Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Fiului meu i s-a pus diagnosticul siringomielie". Baiatului nostru, in varsta de 29 de ani, i s-a pus recent diagnosticul de siringomielie, ca urmare a accidentului vertebro-medular avut acum opt ani. Este o maladie mai rara si, din cate am inteles, medicina clasica este neput...

Cititorii Intreaba...

</b><b>"Fiului meu i s-a pus diagnosticul siringomielie"

Baiatului nostru, in varsta de 29 de ani, i s-a pus recent diagnosticul de siringomielie, ca urmare a accidentului vertebro-medular avut acum opt ani. Este o maladie mai rara si, din cate am inteles, medicina clasica este neputincioasa in ceea ce priveste tratarea acestei boli. Am dori sa gasim o cale alternativa de a stopa evolutia ei si v-am ruga sa ne indrumati cum sa actionam in acest sens. Va multumim pentru ajutorul si sperantele pe care le dati celor in suferinta.
Cu deosebita consideratie,
Gabriela Pavelescu(In ultimele doua luni am publicat cel putin patru interviuri cu medici si terapeuti care trateaza cancerul pulmonar. Pana veti primi un raspuns, cerceati colectia revistei noastre.)

Va rog din suflet sa ajutam cu informatii pretioase o doamna in suferinta, care are nevoie de un medic naturist, capabil sa-i rezolve un neoplasm de curand aparut la plamani (dupa o operatie de neoplasm la san, efectuata acum un an si jumatate in urma). Doamna in cauza are 60 de ani si locuieste in Pitesti. Poate reusim sa-i redam speranta in viata acum, de Sarbatori. Un Craciun cat mai fericit alaturi de cei dragi si un An Nou cu bucurii si noroc!
Emilia Arsenie - Pitesti

</b><b>"Exista tratament naturist pentru proctita ulcero-hemoragica?"

Prietenul meu in varsta de 26 de ani a fost diagnosticat acum un an cu proctita ulcero-hemoragica (de fiecare data cand are scaun, are sangerari). Profesorul doctor care a dat acest diagnostic ne-a explicat ca aceasta boala este o consecinta a faptului ca, in urma cu doi ani, s-a lasat de fumat si ar fi o reactie a organismului. De asemenea, tratamentul alopat nu a oprit aceste sangerari, doar le-a diminuat, intr-o mica masura. M-ar interesa un tratament care ar putea cicatriza pe interior aceste ulceratii. As mentiona ca uneori exista si dureri. V-as ramane recunoscatoare, daca mi-ati recomanda un tratament naturist, care sa reduca hemoragiile si sa ne dea o speranta ca lucrurile nu vor evolua in mod negativ. Va multumesc anticipat.
Alexandra Barboi - alexandrab@rol.ro

</b><b>"Fiul meu a fost operat de carcinom bazo-celular"

Sunt o mama disperata. Fiul meu in varsta de 31 de ani avea o rana mica (cat un bob de porumb) pe crestetul capului, care nu s-a vindecat cu nici un tratament. S-a operat la Iasi, iar rezultatul analizei a fost carcinom bazo-celular. Este singurul meu copil si ma doare sufletul sa-l vad atat de trist si de abatut. Ce pot sa fac? Cum sa-l ajut? Imi este teama de evolutia acestei boli cumplite, cu toate ca el mi-a spus ca nu e nimic grav. Astept sfaturi de la cititorii care au suferit de aceasta boala si au reusit s-o invinga. Va doresc multa sanatate. Dumnezeu sa va ocroteasca!
A.S. - Odobesti, jud. Vrancea(Adresati-va de urgenta d-lui Victor Popa din Faget, com. Gura Vitioarei, jud. Prahova, tel. 044/28.52.54.)

Va scriu cu inima plina de speranta ca o veti ajuta pe sora mea, care sufera de carcinomatoza peritoneala, pleurezie, ascita. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un tratament naturist, cat se poate de urgent. Dumnezeu sa va dea multa sanatate!
Margareta - Medias, tel. 069/82.25.09

"Doresc un tratament naturist pentru otomastoidita cronica"

Am doar 21 de ani si sufar inca din copilarie de otita. Imi curge urechea incontinuu si secretia are un miros neplacut. Am facut tratament timp de cinci ani cu antibiotice, dar zadarnic. Am consultat foarte multi medici, dar aproape toti mi-au propus sa ma operez. Insa eu nu pot crede ca nu exista alta solutie. Va rog din suflet sa ma ajutati, sunt disperata.
Gabriela - Bucuresti

"Sora mea sufera de dermatomiozita"

