Asii adolescentilor

Redactia
Asii Muzicii. Akcent. - Tineri, frumosi, increzatori in fortele lor si in muzica pe care o fac, baietii de la Akcent s-au impus printr-o veritabila explozie de prospetime pe piata muzicala din Romania, facand senzatie printre ascultatori. Prima lor compozitie, "Ti-am promis ", e deja intens mediatiza...

Asii Muzicii

Akcent

- Tineri, frumosi, increzatori in fortele lor si in muzica pe care o fac, baietii de la Akcent s-au impus printr-o veritabila explozie de prospetime pe piata muzicala din Romania, facand senzatie printre ascultatori. Prima lor compozitie, "Ti-am promis ", e deja intens mediatizata si escaladeaza cu incapatanare topurile romanesti -
A fost de-ajuns primul concert Akcent, pentru ca fortele de ordine sa fie nevoite sa tempereze entuziasmul celor care se inghesuiau pentru a obtine autografe. Adi, Marius, Mihai si Sorin dadusera lovitura! Desi s-au intalnit de curand, au izbutit sa puna pe picioare un grup credibil, cu un mesaj muzical coerent. "Succesul nostru nu e greu de inteles. Ceea ce ne-a unit a fost dorinta de a canta, nu goana oarba de a deveni cu tot dinadinsul vedete. Formatia noastra e rezultatul unui proiect la care s-a muncit foarte mult si care a fost pus la punct in cel mai mic detaliu. Tinem mult la aceasta carte de vizita, pentru ca speram ca grupul nostru sa dureze mai mult decat un singur sezon. "
Dar sa vedem mai indeaproape cine sunt cei patru baieti care au dat lovitura cu o singura melodie.

Adrian
(S-a nascut pe 18 aprilie 1977, la Baia Mare. In prezent, este student la Facultatea de Jurnalistica din Cluj.)

Membru fondator al formatiei Akcent, Adrian Sana este, ca toti Berbecii, un ins energic, cu proiecte clare pentru viitor, pragmatic, ambitios, dar si foarte sentimental, mai ales cand e vorba de prieteni si de familie. Baimarean de origine, a avut o copilarie fericita, petrecuta intr-unul din cele mai frumoase orase ale nordului romanesc. Astazi, cand trupa lui s-a lansat deja, Adrian ajunge tot mai rar in orasul de sub Muntii Gutaiului, dar face tot posibilul sa-si pastreze intacta legatura cu familia: "Sunt foarte legat de parinti. Desi as fi putut petrece sarbatorile in multe alte parti, m-am dus acasa, la Baia Mare. Nicaieri Craciunul nu e tinut ca acolo. " Chiar si cand e departe de ai lui, Adi pastreaza asupra sa fotografii cu membrii familiei, de care e foarte mandru.

</b><b>Marius
(S-a nascut pe 31 iulie 1976 in Campina si urmeaza cursurile Facultatii de Drept.)

Calculat la vorba, Marius Nedelcu pare cel mai cu capul pe umeri dintre membrii trupei Akcent. "De mic visam sa devin cantaret ", spune. "Dar sunt convins ca, daca voi ajunge o stea, succesul nu mi se va urca la cap. " Marius si-a inceput cariera muzicala cantand in corul unei biserici, o perioada despre care recunoaste cu sinceritate ca l-a disciplinat. Desi e Leu, e un tip retinut, dar cu un extraordinar spirit de echipa. Cu un program de viata bine articulat, izbuteste sa lucreze si ca asistent de marketing si de relatii publice, dar faptul ca face parte din formatia Akcent reprezinta una din prioritatile vietii sale. "Sa cant, sa fac ceva ce-mi place cu adevarat, sa merg in fiecare zi la birou pentru ca-mi iubesc meseria, exact asta am asteptat de la viata. Si sa pot sa-mi implinesc talentul pe care-l am de la Dumnezeu. Cred ca destinul ne-a unit pe toti patru. "

</b><b>Sorin
(Sorin Brotnei s-a nascut pe 15 decembrie 1980, in Baia Mare.)

