Zodiac

Redactia
- Inca din 2001, astrologii s-au impartit in doua tabere distincte, disputand aprig domnia a doua planete asupra anului ce va sa vina. Unii considera ca intreg anul va cadea sub pecetea lui Marte, care se napusteste sa-si ocupe domiciliul celest (zodia Berbecului), inca din prima luna a anului, alt...

- Inca din 2001, astrologii s-au impartit in doua tabere distincte, disputand aprig domnia a doua planete asupra anului ce va sa vina. Unii considera ca intreg anul va cadea sub pecetea lui Marte, care se napusteste sa-si ocupe domiciliul celest (zodia Berbecului), inca din prima luna a anului, altii atribuie anul 2002 influentei lui Jupiter, marele benefic. Ca romani impartiali ce suntem, am ajuns la un consens planetar: influenta lui Marte va fi dominanta pana in luna iulie inclusiv, dupa care sceptrul va trece in mainile lui Jupiter. Marte imprima primei jumatati a anului un spirit belicos, inflamand ambitiile Berbecilor, Leilor, Sagetatorilor si Scorpionilor, punandu-i insa si deseori in situatii conflictuale. Semnele de foc vor beneficia si de ajutorul inestimabil al lui Jupiter, incepand din august. Pentru noi toti, anul 2002 va debuta cu tensiuni conflictuale, confruntari de orgolii, dar se va linisti in cea de-a doua jumatate, cand Jupiter va avea ocazia sa-si dovedeasca virtutile justitiare -

Berbec
Energie si elan

Berbecii mai linistiti, cei care inca n-au inteles de ce se numara ei printre zodiile cardinale, deci cu aptitudini de lideri, vor descoperi in 2002 ca nu degeaba s-au nascut cu cornite ascutite si rasucite. Vor avea suficiente ocazii sa lupte cu ajutorul lor si, in majoritatea cazurilor, vor avea castig de cauza. Din 19 februarie si pana la inceputul lui martie, veti putea matura o serie intreaga de obstacole, care va barau calea spre succes. Intre martie si august, este bine sa procedati cu mai multa prudenta, mai ales in confruntarile cu autoritatile, in studii si/sau calatorii lungi. Incercand sa va impuneti cu tot dinadinsul, treziti antipatia unor persoane care au posibilitatea sa va caroteze din umbra.
Bani: Din martie si pana pe 13 aprilie, este bine sa va faceti o prioritate din rezolvarea problemelor banesti. Daca in martie banii vor pica mai mult decat vor curge, nu renuntati la eforturile in acest sens, pentru ca in aprilie Venus se aliaza cu Marte in casa banilor si impreuna dau drumul la robinetul cu banuti. O perioada deosebit de favorabila este 2-13 aprilie, mai ales daca planurilor dvs. financiare li se asociaza un barbat ale carui calitati le apreciati. Afacerile de anvergura trebuie planuite incepand din iulie.
Dragoste: 2002 va va oferi multiple ocazii de-a trai pasiuni furtunoase sau idile romantice. Se prea poate ca Martisorul sa va aduca in dar o inima adevarata. Dvs. nu stiti insa decat ca va doriti dragoste multa si de diverse feluri. Cautarea nelinistita ia sfarsit prin iulie, cand multi Berbeci necasatoriti vor intalni parteneri capabili sa le umple golurile sufletesti.
Sanatate: Starea dvs. fizica se anunta in general buna. Sunteti plini de putere si dorinta de actiune, ceea ce se va vedea mai cu seama in primele trei luni ale anului. Din aprilie incolo, energia dvs. se mai domoleste putin, dar in nici un caz, nu va simtiti slabiti. Atentie se impune in septembrie si octombrie, cand excesul de munca la serviciu se poate razbuna prin migrene (in septembrie) si mici accidentari din cauza neatentiei.