Va scriu in speranta ca cineva o poate ajuta pe sora mea, in varsta de 20 de ani, care este bolnava de dermatomiozita. I s-a descoperit aceasta boala de cand avea 16 ani si de atunci este in tratament cu Prednison. Problema este ca in timpul tratamentului ii dispar petele rosii de pe fata, iar cand il intrerupe ii reapar. Este dependenta de acest medicament. A mai facut si un tratament pe baza de plante, recomandat de un medic naturist, dar nu s-a observat vreo imbunatatire. Speram ca, prin intermediul "Formulei As" si al cititorilor sai, sa gasim o cale de vindecare a acestei boli. Cu mii de multumiri,
Carmen Ciobanu - str. Lacurilor nr. 5, bl. 6A, et. 3, ap. 7, Brasov

"Mama are neoplasm uterin gradul 3B"

Va rog din suflet, ajutati-ma sa-mi salvez mama! Ma numesc Iacob Ciprian, am 18 ani si mama mea se afla la un pas de moarte. In luna septembrie, a fost diagnosticata cu neoplasm uterin gradul 3B. Dupa radioterapie (5 saptamani) la Timisoara, apoi la Cluj (4 ore), sufera de niste dureri groaznice la coccis, fesa stanga si piciorul stang, pana la genunchi. De o saptamana nu mai poate dormi noaptea, plangand de durere. Acum are o stare psihica foarte proasta. Incearca sa isi calmeze durerile cu Piafen si Tromadol, dar nici acestea nu mai dau rezultate. Urina are culoare rosiatica, iar dupa un sfert de ora devine groasa, galbena cu reziduri de forma nisipului. Mama crede ca toate astea indica faptul ca are metastaza. Dar eu nu vreau sa renunt. Va rog, dati-mi adresa unui bioterapeut sau a oricarei alte persoane ale carei tratamente s-au dovedit a fi eficiente.
Iacob Ciprian - Drobeta Turnu-Severin,
e-mail: iacob.ciprian@personal. ro
(Adresati-va de urgenta d-nei dr. Elena Ionascu din Craiova, str. Emanoil Chinezu bl. F9, sc. 2, ap. 9, tel. 051/14.72.41)
"Am Tbc pulmonar fibro-nodular"

Am diagnosticul Tbc pulmonar fibro-nodular si fibrazare de lobi. Urmez tratament medicamentos de sase luni, dar ma simt mai rau. Daca cineva cunoaste un tratament care sa ma ajute, il rog sa-mi raspunda prin intermediul revistei "Formula As". Va multumesc.
Dana Esca - e-mail: danaesca@yahoo.com

"Cunoaste cineva un tratament de regenerare a retinei?"

La numai 40 de ani, am o miopie fortisima (Od -14; Os -11), iar in luna octombrie, la Spitalul Militar din Bucuresti, mi s-a pus diagnosticul degenerescenta retiniana. Daca pana acum vedeam numai cate un punct care se deplasa (punct de fuga), acum vad cate un firicel. Am si o coroidoza miopigena la ochi. Am fost tratata cu laser, cateva ore am vazut bine, dar dupa nici 24 de ore mi-a aparut iarasi punctul de fuga. Mi s-a recomandat sa iau Mirtilene, timp de trei luni, apoi trei luni pauza si dupa sase luni sa ma duc la control. Ma ingrijoreaza mult acest diagnostic, mi-e teama sa nu mi se perforeze mai mult retina, fiind foarte subtire. Mentionez ca am doi copii mici, care au inca nevoie de ajutorul meu. Sunt pensionata medical, deci va dati seama ca nici resurse financiare mari nu am, incat sa-mi permit un tratament indelungat cu acest medicament. Fac un apel catre oricine cunoaste o cale de regenerare a retinei, sa ma ajute cu un sfat. Deoarece am vazut ca acest medicament are la baza fructe de afin, va rog sa-mi trimiteti prin posta macar un puisor de afin. Va rog nu ezitati sa ma ajutati, macar cu un sfat! Cu deosebit respect,
Jeni-Delia Calin - str. Republicii nr. 98, bl. 5, ap. 10, et. 3, Vanjul Mare, jud. Mehedinti

"Doresc sa renunt la fumat, dar nu pot"

O sa va para ciudata rugamintea mea. Am 52 de ani si fumez de la varsta de 18 ani, fara intrerupere. Doresc sa renunt la acest viciu, dar nu pot. Daca stie cineva un tratament contra fumatului, il rog din tot sufletul sa ma ajute si pe mine. Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si Sarbatori Fericite.
Vasile G. - Hunedoara(Adresati-va d-lui Alexandru Mateescu, tel. 01/668.91.40)
"Caut un cabinet de reflexoterapie in Maramures"

