Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Am cancer la san, cu metastaza la plamani". In anul 1998 am fost diagnosticata cu cancer la san si metastaza la plamani. In 1999 am fost operata si am facut chimioterapie pana in acest an. Nici medicul meu nu mai stie ce sa-mi prescrie, pentru a stopa evolutia nodulilor din pl...

Cititorii Intreaba...

"Am cancer la san, cu metastaza la plamani"

In anul 1998 am fost diagnosticata cu cancer la san si metastaza la plamani. In 1999 am fost operata si am facut chimioterapie pana in acest an. Nici medicul meu nu mai stie ce sa-mi prescrie, pentru a stopa evolutia nodulilor din plamani. Ii rog pe cititorii revistei care s-au confruntat cu astfel de probleme sa ma ajute. Multumesc mult si va doresc sanatate.
Virginia - Sua, e-mail: Virginia5477@aol.com
(Luati urgent legatura cu d-l Nicolae Pop din Cluj, tel. 064/17.06.77)

</b><b>"Sotul meu transpira atat de mult, incat se schimba de 15 ori pe noapte"

Citesc cu mare placere revista dvs. si ma incanta de fiecare data, pentru ca gasesc in ea atatea subiecte interesante. Va scriu acum pentru ca am un mare "of". Sotul meu transpira foarte mult in regiunea cefei, mai ales noaptea. Se trezeste cateodata si de 10-15 ori pe noapte pentru a-si schimba tricourile pe care le uda extraordinar de tare. Din aceasta cauza, nu reuseste niciodata sa se odihneasca si este obosit. Imi este tare mila de el si as vrea sa-l ajut cumva. Ce pot face pentru ca sotul meu sa nu mai transpire atat de tare si sa aiba un somn odihnitor? Va multumesc din suflet.
Cristina Taranu - Sua

</b><b>"Fetita noastra are displazie ectodermala anhidrotica"

Fetita noastra in varsta de 20 de luni are febra tot timpul. Am observat ca nu transpira niciodata. Un posibil diagnostic ar fi displazie ectodermala anhidrotica. Daca vreun parinte are copii cu probleme similare sau exista medici care au tratat astfel de cazuri, ii rog sa ma contacteze.
Cosmin Velimirovici - Oradea, tel. 059/15.15.96, e-mail: veli@personal.ro

"Am fost diagnosticata cu formatiune tumorala pigment suprascapular"

Apelez la dvs. in speranta ca ma veti ajuta cu un tratament naturist. In urma unui control, am fost diagnosticata (prezumtiv) cu formatiune tumorala pigment suprascapular. In speranta ca ma veti ajuta, va multumesc anticipat. Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa va ajute in toate zilele, multa sanatate si o primavara calda! Cu stima,
Cristina - Ploiesti

"Copilul meu este hiperkinetic"

Baietelul meu in varsta de patru ani si jumatate are diagnosticul sindrom hiperkinetic (de la varsta de doi ani si jumatate). Dupa o nastere greoaie si un travaliu prelungit de 40 de ore, medicul neuropsihiatru i-a pus diagnosticul retard psiho-motor moderat. I-a fost recomandat tratament cu Encephabol, Carbamazepina, Clordelazin, Tonotil, Piracetam, Romere, Ascolecitina, Oxybral. In paralel, am recurs si la reflexoterapie, bai cu sare foarte mare (de la salina) si bai cu frunze de nuc (prin alternanta). Problema care ma aduce la disperare este faptul ca nu stiu daca se poate adapta in colectivitate, pentru ca el are obiceiul de a musca ceilalti copii. Pe aceasta cale, va rog din tot sufletul sa ma ajutati, poate rezolv aceasta problema a singurului meu copil. Sa va dea Dumnezeu sanatate pentru ca existati!
Lili - Galati, tel. 036/31.65.64,
e-mail: lili_p_21@yahoo.com

"La 30 de ani, am metastaza la plamani"

Am 30 de ani si am fost diagnosticat anul trecut cu cancer testicular. Acum am metastaza cu saci cancerosi pe ambii plamani. Am fost operat si am urmat tratamentul cu raze si acum cu citostatice, dar nu se observa nici o imbunatatire. Am dureri puternice in continuare la spate. Cu multa speranta va scriu si va solicit ajutorul, dragi cititori ai revistei. Daca aveti cunostinta de tratamente de orice fel, in principiu naturiste, care n-au dat gres, va rog mult sa ma contactati. Va multumesc anticipat si multumesc revistei pentru oportunitatea oferita si pentru o sansa in plus spre vindecare.
Radu C. - Bucuresti, tel. 212.91.33,
e-mail: camelia_tomescu@yahoo.com