Taur
Rabdare (fara tutun)

Inarmati-va cu rabdare, fiindca nici in 2002 viata nu se va desfasura potrivit idealurilor dvs., conform carora toate lucrurile isi au rostul si timpul lor. De retinut insa, zguduiturile si interferentele vor fi mai putin puternice decat in 2001. Influenta lui Marte de la inceputul anului va face sa va pierdeti cumpatul mai lesne ca de obicei, insa cu incepere din 3 martie, veti pune la punct pe cine trebuie, cum trebuie. Din martie si pana in iulie inclusiv, pregatiti-va sa actionati fara ezitari, cand se ivesc sanse profesionale. Acestea isi vor face aparitia din senin si presupun increderea dvs. si viteza de reactie (capitol la care sunteti deficitari). Oamenii pe care ii veti intalni in aceasta perioada vor fi impresionati de dvs. si va puteti baza pe bunavointa lor.
Bani: Cuvantul-cheie nu va este deloc strain. Este vorba despre cumpatare. Banii obtinuti prin munca, indiferent cat de vrednici va dovediti, de-abia va ajung pentru a face fata cheltuielilor de stricta necesitate. Exceptie face luna aprilie, cand puteti obtine contracte avantajoase, negociind, cu multa inteligenta, contracte menite sa va asigure un venit suplimentar pe termen lung, iar un progres remarcabil la capitolul venituri se poate realiza catre finele anului, mai precis cu incepere din data de 9 septembrie.
Dragoste: In primele luni ale anului, mai precis pana pe 2 aprilie, nu sunteti prea preocupati de sentimentele tandre fata de sexul opus. Pentru Taurii aflati intr-o relatie stabila, acest lucru nu va afecta serios relatia, deoarece partenerul dvs. este tolerant si are incredere in sentimentele care va leaga. Din aprilie, incepeti sa va aratati din nou latura calda, venusiana. Daca nu sunteti intr-un cuplu, incepeti o legatura tandra si senzuala. Ultimele trei luni ale anului indica sentimente impartasite, care va pot duce cu gandul la un mariaj.
Sanatate: Nu se prevad probleme serioase de sanatate, insa, la mijlocul anului, sunteti predispusi la infectii.

</b><b>Gemeni
Un an neutru

Ar fi incorect sa va anuntam un an usor. Problemele legate de identitatea dvs., in general, si de cea profesionala in special, tind sa se acutizeze o data cu toamna, mai precis cu incepere de pe 12 octombrie. Pana atunci, este bine sa va permiteti perioade mai scurte sau mai lungi de izolare, pe parcursul carora sa incercati sa va clarificati pierderile suferite. Analizati-va propriile greseli si incercati sa va schimbati atitudinea interioara fata de asumarea responsabilitatilor. In multe dintre cazuri, problema de fond este legata de figura tatalui, a sotului sau partenerului, mai ales daca acesta este mai in varsta sau este un personaj autoritar. Acceptarea (in limite rezonabile) autoritatii impuse poate sa va amelioreze in mod semnificativ destinul, prin acceptarea lectiei smereniei si a supunerii.
Bani: Situatia dvs. financiara nu lasa prea mult de dorit. In primele doua luni ale anului, este posibil sa va fi asteptat la venituri mai mari, dar trebuie sa recunoasteti ca cele obtinute sunt suficiente pentru a nu va simti stramtorati. Cu incepere din martie, finantele dvs. sporesc, iar din mai si pana la mijlocul lunii iunie, puteti obtine un succes banesc rasunator.
Dragoste: Reteta pentru mentinerea relatiei dvs. de cuplu (destul de zbuciumata, de la o vreme incoace) este onestitatea neconditionata. Este foarte posibil ca partenerul dvs. sa tina in el multe resentimente dureroase, de care dvs. nici macar nu sunteti constienti. Ar fi de dorit sa invatati sa-l ascultati cu multa rabdare si sa-l indemnati sa-si exprime sentimentele negative legate de relatie. Numai astfel relatia poate fi salvata. Daca urmati aceste sfaturi, cu toate ca acum pare aproape imposibil, intre voi doi se va produce o apropiere chiar mai profunda ca la inceput.
Sanatate: Este cazul sa va ingrijiti. In caz contrar, problemele dvs. reumatismale, alergiile nervoase, luxatiile sau intinderile de ligamentÊ mai ales a incheieturilor mainilor, a umerilor si a genunchilor pot avea urmari neplacute care sa se cronicizeze. Exercitii usoare de intretinere, facute zilnic, pot preveni si ameliora problemele dvs.

