Frumusete

Redactia
Frumusete. Intrebati-ne, va raspundem. "Am unghii striate, cu muchii care se vad chiar si pe sub stratul de oja. Avand in vedere ca am o profesie in care mainile se afla mereu in prim-plan, as vrea sa stiu daca imi puteti oferi o solutie.". Magdalena Coman - Brasov. Exista mai multe cauze ale acestui...

Frumusete

Intrebati-ne, va raspundem

"Am unghii striate, cu muchii care se vad chiar si pe sub stratul de oja. Avand in vedere ca am o profesie in care mainile se afla mereu in prim-plan, as vrea sa stiu daca imi puteti oferi o solutie."
Magdalena Coman - Brasov
Exista mai multe cauze ale acestui fenomen: ereditatea, lipsa de apa in organism, lipsa de keratina sau varsta, care imprima pe unghii striuri longitudinale, greu de mascat. Solutii totusi exista. Inainte de a intinde oja pe unghii, piliti-le pe deasupra cu o pila usoara, pentru a elimina muchile care se vad. Nu frecati prea tare, pentru a nu vatama suprafata cornoasa. O a doua solutie este aplicarea pe unghii a unui strat de lac incolor, peste care, dupa ce s-a uscat bine, aplicati oja dvs. obisnuita. "Picioarele mele sunt pline de vinisoare. Izolate la inceput, acum se extind peste tot. Nu ma dor, dar sunt teribil de inestetice si imi fac mari probleme, mai ales vara, cand merg la strand."
Iudith Pal - Oradea
Prezenta neplacutelor vinisoare rosietice si liliachii se datoreaza mai multor factori: o circulatie periferica proasta, modificari hormonale pe durata sarcinii, pilule contraceptive, statul indelungat in picioare, abuzul de alcool, ereditatea. Pentru disparitia sau diminuarea lor se recomanda: in fiecare dimineata, terminati dusul cu jeturi de apa rece pe picioare; - evitati baile fierbinti care maresc volumul vinisoarelor; - evitati expunerile prelungite la soare. Varicozitatile foarte vizibile pot fi inlaturate numai de medic, prin electrocoagulare, un procedeu raspandit si la noi (adresati-va unui doctor flebolog). Ideala este si folosirea gelului Stimuven, produs de laboratoarele S.C. "Exhelios" Timisoara, care contine extract venotonic de castan si spanz. Se aplica prin masaj usor, de doua-trei ori pe zi.

"Genunchii si coatele mele sunt acoperite in permanenta cu o piele aspra si incretita, urata la privit si la pipait. Cremele folosite pana in prezent nu ma ajuta. Se poate face ceva?"
Maria Condra - Saliste, jud. Sibiu
Prezenta pielii solzoase in zona coatelor si a genunchilor se explica prin faptul ca acopera zone ale corpului supuse frecvent la indoiri. Ingrijite corespunzator, ele pot deveni catifelate si suple. Iata cateva sfaturi care va pot ajuta: - frecati-va, de cel putin doua ori pe saptamana, zonele cu probleme cu sare grunjoasa sau nisip amestecat cu malai (usor umezite inainte); - ungeti-va regulat cu creme grase, onctuoase si emoliente. In sensul acesta, va recomandam cu toata caldura crema de masaj Caliana, produsa de laboratoarele "Plantavorel". E proaspata, ieftina, eficienta si parfumata si o gasiti in farmacii. O reteta utila este si masarea coatelor si a genunchilor cu ulei si lamaie. In fiecare zi, dupa baie sau dus, masati-va zonele aspre cu untdelemn de masline. Alternativ, frecati-va in mod regulat genunchii si coatele cu coaja unei jumatati de lamaie stoarsa.

Cosmetica naturista

</b><b>Crema cu drojdie</b><b> - ideala pentru pielea solzoasa, ofilita si flasca -
Ingrediente: 1 lingura de drojdie proaspata maruntita, 1 lingurita de crema de fata, cateva picaturi de suc de lamaie proaspat stors.
Mod de preparare: se pun ingredientele intr-un castronel de sticla sau portelan si se amesteca bine, pana cand drojdia se dizolva si se obtine o compozitie omogena.
Mod de folosire: se aplica pe fata si gat, bine curatate in prealabil. Se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta. Continutul ridicat de vitamina B, albumina si acizi revitalizeaza pielea in timp record. (Consumul regulat de drojdie proaspata ajuta enorm oamenii nervosi, obositi si stresati.)

Clubul dietelor de slabit

Haideti sa slabim impreuna!

Am 58 de ani, sunt pensionara, am lucrat ca tehnician agricol intr-o comuna frumoasa si cu oameni minunati: Bunesti. De la acei oameni am invatat multe. Chiar si cand am fost foarte bolnava, mi-au venit in ajutor, m-au sfatuit, mi-au aratat multe plante medicinale, m-au sfatuit cum sa le folosesc. Aveam 1,73 m, greutate 68-70 kg, pana cand m-am operat de colecist. Am inceput sa pun pe mine kilograme, care in urma cu o luna ajunsesera la 90. M-am uitat in oglinda si mi-am zis: "Din frumusetea aceea de femeie voi deveni o balena". Si gata, mi-am amintit de o moasa (Dumnezeu s-o ierte!), Lina Anuta, femeie mai simpla, cu putina pregatire, dar cu practica multa, care ma invata ca tot raul din noi vine din cauza constipatiei si a otravurilor care raman in corp. Chiar si kilogramele acumulate au aceeasi cauza.
Stiam ce aveam de facut: ceaiuri diuretice si laxative, gimnastica abdominala, dieta saraca in calorii. Dar iata programul pe care vi-l recomand: - Stand culcate pe spate, linistite, masati-va abdomenul cu mana dreapta, usor, in cerc, apoi apasati cu mana cateva momente mai jos cu trei degete de ombilic. Acest masaj dureaza circa 10 minute. - In fiecare seara si dimineata, beti o cana de ceai de soc (eu beau o cana de Ceai Laxativ 2, de la Plafar).
Iata si regimul alimentar, din care am eliminat grasimile, untul, dulciurile si zaharul:
- Dimineata: 1 ou fiert tare sau cu zeama, o felie de paine cu margarina, cafea indulcita cu miere.
- Pe la 10 - 11: o bucatica mica de branza cu o felioara foarte subtire de paine.
- La pranz: supe si ciorbe de zarzavat, cu verdeturi, salate de legume sau legume fierte in bain-marie.
- Pe la 16 - 17: un fruct.
- Seara: o bucatica de friptura sau branza (de burduf, proaspata etc.) cu mamaliga.
Am slabit 6 kg in doua saptamani si imi continuu opera. Succes! Nu veti regreta!
Eleonora Oprea - str. Luceafarului nr. 2, bl. A4, sc. A, ap. 19, cartier Ostroveni, Ramnicu-Valcea, cod 1000