Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Am mari probleme cu gatul". Ma numesc George si sunt student la Roma, unde imi definitivez studiile de doctorat. As vrea sa va cer un sfat legat de starea mea de sanatate. De ani de zile ma tot doare gatul. Nu este vorba de durerea specifica unui guturai sau unei raceli, ci de...

Cititorii Intreaba...

"Am mari probleme cu gatul"

Ma numesc George si sunt student la Roma, unde imi definitivez studiile de doctorat. As vrea sa va cer un sfat legat de starea mea de sanatate. De ani de zile ma tot doare gatul. Nu este vorba de durerea specifica unui guturai sau unei raceli, ci de o stare de durere-usturime-uscaciune, insotita si de un miros neplacut. Am tot mers la medici, care imi pun tot felul de diagnostice (de la candida pana la ruptura de corzi vocale), imi prescriu o multime de medicamente, dar degeaba. Marturisesc ca imi folosesc foarte mult vocea, intrucat fac parte din corul unei parohii de aici. Ma simt ca si cum as avea tot timpul ceva in gat si, din cand in cand, acest "ceva" se rupe si il elimin. E cat un bob de orez (ba chiar mai mic), galben-verzui si urat mirositor. Va rog sa-mi spuneti daca este grav si ce tratament as putea urma. Va multumesc din suflet si, in asteptarea raspunsului dvs., va doresc numai bine si sanatate.
George - Roma,
e-mail: gmilitaru@libero.it

</b>
<b>
"Verisoara mea are carcinomatoza peritoneala"

Acum trei luni, verisoara mea in varsta de 49 de ani a fost diagnosticata cu carcinomatoza peritoneala, cu punct de plecare (probabil) tumora ovariana cu ascita neoplazica, ce necesita paracenteza la fiecare trei saptamani, deoarece lichidul se reface. De fiecare data i se extrag intre 5 si 7 litri lichid ascetic. La ultima extractie facuta (pe 15 aprilie) a eliminat 7 litri de lichid sangvinolent. Ecografia facuta in 16 aprilie a.c. a relevat diseminari in colon si la ficat. Face citostatice si este la a doua serie de Imunomod, dar fara rezultate, boala evoluand galopant. Este disperata si de aceea apelam la dvs., poate se va gasi un remediu si pentru ea. In speranta unui ajutor urgent, va multumim din suflet si va dorim multa sanatate si putere pentru a veni in ajutor celor disperati.
Emilia - Cluj Napoca, tel. 064/42.06.24,
e-mail: andra@bavaria.utcluj.ro

"Prietena mea a facut alergie la puful plopilor"

Prietena mea, care locuieste in Germania, are in apropierea locuintei plopi si se presupune ca de la puful acestora a facut o alergie. Am rugat-o sa-mi scrie pe larg cum se manifesta, pentru a va da toate detaliile: are fruntea plina de bubite mici care ies in relief, iar pe restul fetei are mai putine. Spune ca la inceput (are aceasta problema de trei saptamani) stranuta foarte des (de vreo 15 ori consecutiv), nasul ii curgea si ochii o usturau si o mancau ingrozitor. Pe fata avea cateva bubite si o pata rosie pe obraz. Dupa o saptamana in care a luat medicamentele prescrise de medici, i-au aparut restul de bubite. E disperata, nu stie ce sa faca.
Adriana Cristea - e-mail: adrianac@expres.ro

"Doresc un tratament pentru fistula de uraca"

In urma cu 5 ani, am suferit o operatie de omfalita care nu a remediat cu nimic problema mea. Ombilicul continua sa supureze. Medicul mi-a spus ca singurul remediu este extirparea acestuia, dar am numai 23 de ani si as dori sa evit acest lucru. Daca stiti o alta posibilitate, va rog sa ma ajutati si pe mine.
Alina - Comanesti, jud. Bacau

"Sotul meu sufera de vasculita alergica"

Caut un tratament pentru sotul meu (30 de ani) care sufera de vasculita alergica. Unii doctori spun ca ar fi chiar un inceput de scleroza in placi. Va rog, ajutati-ma cu un sfat, o recomandare pentru a trata aceasta boala. Astept sugestiile dvs., pentru care va multumesc.
Maria Predescu - Buzau

"Cum pot scapa de ureaplasma urealyticum si de nodulii tiroidieni?"