</b><b>Rac
Pe cai

Profitati din plin de primele sapte luni ale anului, cat timp marele benefic Jupiter va sta neclintit alaturi, binecuvantand cu sanse nesperate orice demers personal ati intreprinde. Puteti avea o ascensiune spectaculoasa in cariera, daca va programati actiunile, la care tineti in mod special sa reuseasca, intre martie si iulie. Si mai bine este ca nu trebuie sa depuneti decat eforturi minime pentru a va realiza scopurile. Incepand din august, trebuie sa lasati stacheta ambitiilor dvs. mai jos, insa planurile demarate in prima jumatate a anului vor merge, inevitabil, struna. Incepand din octombrie, nu este bine sa va deplasati. Evitati atat drumurile scurte, cat si calatoriile lungi. Aveti grija in relatiile cu rudele de gradul doi si trei si cu vecinii, pentru ca aici se pot isca animozitati care ar putea degenera in dusmanii redutabile.
Bani: Nu veti jeli prea tare plecarea lui Jupiter din zodia dvs., pentru ca marele benefic se muta in Casa banilor o data cu data de 1 august. Deschideti-va larg baierile pungii, in asteptarea fluxului de bani. Nu va temeti de reflux, acesta nu se va produce pana la sfarsitul anului. Puteti fi oricat de optimisti si de increzatori in proiectele legate de castiguri financiare, se va gasi de fiecare data o persoana influenta care sa sprijine initiativele dvs.
Dragoste: La acest capitol intervine o echilibrare a sentimentelor, care, cel putin in ultimii doi ani, au fost destul de fluctuante. Una dintre principalele dvs. probleme a constat in faptul ca, de cele mai multe ori, exigentele dvs. fata de partenerul sau partenerii avuti au fost exagerate. Atitudinea dvs. egoista incepe sa se indrepte, incepeti sa va dati seama ca nu v-ati pus problema invers: ce anume oferiti dvs. partenerilor. Planeta dragostei, Venus, este de partea dvs. cu incepere din septembrie si pana la sfarsitul anului.
Sanatate: Sanatatea trebuie supravegheata cu mare grija intre martie si sfarsitul lui august, cand vitalitatea dvs. scazuta va va predispune mai ales la toxiinfectii alimentare.
Leu
De mana cu Jupiter

Nu stim despre leii savanei si nici despre moneda nationala, dar Leii bipezi vor fi primii beneficiari ai razelor jupiteriene, datatoare de sansa. Faptul ca Jupiter intra in Leu pe 2 august, cand insusi Soarele traverseaza aceasta zodie de foc, le sporeste acestora stralucirea personalitatii, facandu-i de-a dreptul irezistibili. Nici pana in august nu aveti motive sa va plangeti ca ati fi urgisiti de energiile planetare dimpotriva. Din 19 februarie si pana in martie va veti putea fali pe drept cu realizarile dvs. in ale invatarii. Ambitiile dvs. nerostite evolueaza cu pasi inceti, dar siguri, spre reusita, pentru ca va bucurati de aprecierea si sprijinul discret al unor persoane influente. Incepand din martie si pana la finele lui august, trebuie sa fiti insa foarte atenti cui impartasiti dorintele dvs. de marire.
Bani: La suplimentarea veniturilor va puteti gandi intre 10 iulie si 7 august. Daca vreti sa deveniti propriul dvs. stapan, aceasta este perioada de cel mai bun augur pentru statutul dvs. de intreprinzator.
Dragoste: In primul rand, o radiati dvs. O radiati, nu in sensul de-a o sterge, ci de-a o emana. Intre martie si august, sunt posibile stari mocnite sau ascunse de gelozie, dar intensitatea comunicarii afective nu are mult de suferit. Incercati totusi sa aveti mai multa incredere in partener sau parteneri. Pentru ca veti atrage multe persoane de sex opus care, la randul lor, nu va vor lasa indiferenti. Alegerea va apartine, oricum. Perioada unei impliniri amoroase complete se situeaza intre 15 iunie si 10 iulie.
Sanatate: Sunteti in forma. S-ar putea sa ajungeti chiar la o forma destul de rotunjoara, la cat de in forma sunteti. O cura de slabire inainte de luna august ar fi indicata.