Student in anul Ii la Academia de Arte Plastice, Sorin Brotnei si-a dorit dintotdeauna sa devina actor sau cantaret. "Pana la urma, le-am facut pe toate: am fost fotomodel (tot un fel de actor), iar acum imi duc viata pe scena ca solist vocal. Ce mi-as putea dori mai mult?! " Sagetator veritabil, Sorin crede cu tarie in iubirea care tine piept tuturor furtunilor. "As vrea sa ma casatoresc, sa am propria mea familie, sa am un copil... E ceea ce-mi doresc cel mai mult si mai mult... Eu vreau sa iubesc o singura femeie toata viata, dar inca n-am gasit persoana potrivita. "

</b>
<b>
Mihai
(S-a nascut pe 9 mai 1982 si este proaspat admis la Facultatea de Jurnalistica.)

Mihai Gruia este cel mai tanar membru al trupei (are doar 19 ani) si, probabil, si cel mai vesel, desi la ora interviului nu se simtea prea bine. Mare ascultator de Queen si de Doors, a lucrat si el in modelling, unde a prins gustul scenei. Dupa primul show in aer liber, Mihai s-a indragostit de concerte. "Ceea ce-mi doresc acum e sa avem cat mai multe spectacole. Chiar daca treceam prin mari emotii inainte, o data ce ajungi pe scena uiti de tot. Ca orice Taur, sunt un romantic incurabil si m-as casatori si maine, daca persoana respectiva ar simti acelasi lucru pentru mine. Important e ca-mi doresc ca succesul sa nu-mi schimbe felul meu de-a fi si nici relatiile cu ceilalti. "

O formatie "in culori "
- Ati lansat de foarte putin timp primul vostru album, intitulat "In culori "...

Marius: - Titlul albumului e dat de combinatia de stiluri care se regasesc in melodiile noastre. Meritul ii apartine lui Marius Moga, un tanar de doar 20 de ani, dar foarte talentat, care a compus pentru trupa noastra. Noi insine avem voci foarte diferite, in toate nuantele curcubeului, iar trecerea de la una la alta e foarte placuta. Chiar si look-ul nostru e "in culori ". Nu ne imbracam niciodata toti la fel, nu ne uniformizam, pentru ca avem personalitati foarte deosebite. Iar noi uram mastile si vrem sa ne aratam asa cum suntem.
- Cum o sa reusiti sa va impartiti timpul intre pasiunea pentru muzica si celelalte meserii?
Sorin: - Eu cu Mihai ne mai ocupam inca si de modelling, dar atata timp cat Akcent va merge bine, vom lasa prezentarile de moda pe ultimul loc.
Mihai: - Dar va trebui totusi sa ne descurcam in paralel cu facultatile, la ele nu putem renunta.
Marius: - Fiecare dintre noi mai face ceva. Eu n-as renunta la muzica pentru cariera in marketing, voi incerca sa-mi iau mai putine responsabilitati la serviciu, pentru a avea timp de concerte si turnee.
Adrian: - Iar eu mi-as dori, pe cat se poate, sa lucrez in continuare ca animator la Radio Contact. Lucrez in radio de mai bine de sase ani, a devenit mai mult decat o pasiune si nu ma vad altfel decat cu castile pe urechi.
- Dar cu iubirea cum stati? Se poate impaca ea cu succesul? Nu va e teama ca relatiile voastre vor avea de suferit daca veti fi tot timpul plecati?
Sorin: - Prima noastra piesa, "Ti-am promis ", vorbeste despre fetele pe care le-am parasit. Si, ca o ironie a sortii, s-a intamplat ca unii dintre noi sa ramana singuri chiar acum. In clip apar, de altfel, si fostele noastre prietene, de care eram deja despartiti, dar cu care avem relatii de amicitie.
Marius: - Imi doresc sa iubesc si sa fiu iubit si cred intr-o casatorie serioasa, nu una facuta pentru bani si pentru imagine. Urasc ideea de divort.
Adrian: - Cel mai rau e cand nu faci alegerea potrivita. Nu e suficient sa iubesti, trebuie sa fii iubit pe masura si sa fii inteles atunci cand viata ta se imparte intre mai multe lucruri importante.Dia Radu
Fotografii: Roton