Sunt mama unei tinere de 33 de ani careia acum un an i s-au depistat noduli tiroidieni, iar acum o luna, ureaplasma urealyticum. Pentru noduli i s-a indicat operatia, dar refuza sa o faca. Pentru ureaplasma face tratament cu Doxicilina. Medicul care o trateaza i-a spus ca acest microb este foarte rezistent chiar si la antibiotice, ca poate face peritonita, fapt pentru care a intrat in panica si plange incontinuu. Daca cineva s-a confruntat cu aceste probleme si a reusit sa se vindece, il rog sa o ajute si pe fiica mea. Va multumesc.
G.M. - Bucuresti

"Fetita mea sufera de o boala cumplita: xeroderma pigmentosum"

Fetita mea in varsta de 15 ani sufera de o boala de piele numita xeroderma pigmentosum. Are pete maronii pe fata, maini si gat, iar pielea de pe obraji i se descuameaza pana face rani. Nu are voie sa stea la soare. Daca cineva s-a confruntat cu o astfel de problema si i-a gasit leacul, il rog din tot sufletul sa-mi recomande si mie un tratament naturist. Va multumesc si va doresc multa sanatate.
Mirela Lupsa - com. Barcani, jud. Covasna

"Am o memorie foarte slaba"

Va cer si eu ajutorul pentru problema care ma framanta. Am terminat liceul cu bine, iar nota la bacalaureat a fost chiar peste asteptarile mele. Am dat la facultate, dar nu am putut sa o continuu si am renuntat. Motivul: lipsa puterii de concentrare si memoria foarte slaba. Intre timp, am dat la o postliceala unde pretentiile nu sunt ca la facultate, dar ma consum enorm cand vad ca nu retin nici ce am facut cu o zi in urma sau ce am vorbit acum cinci minute la telefon. Va rog sa-mi recomandati un tratament care a dat rezultate (daca se poate naturist, fiindca medicamentele nu au avut nici un efect). Situatia in care ma aflu ma trimite deseori cu gandul la sinucidere. Doar credinta in Dumnezeu si dragostea pentru parintii mei ma mai tin in viata. Mi se pare nedrept sa mi se ia bucuria de a invata. Cred cu tarie in Dumnezeu si de aceea mai sper intr-o minune.
L.A. - Vaslui

"Fiica noastra sufera de o dereglare a sistemului imunitar"

Avem o fetita draguta si foarte silitoare la scoala, acum urmand sa treaca prin emotiile primului sau examen: examenul de capacitate. Eu si sotul meu suntem oameni inalti (1,78 si 1,95); era de asteptat ca doi "lungani" ca noi sa aiba un copil inalt. Acum fetita noastra are, la 15 ani, 1,80 m. N-ar fi acesta necazul, dar, din cauza faptului ca a crescut brusc in inaltime, i s-au declansat niste dereglari in organism, diagnosticul pus de medicul de familie fiind tetanie (spasmofilie) si dereglare a sistemului imunitar. Se sufoca, i se accelereaza bataile inimii, i se racesc puternic talpile, palmele si fata. I-am facut tratament cu calciu si magneziu (injectabil si pastile), iar alimentatia este corecta, pentru ca noi ii acordam mare importanta. Cu toate acestea, viata ei este perturbata de aceste simptome care se manifesta in special seara, dupa ora 18, cand ea trebuie sa-si pregateasca temele. Suntem alarmati fiindca ar fi nedrept pentru un copil care a invatat foarte bine sa fie chiar acum afectat de aceste manifestari si sa nu poata culege roadele muncii sale. Ii rugam pe cititorii ai caror copii s-au vindecat de aceasta afectiune sa ne ajute si pe noi.
Constanta Voicu - str. Tampei nr. 15, bl. D1, sc. F, ap. 13, Brasov, tel. 068/32.16.14

</b><b>"Cum se poate scapa de stafilococul alb hemolitic?"

Fiica mea are 26 de ani si de patru ani i-a aparut pe obraji si pe barbie o infectie cu stafilococ alb hemolitic, diagnostic pus de doua laboratoare diferite. A urmat tratament la dermatologie si acum, de aproape un an, face un tratament pe baza de crema din gandaci, dar rezultatul nu este grozav. Sunt tare necajita, pentru ca si baiatul meu, in varsta de 25 de ani, are psoriazis. De unde au copiii mei aceste boli de piele si din ce cauza? Oare am sa mai vad fata fetei mele, asa cum era odata? Va multumesc anticipat.
Maria Santa - Voluntari, S.A.I.

