Frumusete

Redactia
Frumusete. Intrebati-ne, va raspundem. "Am reusit sa slabesc, dar exercitiile de gimnastica ma sleiesc. Imi puteti indica un sistem de a-mi recastiga energia? Sunt incantata de felul in care arat si nu vreau sa renunt la miscare.". Sofia Mogean - Cluj-Napoca Primul sfat pe care vi-l dam e sa respectat...

Frumusete
Intrebati-ne, va raspundem

"Am reusit sa slabesc, dar exercitiile de gimnastica ma sleiesc. Imi puteti indica un sistem de a-mi recastiga energia? Sunt incantata de felul in care arat si nu vreau sa renunt la miscare."
Sofia Mogean - Cluj-Napoca Primul sfat pe care vi-l dam e sa respectati principiul "masurii in toate" si sa nu exagerati cu gimnastica. Luati-o usor, pornind de la cateva minute pe zi, pana ce va obisnuiti cu efortul.ÊIn ceea ce priveste ajutoarele energetice, orientati-va catre cele de origine pur naturala, cum sunt: alimentele bogate in hidrati de carbon (paine, cereale, paste fainoase, legume si fructe), vitamina C (sucuri de citrice indulcite cu miere), comprimatele de calciu, magneziu, seleniu si zinc, preparate din catina, ginseng si guarana, ceaiul verde si toate produsele melifere. Nu in ultimul rand, va recomandam modesta, dar miraculoasa drojdie de bere (proaspata), care stimuleaza metabolismul.

"Am parul extrem de subtire si nici o coafura nu are volum. Sufar, pur si simplu, din cauza capului meu de pisica plouata. Va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine. Sunt un soi de persoana publica (asistenta la Politehnica) si toti studentii sunt cu ochii pe mine (in sensul ca ma privesc cand stau la catedra). Mi-am facut din cauza parului un complex."
Andrada

In moda de anul acesta se poarta, iarasi, tapajele, un prilej pe care il puteti folosi cu succes. Sunt usor de facut si arata spectaculos. Cu un pieptene cu dintii desi si subtiri, se tapeaza tot parul, suvita de suvita, pornind de la radacina spre varf. Cu capul in jos, vaporizati parul cu un fixativ pe baza de lac, apoi aranjati-l doar cu mainile. Cand coafura e gata, mai dati un strat de lac fixativ.

"Tenul meu sufera iarna ravagii. Schimbarile de temperatura, poluarea si umezeala imi transforma fata intr-un soi de cearsaf botit: riduri, cute de expresie adancite, pete, incretituri. Sunt disperata! Ultima mea speranta sunt retetele dvs., fiindca banii nu ma dau afara din casa si nu-mi permit sa merg la cosmetica."
Elena Grosman - Piatra-Neamt Uleiul de migdale (nu va speriati!, se gaseste in comert, la un pret acceptabil) este cea mai simpla metoda de recuperare a tenului obosit (ofilit, deteriorat etc.). Bogat in proteine si acizi grasi, el inmoaie pielea uscata, o hraneste si poate fi folosit ca gomaj pentru indepartarea celulelor moarte. Iata cum: incepeti prin a rade pe razatoarea mica trei sau patru migdale (samburii decojiti) si amestecati-le cu putin lapte cald, pana ce obtineti o pasta. Masati-o pe fata uscata, cu miscari circulare, acoperind toate zonele cu probleme. Clatiti-va apoi cu apa calduta si ungeti-va din belsug cu ulei de migdale. "Cearsaful" dvs. va fi ca nou.

"Am 52 de ani si, de la instalarea menopauzei (cu care lupt inca din greu), am inceput sa chelesc. Mi se rareste parul in fata si in crestet. Pe langa neplacerile varstei, suferinta asta in plus mi se pare prea mult. Am fost la doctor, dar nu mi-a gasit nici o boala. Presupune ca hormonii imi joaca feste si ca radacinile parului s-au <<lenevit>>. Daca stiti vreun sistem prin care sa le fac sa-si revina, va rog frumos sa ma ajutati."
Maier Ilsa - Dumbraveni,
jud. Sibiu

In paginile revistei noastre s-a facut o vreme reclama la un produs foarte bun, numite Revalid. Colegele noastre care l-au incercat (uneori impreuna cu sotii lor) spun ca da rezultate vizibile. Incercati-l si dvs.! In plus, va recomandam un sistem de gimnastica capilara care, practicata cu consecventa, nu va intarzia sa-si arate efectele. Se practica dimineata si seara, unu-doua minute.
1. Puneti buricul degetului mijlociu la radacina parului, deasupra fruntii, si executati cinci miscari circulare. Mutati-l apoi cate doi centimetri, pana acoperiti intreaga calota, executand aceleasi miscari de rotatie.
2. Cu palmele lipite de cap si degetele apropiate, miscati-va pielea capului inainte si inapoi, de cinci ori.
3. Asezati-va degetele indepartate pe cap, in mod simetric: degetele mici, deasupra fruntii si degetele mari, catre ceafa. Efectuati mici rotatii, vreme de 30 de secunde. Repetati exercitiul, pana ajungeti cu degetele mari la baza craniului.

Telegrafic...

"Apa minerala poate sa substituie tonicul pe care il folosesc dupa ce ma demachiez?"
Andreea Pavlovici - Bucuresti Desigur. Pe langa faptul ca e bogata in saruri minerale care fac foarte bine obrazului, apa minerala (dar atentie, cea natural minerala, neimbogatita cu bioxid de carbon!) indeparteaza perfect urmele de grasime. Un sfat: pentru ca pielea sa nu se usuce, dupa ce va curatati bine fata, stergeti-va cu un prosop. "Ocup o functie care imi cere sa ma fardez permanent. Ceea ce vreau sa stiu este daca dimineata pot sa-mi aplic fondul de ten direct pe fata sau trebuie sa folosesc in prealabil o crema?"
Ana Haiduc - Galati Asta depinde de calitatea produsului. Unele fonduri de ten fluide sunt dotate cu agenti hidratanti. Daca le folositi, nu mai e nevoie de crema. In schimb, fondul de ten solid, aplicat fara crema, poate duce la deshidratarea obrazului.

Cosmetica naturista

Cateva sfaturi pentru intretinerea tenului

1. Luati cate o lingurita de drojdie de bere uscata, de trei ori pe zi.
2. Amestecati o bucata de sfecla proaspata, rasa, cu iaurt. Intindeti-o pe fata si lasati-o sa se usuce. Indepartati-o cu apa calda.
3. Curatati de coaja cativa cartofi, dati-i pe razatoarea mica si intindeti pasta obtinuta pe obraz. Cojile asezati-le pe nas. Lasati-le sa actioneze vreme de o ora, apoi spalati-va. Pielea devine catifelata si rozalie, iar ridurile dispar.