Frumusete

Redactia
Frumusete. Sfaturi pentru intampinat toamnaAjutoare pentru ingrijirea corpului. - Pulovere, fulare, mantouri: in curand va veni vremea lor. Pe cat sunt de calde, pe atat sunt de vatamatoare pentru pielea intregului trup, care nu mai poate sa respire cum trebuie si care se irita, adesea, de pe urma as...

Frumusete

Sfaturi pentru intampinat toamnaAjutoare pentru ingrijirea corpului

- Pulovere, fulare, mantouri: in curand va veni vremea lor. Pe cat sunt de calde, pe atat sunt de vatamatoare pentru pielea intregului trup, care nu mai poate sa respire cum trebuie si care se irita, adesea, de pe urma asprimii imbracamintii. Exista insa solutii si pentru acest disconfort -

Ulei aromat

Intr-o sticla de o jumatate de litru, puneti ulei de masline sau floarea-soarelui. Adaugati in el coji de portocale sau de lamai, taiate fasii, si lasati-le sa se macereze. Veti obtine un ulei parfumat (pentru accentuarea mirosului, puteti sa adaugati in el si cateva picaturi de esenta de lamaie sau portocale) cu care va sfatuim sa va ungeti pe trup, dupa ce faceti dus. Aroma da energie, iar uleiul inmoaie pielea.

Caldura invioreaza

Cand vremea se raceste si picioarele va ingheata, o baie calda face minuni. Umpleti un lighean cu apa la 37-38¡C, adaugati in ea cateva picaturi de ulei eteric de rozmarin si bagati-va picioarele inauntru. Activarea circulatiei sangelui invioreaza intregul corp.

Strugurii ocrotesc

Fructoza apara pielea de efectele frigului. Zdrobiti 20 de boabe de struguri, bagati-i intr-un tifon si aplicati-l pe gat si pe decolteu. Lasati sa actioneze 15 minute, apoi stergeti-va cu un prosop si ungeti-va cu crema.

Impachetari cu banane

Puloverele de lana si gulerele aspre ale paltoanelor irita pielea de sub barbie, de pe gat si de pe decolteu. Impachetarile cu banane ajuta: zdrobiti o banana coapta si amestecati-o cu un galbenus de ou si 2 linguri de branza de vaci proaspata. Intindeti compozitia pe locurile cu pricina, lasati-o sa actioneze 20 de minute, apoi spalati-va.

</b><b>Cafeaua regenereaza

Cofeina regenereaza pielea pe vreme rece si ii mentine elasticitatea. Pentru un peeling eficient, amestecati un pumn de cafea macinata cu atata lapte sau ulei de masline, pana obtineti un terci consistent. Masati-l cu miscari circulare pe toata pielea, lasati sa actioneze 5-6 minute, apoi spalati-va bine sub dus.

</b><b>Efectul luminii

Lumina zilei sporeste productia hormonului Atc, care accelereaza metabolismul. Chiar daca o zi innorata de toamna iradiaza de cinci ori mai putina lumina decat o zi de vara, plimbati-va si in sezonul rece afara, cel putin o ora pe zi. Veti scapa de ingalbenirea si ofilirea obrazului, dar, mai ales, de depresii.

Prioritate pentru maini

In sezonul rece, mainile sunt mai expuse la frig, decat restul corpului. Crapa si se zbarcesc. Folositi creme protectoare cu vitamina E sau puneti dvs. vitamina E uleioasa (se comercializeaza in gelule), in crema pe care o folositi.

Apa spala petele cafenii

Toamna si iarna va apar pe maini si pe fata pete nesuferite "de batranete", colorate maro? Cel mai bun remediu e apa. Beti 2-3 litri de apa plata sau ceai de plante pe zi si petele vor disparea inainte de-a aparea.

Plimbati-va, alergati!

Plimbarea sau alergatul prin aerul proaspat al toamnei actioneaza ca factor de blocare a imbatranirii. Organismul se oxigeneaza puternic, tesuturile sunt mai bine aprovizionate cu sange, pielea se invioreaza si isi mentine elasticitatea. Intre o femeie care nu iese niciodata din casa si o femeie care se plimba sau alearga in mod regulat, diferenta de varsta este distrugatoare.

Un climat potrivit

Faceti-va o clima tropicala in dormitor. Iarna, umiditatea aerului din casa nu depaseste 30 de procente, in vreme ce pielea are nevoie permanent de 60. Pentru a obtine un climat ideal, puneti pe calorifere prosoape umede.

</b><b>In loc de crema - untura sau unt

Cand termometrele scad, pielea produce mai putina grasime si partile mai osoase ale corpului devin scortoase si vinetii. Daca vreti sa evitati neplacerea, ungeti-va coatele, calcaiele si genunchii cu untura curata sau, si mai bine, cu unt.

</b><b>Relaxati-va inainte de a dormi

- Daca dupa o zi stresanta si obositoare va simtiti secatuite de vlaga, practicati exercitiul de stretching pe care vi-l prezentam. In cateva minute va veti regasi calmul, seninatatea si un somn bun -
1. Intindeti-va pe pat, cu fata catre tavan, punandu-va sub talie un pui de perna. 2. Ridicati bratele, cu coatele indoite si palmele intoarse in sus. 3. Indoiti genunchii si rasturnati-i spre partea stanga, fara sa schimbati pozitia trunchiului (spatele trebuie sa ramana lipit de pat). 4. Respirati profund. 5. Rasuciti usor partea dreapta a bazinului catre dreapta (in sens opus fata de pozitia genunchilor), fara sa miscati picioarele. Mentineti pozitia 30 de secunde, apoi relaxati-va. Repetati exercitiul cu picioarele intoarse spre dreapta.

Trei prejudecati legate de stres

- Stresul este doar negativ
Fals! Stresul este un fenomen normal, care apare atunci cand individul trebuie sa se adapteze unei situatii noi din viata lui. Este un excelent stimulant, care intareste puterea de concentrare si eficacitatea. Nerezolvat sau prea intens, el se poate transforma intr-un veritabil cosmar.
- Stresul poate fi evitat
Este aproape imposibil sa evitam toate sursele stresului. Putem, in schimb, sa invatam a-l stapani, identificand si rationalizand emotiile si starile de panica pe care le produce. Un exercitiu bun consta in notarea intr-un caiet a tuturor situatiilor stresante intalnite in cale, explicand motivul nelinistii pe care-o produc. Relaxarea yoga este, de asemenea, foarte eficace.
- Stresul ii atinge numai pe oamenii cu mari raspunderi
Fals! Toate categoriile profesionale sunt amenintate de stres, fiindca toate incumba raspunderi.