Spectator

Redactia
Un deceniu de mari iubiriDraga "Formula As"...- Scrisori si urari de la cititorii revistei -Iarna, intr-o statie de autobuz. De cand am avut sansa de a descoperi la un chiosc de ziare revista "Formula As", ea a devenit publicatia mea preferata, atragandu-ma prin stilul ei sobru si echilibrat, prin d...

</b><b>Un deceniu de mari iubiri</b><b>Draga "Formula As"...</b><b>- Scrisori si urari de la cititorii revistei -</b><b>Iarna, intr-o statie de autobuz

De cand am avut sansa de a descoperi la un chiosc de ziare revista "Formula As", ea a devenit publicatia mea preferata, atragandu-ma prin stilul ei sobru si echilibrat, prin decenta sa. Au trecut mai mult de opt ani de cand vreau sa va spun lucrurile acestea, dar am tot amanat. Viata cu grijile ei, dar mai cu seama sfiala, m-au facut sa ezit. Mi-e greu sa vorbesc despre ceea ce simt si despre ceea ce indragesc, chiar daca in cauza este un ziar, o revista cu nume bizar: "Formula As".
Sunt ardeleanca, am 29 de ani si traiesc intr-un sat din frumoasa Tara a Fagarasului: Ohaba. Nascuta in zodia Racului, sunt o prizoniera a sentimentelor, o mare iubitoare de natura si animale, o adepta a tratamentelor naturiste si o fiinta profund credincioasa, care incearca sa-i convinga si pe altii ca singura noastra cale spre fericire e Dumnezeu. Facand aceste afirmatii, veti intelege, desigur, de ce "devorez" paginile "Formulei As", de ce ma simt ca Acasa in ele.
Intalnirea mea cu aceasta revista s-a produs pe cand, eleva fiind, in anul Ii la seral, la un liceu din Fagaras, asteptand infrigurata autobuzul (era, ca si acum, iarna grea) pentru a ma intoarce acasa (faceam naveta la peste 22 de km distanta), m-am gandit sa-mi cumpar ceva de citit, ca sa treaca mai repede timpul. "As vrea ceva serios", i-am spus vanzatorului si, fara sa se gandeasca prea mult, el mi-a pus in mana "Formula As". Am deschis-o, am citit-o si... de atunci, m-am contaminat. In toata perioada liceului, din banii de buzunar primiti de acasa, eu mi-am cumparat, saptamana de saptamana, revista. Mai tarziu, cand n-am mai ajuns in oras, ii rugam pe cunoscuti sa mi-o cumpere, determinandu-i si pe ei s-o citeasca, asa ca o bucata de vreme citeam revista impreuna cu alte doua familii, facand pentru ea schimb de carti, ca sa ramana in cele din urma la mine. Asa se face ca acum am aproape intreaga colectie, mai ales de cand sunt fericita posesoare a unui abonament. De ce va scriu toate astea? Pentru ca povestea prieteniei mele cu mult iubita "Formula As" este, desigur, si povestea altor sute de mii de impatimiti ai revistei, oameni simpli, ca mine, fericiti sa-si inceapa fiecare saptamana cu ea. Si pentru ca, in preajma aniversarii numarului 500, imaginea aceasta, a unei multimi uriase, frunzarind cu infrigurare revista pe care scrie "Formula As", este un dar pe care il meritati. N-ati creat doar un simplu ziar, ati intemeiat o familie de... milioane.
Dumnezeu sa va ajute pe mai departe. Ramaneti treji! Sa nu adormiti pe laurii plini de tepi ai succesului, ci sa ne bucuram impreuna unii de altii, in pace si sanatate, cat mai mult timp.Ana Balea - Ohaba, jud. Brasov
Un cuvant de fericire si viata lunga pentru cei care au reusit sa aduca in sufletele atator oameni speranta ca exista un "maine" si ca el va veni.Cristina si Liviu Soptelea - Botosani

"Sa dea Dumnezeu sa ne intalnim in Rai!"

Stiu ca primiti nenumarate scrisori din intreaga lume, scrisori de apreciere si de multumire, dar am simtit dorinta sa va scriu si eu.
Sunteti o redactie minunata! Aduceti atata bucurie si fericire in sufletele cititorilor dvs.! Ziarul e ca o oaza de liniste, bucurie, emotie, multumire si foarte multa informatie. O sarbatoare a zilei de luni. Descopar in paginile revistei oameni minunati, care isi iubesc aproapele cu tot sufletul si arata acest lucru, daruind. Cuvintele mele sunt neinsemnate, dar sufletul mi-e plin de bucurie, caci astazi am cumparat iarasi "Formula As". Ma gandesc la voi, cei care faceti parte din redactie, ca la prietenii mei. Nu pot sa nu lacrimez cand stiu cata fericire aduceti in sufletele altor oameni, prin toate aceste articole extraordinare. Fiindca puneti atata daruire si pasiune, stiu ca Dumnezeu va va ierta multe pacate. Asa cred eu!
Sa va dea Dumnezeu tot ceea ce-mi doresc si mie, caci altceva mai mult n-am ce sa va ofer. Si pentru ca odata, cea mai minunata urare mi-a fost facuta de catre o maicuta, v-o adresez si eu, din tot sufletul: "Sa dea Dumnezeu sa ne intalnim in Rai!".
Cu multa dragoste,Diana Daboveanu - str. Vlad Tepes nr. 48, Turnu-Magurele, jud. Teleorman, cod 0750