Am fost diagnosticata cu tulburari anxioase si urmez un tratament cu antidepresive - Coaxil si Grandaxin - de patru luni, fara a simti insa nici o imbunatatire. Apelez la bunavointa dvs. pentru a fi indrumata spre un cabinet de reflexoterapie situat in Baia Mare, Satu Mare, Cluj sau in orice alta localitate mai apropiata de Sighetul Marmatiei. Va multumesc anticipat.
Melania Codrea - Sighetul Marmatiei

"Cu ce se pot curata monedele vechi din colectie?"

Apelez la dvs. cu speranta ca ma veti sfatui cum pot curata monedele vechi, de colectie, si cum le pot reda stralucirea. Cu multumiri anticipate,
Sima Nelu - Caracal

Premiile Omeniei(in valoare de 700.000 de lei fiecare)- Se acorda celor mai bune retete si leacuri publicate in pagina "Cititorii raspund" -

Savu Cornelia - Aleea Circului, bl. 1, sc. G, ap. 45, sector 2, Bucuresti (Raspuns la scrisoarea "Am o cicatrice cheloida foarte dureroasa", F. As nr. 418)
Nitu Constantin - str. Blocurilor nr. 6, Topoloveni, jud. Arges, cod 0347 (Raspuns la scrisorile: "Sufar de abces perianal recidivant de peste 10 ani" si "Cum pot evita recidiva unui abces perianal", F. As nr. 418)
Gheorghe Lung - str. Ostrovului nr. 7, bl. 36, Satu-Mare, cod 3900 (Raspuns la scrisoarea "Am calcifieri valvulare aortice gradul I", F. As nr. 418)
Anda Balcangiu - str. Colentina 2A, bl. 3, ap. 13, Bucuresti (Raspuns la scrisoarea "Fetita mea se afla in situatia de a i se extirpa si al doilea ovar", F. As nr. 418)
Sufaru Nicolae - str. Plt. P. Ionescu nr. 10, bl. X18, Bucuresti (Raspuns la scrisoarea "Sufar de ozena nazala", F. As nr. 419)
Ostain Elena - str. Dunarii nr. 137, Arad, cod 2900 (Raspuns la scrisoarea "Sufar de hemoragie uterina de aproape 6 luni", F. As nr. 419)
Weiheimer Georgeta - Drumul Taberei nr. 15, bl. A1, et. 3, ap. 15, sector 6, Bucuresti (Raspuns la scrisoarea "Cine stie cum se vindeca hiperkeratoza fisurala plantara?", F. As nr. 419)
Chelom Georgeta - str. Opanez nr. 24, Barlad, cod 6400 (Raspuns la scrisorile "Imi tremura mainile, dar n-am Parkinson" si "Am intindere de ligament", F. As nr. 420)
Ariciu Gheorghe - str. Elena Doamna nr. 10, loc. Baicoi, jud. Prahova (Raspuns la scrisoarea "Doresc un tratament naturist pentru mastocitoza cutanata", F. As nr. 421)
Adam N. Adam - str. Salciilor nr. 16, Constanta, cod 8700 (Raspuns la scrisoarea "Tata are rinichiul drept scos, iar la cel stang are calculi", F. As nr. 421)
Popescu Rodica - str. Brasov nr. 24, bl. 7A, sc. B, ap. 56, sector 6, Bucuresti (Raspuns la scrisorile "Cine stie cum se vindeca hiperkeratoza fisurala plantara?" si "In urma unui consult, mi s-a pus diagnosticul de polip cervical hemoragic", F. As nr. 422)
Nastase Maria - Piata Rosetti nr. 3, sector 2, O.P. 37, Bucuresti (Raspuns la scrisoarea "Am astm cardiac si edem pulmonar", F. As nr. 423)
Gheorghiu Adriana Magdalena - str. Bodesti nr. 2, bl. 29B, sc. C, ap. 96, sector 1, Bucuresti (Raspuns la scrisoarea "Baietelul meu are piele ca <<de gaina>>", F. As nr. 423)
Sandulescu Geta - str. Firidei nr. 1, bl. H15, ap. 106, Bucuresti (Raspuns la scrisoarea "Exista vreun remediu naturist pentru stenoza de meat?", F. As nr. 424)
Tarita Marilena - str. Mercur nr. 2, bl. 29, sc. C, ap. 10, Brasov, cod 2200 (Raspuns la scrisoarea "Unicul meu copil sufera de megacolon congenital", F. As nr. 424)
Ciomaga Neculai - str. Decebal nr. 4, bl. B1, sc. B, ap. 5, Iasi (Raspuns la scrisoarea "Am dureri puternice in urma unei fracturi humerale", F. As nr. 424)
Capverde Dumitru - Aleea Jupiter nr. 4, bl. 119, sc. D, ap. 9, Suceava (Raspuns la scrisoarea "Tata are rinichiul drept scos, iar la cel stang are calculi", F. As nr. 424)