Fecioara
Provocari

2002nu se anunta un an tocmai lipsit de probleme. Important e ca acestea nu vor mai imbraca forme atat de acute, cel putin cele legate direct de cariera dvs. Vi se cere in continuare sa va dati si sufletul la serviciu si, spre deosebire de ceilalti, sunteti in permanenta in bataia radarului sefilor, care nu va iarta nici o greseluta. Munca asta pana la epuizare pare sa fie in zadar, pentru ca, pe masura ce munciti mai indarjit, exigentele sefilor dvs. cresc. Conflicte cu superiorii ierarhici sunt posibile din 12 octombrie si pana la sfarsitul anului. De multe ori, va vine sa va dati demisia, dar e bine sa rezistati. Intre martie si august, conflictele de acasa iau din nou amploare. Incercati sa nu carati acasa problemele de la serviciu.
Bani: August si septembrie sunt lunile cele mai bune pentru afaceri de orice fel. Aveti insa grija sa nu risipiti ce-ati agonisit in aceste doua luni in octombrie, cand exista pericolul de neintelegeri sau chiar de conflicte legate de bani. Atitudinea cea mai inteleapta ar fi sa nu va repeziti la ocazii care se ivesc brusc si par aducatoare de castiguri imediate, caci v-ati putea frige serios.
Dragoste: Intrati in anul cel nou pe o stare deosebit de deschisa si de afectuoasa. Simtiti ca aveti o legatura serioasa si ca sunteti deja un cuplu sudat. Din februarie, incep insa neintelegeri minore, e drept, care insa duc la o oarecare racire, nu a sentimentelor, ci in registrul manifestarilor. Va tratati partenerul mai degraba ca pe un bun camarad, ceea ce acesta probabil ca va intelege. Intre 9 septembrie si sfarsitul anului, relatia de cuplu poate redeveni apropiata si din punct de vedere erotic, iar Fecioarele celibatare isi pot gasi un partener la o iesire scurta. Acesta se poate dovedi exact medicamentul de care aveau nevoie.
Sanatate: Energia va revine treptat, dar orice abuz alimentar sau exces de efort fizic se razbuna instantaneu. Incercati sa duceti o viata cat mai echilibrata.