"Baiatul meu sufera de dermografie"

Va scriu in speranta ca voi gasi si eu un raspuns la o problema de sanatate care nu si-a gasit rezolvarea cu ajutorul medicinii moderne. Baiatul meu in varsta de 19 ani sufera de alergie mecanica sau dermografie - asa a fost diagnosticat ultima data. Acest tip de alergie se manifesta astfel: intai il mananca pielea si, dupa ce se scarpina, apar pete proeminente de culoare rosie. Practic, boala se manifesta la actiunea unui factor mecanic extern (scarpinat, zgariat, lovitura etc.), dar si fara un motiv anume. Nici unul dintre medicii specialisti care l-au consultat - din Targu-Mures, Timisoara si Budapesta - nu au putut stabili cauza bolii, prin urmare tratamentul prescris (Histadin sau Claritin) urma sa trateze numai efectul. Ni s-a spus ca "aceasta boala va disparea asa cum a aparut". De trei ani asteptam sa dispara, dar in zadar. Am incercat si tratamentul de dezintoxicare al d-lui Stelian Fulga care nu a avut nici un efect. Fac apel la dvs., cei care cititi aceste randuri: daca ati intalnit o astfel de situatie si ati gasit un remediu, va rog din suflet sa mi-l comunicati si mie. Dumnezeu sa va dea sanatate si numai ganduri bune!
Camelia Nemes - Targu-Mures,
e-mail: grai@orizont.net

"Si mie si fiului meu ne apar tot mai multe alunite"

Am 33 de ani si, ca mai toti oamenii, am alunite pe corp. Dar de vreo 3-4 ani observ ca au inceput sa-mi apara foarte, foarte multe. La inceput sunt rosii, apoi cresc cam cat gamalia unui bat de chibrit si se fac negre. Se spune ca sunt cauzate de expunerea prelungita la soare, dar mie imi apar in zone care sunt protejate complet. Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai mult este faptul ca baietelului meu, care are doar trei ani si jumatate, au inceput sa ii apara acelasi tip de alunite. As dori sa stiu care este cauza si daca exista un tratament naturist pentru a stopa aparitia lor.
Cristina - e-mail: columb5@sympatico.ca

</b><b>"Caut un remediu pentru recto-colita ulceroasa hemoragica la colon"

Fratele meu in varsta de 34 de ani sufera de o recto-colita ulceroasa hemoragica la colon. Boala s-a declansat in urma cu patru ani, si de atunci o data pe an recidiveaza. Medicina alopata nu a reusit sa-i rezolve problema, desi de patru ani ia zilnic medicamentele prescrise (Salofalk). Din cauza bolii nu mai poate merge in mod regulat la serviciu. Daca stie cineva un tratament care ar putea sa-i vindece boala, il rugam sa ni-l comunice.
Carmen Stoica - Brasov, tel. 068/18.23.68

"Doresc tratament naturist pentru encefalopatie cronica"

In familia noastra este o fetita, in varsta de 4 ani, care este diagnosticata cu encefalopatie cronica, depistata la 5-6 luni. Medicii presupun ca aceasta afectiune are drept cauza manevrele gresite efectuate cu forcepsul la nastere. Singurul progres al fetitei este faptul ca merge, dar nu vorbeste, nu manifesta atentie la ceea ce se petrece in jurul sau, se comporta ca si cum nu ar auzi, desi nu are probleme cu auzul. As dori ca in urma publicarii acestui caz sa aflu cat mai multe despre aceasta afectiune, eventuale tratamente sau adrese ale unor fundatii cu scop umanitar, prin intermediul carora fetita sa poata fi internata intr-un centru de tratament si recuperare... Cu mari sperante in ajutorul dvs., va multumesc si va felicit pentru minunatele pagini ale publicatiei dvs., adevarate izvoare de speranta.
Mihaela Grigoriu - e-mail: lgherasa@yahoo.fr

"Se poate stimula cresterea in inaltime?"

