Frumusete

Redactia
FrumuseteLectia de machiaj. Cum se pot indrepta "greselile" de la natura. -Daca v-ati intalni pe strada cu un top-model nefardat, ar fi caz de infarct. Multe fete modeste ca frumusete isi datoreaza splendoarea stiintei machiorilor (visagisti). Ei stiu sa faca din doua buze subtiri o gura de diva si d...

FrumuseteLectia de machiaj

Cum se pot indrepta "greselile" de la natura

-Daca v-ati intalni pe strada cu un top-model nefardat, ar fi caz de infarct. Multe fete modeste ca frumusete isi datoreaza splendoarea stiintei machiorilor (visagisti). Ei stiu sa faca din doua buze subtiri o gura de diva si dintr-o pereche de ochisori, doua faruri stralucitoare. Singura noastra ambitie este sa va ajutam sa faceti la fel -

Maritul ochilor

1. Alegeti un fard de ochi de culoare foarte deschisa si usor sclipitoare. Aplicati-l pe pleoapa superioara, pe unghiul dinspre nas al pleoapei si pe marginea pleoapei de jos. 2. Desenati marginea umeda a pleoapei de jos cu un dermatograf alb (cajal). 3. Aplicati pe pleoapa superioara inca un strat din fardul dvs. obisnuit (maro, mov, albastru), dar tot in nuanta deschisa. ¹ Umbriti coltul dinspre tampla al pleoapei, si sus, si jos, cu o nuanta inchisa de maro. (Sa nu depaseasca mijlocul pleoapei, deoarece culorile inchise micsoreaza optic marimea ochiului.) º Cu un dermatograf bine ascutit sau cu un eyeliner maro faceti puncte intre genele pleoapei de sus si de jos (linia continua micsoreaza). » La final, folositi din belsug un rimel de culoare neagra, despartind genele imediat dupa aplicarea lui (cu varful unei pile de unghii).

Maritul buzelor

Buzele subtiri sunt cel mai adesea mostenite ereditar sau apar o data cu varsta, atunci cand muschiul buzei superioare slabeste. Din fericire, si in cazul acesta profesionistii ne ajuta sa iesim din incurcatura, printr-un joc de culori. 1. Cu o pensula cu capat subtire sau cu un betisor pentru curatat urechile copiilor mici, aplicati de jur imprejurul buzelor o pudra de culoare foarte deschisa (in comert exista si creioane speciale pentru conturul exterior). 2. Cu un creion de buze (roz deschis) desenati forma gurii in contururi precise, tragand linia intotdeauna deasupra marginii buzelor. (Inainte de intrebuintare, trageti cateva linii pe dosul palmei, pentru ca varful creionului sa se inmoaie si sa se aplice mai usor.) 3. Aplicati rujul (eventual, cu pensula) pe suprafata buzelor. Lasati putin sa se zvante, apoi intindeti un strat de gloss (ruj incolor, lucios).

</b><b>Schimbarea formei obrazului</b><b>- Pentru obrazul rotund

Fardul de obraz actioneaza ca un corector al formei obrazului. Aplicat cu "stiinta", el face ca obrazul rotund sa para mai alungit si obrazul slab sa dobandeasca volum.
Tuguiati-va buzele si intindeti fardul de obraz de-a lungul adanciturii care se formeaza spre urechi. Urcati apoi culoarea spre tample. O singura incarcare a pensulei cu fard de obraz ajunge pentru amandoua miscarile.

</b><b>- Pentru obrazul ascutit

Zambiti in fata oglinzii si aplicati o pata de culoare (de nuanta caisei) pe umflatura formata de obraji. Intindeti-o apoi usurel spre tampla.

Mascarea cearcanelor

Pe piata cosmeticelor a aparut un produs special pentru acoperirea cearcanelor: Concealer, comercializat atat in stare lichida, cat si solida. Daca nu il gasiti, folositi vechea tehnica a aplicarii pe zona cearcanelor a unui fond de ten mai deschis cu o nuanta decat cel pe care il aplicati pe obraz in mod obisnuit. Daca aveti cearcane foarte accentuate, folositi fondul de ten solid. Pentru cearcanele mai putin evidente se recomanda fondul de ten lichid, care se aplica cu pensula sau cu varful degetului aratator. Atentie: fondul de ten corector trebuie intins usor si spre nas, pentru ca diferenta dintre cele doua culori (fondul de ten corector si fondul de ten de baza) sa nu fie prea contrastanta. Ultima manevra: aplicati un strop de pudra transparenta pe cearcane.

Cosmetica Naturista

Baie relaxanta cu foi de dafin si menta

Nimic mai potrivit decat o baie calda pentru a va elibera de oboseala unei zile de munca. Ierburile aromate si grasimile naturale sporesc proprietatile benefice ale baii, mai ales daca recurgeti la menta si dafin, renumite pentru capacitatea lor de a relaxa.
Ingrediente: Un pumn de foi de dafin, un pumn de frunze de menta, o lingurita de gel de par, o lingurita de ulei de masline, un saculet de tifon.
Mod de preparare: -Taiati cu foarfeca frunzele de dafin in bucatele mici si puneti-le intr-un bol. Tocati frunzele de menta (daca sunt proaspete) sau maruntiti bine menta (daca este uscata) si puneti-o peste dafin. - Adaugati gelul de par, apoi lingurita de untdelemn si amestecati bine toate ingredientele. - Varsati compozitia in saculetul de tifon.
Mod de folosire: Puneti saculetul cu plante in baie si lasati sa curga deasupra apa foarte fierbinte. Caldura va difuza parfumul si grasimea in apa. Dupa ce cada se umple, lasati apa sa se raceasca pana la o temperatura convenabila, apoi intrati in baie si stati pana va simtiti relaxate.