Frumusete

Redactia
Frumusete. Intrebati-ne, va raspundem"Doresc sa-mi improspatez mai repede tenul ". Fac parte dintre femeile palide, care au mari probleme cu tenul dupa perioada de iarna. Pur si simplu arat la fata ca un mort. Nu doar ca pielea are o culoare mucegaita, dar seamana la vedere cu pergamentul. Ati putea...

Frumusete

Intrebati-ne, va raspundem</b><b>"Doresc sa-mi improspatez mai repede tenul "

Fac parte dintre femeile palide, care au mari probleme cu tenul dupa perioada de iarna. Pur si simplu arat la fata ca un mort. Nu doar ca pielea are o culoare mucegaita, dar seamana la vedere cu pergamentul. Ati putea (va rog!) sa ma ajutati?
Claudia Anton - Cluj-Napoca Necazul dvs. are o explicatie simpla: reducerea activitatii glandelor sebacee, care saraceste continutul de grasimi al obrazului. Iata o solutie accesibila: in fiecare dimineata si seara, dupa ce va curatati tenul cu un demachiant, clatiti-va de 30 de ori cu apa cat suportati de fierbinte, apoi de 30 de ori cu apa cat se poate de rece. Fata dvs. se va inrosi, dovada ca circulatia incepe sa functioneze accelerat. Cu o perie moale, ai carei peri "cedeaza " daca sunt inmuiati in apa fierbinte, masati-va cu crema dvs. de fata obisnuita, cu miscari circulare, pornind de la gat spre frunte. In mai putin de o saptamana, veti fi surprinsa de felul in care aratati. (Un alt procedeu foarte bun este si frecatul obrazului cu tarata de grau, umezita cu apa.)

"N-am inteles exercitiul recomandat pentru combaterea celulitei "

Intr-un numar de anul trecut al revistei, intr-un articol inchinat luptei cu celulita, recomandati un exercitiu de gimnastica pe care n-am reusit sa il inteleg. Intrucat fac parte din numeroasele adolescente lovite de acest neajuns estetic, v-as ruga sa-l explicati inca o data, insotit si de o schema ajutatoare.
Roxana Inoan - Bucuresti Exercitiul prezentat este cat se poate de simplu, avand avantajul ca, pe langa inlaturarea tesuturilor grasoase, face si coapse de manechin. Culcati-va pe covor, asezata pe partea dreapta, intr-o pozitie cat mai stabila. Indoiti piciorul de pe podea si culcati-va capul pe bratul drept. Cu genunchiul perfect intins, ridicati piciorul stang lateral in sus, apoi lasati-l in jos, asa cum se misca cumpana de la fantana. Repetati miscarea de 15-20 de ori (n-o sa puteti de la prima incercare, dar cu timpul veti izbuti), apoi rasturnati-va pe coapsa cealalta si leganati in sus si in jos piciorul drept. Este cel mai eficient exercitiu pentru intarirea muschilor coapsei si pentru inlaturarea depunerilor de celulita. (Nu uitati dusurile alternative si periajul uscat.)

"Solicit o reteta pentru par uscat si crapat "

Din cauza ca iarna port basma sau caciula pe cap (fac naveta in trenuri neincalzite), primavara, parul meu e uscat ca si fanul, iar varfurile sunt despicate. Solicit o reteta care sa-mi fie de ajutor.
Maria Aldulea - Focsani Incalziti intr-o craticioara o jumatate de pahar de untdelemn de masline pana incepe sa fumege. Pieptanati-va bine, apoi intindeti uleiul fierbinte (fara sa arda!) pe par, de la radacina spre varfuri. Prindeti-l cu o agrafa pe cap si inveliti-l intr-un prosop incalzit dinainte (cu fierul de calcat sau asezat pe un calorifer electric). Dupa 20 de minute, clatiti-va parul cu apa calaie, apoi spalati-va normal cu sampon.

"Parul meu e ca sarma, as vrea sa il <<imblanzesc>> "

Am parul bogat, dar, din pacate, aspru ca sarma. Nu numai ca nu pot sa-l coafez, dar adeseori nici pieptanat nu se lasa. Va multumesc pentru orice sfat care poate sa-mi fie de ajutor.
Rebeca - Arad Puneti o jumatate de litru de lapte nedegresat intr-un vas. Luati un prosop de dimensiune mai mica, inmuiati-l in lapte si, a-plecata cu capul in jos peste cada, frecati-va parul cu el, in toate directiile, pana se umezeste complet. Lasati-l sa actioneze vreme de 15 minute, apoi clatiti-va cu apa calda. Parul va fi moale si matasos.

</b><b>Clubul dietelor de slabit</b><b>Regimul de 7 zile

As dori sa propun clubului dvs. o reteta foarte eficienta si destul de usor de urmat. Regimul se tine doua saptamani si se poate slabi pana la 10 kg.
Prima zi: un mar ras si apa minerala.
A doua zi: grapefruit si apa minerala.
A treia zi: - dimineata: salata de fructe - mere, portocale, grapefruit (500 g), iaurt degresat, o ceasca de apa fiarta cu zeama de la o lamaie; - pranz: un cartof copt si branza de vaca (100 g); - seara: salata de rosii (300 g).
A patra zi: - dimineata: un pahar cu apa fiarta si racita cu suc de lamaie, 2 mere; - pranz: orez fiert cu ceapa si patrunjel, salata verde (80 g); - seara: salata de rosii, morcovi sau castraveti (300 g).
A cincea zi: - dimineata: fulgi de porumb (50 g), lapte degresat, apa fiarta cu suc de lamaie; - pranz: salata verde si rosii; - seara: 100 g carne de pui, 50 g orez fiert, ceai de menta fara zahar.
A sasea zi: - dimineata: iaurt degresat, 2 mere; - pranz: un ou fiert si salata de rosii (300 g); - seara: piept de pui (150 g) marinat in suc de lamaie si usturoi; cartofi fierti (100 g) si salata de varza (150 g).
A saptea zi: - dimineata: fulgi de porumb (100 g), iaurt degresat si o portocala; - pranz: salata greceasca - cartofi fierti, un ou, branza degresata, salata verde (300 g); - seara: 100 g paste cu sos de rosii.
Acest regim se poate tine doua saptamani. Se elimina complet toxinele si este ideal si pentru ten.Carmen Botca - str. Eliberarii 45, Cavnic, jud. Maramures, cod 4852, tel. 062/49.50.27