Fratele meu are urmatoarea problema: la 16 ani are doar 1,50 m inaltime. As vrea sa stiu daca exista vreo metoda de a mai creste in inaltime si de a favoriza dezvoltarea in general. Va multumesc!
George Paraipan - Iasi

"Am lipsa de substanta osoasa frontala si ma simt foarte rau"

Am 47 de ani si, din cauza ca nu mi se oxigeneaza suficient creierul, ma simt foarte, foarte rau. Din 1974 pana acum am suferit 3 interventii neurochirurgicale. Diagnosticul a fost osteom frontal dr., meningita consecutiva, hipoacuzie bilaterala, lipsa de substanta osoasa frontala dr. Poate sa ma ajute cineva? Va multumesc.
Bujor Jana - Tecuci, str. Cpt. Gh. Decuseara nr. 7, bl. H3 Bis, ap. 25, jud. Galati, tel/fax 036/81.60.30

- As dori sa aflu daca vreunul dintre cititorii revistei il cunoaste pe d-l Muscoi, care este iridolog (pune diagnostice examinand irisul). Va multumesc.
Monica Anescu e-mail: amonica@pcnet.ro
- In urma analizelor s-a depistat ca am gammaglobulina 23,2, iar limita maxima este de 21. Stie cineva ce tratament ar trebui sa urmez? Mentionez ca toate celelalte analize sunt bune. Multumesc.
Bianca Firicescu
- Poate cineva sa imi dea un sfat in legatura cu petele de pe obraz care raman dupa infectia numita popular "bube dulci"? Mentionez ca infectia s-a vindecat, dar copiii au ramas patati (mai ales cand este soare, petele se vad foarte clar). Va multumesc,
O.B. - sat Barbulet, jud. Dambovita

Cititorii Multumesc Pentru Vindecari

</b><b>"In urma tratamentului cu Imunomod, ultimele analize dovedesc vindecarea de o tumora la vezica urinara"

In urma unei operatii de tumora maligna la vezica urinara, dupa care boala a continuat sa avanseze, am recurs la tratamentul cu Imunomod al d-nei dr. Ionascu, recomandat in "Formula As". Sunt fericit sa va spun ca, dupa o serie de 40 de injectii, ultimul control efectuat la Urologie arata ca tumora a disparut. Tin sa-i multumesc public d-nei dr. Ionascu pentru medicamentul-minune pe care l-a inventat si sa deplang obtuzitatea autoritatilor sanitare din Romania, care n-au gasit de cuviinta sa-l fabrice, spre binele milioanelor de bolnavi de cancer din toata lumea.
Ghersu Gheorghe - Bucuresti, tel. 220.37.58
D-na dr. Elena Ionascu poate fi contactata la tel./fax: 051/40.63.69

</b><b>"Prin tratamentul d-nei Virginia Faur m-am vindecat de ulcer varicos"

Va scriu aceste randuri pentru a multumi si pe aceasta cale d-nei Virginia Faur, directorul Favisan, cu al carei tratament pe baza de plante medicinale am reusit sa ma vindec de ulcer varicos. Am 88 de ani si am suferit cumplit de aceasta boala vreme de 40 de ani, timp in care n-am avut o zi in care sa nu port bandaj si sa nu ma rapuna durerile. Dar iata ca, dupa trei luni de tratament cu ceaiuri, creme, comprese, regim alimentar, am avut niste sangerari abundente, apoi o eliminare puternica de puroi, dupa care piciorul s-a vindecat. Pasesc usor si nu mai e nevoie sa-l oblojesc. Dumnezeu sa-i dea sanatate d-nei Virginia Faur pentru binele pe care mi l-a facut, chiar si acum, spre sfarsitul vietii!
Iuliana Paniovan - sat Paru nr. 1, com. Costei, jud. Timis
D-na Virginia Faur poate fi gasita la urmatoarea adresa: "Favisan", str. C.D. Loga nr. 36, Lugoj, tel. 056/35.28.91, 056/35.66.86

"Prin tratamentul d-lui Nicolae Pop m-am vindecat de cancer osos si la plamani"
Va rog sa publicati multumirile mele, adresate d-lui Nicolae Pop din Cluj, despre vindecarile caruia am luat cunostinta din revista "Formula As". Urmand tratamentul recomandat de dumnealui (cu marul-lupului) in trei cure, m-am vindecat de cancer osos si la plamani. Va dati seama ce am simtit cand, in urma unui control medical, s-a constatat ca boala a disparut! Prinzand incredere in tratamentele dumisale, le-am solicitat si pentru alte persoane de aici, din Republica Moldova, care si ele s-au vindecat. Ii multumim si-i dorim sanatate, dupa cum si dvs. va exprimam respectul si aprecierile noastre pentru tratamentele naturiste publicate in revista, care au ajuns si aici, in Moldova de peste Prut.
Ana Zaharia - loc. Iargara, jud. Lapusna,
Republica Moldova
D-l Nicolae Pop poate fi contactat la tel. 064/17.06.77, Cluj-Napoca