Sunt pensionar si doresc un sfat competent privind realizarea unei minisaune pentru tratarea astmului bronsic. Rog, contra-cost, urmatoarele sfaturi sau instalatiile aferente: aparatul de producere a aburului, plante necesare, folosite ca aerosoli, esenta de lemn pentru placarea peretilor. Multumesc anticipat celor care ma ajuta sa realizez aceasta instalatie absolut necesara sanatatii mele.
Holovatchi Gheorghe -
str. Grigore Alexandrescu, bl. E, sc. 7, ap. 13, Targoviste, cod 0200, tel. 045/62.04.76

Cititorii Raspund

"Am o circulatie periferica a sangelui foarte deficitara"
(Raspuns pentru Soare Nicolae - Bucuresti,
F. As nr. 452)

Din copilarie am suferit si eu de aceasta boala. Sunt operata pe cord deschis. In prezent, ma simt mai bine. Am facut tratamentul cu argila de la d-l Bocan Mircea, caruia ii multumesc pe aceasta cale, si folosesc ceaiul de sulfina - trei cani pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. Dupa trei-patru zile de cura, veti simti furnicaturi prin maini si picioare, cum se fluidifica sangele si incepe sa circule. Noaptea, dorm cu sosete de lana pura in picioare si sunt invadata de o caldura binefacatoare. Tot pe aceasta cale, doresc sa raspund persoanelor care au probleme de coagulare a sangelui (trombi), tromboflebita, flebita, varice. Eu am avut trombi in atriul stang si am facut urmatorul tratament: 1 kg radacina de morcov si 1 kg radacina de telina se curata, se dau pe razatoarea mare sau prin robotul de bucatarie, se pune zarzavatul intr-o oala emailata sau intr-un borcan de sticla de 8-10 litri (este interzisa folosirea vaselor de plastic!). Se adauga 3 l de apa de la fantana sau de izvor (nu de la robinet, caci contine clor). Se lasa 5 zile la macerat. Vasul se acopera cu un tifon sau cu un capac. In fiecare zi, se amesteca cu lingura de lemn de doua-trei ori, pentru ca fermenteaza. Dupa 5 zile, se strecoara bine prin tifon, iar sucul obtinut (3-3,5 l) se pune in sticle (nu din plastic). Se consuma cate 100 ml de suc, cu o jumatate de ora inainte de mese, de trei ori pe zi. Tratamentul dureaza 10-11 zile. Se face pauza timp de o luna, dupa care se repeta. Este indicat si in reumatism si este diuretic. Acest suc nu este indicat persoanelor care au probleme cu stomacul (ulcer, gastrita). In timp ce consumati acest suc, nu folositi anticoagulante gen Trombostop, pentru ca vi se vor fisura capilarele si vor aparea edeme si echimoze. Se poate lua 1/2 tableta de Aspirina (zdrobita), dupa masa de pranz.
Doresc, de asemenea, sa raspund persoanelor care au probleme cu caile respiratorii. Boala mea de inima s-a datorat imbolnavirii cailor respiratorii, pe cand eram copil (acum am 48 de ani), si este reumatismala. Folosesc ceaiul de isop (planta sfanta). Este cel mai puternic antibiotic pentru caile respiratorii, avand efect terapeutic in bronsite, traheite si astm. Se beau trei cani de infuzie pe zi (o lingurita de planta la 250 ml apa fierbinte - se tine vasul acoperit 15 minute). Acest ceai este si diuretic. Dupa trei-patru zile de tratament, veti simti cum se desfunda caile respiratorii. Ceaiul se gaseste la Plafar. Sper din toata inima ca cele scrise mai sus sa le fie de folos celor care au nevoie. Va doresc tuturor multa sanatate, bucurie si sa auzim de bine. Sarbatori fericite!
Maria Rus - str. Iris nr. 34, bl. B20A, ap. 3, Timisoara, cod 1900, tel. 056/21.83.60

</b><b>"Ma confrunt cu o depresie psihica"
(Raspuns pentru A.P. - Buzau, F. As nr. 456)

