Frumusete

Redactia
Frumusete. Clubul dietelor de slabitCum sa nu ne ingrasam de Sarbatori?. Urmand sfaturile pe care vi le prezentam in continuare, veti reusi sa dejucati "intentiile" gurmande ale Craciunului si Revelionului, fara privatiuni si fara eforturi prea mari. Cu multa intelepciune!. La masa, rezistati tentatii...

Frumusete

Clubul dietelor de slabitCum sa nu ne ingrasam de Sarbatori?

Urmand sfaturile pe care vi le prezentam in continuare, veti reusi sa dejucati "intentiile" gurmande ale Craciunului si Revelionului, fara privatiuni si fara eforturi prea mari. Cu multa intelepciune!

</b><b>La masa, rezistati tentatiilor
Sunteti musafiri

N-are nici un sens sa le stricati placerea gazdelor, declarand ca sunteti la regim. Ganditi-va mai degraba cum sa "limitati pagubele".
- Nu plecati de-acasa cu stomacul gol. In felul acesta, foamea este suportabila si imboldul de a ceda - mai putin puternic. Mancati (acasa) ceva usor (1 bol cu branza de vaci, o banana...).
- Ca aperitiv, alegeti sampania - are de trei ori mai putine calorii decat vinul sau alcoolul tare. Evitati cartofii prajiti, alunele sau foietajele - mari pericole pentru silueta dvs., si gustati, fara remuscari, cateva sandviciuri cu branza sau cu icre.
- La masa, optati pentru portiile mici - fara sa va serviti a doua oara - si faceti-va ca nu vedeti painea. Daca nu puteti rezista fara ea, alegeti bagheta - are miez mai putin si nu contine zahar si grasimi disimulate.
- Evitati sa amestecati bauturile si lasati permanent paharul pe jumatate plin (ca sa nu vi-l tot umple). Atentie la apa minerala gazoasa: faciliteaza digestia, dar accelereaza patrunderea alcoolului in sange.

Sunteti gazde

Fiti atente la calitatea bucatelor, si nu la cantitate: veti fi castigatoare atat in ceea ce priveste silueta, cat si in ceea ce priveste portofelul!
- Preferati salatele fastuoase de cruditati celor de boef sau oualor umplute. Au infinit mai putine calorii.
- Optati pentru pui sau curcan. Sunt mult mai slabe decat carnea de porc.
- Subtiati sosurile cu iaurt si maionezele cu mustar.
- Sariti peste bere, in favoarea unui vin sec.
- Serviti mancarurile in farfurii. In felul acesta, puteti sa mancati mai putin, fara ca cineva sa observe.
- Ca desert, preferati salatele si prajiturile cu fructe sau cu spuma de fructe celor cu crema de unt.

Ce se poate face in caz de "esec"?
A doua zi

Dupa excesele din Seara de Craciun sau de Revelion, evitati sa comiteti doua greseli: sa nu mancati nimic toata ziua sau sa terminati resturile! Reveniti, chiar de-a doua zi, la o alimentatie lejera si digesta, respectand cele trei mese principale.
- La micul dejun: zeama unei lamai cu apa, 1 bol cu cereale fara zahar + 1 bol de lapte semidegresat.
- In cursul diminetii: 1 suc de rosii (sau de alte legume), care taie pofta de mancare.
- La pranz: peste fiert in aburi + 1 bol mare cu legume crude (salata).
- La cina: 2 oua moi + 1 iaurt.

In zilele urmatoare:

In perioada Sarbatorilor, mancarurile sunt, in general, grase, astfel ca ajungem usor la 3000 de calorii pe zi... ceea ce inseamna 1-2 kg in plus! Disperarea si abordarea unui regim de infometare nu au nici un rost, pentru ca organismul "se razbuna", stocand mai multe calorii, de indata ce treceti la alimentatia normala.
Puteti evita acest efect de "ricoseu", incercand sa scapati usor de aceste kilograme. Timp de o saptamana, treceti la un regim alimentar rezonabil, cu trei zile de dezintoxicare - de exemplu: marti, joi si sambata. In program: micul dejun - neschimbat; pranzul - cu proteine (carne sau peste) + salata + 1 iaurt; cina - legume fierte in aburi sau piure (fasole verde, broccoli, andive, praz, morcovi, rosii...) cu 1 lingurita de ulei + 1 compot de fructe fara zahar sau 1 fruct proaspat. Si nu uitati plimbarile zilnice, in aer curat.