"Prin tratamentul d-nei Valentina Liciu am scapat de chisturile ovariene"

Am 25 de ani si sunt casatorita de trei ani. Atat eu, cat si sotul meu ne-am dorit cu multa ardoare un copil. La un moment dat, am crezut ca acest vis a devenit realitate, dar din cauza chisturilor ovariene pe care le aveam (si un nodul fibromatos), am pierdut sarcina. Citind in "Formula As" despre tratamentele d-nei biolog Valentina Liciu, am apelat neintarziat la ele. Dupa doar o luna de tratament, chisturile au disparut, iar nodulul fibromatos s-a micsorat cu 8 mm. Pe aceasta cale, doresc sa-i multumesc d-nei Liciu pentru zambetul pe care mi l-am regasit. Acum ma simt din nou femeie. O femeie sanatoasa, cu o casnicie implinita si cu o mare bucurie de a trai. Doamnelor fara speranta, apelati cu incredere la tratamentele d-nei Liciu si nu veti regreta!
Mihaila Gabriela - Buzau
Puteti comanda tratamentele d-nei Valentina Liciu pe adresa: Bucuresti, C.P. 138, O.P. 32, sector 1 sau la tel. 01/650.62.96.

Cititorii Raspund

"Nu ma simt bine, dar medicii spun ca sunt sanatos"
(Raspuns pentru Stefan C. - Vaslui, F. As nr. 479)

M-am confruntat cu aceeasi problema ca a dvs., dar intr-un stadiu mai avansat. Am facut tot felul de analize si ecografii, am luat multe medicamente, dar fara nici un rezultat. Pana la urma, am facut un exudat faringian, pe care vi-l recomand si dvs. Rezultatul a fost streptococ betahemolitic si candida. Cred ca si dvs. va confruntati cu aceeasi problema. Am consultat un medic Orl-ist si mi-a recomandat urmatorul tratament: un flacon de Metronidazol - 3x1 tableta/zi. Se face o pauza de 3 saptamani, dupa care se reia tratamentul. Se procedeaza asa pana dispare microbul. In plus, se face gargara o zi cu ceai de galbenele, o zi cu ceai de coada-soricelului si badijonari cu albastru de metil. Atentie: nu folositi pasta de dinti, ci inlocuiti-o cu bicarbonat de sodiu sau sare! Sa se evite produsele lactate, dulciurile si carnea de porc. Multa sanatate!
T.M. - Satu Mare
(Acelasi raspuns si pentru Calin Serban - Canada, "Sufar de ingrozitoare dureri de cap", F. As nr. 484)

"Doresc un tratament naturist pentru gastrita"
(Raspuns pentru Mihaela - Canada, F. As nr. 481)

In terapia gastritei de care suferiti va recomandam sa folositi ca adjuvante plantele medicinale ce contribuie la neutralizarea aciditatii stomacale. Folosesc si eu, cu bune rezultate, ceaiul de tataneasa (Symphytum Officinale) si ceaiul de galbenele (Ranunculus Pedatus). Sunt foarte eficiente, cicatrizante si calmante. Se beau 2-3 cani pe zi, pe stomacul gol. Folositor in tratarea gastritelor este si sucul de cartof (Solanum tuberosum). Se bea cate 1/2 - 1/3 de pahar inainte de masa de dimineata si cea de pranz, in cure de doua-trei saptamani. Sucul de cartof se obtine numai din tuberculi sanatosi si neincoltiti. Cartofii, curatati de coaja si bine spalati, se baga in storcatorul electric. Sucul se bea numai proaspat, imediat dupa preparare. De un real folos in terapia gastritei este si regimul alimentar, care urmareste menajarea si protejarea stomacului prin eliminarea din ratia alimentara a excitantilor chimici, mecanici si termici ai stomacului. Alimente indicate: lapte dulce, ceai de tei, sunatoare, menta, sucuri de fructe, de legume, ape minerale alcaline, paine alba uscata, piure de cartofi, paste fainoase fierte bine, orez, gris, mamaliga pripita, piureuri de legume fierte, fructe dulci (coapte la cuptor sau sub forma de compot), carne slaba (de vaca, de gaina) - fiarta sau sub forma de perisoare fierte in aburi, peste alb de apa dulce (salau, stiuca, crap, pastrav etc.), budinca de peste si carne, oua fierte moi, omleta preparata in aburi, branza de vaca, cas dulce, urda, unt, ulei si smantana proaspete, supe cu paste fainoase, biscuiti, jeleuri de fructe. Alimente contraindicate: alcool, cafea naturala, cacao, sifon, apa de la gheata, lichide fierbinti, paine neagra, paine proaspata, cartofi prajiti, zarzavaturi bogate in celuloza (varza, ridichi, castraveti), ceapa, usturoi, fructe acre, fructe crude, fructe oleaginoase, mezeluri de orice fel, conserve de carne, carne de porc, oaie, rata, gasca, vanat de orice fel, peste prajit, oua fierte tari, supa de carne sau de oase, aluat dospit, borsuri, aluaturi proaspete, inghetata, marmelada, miere, dulceata, otet, hrean, mustar, piper, sare in exces, sosuri cu rantas, muraturi de orice fel. Va doresc rabdare si mult succes!
Didina Clim - Botosani

