Frumusete

Redactia
Frumusete. Intrebati-ne, va raspundem"Ma pot spala pe cap cu sapun?" "Sunt o tanara absolventa de facultate, somera, care-si dramuieste banutul de zece ori inainte de a-l cheltui. N-o sa va-ntreb ce se intampla in tara asta, unde o diploma nu valoreaza cat un sul de hartie igienica, fiindca asta nu d...

Frumusete

Intrebati-ne, va raspundem</b><b>"Ma pot spala pe cap cu sapun?"</b> "Sunt o tanara absolventa de facultate, somera, care-si dramuieste banutul de zece ori inainte de a-l cheltui. N-o sa va-ntreb ce se intampla in tara asta, unde o diploma nu valoreaza cat un sul de hartie igienica, fiindca asta nu depinde de frumusete, vreau doar sa stiu daca pot sa folosesc pentru par sapunul cu care ma spal pe obraz si pe maini. Asta e situatia: deocamdata nu-mi permit un sampon."
Valeria Mares - Arad
Nu exista nici un fel de impediment pentru a folosi sapunul pe post de sampon, mai ales ca multe din ele sunt de-a dreptul periculoase, prin excesul de soda pe care-l contin. Exista doar o singura prevedere: ca in ultima apa de clatit sa se adauge un paharel de otet alb (preferabil de mere). Rostul lui este sa inlature toate urmele de sapun si sa faca parul sa straluceasca.

<b>"Ce efecte au plasturii pentru ochi?"


"In magazinele cu produse cosmetice am vazut, de curand, cutiute cu plasturi de intrebuintare cosmetica. Ma intereseaza in special cei care se pun imprejurul ochilor. Care e rostul lor?"
Ana-Maria - Bucuresti
De patru ori mai fina decat obrazul, pielea care inconjoara ochiul are nevoie de ingrijiri speciale. Plasturii reprezinta un tratament excelent, adaptat in mod special pentru aceasta zona sensibila. Ei hidrateaza pielea, o netezesc si o improspateaza, datorita extractelor de plante care intra in compozitia lor - musetel, albastrele, castravete etc. In plus, contin si particule nutritive, ca ceramida de pilda, al carei efect este imediat.

</b>
<b>
"Ce sport imi recomandati ca sa pot sa slabesc?"

"Lupt in disperare cu cateva kilograme in plus, de care nu vreau insa sa scap tinand diete alimentare. Sunt mancacioasa si nu pot rezista la nici un fel de regim. Mi-ati putea recomanda cateva genuri de sporturi, indicandu-mi numarul de calorii pe care le ard? Ma refer la ceva accesibil, fiindca n-am bani sa merg la sala la bodybuilding sau la un bazin acoperit."
Felicia Donose - Galati
Nici macar o ascensiune pe Himalaya nu poate da rezultate, daca nu e dublata de un minimum de regim alimentar: nu dulciuri, nu grasimi, nu bauturi acidulate si alcool. In rest, exista o multime de sporturi ieftine, care practicate cu consecventa pun in miscare musculatura si ard grasimile de prisos. Iata cateva exemple la indemana: alpinismul - 600 calorii/h, baschetul - 840 cal/h, dansul modern (ritmat) - 400 cal/h, gimnastica - 360 cal/h, jogging - 540 cal/h, mersul rapid - 300 cal/h, saritul coardei - 286 cal/h, tenis - 600 cal/h, volei - 510 cal/h, yoga - 96 cal/h, mersul pe bicicleta - 360-900 cal/h, in functie de cadenta cu care se pedaleaza.