Stimata doamna, m-am confruntat si eu cu aceasta suferinta acum trei ani, in urma unor suparari. In urma tratamentului cu Ludiomil, recomandat de medicul psihiatru, ma simt foarte bine. Nu este un medicament naturist, dar este foarte bun. In fiecare seara, la culcare, inghit aceasta pastiluta de culoare roz, Ludiomil 25, fabricat de Sicomed S.A., in colaborare cu Ciba - Elvetia. Atentie! Medicamentul este fabricat de mai multe firme, dar nu are aceeasi compozitie, deci cautati-l pe cel indicat. Va recomand sa mergeti la biserica si sa va rugati. Va doresc multa sanatate!
Dorina Alexandrescu - Ploiesti, tel. 044/17.89.09

"Dupa doi ani de tratamente, fiicei mele continua sa-i cada masiv parul"
(Raspuns pentru Ionescu Catalina - Lugoj,
F. As nr. 456)

Va recomand (cu succes garantat 100%) un tratament pe baza de gel de Aloe. Este un tratament naturist, pe care l-am folosit si eu,pentru o calvitie datorata stresului, si a dat rezultate miraculoase. Parul, care-mi cazuse in cantitati imense, s-a regenerat si acum este bogat si rezistent ca-n tinerete. Va asigur ca nu veti regreta!
Luminita Petrescu - B-dul Mircea Eliade nr. 12, sector 1, Bucuresti, tel. 093/18.49.25
· Scumpa doamna, si fiicei mele ii cadea parul din cauza stresului si supararilor. A consultat mai multi medici, dar nici un tratament nu a dat rezultate satisfacatoare. La sfatul unei vecine mai in varsta, s-a spalat pe cap numai cu apa de ploaie si cu sapun de casa. La clatit, folosea ceai de coada-soricelului, urzica si rozmarin, la care adauga otet de mere, preparat in casa. A luat, timp de trei luni de zile, trei flacoane de Revalid (conform prescriptiei) si Spirulina Forte, de la "Hofigal" Bucuresti. Va spun ca atat eu, cat si fiica mea ne putem declara multumite de rezultatele tratamentului, care a stopat caderea parului. Revalidul se ia trei luni de zile la rand, trei cutii. Este permisa o pauza, dupa care se poate relua. Farmacistul va va da lamuriri despre durata tratamentului si despre dozaj. Daca in cazul fiicei mele a dat rezultate bune, nici la fiica dvs. nu va da gres. Succes!

</b><b>"Sufar de pseudoartroza supurata si la 33 de ani nu mai pot munci"
(Raspuns pentru Martin Valerian - Sibiu,
F. As nr. 456)

D-le Valerian, tatal meu a suferit timp de peste 25 de ani de dureri atroce la un picior (la sold). S-a ales, la batranete, cu o operatie foarte grea la umarul capului femural drept, fiind diagnosticat cu Tbc osos cu infectie si supuratie. Operatia si medicatia fiind efectuate la Sanatoriul Eforie, un medic bun, prof. doctor emerit, i-a facut tatalui meu tratament cu Streptomicina direct in plaga (taietura operatiei). Intr-o perioada foarte scurta, i-a disparut secretia lichida, operatia s-a curatat si s-a vindecat. In 1974, fiul meu a facut o artrita supurala scampulo-humerala dreapta, care, operata si in fata, si in spate, secreta un lichid (puroi), iar plaga nu se inchidea deloc. Dupa cele aflate de la tatal meu, am rugat medicul sa-i faca tratamentul injectabil direct in operatie, o intepatura dimineata. Ma chinuiam cu fiul meu de patru luni si jumatate. Va spun ca, dupa numai trei saptamani de injectii direct in operatie si din sase in sase ore injectii intramusculare cu Colimicin si Piopen, orice supuratie si umezire s-au terminat, carnea a devenit curata si sanatoasa, ca a unui nou-nascut. Injectiile se fac o data pe zi (cand merge la pansat, de exemplu), direct in operatie, per os flaconul intreg. Astazi, baiatul are mana la locul ei (medicii spuneau ca i-o taie din umar). Dumnezeu a facut si cu noi o minune, caci copilul meu, azi in varsta de 28 de ani, isi poate folosi mana. Va rog, apelati la un medic bun. Cu aceasta metoda se obtin rezultate uimitoare. Va doresc sanatate!
Ely - Galati

</b><b>"Exista vreo modalitate de tratare a bolii La Peyronie?"
(Raspuns pentru V. Moldovan, F. As nr. 485)