</b>
<b>

</b><b>"In patru luni, am facut trei crize de pancreatita acuta"
(Raspuns pentru Ioan Tomut - Arad, F. As nr. 482)

Am avut multi ani probleme digestive, pe care le-am rezolvat cu ajutorul Redigestului, si pe aceasta cale multumesc in mod deosebit firmei "Hofigal" din Bucuresti. Aveam gastrita hiperacida, dischinezie biliara si sediment malos pe o fiere septata, enterocolita cronica, colon iritabil, dar mai ales m-a speriat diagnosticul de pancreatita cronica. Nici un medicament alopat nu m-a ajutat. Am folosit, in ultima instanta, Redigest - 6 tablete/zi, cate 2 inainte de masa, in cure de 20 de zile cu 10 zile pauza, timp de 3 luni. Am asociat in prima luna ceaiurile Virginiei Faur pentru pancreas, pentru stomac si pentru fiere, conform indicatiilor de pe pachet. Tot atunci, am descoperit virtutile otetului de mere cu miere de albine, luat de 3-4 ori pe zi, cate 2 lingurite la 2/3 pahar de apa. Abia dupa a doua luna de tratament am fost convinsa de rezultate, dar de atunci nu-mi lipsesc din casa nici otetul de mere si nici Redigestul. Precizez ca Redigest este un supliment alimentar, pe care eu il iau ca o cura de intretinere, aproape in fiecare zi, cate 4 pe zi, in functie de ce mananc si cat mananc. La fel si otetul de mere. Acum pot sa mananc orice. Va recomand in ambele cazuri si cura cu argila (rosie de preferinta), asociata cu regimul fara zahar, otet, margarina, carne de porc, untura, tocaturi etc. Puteti folosi cu incredere argila procurata de la d-l Mircea Bocan din Alba-Iulia. Sper sa reusiti sa va stabilizati starea de sanatate, cu vointa si credinta in Dumnezeu.
C. Isabela - Buzau, tel. 038/41.16.62

</b><b>"Fac des crize de frica si de plans, fara motiv"
(Raspuns pentru Miruna, F. As nr. 482)

Crize de frica, panica si plans, am facut si eu ani in sir, mai ales ca de multi ani am o boala de inima. Am facut aproape 20 de ani extrasistole ventriculare, care nu au cedat la nici un tratament. Frica si panica s-au accentuat. De un an de zile, am inceput sa iau medicamentul Xanax de 0,5 mg, care foarte repede m-a facut indiferent la tot: panica a disparut si - culmea - si extrasistolele, pe care le tratam cu cele mai sofisticate medicamente. Medicamentul Xanax se gaseste in orice farmacie, compensat sau nu, sunt pastile de 0,25 mg si 0,5 mg. Se ia la inceput 0,25 mg, dimineata si seara. In unele cazuri provoaca somnolenta, de aceea in functie de activitatea desfasurata se va lua medicamentul fie ziua, fie seara. Incearca, te vei linisti. Succes!
A. Dutescu - tel. 674.55.64

"Dupa operatia de cancer pe colon, sotul meu face febra"
(Raspuns pentru Rada Avram - Arad, F. As nr. 482)

D-na Avram, va recomand cu caldura un procedeu aplicat sotului meu in spital: Metronidazol supozitoare de 1 g - facute la cererea dvs. de farmacie. Timp de 10 zile, se foloseste un supozitor dimineata si unul seara. Acest medicament nu are contraindicatii si este eficace pe cale rectala in multe infectii trenante post-operatorii ale cavitatii abdominale, pe care nu le-au rezolvat antibioticele. Va doresc sanatate!
S.G. - Bucuresti