</b><b>Balanta
Climat excelent

Aveti de profitat atat de pe urma influentei lui Marte, cat si a lui Jupiter, in 2002. Cum inceputul de an este dominat de energiile martiene, veti gasi suficienta energie pentru a rezolva o sumedenie de probleme practice la serviciu, care va vor atrage simpatia sefilor. Vitalitatea maxima, din punct de vedere al dedicatiei la serviciu, este intre 19 ianuarie si 2 mai. In aceasta perioada, e bine sa manifestati multa initiativa, pentru ca sunteti in competitie, implicit sau explicit, cu alti colegi care au, de asemenea, mari ambitii in cariera. Cel mai usor puteti cuceri aprobarea sefilor in ultimele zile ale lunii mai si pana la mijlocul lunii iunie.
Bani: Nu este recomandabil sa cereti vreo marire de salariu in primele doua luni ale anului. Puteti face aluzii in martie, dar un rezultat categoric, favorabil, il veti inregistra la sfarsitul lui aprilie, inceputul lui iunie. In acest rastimp, este bine sa va formulati cu claritate revendicarile de ordin salarial si sa nu va multumiti cu putin. Din 9 septembrie, banii vin singuri la dvs., probabil ca rezultat al unor initiative avute anterior.
Dragoste: La acest capitol, nu veti naviga pe ape linistite. Perioadele de pasiune in cuplu vor fi urmate de conflicte, ceea ce va determina sa va detasati emotional cu multa usurinta, chiar daca aveti o relatie stabila de multa vreme. Nu este vorba neaparat despre o despartire, ci mai degraba de o emancipare emotionala a dvs., fata de partener. Hopurile sunt de asteptat cu incepere din iunie si pana in octombrie, perioada in care aveti tentatia unei aventuri extraconjugale.
Sanatate: Eforturile depuse in cariera, chiar daca sunt incununate de succes, va slabesc fizic, iar Marte va va ataca rinichii din septembrie si pana la mijlocul lui octombrie. Nu neglijati aportul de lichide si incercati sa va solicitati cat mai putin coloana vertebrala, in prima jumatate a anului.

</b><b>Scorpion
Un an dinamic

Inca din prima luna a anului, Marte isi arata efectul protector asupra dvs. Influxul de energie martiana pe care il resimtiti, incepand din 19 ianuarie, va trezeste ambitia de a le demonstra colegilor de ce sunteti in stare. La inceputul lui martie, s-ar putea sa aveti senzatia, nu neintemeiata, ca faceti mult mai multe decat ar fi cazul si acest lucru nu este apreciat suficient, mai ales de sefi. Resentimentele pot sa duca la resentimente nemarturisite din partea dvs., dar acestea se vor risipi la sfarsitul lui august, cand, in fine, sefii vor catadicsi sa va rasplateasca atat harnicia, cat si loialitatea. In cazul in care sunteti pe cont propriu, nu mizati pe participarea financiara a unor investitori sau sponsori, pana la inceputul toamnei.
Bani: Problemele de bani au o importanta majora pentru dvs., pe tot parcursul anului 2002, iar aceasta atitudine poate fi explicata printr-o anumita stramtorare financiara, ce ar putea interveni la inceputul anului. E foarte posibil ca in aceasta perioada sa nu aveti suficient de lucru, sau, in cazuri extreme, sa traversati o perioada de somaj. Nu va temeti, aceasta nu va fi de lunga durata, pentru ca, in cazul dvs., se adevereste zicala cu toamna si cu bobocii. Si veti avea multi boboci de numarat.
Dragoste: Primavara tarzie si vara, sentimentele dvs., de obicei atat de intense, o sa scada considerabil. Umpleti-va deci rezervoarele afective in luna lui aprilie, cand puteti trai o frumoasa poveste de dragoste sau cand pasiunea se reaprinde in cuplu. Dar adevarata profunzime a iubirii o veti descoperi incepand din data de 9 septembrie, cand va fi o perioada ocrotita de Venus, care va dura pana la sfarsitul anului.
Sanatate: Cu toate ca forma dvs. fizica este, in general, buna, intre aprilie si august, o infectie latenta, greu de depistat, va face vulnerabili. Exista riscul contractarii unui reumatism cardiac, daca nu va ingrijiti de sistemul imunitar.

