Frumusete

Redactia
Frumusete. Intrebati-ne, va raspundemZece Greseli Pe Care Trebuie Sa Le Evitati. 1 Pielea care acopera unghiile trebuie neaparat taiata cu forfecuta... (Adelina Ispas - Caracal). Nici vorba! Cu cat tai mai des pielita de pe unghii cu forfecuta, cu atat ea creste mai viguros. N-aveti bani sa va faceti...

Frumusete
Intrebati-ne, va raspundem</b><b>Zece Greseli Pe Care Trebuie Sa Le Evitati

1 Pielea care acopera unghiile trebuie neaparat taiata cu forfecuta... (Adelina Ispas - Caracal)
Nici vorba! Cu cat tai mai des pielita de pe unghii cu forfecuta, cu atat ea creste mai viguros. N-aveti bani sa va faceti regulat manichiura? Nici o problema. Ungeti-va pielita de pe unghii cu crema sau untdelemn si impingeti-o usurel in sus, cu marginea unui prosop. Repetati cat mai des procedeul, si albul unghiilor se va vedea ca dupa o manichiura perfecta. 2 Sapunul de casa e bun si pentru obraz... (Maricica Licar - Buzau)
Doar daca aveti tenul extrem de gras si sapunul de casa e preparat fara soda. Atentie! Pielea se poate usca foarte tare si pot aparea iritatii, de care va fi greu sa scapati. Sapunurile potrivite pentru curatatul obrazului sunt numai cele glicerinate, sapunurile cu sulf (pentru tenurile acneice) si sapunurile pentru copii. 3 Cremele hidratante, in comparatie cu cremele grase, trebuie aplicate din belsug pe obraz... (Andra - Sibiu)
Nu va recomandam! Indiferent ce crema, aplicata prea gros pe obraz, ramane pe piele, infundandu-i porii, care nu mai pot respira. Asa apar conditiile favorabile pentru dezvoltarea bacteriilor si formarea de cosuri. Un sfat mai bun: dupa ce intindeti crema pe fata, masati-o bine doua sau trei minute, iar ce nu se absoarbe stergeti usor cu un servetel. 4 De ce se spune ca, atunci cand mananci mai putin, traiesti mai mult? Oare omul nu trebuie sa se hraneasca? (Lucia Vlad - Onesti)
Afirmatia aceasta le apartine medicilor americani care, in urma unor experimente facute pe animale, au descoperit ca, atunci cand numarul caloriilor ingurgitate au fost reduse cu 30-40%, ele au trait cu 20-40% mai mult decat fratii lor burdusiti cu mancare. In plus, animalele cu dieta au devenit cu mult mai dinamice si n-au mai facut tumori. Nu e vorba deci sa renuntati la mancare, ci numai la excesul de calorii. 5 Rujul pe pometii obrajilor creeaza senzatia de prospetime... (Claudia M. - Bucuresti)
Numai daca e folosit cu moderatie. Excesul de ruj aplicat pe pometi face obraji ca marul, ceea ce nu se potriveste cu toate varstele si, mai ales, cu femeile citadine. E batator la ochi! Doza ideala: un strat de ruj intins cu varful degetelor, de la pometi spre tample si eventual acoperit cu un praf de pudra. Tot ce e strident in machiaj creeaza o impresie de grotesc. 6 Peelingul zilnic face bine obrazului... (Maria - Arad)
Pielea normala si grasa suporta peeling de maximum doua ori pe saptamana, pielea uscata o data la opt sau paisprezece zile. Programul este valabil, atat pentru fata, cat si pentru corp. Nu uitati ca dupa aceea sa aplicati o crema pe obraz! 7 Porii deschisi de pe fata se trateaza cu spirt... (Ana Muslea - Sibiu)
Doar daca vreti sa vi se jupoaie pielea de pe obraz! Alegeti, mai bine, o masca de hrean ras amestecat cu otet, aplicata pe pielea umezita sau, si mai bine, puneti-va pe fata foi proaspete de varza acra. 8 Vine vara si-mi place la nebunie sa ma bronzez. E chiar asa de periculos, cum se spune, sa stai la soare? (Marcela - Bucuresti)
Niciodata nu e de prisos sa repeti cat de periculos este soarele, si pentru sanatate, si pentru obraz. Expunerea exagerata, mai ales in zilele calde, produce imbatranirea in viteza a cincea: riduri, pete, piele de elefant etc. Stati la soare, dar prudent, si numai unsa cu o crema protectoare. 9 Nu ma pot abtine de la fumat. E chiar asa de periculos pentru frumusete? (Dorina Maftei - Constanta)
Frumusetea sufera la fel de mult de pe urma fumatului, ca si sanatatea. Tutunul contracta micile vase de sange si incetineste circulatia acestuia prin piele. Rezultatul: mai putin oxigenat, mai prost alimentat, obrazul isi pierde stralucirea si devine morbid. Pana intr-acolo incat chirurgii americani refuza sa-i opereze pe marii fumatori, de teama ca ranile nu se cicatrizeaza. Mai adaugati si cutele urate din jurul gurii, care apar ca urmare a trasului din tigari. 10 Gimnastica facuta la tinerete nu face decat sa adune grasime la batranete. Este adevarat? (Oana T. - Brasov)
Gimnastica nu trebuie niciodata intrerupta. Daca dupa 25 de ani exercitiile sunt intrerupte, muschii incep progresiv sa se lase. La 30 de ani, marile grupe musculare (fesele, abdomenul, pectoralii) sunt primii care se "ramolesc". La 40 de ani, se lasa muschii bratelor si cei din spatele coapselor. La 45 de ani, pantecul incepe sa se rotunjeasca. Nici vorba sa fie suficiente de atunci inainte doar 10 minute de plimbare cotidiana, ca sa-ti pastrezi silueta. Cu timpul, creierul, un organ extrem de prevazator, nu se gandeste decat cum sa ne economiseasca fortele: la revedere muschi! In concluzie: gimnastica e mama sanatatii si a frumusetii eterne.

Clubul dietelor de slabit

Va trimit doua retete care dau rezultate foarte bune in curele de slabire, in ambele cazuri pierzandu-se 4-5 kg in 6-7 zile.

Regimul alternativ

- Luni: fructe.
- Marti: legume (fierte sau crude).
- Miercuri: fructe si legume.
- Joi: lapte degresat si banane.
- Vineri: carne fiarta (pui sau vitel) fara garnitura si suc de rosii (rosii).
- Sambata: carne (gratar) si salata de legume cu zeama de lamaie.
- Duminica: orez fiert (200 g) si suc de fructe.
Sunt excluse cafeaua, sarea si uleiul, iar obligatoriu se vor bea 2 l lichide (ceai sau apa) pe zi.

Regimul cu ceai diuretic

- Luni: post total, doar cu apa sau ceaiuri neindulcite din: 20 g frunze de frasin, 20 g frunze de mesteacan, 20 g frunze de coacaz (4 lingurite de amestec la 1 l de apa).
- Marti: fructe (mere, pere, citrice) - 2 kg.
- Miercuri: branzeturi (branza de vaci, lapte degresat).
- Joi: cartofi (fierti sau copti, fara sare si ulei).
- Vineri: legume si orez (salata de legume si orez fiert, condimentat cu suc de rosii si cimbru).
- Sambata: carne (fiarta sau gratar) de vita sau pui, nesarata.
Se beau zilnic 1,5 - 2 l lichide, iar seara - o ceasca de ceai depurativ; este admisa o cafea fara zahar pe zi. Ceaiul din prima zi combate retentia lichidelor, are actiune anticelulitica si antireumatica.
Succes!Laura - Targu-Frumos