"Cum se poate reface substanta osoasa?"
(Raspuns pentru Darius Gonczi, F. As nr. 483)

Pentru refacerea substantei osoase exista un tratament naturist garantat. Ca sa va dati seama de eficienta acestui tratament (pe care vi-l voi prezenta mai jos), intrebati-i personal pe cei mai simpli oameni, ciobanii, cum procedeaza atunci cand un mielut sau o oaie isi rupe piciorul si veti vedea ca folosesc si ei acelasi remediu: tratamentul cu radacina de tataneasa. Ei pun piciorul rupt in lopatele (ca sa tina piciorul drept, altfel se prinde si creste stramb), pun radacina de tataneasa rasa intr-o compresa si bandajeaza piciorul cu pricina. Dupa un timp extrem de scurt, osul piciorului este refacut complet si mielutul sau oaia care a fost bolnava fuge din nou pe camp, ca si cand n-ar fi patit nimic. Pentru copilul dvs. in varsta de 2 ani si jumatate, care a suferit o lovitura puternica la cap, facand un hematom, va sugerez ca, in cazul unor leziuni ale tesuturilor profunde, care se manifesta prin tumefactii, hematoame (cum este cazul dvs.) sau echimoze, sa folositi in tratamentul naturist doar plante medicinale cu proprietati decongestive si antiinflamatorii, sub forma de bai locale sau de cataplasme. Cel mai eficient si mai rapid tratament naturist pentru refacerea substantei osoase este cel cu radacina de tataneasa. 1. Radacina de tataneasa (Radix Symphyti). Se fac bai locale sau cataplasme cu decoct din 4-5 linguri de radacina de tataneasa rasa pe razatoare la o cana cu apa, pe portiunea capului afectat de hematom. Acest tratament se aplica numai in cazul in care epiderma nu a fost lezata (deci sa nu fie o rana deschisa sau pielea sa prezinte zgarieturi sau sa sangereze)! Asta deoarce tataneasa produce efecte revulsive, adica determina deplasarea sangelui spre piele, prin provocarea unei iritatii locale. Dar nu va speriati daca se va inrosi locul pe care ati pus compresa. Tocmai in asta consta vindecarea: prin activarea, prin marirea vitezei circulatiei sangelui, se iriga mai bine vasele sanguine si se indeparteaza astfel intr-un timp foarte scurt tesuturile moarte, iar substanta osoasa, datorita activitatii intense a sangelui pompat, se reface rapid. Pacat ca nu ati mentionat in scrisoare cum se prezinta locul afectat de hematom, dupa ce copilul a fost supus unei interventii chirurgicale. Dar, daca nu exista rani deschise, veti putea folosi prima reteta de tratament, o reteta mai usoara. In schimb, daca a trecut suficient timp de la interventia chirurgicala si operatia s-a inchis, va recomand un alt tratament (preparat tot din radacina de tataneasa), care favorizeaza (pe langa efectele mai sus-amintite, precizate in prima reteta) si cicatrizarea, datorita substantelor active pe care le contine aceasta planta. 2. Radacina de tataneasa (acest tratament este mai puternic). Se fac badijonari cu tinctura preparata prin macerarea a 20 g radacina de tataneasa (fragmentate marunt), timp de 8 zile, in 100 ml de alcool de 70. Atentie: nu se aplica pe rani deschise! Trebuie sa mentionez faptul ca multa lume de la tara cunoaste aceasta planta nu sub denumirea de tataneasa, ci de iarba tatei. Multa sanatate!
Maricel Popoi - B-dul Mihai Eminescu nr. 176, jud. Botosani, cod 6800

"Sufar de nefrita lupica cu insuficienta renala"
(Raspuns pentru Muresan Emilia - Jibou, jud. Salaj, F. As nr. 483)