</b><b>Sagetator
Relaxare si optimism

2002aduce o detensionare semnificativa in toate domeniile vietii in care v-ati simtit chinuiti, paralizati si total lipsiti de incredere in capacitatea dvs. de a rezolva hatisul de probleme care va inconjoara. Acest lucru se va schimba insa radical, cu incepere din august, cand optimismul va va reveni in forta si veti simti din nou, dupa multa vreme, nevoia de a va aventura la drumuri lungi sau de a va apuca de un nou domeniu de studii, pe care il veti gasi fascinant. Pe plan profesional, trebuie sa contracarati imaginea destul de neconvingatoare pe care ati dobandit-o in ochii sefilor si sa demonstrati ca aveti suficienta energie pentru a va pune in practica ideile bune de care nu duceti lipsa niciodata. Daca persistati intr-o atitudine constructiva, sansele de a recuceri aprecierea celorlalti cresc simtitor.
Bani: Cu toate ca si in anul 2002 veti mai avea momente in care reusiti, din punct de vedere financiar, veti dansa pe sarma, numai dvs. stiti cum, sa va umpleti la loc, in ultimul moment, buzunarele golite. De pe 13 februarie si pana pe 8 martie, puteti face afaceri banoase si/sau primi un sprijin financiar destul de substantial din partea unui barbat.
Dragoste: Relatia cu partenerul este, in continuare, mai tensionata. Rezultatul tensiunilor acumulate este greu de prevazut, pentru ca v-ati supus partenerul la prea multe incercari. Acesta s-a indepartat de dvs. si numai o mare corectitudine si dovezi de afectiune neconditionata pot schimba aceasta stare de lucruri. Daca rezervorul de energie emotionala s-a epuizat, e mai bine sa plecati mai departe, chiar daca o veti face cu inima grea. Sub nici o forma sa nu va inselati partenerul.
Sanatate: Din august, incepeti sa va simtiti mult mai bine decat in ultimii ani de zile, dar este bine sa nu abuzati de noua energie primita. Intre 3 martie si 13 aprilie, e bine sa va feriti de puseuri de tensiune si sa nu va incarcati ficatul.

Capricorn
Un an agitat

Va asteapta un an agitat, pe parcursul caruia trebuie sa va mobilizati in repetate randuri, nu doar pentru a va rezolva propriile dvs. probleme, ci si pentru ca adeseori va treziti cu problemele urgente ale altora in brate. Si, cum nu va sta in fire sa fugiti de responsabilitati, veti incerca sa le dati de capat. Ar fi insa gresit sa va asteptati la recunostinta. Cariera nu va este periclitata, cu toate ca veti avea de-a face cu rivali care ar vrea sa va vada coplesiti de atata treaba, incat sa faceti si dvs. o data o greseala de pomina. Dezamagiti-i in asteptarile lor si examinati intotdeauna care dintre lucrurile cu care sunteti bombardati de-a valma sunt cu adevarat prioritare.
Bani: Intrati in 2002 cu punga destul de bine garnisita, iar eventualele cheltuieli suplimentare se amelioreaza pe deasupra, pana catre mijlocul lui februarie. La inceputul lui martie, puteti negocia contracte favorabile, dar nu imediat lucrative. Investitii sau plasamente facute cu inteligenta anul trecut vor continua sa dea roade cu incepere din august.
Dragoste: Armonia in cuplu este garantata pana in iulie inclusiv, dar asta nu inseamna ca viata dvs. afectiva se dezechilibreaza dupa aceasta data. Casatoriile incheiate pana in aceasta luna se vor dovedi trainice si pline de sinceritate, rezistand la multe incercari. Incepand din septembrie, veti putea iesi cu persoana iubita la multe intalniri sociale, iar daca sunteti singuri, veti atrage numeroase interese erotice.
Sanatate: Dintre incheieturi, scartaie nu numai genunchii, punctul dvs. clasic slab, ci si umerii si incheieturile mainilor. Nu va fi insa vorba de puseuri acute, ci mai degraba de dureri surde. Acestea se vor face simtite la inceputul anului, dupa care sanatatea va fi multumitoare tot restul lui.