Nu am cuvinte sa-mi exprim gratitudinea pentru faptul ca existati si ca faceti o asemenea revista cum este "Formula As" - mangaierea sufletelor noastre de romani traitori pe alte meleaguri. Si noi, si prietenii nostri o citim de la prima la ultima pagina si il rugam pe bunul Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce intreprindeti, vazand cate misiuni nobile v-ati asumat. Cu deosebita stima,Ileana Dorina Bulic si sotul,
George Tolvai - Canada
E mare lucru ca va avem, e mare lucru ca existati si e adevarat ca ne ajutati sa trecem mai usor aceasta prapastie care se tot largeste, de multi ani. Domnul sa ne ajute pe toti, iar pe voi mai mult, ca meritati cu prisosinta!
Din Ardeal, cu dragoste,Aurora Motora

"Te iubesc pentru ca nu cauti in gunoaie"

Draga "Formula As",
Te-am descoperit in momentele in care aveam cel mai mult nevoie de omenie si de Dumnezeu. Gasesc in paginile tale - in spatele tristetii, bolii si saraciei - iubirea adanca de oameni, de tara, de bine si de frumos.
Esti singura publicatie care imi intareste convingerea ca romanii nu sunt cu nimic mai prejos decat alte natii, ca respectul de sine este fundamental - pentru fiecare persoana in parte, pentru noi toti, ca natiune.
Te iubesc pentru ca nu cauti in gunoaie, nu ne afunzi in noroiul strazii (care, fie vorba, exista peste tot, dar este ignorat macar din decenta), ci ne ajuti sa ne indreptam privirea spre stele si gandul spre Dumnezeu.
Iti doresc ani multi!Daniela Bancila - str. Hanului nr. 9, ap. 13, Intorsura Buzaului, jud. Covasna, cod 4046

</b><b>"Va iubim si va purtam in inima"

Dragii nostri,
Fie ca bunul si iertatorul Dumnezeu sa va poarte de grija. Sa va dea sanatate si putere in tot ceea ce faceti bun pe acest pamant. Domnul sa va ajute sa ne trimiteti inca zece ani de acum inainte minunata "Formula As"!
Va iubim si va purtam in inima,</b><b>Dan si Flores Maret - Kitchener On. - Canada

</b><b>"Va multumesc pentru speranta"

Cu prilejul sarbatorii pe care o celebrati, am de adus o multumire speciala. Va multumesc dvs., fauritorilor "Formulei As", care mi-ati aratat ca, intr-adevar, necunoscute sunt caile Domnului. Cu voi alaturi, lumea are sens si fiecare cuvant e un mare sprijin. Va multumesc pentru preaplinul sufletului pe care il daruiti, pentru simplitate, pentru dragostea si credinta inimilor voastre, care sunt un exemplu pentru mine. Va multumesc pentru speranta.
Cu respect,Anne-Marie Tomescu

"Dragostea pentru semeni pe primul loc"

Intregului colectiv al revistei si in special d-nei Sanziana Pop, un calduros La multi ani si sa continuati sa aduceti caldura, dragoste si speranta in casele romanilor de pretutindeni. Felicitari pentru tot ceea ce realizati! "Formula As" este singura revista care pune dragostea pentru semeni pe primul loc.
Astept cu multa nerabdare urmatoarele numere. Zilnic, oricat de ocupata as fi, click pe website-ul "Formulei As" in asteptarea unei noi aparitii.
Cu dragoste,Angela Oltean - Houston, Texas

Draga "Formula As",
Ca foarte fidel cititor al tau (si in primul rand al paginii dedicate lumii necuvantatoarelor, pe care o iubesc si o pretuiesc in mod special - desi asta nu inseamna ca nu citesc fiecare randulet al fiecarei pagini, al fiecarui numar al tau), nu am suficient timp, inima si suflet sa-ti pot multumi pe masura bucuriei pe care mi-o aduci. Cu prilejul aniversarii, iti doresc sa apari inca o suta de ani, cu sanatate, noroc si tot ce este mai bun pe lume! La multi, multi ani!!!Luminita Popa

</b><b>"Sunt multi cei care au invatat ce inseamna credinta, cu aceasta revista in mana"

Nevoia de comunicare, singuratatea, care (uneori) ne invaluie in raceala ei chiar si atunci cand suntem inconjurati de cei dragi noua, ne-au fost deseori suplinite de aceste "ganduri scrise", de aceste franturi din sufletele celor care concep si ale celor care citesc "Formula As".
Nu de putine ori am lacrimat alaturi de cei aflati in suferinta si in lipsuri sau m-am bucurat alaturi de cei care, cu foarte multa vointa si luciditate, au luptat pentru viata lor.
Speranta! Nicicand nu am vazut materializata in asemenea proportii aceasta... stare, ca in "Formula As". Oameni care-si deschid sufletul si striga dupa ajutor, stiind ca vor primi un raspuns!
Credinta! Sunt multi cei care au invatat ce inseamna credinta, cu aceasta revista in mana. Sunt multi cei care au aflat despre puterea rugaciunii citind aceasta revista. Sunt multi cei care au descoperit prin voi ca exista oameni care s-au rugat de multe ori, nestiuti de nimeni, pentru mantuirea neamului romanesc!
Mandria Ca Suntem Romani! Citind "Formula As", constientizam adevarata valoare a neamului romanesc, pe care - de ce sa nu recunoastem - in ultimii ani am inceput s-o uitam!
Vreau sa va multumesc voua, dragi prieteni, care prin daruirea si credinta voastra ajutati atatea mii de suflete si nu numai prin cuvantul scris!Narcisa Popescu - Pascani