Stimata Emilia, produsele pe baza de Aloe vera au adus bucurie in sufletele multor suferinzi si, considerand ca v-ar putea ajuta in situatia dvs., va recomand sa incercati urmatorul tratament: Aloe Berry Nectar- 50-100 ml pe zi, administrat intern cu 30 de minute inainte de mesele de dimineata si seara; Forever bee propolis - 3x1 tablete pe zi; A beta Car E - 3x1 tableta pe zi; Absorben C - 1-2 tablete pe zi. Tratamentul va fi administrat in paralel cu tratamentul alopat recomandat de medicul dvs. curant. Durata tratamentului poate fi lunga, de circa 4-5 luni si se poate repeta in functie de rezultatele obtinute. Pe timpul tratamentului se vor bea zilnic 4-5 cani de ceai din urmatorul amestec de plante: frunze de anghinare, fag, zmeur, urzica, trei-frati-patati, flori de soc. Se pun circa 4-5 lingurite de amestec la 1,5 l apa clocotita si se infuzeaza 2-3 minute. Se poate folosi si ceaiul din flori de aloe vera si alte plante special selectionate, dozat in plicuri. Se pune un plic la 1,5 l apa clocotita si se infuzeaza 2-3 minute. Se bea pe parcursul unei zile. Ceaiurile se pot indulci cu putina miere de albine si se adauga lamaie sau o lingurita de bitter suedez. Se va respecta regimul alimentar recomandat, se reduce sarea, zaharul il veti inlocui cu miere de albine, va veti controla periodic tensiunea arteriala si uremia. Dializa se continua pana cand medicul dvs. curant va considera ca nu mai este necesara. Cautati sa adoptati o atitudine pozitiva in tot ceea ce faceti, ganditi si simtiti! Iubirea, increderea si credinta va vor ajuta sa va refaceti organismul afectat, pe cand atitudinea negativa provocata de deznadejde si stres permanent va poate aduce la autodistrugere. Sugerati subconstientului dvs. ca pe zi ce trece va simtiti din ce in ce mai bine si el va va indeplini dorinta. Produsele recomandate si ceaiul de aloe le puteti procura numai prin distribuitori autorizati de Aloe vera. Daca in orasul dvs. nu cunoasteti un asemenea distribuitor, va stau la dispozitie cu informatii.
Roman Ioan - str. Penes Curcanul nr. 7, bl. Q9, ap. 12, Oradea, jud. Bihor, tel. 093/47.05.00

"Am o alergie la polen care m-a sleit de puteri"
(Raspuns pentru Paul B. - Bucuresti, F. As nr. 484)

Fiind bucurestean, alergia la polen de care suferiti va poate fi tratata cu o deosebita competenta si eficienta la Clinica de Alergologie din cadrul Spitalului "Dr. Carol Davilla", situat pe Calea Grivitei nr. 7, la care puteti ajunge usor pe baza unei trimiteri din partea medicului de familie. Testele de specialitate vor pune in evidenta alergenul sau alergenii la care sunteti sensibil si veti putea beneficia pe aceasta baza de un tratament de desensibilizare adecvat, adica de administrarea unei serii de injectii subcutanate cu cantitati crescute progresiv din alergenul respectiv. Organismul se va obisnui treptat cu el, astfel incat corpul nu va mai reactiona atunci cand vine accidental in contact direct cu el (situatie asemanatoare intrucatva unui vaccin administrat contra unui agent patogen de natura microbiana). Acesta este de fapt tratamentul stiintific prin care se trateaza cauza bolii si nu efectele ei. Pana la obtinerea desensibilizarii organismului, puteti trata si efectele cu tabletele de Peritol - un medicament antihistaminic foarte bun, cu efecte secundare reduse, produs in Ungaria si care se gaseste in farmacii, sau cu tablete de Feniramin sau Nilfan - produse de industria farmaceutica din Romania. Va doresc mult succes in aplicarea unui tratament de desensibilizare dirijat cu competenta, care sa conduca la eliminarea definitiva a suferintelor dvs!
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

</b><b>"Sotia mea sufera de anorexie"
(Raspuns pentru Adrian, F. As nr. 484)