Boala La Peyronie este o afectiune inflamatorie dobandita a penisului, care, netratata la timp, duce la sclerozarea corpilor cavernosi cu fixarea penisului. Datorita acestui proces de "intarire" prin sclerozarea tisulara, erectia devine extrem de dureroasa. Cauza exacta ce determina aparitia acestei stari neplacute nu este cunoscuta, asadar nu s-a gasit tratamentul medical corespunzator. Dvs. intrebati daca este vreo legatura intre boala La Peyronie si poliartrita cronica evolutiva, care va supara, de asemenea. Cercetatorii au constatat ca, in cazul ambelor afectiuni, debutul este inflamator. Inflamatia poate fi contracarata prin apararea antioxidanta data de seleniu, zinc, vitaminele C, B6, E si C. Teoretic, combinatia acestor ingrediente, bine dozate, sunt prezente in Bio-Seleniu +Zinc (un medicament produs de Pharma Nord Romania), fiind capabile sa previna, respectiv sa incetineasca procesul inflamator. Acest antioxidant va ofera o protectie buna si elimina durerea. Este suficienta o tableta pe zi, deoarece contine 100 de micrograme de seleniu, spre deosebire de majoritatea produselor de pe piata, care au concentratii mult prea scazute, asadar ineficiente. Sistemul imunitar, pentru a functiona la parametri optimi, are nevoie de ajutorul antioxidantilor. Daca aveti intrebari, ma puteti contacta la tel. 01/202.30.23.
dr. Adriana Rozsa - Bucuresti

</b><b>"Cum pot evita extirparea uterului?"
(Raspuns pentru Gheorghina - Constanta,
F. As nr. 491)

Neajunsurile semnalate de cititoarele dvs. se bucura de o totala vindecare, prin preparatele pe baza de propolis, alte produse apicole si pulberi de plante, pe care le preparam in propriul nostru laborator. Tratamentele se adreseaza aproape tuturor bolilor de la nivelul organelor de reproducere, atat la femei, cat si la barbati. Rezultate se obtin in urmatoarele afectiuni: micoze, leziuni, infectii vaginale, cistite, metroanexite, incontinenta urinara etc. De asemenea, tratarea hemoroizilor prin produsele amintite duce la vindecarea deplina a zonei bolnave. In ceea ce priveste tratamentul adenomului de prostata, administrarea supozitoarelor preparate din propolis si pulbere de plante conduce la tamaduirea prostatei si, in final, la disparitia adenomului. Totul cu conditia aplicarii intocmai, cu rabdare si perseverenta, a procedurilor prevazute in indrumarul ce insoteste tratamentul propriu-zis.
(Acelasi raspuns este valabil si pentru E.D. - Bucuresti: "Am usturimi in timpul actului sexual", Elena - Canada: "Urinez foarte des, dar medicii nu-mi pot pune un diagnostic", N. Gheorghita - Braila: "De doi ani ma lupt cu o rana pe colul uterin", aparute in F. As nr. 491)
prof. Valentina Liciu - Bucuresti, C.P. 138,
O.P. 32, tel. 01/650.62.96

</b><b>"Mama are hipertensiune si face crize de nervi"
(Raspuns pentru Diana Vig - Portugalia, F. As nr. 491)

Pentru rezolvarea problemelor de sanatate ale mamei dvs., va recomand cu caldura reflexoterapia - un remediu cu rezultate benefice, probat atat de mine, cat si de alti cativa membri ai familiei mele. Adresati-va cu incredere Cabinetului "Revital", unde ne-am repus pe picioare, dupa ce ani de zile am urmat numeroase tratamente, fara rezultatele asteptate. Un var de-al meu a avut probleme asemanatoare, in urma unui accident vascular: insomnii, migrene, ameteli, ba chiar si accese de furie. A facut 22 de sedinte de reflexoterapie, primind la cabinetul "Revital" si alte indicatii de tratament, pe care le-a urmat: Coenzima Q10, Neurotonic, Gingko-biloba, Passiflora, ceai calmant, bai de cimbru. Dupa 10-12 sedinte, au inceput sa se vada rezultatele. I-au disparut durerile de cap si ametelile, a inceput sa doarma toata noaptea si sa se scoale odihnit a doua zi. Foarte important: a inceput sa fie relaxat, nu se mai enerveaza din senin. Pot spune ca a inceput sa se bucure din nou de lucrurile care il inconjoara, este din nou multumit ca traieste. Va relatez toate aceste lucruri pentru ca el, fiind stabilit in Germania, a locuit la mine in timpul sedintelor de reflexoterapie. Astfel, am putut sa observ foarte bine toate schimbarile survenite. Pe baza acestei experiente, va sfatuiesc sa ii recomandati mamei dvs. o serie de sedinte la Cabinetul "Revital" (B-dul Iancu de Hunedoara nr. 9, bl. I1, sc. 2, ap. 44, parter, interfon 044, sector 1, Bucuresti, tel. 230.11.67, 210.15.98, 092/31.08.77). Multa sanatate!
Maria Teodorescu - Bucuresti, tel. 01/222.00.61

