena: - Fireste, exista si momente mai grele in care iti vine sa lasi totul balta si sa pleci de unde ai venit. Dar gandul ca te iubeste si te stimeaza atata lume te intareste si-ti da putere sa continui ceea ce ai inceput.
Vierme: - Ne-am trezit dintr-o data ca nu mai avem viata personala. Nu putem iesi in oras, nu putem aparea nicaieri, fara sa fim recunoscuti. Ne-am obisnuit cu drumurile. Facem naveta Bucuresti - Constanta de trei ori pe saptamana, ca sa lucram la studioul lui Laurentiu Duta, cel care ne sprijina si ne produce muzica.
Soparla: - La inceput, a fost mai greu. Ne vedeam familiile doar la ocazii speciale, dar cei dragi ne-au inteles si ne sprijina. Din pacate, in Romania valoarea se recunoaste inca la "centru", in Bucuresti. Oricum, succesul se plateste destul de greu, noi nu avem timp de fete si nici de beri cu prietenii.
- N-o sa-mi spuneti ca n-ati fost niciodata indragostiti. Cum ar trebui sa fie iubitele voastre, ca sa se potriveasca stilului vostru de viata?
Soparla: - N-am un tipar anume. Sa fie o fata simpatica, dar si cu materie cenusie. Sa fie intotdeauna cu un pas inaintea mea in relatie, sa ma surprinda, sa aiba sclipirea aceea care fascineaza un baiat. Cand ea exista, o vad si prin intunericul salilor de concert.
Hiena: - E foarte greu sa am o prietena acum. De aceea, mi-am propus ca deocamdata sa raman singur si sa vad care sunt prioritatile. Iar daca as avea una, ar trebui sa se modeleze ea dupa mine si dupa programul meu, ceea ce ar fi infernal de greu.
Vierme: - Nu mi-as alege o prietena dintre fani. Vreau o iubita care sa aiba ceva al ei si sa fie foarte sincera.
- Cat de mult v-a schimbat noul statut castigat? Ce a mai ramas din cei trei baieti de altadata?
Soparla: - Nici n-am prea avut timp sa ma schimb cu atata alergatura. Am ramas acelasi, doar ca preocuparile sunt acum altele.
Hiena: - M-am maturizat din cauza atator probleme pe care a trebuit sa le rezolv. Am cunoscut multi oameni si am invatat sa fiu mereu vesel, responsabil si politicos.
- Cine se ocupa de coregrafia voastra?
Soparla: - Noi singuri; facem cate 2-3 ore de antrenament pe zi, cu ideile noastre si cu inspiratia noastra. Am vrut de la inceput sa avem o imagine foarte personala, de aceea noi decidem tot ceea ce tine de ea.
- Cum decurge o zi in trei, intre un drum la Constanta si un concert in Bucuresti?
Soparla: - De cele mai multe ori, stam si citim scrisorile de la fan-cluburi, punem la punct surprize pentru turnee, ne vin idei de albume, inspiratie pentru dansuri. Ne gandim cum sa ne imbracam si, uneori, mai iesim si noi la film sau intr-un club.
Vierme: - Eu imi fac curatenie. Chiar de curand mi-am aranjat hainele si mi-am inspectat garderoba.
Hiena: - ...avem si-o pisica birmaneza, Petty, de care am grija eu cu Soparla. Mai mergem la cumparaturi sau dormim, ca sa ne refacem dupa atatea drumuri.
- Nu va e teama ca va veni o zi in care genul muzical pe care-l cantati nu se va mai asculta?
Soparla: - Deocamdata nu ne gandim la asta. Traim cu intensitate prezentul. Ne ocupam si de studiile noastre, castigam destul de bine, avem o viata obositoare, dar foarte frumoasa si ne bucuram de succesul pe care-l avem.
Vierme: - Vrem sa ne continuam cariera in muzica, orice ar fi. Ne place viata artistica, asa agitata cum e. Suntem fericiti ca, in spatele alergaturilor si al stresului, ne-am regasit pe noi, cei adevarati, ca avem o prietenie care valoreaza, poate, mai mult decat muzica si datorita careia iese totul atat de bine.Dia Radu
Foto: Nova Music

Carti de vizita

Hiena - numele adevarat: Serban Copot - nascut pe 2 iulie 1981 - inaltime: 1,77 m - idoli: Metallica, Gunsn Roses - E innebunit dupa filmele cu Sandra Bullock - Ii plac fetele mignone si brunete - Uraste sa se trezeasca cu noaptea-n cap - Colectioneaza arme vechi. Soparla - numele adevarat: Alexandru Salaman - nascut pe 8 februarie 1982 - inaltime: 1,64 m - Ii place sa inoate si sa se relaxeze in Delta, cu cortul - Adora mancarea ardeleneasca - Canta de la 8 ani si se considera ambitios si incapatanat. Vierme - numele adevarat: Mihai Penca - nascut pe 5 septembrie 1983 - inaltime: 1,78 m - I-ar placea foarte mult sa-i cunoasca pe marii dansatori ai lumii - Canta si danseaza de la 7 ani - Culorile lui preferate sunt albastru si galben.