Dupa cum ati constatat si dvs., anorexia (lipsa poftei de mancare, cu toate consecintele care deriva din aceasta) de care sufera sotia dvs. s-a instalat ca urmare a unei cure de slabire. Din pacate, multe persoane suferinde de obezitate, in loc sa faca apel la un tratament competent prescris de un medic specialist in boli de nutritie, apeleaza la diverse regimuri alimentare stabilite "dupa ureche" sau la unele chimioterapice ori la ceaiuri neautorizate, administrate pe baza unor sfaturi sau reclame. Astfel, uneori, pe langa mult dorita pierdere a kilogramelor, ajung sa-si deregleze metabolismul sau chiar sa le fie afectate grav unele organe. In ceea ce o priveste pe sotia dvs., v-as recomanda sa apelati neaparat la un medic specialist in boli de nutritie, dintr-o clinica de specialitate, pe baza unei trimiteri din partea medicului de familie. Pe baza unor investigatii amanuntite prescrise de acesta, veti beneficia de un tratament competent, bine condus si urmarit in timp, care va elimina anorexia si va restabili functiile normale ale organismului. Am cunoscut si eu un caz asemanator. Pentru a-i reveni pofta de mancare, persoana in cauza a utilizat tablete de Hidrazida (ioniazida), precum si un produs apicol valoros, polenul, acesta din urma avand si un puternic efect revitalizant, ca de altfel si mierea de albine. Pentru intarirea organismului, puteti face apel la unele produse ale industriei farmaceutice romanesti, ieftine, eficiente si cu administrare usoara, ca tabletele de Polivitaminizant S, Apilarnil Prop si Laptisor de matca. Mai mult ca sigur sotia dvs. este in prezent si anemica. In acest caz ii sunt recomandate tabletele de Glubifer sau injectiile cu Fier polimaltozat, asociate cu injectii cu Vitamina B12. Revin, totusi, la recomandarea facuta anterior, de a va adresa unui medic specialist in boli de nutritie. Nu disperati! Sotia dvs. se va insanatosi si veti putea sa va indepliniti si dorinta de a avea un copil, fara riscurile reale, la care acum ar fi supus organismul ei slabit peste masura.
Valeriu Munteanu - Timisoara

"Doresc un tratament pentru dureri postzosteriene"
(Raspuns pentru Mihaela Constantin - Galati, F. As nr. 484)

1. Mama mea are acum 90 de ani si intre 82 si 85 de ani a facut de doua ori zona zoster, o data de la ceafa pana la jumatatea fetei (pana la nas), a doua oara pe pulpa unui picior, de la sold pana la genunchi. Fiind o persoana in varsta, a fost tratata, conform indicatiilor din prospectul Rodilemid, cu injectiile taiate si luate pe cale orala (in lingura), de doua ori pe zi. Tratamentul a fost de 4 cutii de injectii, iar atunci cand a avut vezicule, acestea au fost si ele tamponate, dimineata si seara, cu Rodilemid pus pe comprese sterile. In tot acest timp a mai luat MagneB6 si vitamine cuprinse in complexul B. In aceasta perioada de circa 3 saptamani am hranit-o foarte consistent, cu multe proteine si salate proaspete de legume, ca garnitura. La inceput durerile au fost cumplite pe os, dar dupa tratament au cedat. Exista o conditie ce trebuie neaparat respectata: bolnavul de zona zoster nu are voie sa stea in curent. Niciodata nu se vor deschide si geamul, si usa in acelasi timp. Temperatura din camera trebuie sa fie de 23-24C, iar locul bolnav nu trebuie sa simta frigul, mai ales ca in perioada de tamponare pielea trebuie sa se usuce, deci sta dezbracat. Cat tine tratamentul, nu se consuma lapte si smantana. Cu speranta ca cele de mai sus pot aduce o imbunatatire a sanatatii mamei dvs., ii doresc multa sanatate!
Gabriela Savu - Bucuresti, tel. 01/667.48.17
2. Draga Mihaela, nu sunt prea departe de varsta mamei tale si ma grabesc sa-ti impartasesc din experienta mea, pentru a curma cu o zi mai repede durerile chinuitoare ale mamei tale. Am citit in anuntul tau disperat ca ati folosit multe medicamente, unguente, vitamine, uleiuri etc., dar nu ati incercat tratamentul cu bitter suedez - un produs natural, obtinut din cele mai pretioase plante medicinale. Te sfatuiesc deci sa cumperi de la farmacie bitter suedez original Bano 250 ml, care costa 155.000 lei. Este un balsam care nu trebuie sa lipseasca de pe noptiera bunicutelor! Eu l-am folosit cu succes in tratarea hemoroizilor, durerilor dentare, flebitelor (sub forma de comprese), durerilor acute de stomac (diluat in apa), pentru indepartarea negilor si in multe alte afectiuni. Pentru durerile postzosteriane se procedeaza in felul urmator: se unge gros si usor partea dureroasa cu unguent de galbenele, peste care se aplica un tifon stropit cu bitter si se acopera cu o batista (servet). La inceput durerile vor fi mari, dar treptat vor disparea cu totul. Tifonul se tine atat cat se poate suporta, se improspateaza cu picaturi si se foloseste din nou. Unguentul de galbenele este strict necesar, deoarece bitterul contine alcool si pielea trebuie protejata. Sticla se vinde cu un "manuscris vechi" in traducere, care este necesar in tratament. Doresc mamei dvs. multa sanatate.
Viorica Simtion - str. Miraslau, bl. B2, sc. 1, ap. 31, Cluj-Napoca, cod 3400