</b>
<b>
"Fetita mea sufera de spasmul hohotului de plans"
(Raspuns pentru Anca Vatafu - Bucuresti,
F. As nr. 491)

Fiindca am si eu o fata (27 ani), care de mica a avut aceleasi probleme, incerc sa va ajut. Dar sa va prezint pe scurt cum se manifesta ea. Pana la sapte luni, numai cand dormea nu plangea. Intotdeauna adormea dupa ora 4 dimineata. La trei ani, n-am mai putut suporta. Plangea din nimic si, pana nu-si facea programul (de peste o ora), cu nimic n-o puteam impaca. Abia cand mai scadea din intensitate, o luam in brate, o mangaiam si se linistea, ca peste putin timp sa inceapa iar. Crizele se repetau de trei ori pe zi. In acest timp, isi "manca" mainile si isi freca asa de tare picioarele, de avea rani la degete. Dupa consultatie si electroencefalograma, medicul psihiatru i-a prescris trei feluri de medicamente, pe care i le-am dat cateva zile. Dar o inmuiau asa de tare, de nu se putea tine pe picioare. M-am speriat si nu i-am mai dat medicamentele. In schimb, am inceput sa-i fac masaje reci. Seara, inainte de culcare, o frecam pe tot corpul - de doua ori consecutiv, cu o carpa putin aspra, inmuiata mereu in apa rece cu cuburi de gheata (dar nestoarsa), ca sa nu se incalzeasca deloc - incepand de la talpi si terminand cu fata (nu si pe cap). Apoi, o inveleam intr-un cearsaf absorbant, moale si o patura groasa si adormea. Apartamentul trebuie sa fie destul de bine incalzit. Acest procedeu trebuie facut fara intrerupere un an - un an si jumatate. Pare foarte dur, dar daca ajunge sa inteleaga ca e spre binele lui, copilul se obisnuieste. Nu e bine sa planga in acest timp. De aceea, cred ca va trebui sa-i dati ceaiuri de linistire, pana o sa mai creasca. Acest tratament il facuse bunica mea unui baiat (destul de mic pe atunci) din vecini, care avea cosmaruri si era foarte nervos. Cu aceste masaje reci am rezolvat nu numai aceasta problema, fara nici un fel de recidiva, dar fetita s-a si calit in asa masura, de nu a mai racit si nici gripa nu a mai facut niciodata (inainte, nu-i trecea bine o criza de bronsita astmatiforma, ca facea alta). Va doresc tuturor multa sanatate!
Marcela L. - Iasi
(P.S. - Toata admiratia pentru ca, prin calitati deosebite, ati reusit sa va apropiati de sufletele oamenilor. Ii urez revistei "viata" lunga.)

</b>
<b>
"Sotului meu i-a aparut pe talpi un fel de ciuperca"
(Raspuns pentru Moldovan Adriana -
Montreal, Canada, F. As nr. 491)

Boala sotului dvs. o puteti trata cu urmatoarele produse: - Aloe Vera Gel (1 litru), 3x 10 ml/zi; -Aloe Vera Gelly (crema) - dimineata si seara; - Aloe First (spray) - inainte de a se aplica crema (aceasta se aplica dupa ce pielea s-a uscat, circa 2 minute). Dupa doua-trei saptamani, o sa vedeti o ameliorare de 50%, iar dupa doua luni de tratament, va disparea in totalitate. Este foarte bine ca sotul dvs. sa bea acel gel in continuare, cel putin sase luni, nu pentru ca ar putea sa-i reapara acea ciuperca, ci pentru faptul ca ciuperca pe care o are dansul este cauzata de stres. Cand ciuperca va fi disparut definitiv, sa se unga cu Aloe Propolis Creme (in loc de Aloe Vera Gelly). Daca locuiti in Canada, produsele le puteti procura de la firma "Forever Living Products", cu sediul in Arizona. Atentie, produsele Forever Living Products se gasesc numai la distribuitorii autorizati. Daca nu va descurcati, incercati sa ma contactati si am sa gasesc eu pe cineva in apropiere de dvs. care sa vi le procure. Eu locuiesc in Austria si sunt dispusa sa va dau si alte informatii.
dr. Gross - Austria, tel. 0043/386.42.01.53,
e-mail: dr.gross@aon.at