</b><b>"De cand am nascut copilul, imi cade masiv parul"

"De o luna de zile sunt mama fericita a unei minunate fetite. Am nascut-o usor, fara urme de complicatii, dar de catava vreme parul meu a inceput sa cada masiv. Sunt disperata, fiindca el era <<frumusetea>> mea: lung, ondulat si bogat. Nu mi l-am vopsit niciodata, nu mi-am facut permanent, n-am nici o boala de piele, caderea lui ma inspaimanta. Exista, oare, riscul de a cheli? Ajutati-ma, va rog, cu un raspuns... optimist."
Nana Gutman - Iasi
Chiar va dam un raspuns optimist: dupa nastere, caderea parului este o problema normala. Sarcina intarzie evolutia capilara. Parul care ar trebui sa cada in mod normal, zi de zi, ramane pe cap vreme de noua luni si cade dupa aceea, dintr-o data. Nu e o lege obligatorie pentru toate femeile, dar este o intamplare normala. Veti vedea ca totul va reintra in normal, peste cateva luni. Daca sunteti totusi demoralizata de pierderea podoabei capilare, faceti o cura cu multivitamine si-un tratament local, din nenumaratele retete publicate in rubrica noastra de "Cosmetica naturista".

</b>
<b>
"Cum sa scap de grasimea depusa pe burta?"

"In urma cu doar cativa ani, radeam de femeile cu <<sunca>> pe burta, iar acum ma aflu in situatia de a sta alaturi de ele. Nu stiu cum s-a intamplat. La corp sunt la fel de slaba ca inainte, dar pe burta mi s-au pus grasimi. Nu exista ceva mai straniu si mai urat. Ma adresez dvs., in speranta ca in sacul cu sfaturi se va gasi un raspuns si pentru problema mea. Multumesc."
Larisa Croitoru - Chisinau
De la natura, pielea de pe burta e mai slab irigata cu sange si, din cauza asta, grasimile se formeaza mai usor. In afara gimnasticii (de trei ori, cate zece abdomene pe zi), va sfatuim sa recurgeti si la masaj. Puneti intr-o cana doua linguri de sare grunjoasa, turnati deasupra o lingura de untdelemn de dovleac sau masline si amestecati. Intinsa pe pat (puneti dedesubt o bucata de plastic, ca sa nu patati lenjeria), aplicati amestecul uniform peste pantec, apoi masati-va burta in profunzime, cu degetele ambelor maini. Daca pielea dvs. e rezistenta, practicati masajul uscat, daca aveti o piele sensibila, umeziti-o, inainte de a aplica peelingul de sare si ulei.
Clubul dietelor de slabit

Cura de toamna

Este a doua oara cand va scriu si, sincera sa fiu, o fac cu acelasi entuziasm ca prima oara. Si de aceasta data, doresc sa ofer cititorilor dvs., dar mai ales acelei categorii a cititorilor revistei "Formula As" care se lupta cu kilogramele in plus, o noua reteta de slabit.
Incercand-o personal, va pot spune ca este o cura binevenita si foarte eficienta in aprovizionarea organismului cu vitamine, oligoelemente, enzime si tot ceea ce avem nevoie in lupta cu iarna ce bate la usa. Si daca tot e toamna, ce-ar fi sa profitam putin de pe urma imbelsugatei recolte de fructe si legume?
Cura pe care v-o propun este simpla, 100% naturala si cu rezultate rapide:
Durata curei este de 10 zile, din care, tot la a doua zi, se consuma doar fructe (la alegere - mere sau struguri), suc din fructele alese si minimum 2 l de apa plata pe zi;
· In restul zilelor nu se consuma deloc dulciuri, paine sau produse de patiserie si nici zahar;
¸ Puteti consuma in schimb orice fel de legume, crude sau fierte, supa de legume, popcorn si pufuleti.
¹ Beti cate o cana de ceai de crusin (o lingurita de planta la 200 ml apa) de trei ori pe zi, inainte cu 15-30 de minute de mesele principale.
In cele 10 zile ale curei se pierd intre 3 si 5 kilograme, in functie de vointa si de perseverenta dvs.
Va doresc mult succes!Turc Camelia Adela
B-dul 31 Decembrie nr. 135, bl. N3, sc. 2, ap. 41, Cluj-Napoca, jud. Cluj, cod 3400