Frumusete

Redactia
Frumusete. Plante pentru un par sanatos si frumos. Vine din nou primavara si ne pregatim sa umblam cu pletele-n vant. Gand bun, dar ce ne facem cu parul tesit, ingrasat, uratit de atata lipsa de aer si oxigen? Ei bine, apelam ca-ntotdeauna la cosmetica naturista. Va sugeram, deci, cateva retete simpl...

Frumusete

Plante pentru un par sanatos si frumos

Vine din nou primavara si ne pregatim sa umblam cu pletele-n vant. Gand bun, dar ce ne facem cu parul tesit, ingrasat, uratit de atata lipsa de aer si oxigen? Ei bine, apelam ca-ntotdeauna la cosmetica naturista. Va sugeram, deci, cateva retete simple, pentru a va pune parul in forma si in miscare, in timp cat mai scurt.

Menta stimuleaza pielea capului

Faceti un concentrat puternic din ceai de menta si amestecati-l cu samponul (o portie) pe care il folositi. Masati-l bine pe pielea capului si lasati-l sa actioneze. Restul ceaiului puneti-l in apa de clatit.

Cresonul intareste radacina

Cumparati creson de la Plafar (in curand va aparea si la piata). Dupa ce v-ati spalat pe cap si v-ati limpezit, tamponati-va radacina cu o bucatica de vata inmuiata in infuzie de creson. Lasati-o sa actioneze 3-4 minute, apoi folositi fnul.

Urzica vindeca parul gras si varfurile crapate

Preparati un decoct din urzici (au aparut la piata). Amestecati o parte din el cu samponul (o portie) si intindeti-l bine pe par. Lasati sa actioneze cateva minute. Clatiti-va bine. In ultima apa, turnati ceaiul de urzica ramas.

Salvia hraneste si stimuleaza

Preparati o infuzie concentrata de salvie. Strecurati-o si puneti-o intr-un vas. Dupa ce v-ati spalat pe cap si v-ati clatit, zvantati-va parul intr-un prosop. Descurcati-l. Inmuiati apoi pieptenele in infuzia de salvie si intindeti-o uniform pe toata lungimea lui.

Patrunjelul opreste caderea parului

Pisati bine seminte de patrunjel si pudrati-va din abundenta parul cu pulberea obtinuta (ca sa ajunga la pielea capului, faceti carari). Frictionati-va bine cu varful degetelor. Practicati procedeul cateva zile, in fiecare luna, si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Pulberea trebuie lasata pe cap toata noaptea, iar a doua zi dimineata va spalati cu doua galbenusuri de ou batute.

Mugurii de nuc intaresc parul si inlatura matreata

Puneti la fiert 300 g de untura de porc nesarata (osanza). Cand incepe sa dea in clocot, adaugati o lingura cu varf de muguri de nuc si lasati-o pe flacara o jumatate de ora. Trageti vasul deoparte, mutati compozitia intr-o casoleta de portelan si amestecati-o bine, pentru a zdrobi plantele si a obtine un produs omogen. Unguentul se pastreaza in vas de sticla sau de ceramica. Se aplica la radacina, pe parul curat, dupa ce a fost spalat cu sampon (folositi-l in zilele cand nu plecati de acasa). In plus: - dusurile alternative pe pielea capului intaresc radacina parului. Dimineata si seara, faceti dusuri pe cap, la inceput calde, apoi reci, repetand operatiunea de mai multe ori. Ultimul dus sa fie cu apa rece, apoi stergeti-va bine cu un prosop (dusurile nu trebuie sa fie prea fierbinti). - administrarea regulata de drojdie de bere proaspata (pe cale interna) intareste parul, datorita continutului bogat in vitamine.

Retete De SlabitJane FondaDieta in 3 etape

Are 60 de ani, dar e la fel de subtire si gratioasa ca la 30... Poate sa se dezbrace linistita pe plaja, chiar in compania unor actrite mai tinere, fiindca trupul ei arata la fel ca atunci cand juca in marele succes cinematografic numit "Barbarella ". Sigur: Jane Fonda a facut aerobic, yoga si jogging, ca toate americancele indragostite de fitness. Dar ascunsa bine de ochii lumii, celebra actrita are si o reteta-minune de alungat kilogramele, pe care a divulgat-o intr-un interviu acordat recent unei reviste de frumusete, "In Style ". V-o oferim pe gratis, asa cum am luat-o si noi.

Etapa 1

- 200-300 calorii pe zi - 1 pui fript sau fiert si 1 l suc de portocale, grapefruit sau lamaie (preparat in casa) se impart in trei portii: micul-dejun - 1 copan si 250 ml suc; pranz - pieptul de pui si 250 ml suc; seara - al doilea copan si 500 ml suc. Dureaza sapte zile si e partea cea mai grea a regimului.

Etapa 2

- 600 calorii pe zi - pe langa un pui fiert sau fript (poate fi si carne de vaca) si suc de fructe, sunt permise: 1 ou pe zi, iaurt, salata verde cu telina. Alimentele se asocieaza in modul urmator: carne + ou - o zi, legume (salata) + iaurt - alta zi, suc de fructe + fructe - alta zi, reluandu-se in aceeasi ordine. Dureaza doua saptamani.

Etapa 3

- 1400 calorii pe zi - se poate manca orice, in afara de paine, zahar, dulciuri, grasimi, alcool, paste fainoase, sosuri, rantasuri. Dureaza toata viata.