</b><b>"Mama mea sufera de 5 ani de cancer la maxilar"
(Raspuns pentru Diana, F. As nr. 492)

Tratamentul indicat mamei dvs. trebuie sa realizeze dezintoxicarea, cresterea imunitatii si reechilibrarea organismului. Medicina traditionala chineza va poate ajuta prin produsele bioactive tibetane, recomandate atat in profilaxie, cat si in tratament. Veti incepe tratamentul cu o cura de dezintoxicare a organismului cu ceai antilipidic si Chitosan, care pe langa efectul de purificare, de normalizare a tractului digestiv si de scadere a colesterolului, au efect antihipertensiv si antioxidant. Dupa o saptamana, se adauga la tratament Coryceps, care are efect imunomodulator, antihipoxemic, dilata vasele coronare si previne boala ischemica si infarctul miocardic. Pentru procesul canceros, veti folosi Holican, cu efecte antioxidante (de cateva ori mai puternice decat vitaminele A, C si E), anticancerigene si antisclerotice, evidentiate de cercetari efectuate in centre medicale din intreaga lume.
Ana Costea - Bucuresti, tel. 01/212.62.72

"Stomacul meu nu digera si organismul nu asimileaza nimic"
(Raspuns pentru Lacramioara - Iasi, F. As nr. 492)

Astept cu nerabdare in fiecare saptamana revista dvs. si o citesc cu mare placere, dar si cu multa durere in suflet, cand vad cata suferinta este in jurul nostru. De fiecare data, decupez articolele legate de mentinerea sanatatii si, datorita acestei reviste, eu si familia mea ne-am schimbat complet modul de viata, intrucat am inteles ca "sanatatea este bunul cel mai de pret". De aceea doresc sa ma fac si eu utila, raspunzandu-i d-rei Lacramioara din Iasi. In lipsa enzimelor, digestia alimentelor consumate nu se mai realizeaza si organismul nu mai este in masura sa extraga elementele necesare din hrana. In cazul in care apare o carenta enzimatica de orice tip, ea produce nu numai dereglari ale procesului digestiv (balonari, gaze intestinale, dereglarea scaunelor), ci, mai devreme sau mai tarziu, aceasta va facilita si declansarea unor boli. In cazul dvs., v-as recomanda sa folositi, la fiecare masa, cate o tableta de enzime digestive Digest Ease, produs distribuit prin reteaua California Fitness. Produsul este extraordinar si da rezultatele miraculoase. Va doresc multa sanatate!
Nicoleta Frunza - Craiova, tel. 094/57.59.06
· Draga Lacramioara, ma numesc Andrei si doresc sa te ajut. Si eu am avut probleme mari cu sanatatea. Insa de cand m-am apucat de arte martiale (Tae Kwando), ma simt excelent. Mi-am descoperit o flexibilitate a corpului pe care nu o credeam posibila. As dori sa-ti recomand un mod de a-ti incepe dimineata. In intervalul orelor 5-7, daca este posibil, sa mananci circa doua-trei linguri de miere, amestecata cu sucul de la o jumatate de lamaie. Poti manca dupa 2-3 ore. Inteleg ca starea ta este foarte grava, dar nu dispera! Acest "tratament" este folosit de sportivii japonezi de performanta, in special in timpul competitiilor. La inceput, am avut o saptamana groaznica (stomacul meu nu a suportat prea bine mierea), dar apoi, am inceput sa simt rezultatele. Urmeaza aceasta cura si te vei simti mult mai bine! Nu uita biserica! O rugaciune simpla, la unul din sfintii sau sfintele din Iasi, te va ajuta! Nu dispera! Incearca acest simplu mod de viata si nu vei regreta!
Andrei - e-mail: andrew788@yahoo.com

</b><b>"Urinez foarte des, dar medicii nu-mi pot pune un diagnostic"
(Raspuns pentru Elena - Canada, F. As nr. 491)

Doamna Elena, va recomand sa faceti o cura cu tablete cu extract din seminte de bostan. Rezultatele nu vor intarzia sa apara. Cu respect,
Cristian - Germania

"Sufar de o psihoza anxioasa cu crize functionale de personalitate"
(Raspuns pentru Paula Cismaru - Bacanu - Sibiu, F. As nr. 492)

Extractul de Morinda citrifolia se gaseste la Constanta. Contactati-ma pentru detalii.
dr. Stangaciu Mirela - Constanta, tel. 041/69.39.37, 095/60.22.65, 092/55.26.98