Frumusete

Redactia
Frumusete. In forma, la 50 de ani. Multe din dragele si stimatele cititoare ale revistei ne reproseaza in scrisori ca ne ocupam cu prioritate de adolescente, uitand ca si dupa 50 de ani femeile au dreptul la eleganta si frumusete. Total de acord! De altfel, multe dintre retetele naturiste publicate i...

Frumusete
In forma, la 50 de ani

Multe din dragele si stimatele cititoare ale revistei ne reproseaza in scrisori ca ne ocupam cu prioritate de adolescente, uitand ca si dupa 50 de ani femeile au dreptul la eleganta si frumusete. Total de acord! De altfel, multe dintre retetele naturiste publicate in revista, precum si programele de intretinere a tenului sau retetele de slabit nu aveau frontiere de varsta. Asta nu inseamna ca nu putem oferi solutii adresate in mod special doamnelor de peste 50 de ani.

Pentru piele

Hidratare puternica, atat interna, cat si externa.
Iata regula de aur pentru femeile de peste 50 de ani. Beti minimum 2 l de apa sau ceai pe zi, folositi creme bogate in vitamina E (vi le puteti prepara singure, adaugand in crema dvs. obisnuita 2-3 picaturi de vitamina E uleioasa, existenta in gelulele care se vand in comert). Principiul e valabil si pentru pielea intregului corp: alegeti cremele si lotiunile hidratante care trebuie aplicate ori de cate ori faceti baie sau dus.
Pentru ca pielea devine cu timpul subtire si rigida, are nevoie obligatoriu de creme protectoare pe timp de primavara si vara, cu ecran impotriva razelor ultraviolete.
Seara, la culcare, nu uitati sa va ungeti pe fata cu o crema mai grasa si cu alta speciala pentru zona din jurul ochilor.
Pentru vitalizarea tesutului fetei: nu uitati celebra reteta care consta in spalatul pe fata bine curatita inainte, cu apa fierbinte apoi rece, de 25-30 de ori alternativ. Efectele se pot constata deja dupa 2-3 saptamani.
Autopalmuirea in fata oglinzii, de cel putin 50 de ori, in fiecare dimineata si seara, e un chin suportabil, care antreneaza muschii obrazului.

Pentru par

Parul carunt este cel mai adesea uscat. De aceea se recomanda ca o data pe saptamana sa practicati o impachetare fierbinte cu untdelemn de masline. Se unge bine tot parul, se pune pe cap o casca de baie sau o punga de plastic, iar deasupra un prosop inmuiat in apa fierbinte, care se schimba ori de cate ori se raceste. Se lasa pe cap 15 minute, dupa care parul se spala cu sampon. Nu uitati, in ultima apa de limpezit adaugati o lingurita de otet de mere!

Contra petelor de batranete

Se spune ca ametistul (piatra semipretioasa) scoate de pe fata si maini inesteticele pete de batranete. Mai intai, piatra se unge cu saliva, apoi se freaca petele in reprize de 3-5 minute, dimineata si seara. Efect pozitiv au si unele alifii speciale, care se prepara in farmacii.

Sfaturi pentru machiaj

Buzele: pentru ca dupa 50 de ani zona buzelor incepe sa se rideze marunt, rujul trebuie aplicat cu oarecari precautii. Astfel: ungeti-le la inceput cu fond de ten, aplicati un strat de pudra, trageti conturul cu un creion special si abia dupa aceea aplicati stratul de ruj.
Dupa varsta de 50 de ani feriti-va de rujul colorat in rosu aprins, mov ori maro. Preferati culorile delicate, in nuante calde de roz inchis si corai.
Ochii: si fardul ochilor trebuie sa fie decent. Evitati culorile tipatoare: albastru, verde, auriu si argintiu, in favoarea nuantelor de bej si maro. Renuntati si la eye-liner, preferand dermatograful aplicat in linii subtiri si rimelul, dar dat cu multa economie.
Succes!

Cosmetica Naturista

</b><b>Masca pentru ten delicat, cu cartofi

Ingrediente: 1 cartof mare fiert, 1 lingura lapte, 1 ou.
Mod de preparare: Curatati cartoful de coaja, zdrobiti-l cu furculita si amestecati-l cu oul si laptele, pentru a obtine o pasta mai moale. Incalziti-o pe baie de aburi si aplicati-o pe fata cat suportati de fierbinte. Lasati-o sa actioneze asupra pielii 20 de minute, apoi spalati-va bine cu apa la temperatura camerei.

Masca pentru ten delicat, cu avocado

Ingrediente: 1 albus de ou, 1 lingurita suc de lamaie, 2 lingurite polen, 1/2 avocado bine copt - curatat de coaja.
Mod de preparare: Varati toate ingredientele in mixer, pana ce obtineti o compozitie uniforma. Intindeti pasta obtinuta pe fata, gat si decolteu si lasati-o sa actioneze 15 minute. Spalati-va cu apa calduta.

Un sprijin activ pentru frumusete
Vitaminele si enzimele
Pielea

Faceti urmatorul test: fata dvs. este la fel de fina si moale ca pielea de pe partea interioara a bratului (de la cot in sus)? Nu este? Atunci incercati o cura de 30 de zile, alegand dintre urmatoarele alternative: cura cu albumine (carne, peste, carne de pasare), cura cu zinc (paine integrala, musli, seminte oleaginoase si fulgi de cereale, grau incoltit, produse din soia) sau cu vitamina C (citrice, broccoli, kiwi etc.). Toate au menirea sa refaca colagenul din piele, adica ridurile de la ochi si din jurul gurii vor disparea, fata va avea o iradiere de prospetime.

Parul

Aveti parul tocit? E semn ca e nevoie urgenta de vitamina C. Solutia: mancati 3 lamai pe zi (cel mai bine taiate felii si unse cu putina miere). Specialistii ne asigura ca deja dupa a 5-a zi de tratament, parul devine mai puternic, unghiile se intaresc. In plus, din 2 in 2 zile consumati un ou fiert, iar zilnic - o bucatica de drojdie proaspata. Asteptam vesti!