</b><b>Varsator
Cer favorabil

Multiple rasturnari de situatie, de care ati tot avut parte (si v-ati cam saturat), continua sa se intample insa, cu incepere din august, ele vor da vietii dvs. turnuri precumpanitor favorabile. Multi dintre dvs. au trait cu impresia ca le-a secat izvorul ideilor, atat de creative si de originale, dar anul acesta va veti convinge de contrariu. Veti intelege si utilitatea celor doi ani si jumatate petrecuti sub sceptrul marelui disciplinator Saturn, pentru ca va vine mult mai usor sa va structurati ideile dupa criterii practice. Aceasta schimbare de lucruri din psihicul dvs. nu trece neobservata si va fi urmata de sanse repetate de a progresa in cariera. Multi dintre dvs. pot gasi un loc de munca, in care sa-si puna mult mai bine in valoare calitatile.
Bani: Pana la inceputul lui septembrie, veti cam trage mata de coada. Asta nu inseamna ca veti fi tot timpul pe sec, ci ca nu puteti conta pe venituri care sa va permita mici excentricitati sau investitii ceva mai costisitoare. Dar, dupa data de 8 septembrie, vi se ofera diverse sanse de a va spori veniturile, dintre care este bine sa va opriti asupra celor primite dupa data de 12 octombrie. Punand ceva bani deoparte in noiembrie, veti incheia anul 2002 cu un cont rotunjor.
Dragoste: Probabil ca traiti o poveste de dragoste destul de complexa si care se prezinta ca un fel de provocare a destinului. Este posibil sa va fi impotrivit multa vreme unor sentimente, de teama ca acestea sa nu va copleseasca si sa nu dauneze cumva mult indragitei dvs. luciditati emotionale. Lucrurile se vor schimba cu incepere din august, cand, fie puneti capat unei relatii dureroase si frustrante si gasiti un partener pe masura dvs., fie, in cazul in care dvs. v-ati pus frau sentimentelor, le dati in sfarsit drumul.
Sanatate: Cat de bine va veti simti in 2002 depinde exclusiv de dvs. Tulburarile de somn va vor perturba mult mai putin (ceva mai insistent intre august si noiembrie). Daca pastrati justa masura, va veti proteja sanatatea.

</b><b>Pesti
Succes profesional

In 2002, veti trai adeseori o senzatie de disconfort, mai ales in prima jumatate, pentru ca in jurul dvs. se declanseaza ambitii puternice si veti fi martorul unor lupte pentru putere, adesea lipsite de scrupule, care va vor lovi in natura dvs. sensibila. Pana in luna aprilie, veti gasi alinare si intelegere in mijlocul prietenilor, dar acestia va cam cocolosesc si va spun tot ce vreti sa auziti. Un progres important il puteti face in cariera, cu incepere din august. Orice studiu sau calatorie de studii, efectuata inaintea acestei luni, se poate constitui intr-o cheie a succesului. Ea poate sa va aduca o consacrare sau un renume profesional la care nici nu va asteptati. In acelasi timp, aveti toata simpatia si sprijinul unui protector benevolent.
Bani: Inceputul anului va prinde in priza, chititi sa munciti oricat pentru a va echilibra finantele. Pana in martie, aveti o multime de sanse sa va demonstrati flerul la bani si capacitatea de munca. La sfarsitul lui martie, primiti un impuls benefic din partea unui barbat care va poate asigura o colaborare, poate nu foarte banoasa, dar prin care stabiliti contacte ce se pot dovedi lucrative in viitor. Intentiile dvs. de a face achizitii mai mari (eventual o casa) s-ar putea materializa cu incepere din noiembrie.
Dragoste: In prima jumatate a anului, sentimentele dvs. vor fi traite sub un cer fara de nori. Pana in februarie, veti mai suferi poate de mici incertitudini, dar din martie si pana in august, veti trai din plin sentimente sincere si impartasite. Nici dupa aceea nu va fi rau, doar ca accentul o sa cada mai mult asupra pasiunii, decat asupra sentimentului linistit si tandru.
Sanatate: Racelile si starile de devitalizare va pandesc doar pana in primavara, cand starea dvs. fizica se amelioreaza. Dar deja de la mijlocul lunii iunie, incepeti sa va simtiti in forma, iar starea dvs. fizica devine din ce in ce mai buna, astfel incat scapati si de astenia de toamna care de obicei va arunca in stari depresive, iar la finele anului, veti fi intr-o forma excelenta.