"Fetita mea are negi in jurul anusului"

Sunt mama unei fetite de 10 ani si sunt disperata. Fiica mea a fost nascuta normal, la termen. La doua luni, s-a descoperit ca are un torticolis dreapta. La patru luni si jumatate, a fost diagnosticata cu luxatie congenitala bilaterala. A purtat corset doua luni, dupa care oasele s-au fixat foarte bine. A suferit apoi de bronsita astmatiforma (pentru care a facut corticoterapie) si, la varsta de 4 ani, i-au aparut negi in jurul anusului. Au fost cauterizati, chiuretati, dati cu diferite unguente, dar fara nici un rezultat. Medicul dermatolog a spus ca sunt condiloame perianale (se faceau ca o conopida) si ca au aparut ca o reactie a organismului la corticoterapie. De cateva luni face tratament cu Singulaire de 5 mg, dar asteptam. Mentionez ca nimeni din familia noastra nu are asa ceva. Daca stiti vreun leac (medicamentos, naturist sau babesc), va rog din suflet sa mi-l comunicati. Imi pun toata speranta in dvs.
Elena Pavel - Timisoara

- Sunt mama unui copil de 4 ani care are parazitoza intestinala. As dori sa aflu orice remediu pentru inlaturarea parazitilor, mai ales a giardiei. Astept raspuns urgent! Va multumesc.
Mona Chiriac
e-mail: alexand_ch@yahoo.com - Am 45 de ani si sufar de poliartrita reumatoida. Am facut sase perfuzii cu medicamentul Remicade, dupa care am facut o pauza de 7 luni. As dori sa stiu daca pot relua tratamentul, deoarece mi s-a spus ca ar fi riscant dupa aceasta lunga pauza. Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate.
Sorin - Piatra-Neamt,
e-mail: aura68us@yahoo.com - Stie cineva un tratament pentru hipoacuzia brusca de perceptie - lezarea nervului auditiv - insotita de acufene (zgomote in urechi)? Credeti-ma, de luni de zile nu mai am liniste... Adorm si traiesc zi de zi atat de greu, auzind incontinuu acest zgomot. Ca sa nu mai vorbesc de slabirea auzului - la doar 19 ani!
Negru Iulia Daniela - Galati

Cititorii Raspund

"Doresc sa-mi operez glanda timica si nu stiu unde"
(Raspuns pentru Loredana - Brasov, F. As nr. 337)

Stimata d-na Loredana, boala necesita intr-adevar interventie chirurgicala (timectomie = scoaterea glandei timus), cu o anestezie speciala si o pregatire anteoperatorie mai grea. Operatia trebuie efectuata cat mai repede! In urma cu cateva luni, am fost diagnosticata si eu cu aceeasi boala si m-am operat, iar simptomele acestei boli foarte urate au disparut. Pentru ca nu ati lasat nici un numar de telefon la care sa va pot contacta, doresc sa va fac cunoscut faptul ca operatia se face intr-un singur loc in tara: la Spitalul "Cantacuzino" din Bucuresti, la sectia Ati chirurgical. Aici il gasiti pe dr. Motomancea, care a operat si tratat peste 500 de astfel de cazuri. Pentru orice alta nedumerire, ma puteti contacta la tel. 092/44.34.77. Multa sanatate!
Anca Tampau - Timisoara

</b><b>"Cum pot scapa de o depresie recurenta cu tulburari digestive?"
(Raspuns pentru Alina - Giurgiu, F. As nr. 499)

Va raspund in deplina cunostinta de cauza... Anul trecut, am avut un accident auto foarte grav (am scapat cu viata doar printr-o minune!) si am fost foarte afectata nu numai fizic, ci si psihic: depresie nervoasa profunda, crize de panica, dureri insuportabile - voiam sa mor. N-am avut nici o fractura, dar nu exista un petic din mine care sa nu ma doara, iar moralul imi era la pamant. N-am mai putut sa lucrez si imi mergea din rau in mai rau, cu toate tratamentele si recuperarile prescrise de medici. Eram, efectiv, la capatul puterilor. Produsul de care iti voi vorbi l-am descoperit intamplator si, la numai sapte saptamani de la administrarea lui, sunt intr-o forma de invidiat. Renuntand la orice alt tratament, m-am recuperat fizic 80% (ceea ce e enorm pentru o perioada atat de scurta) si mi-am revenit satisfacator pe plan psihic. Am inceput sa castig in greutate (slabisem intr-o luna de la 64 kg la 48 kg) si sa consider ca viata merita traita! Deci, se poate iesi din impas... Pe scurt, pentru depresia recurenta cu tulburari digestive, cu care va chinuiti de atata amar de vreme, tratamentul va fi indelungat, dar rezultatele le veti simti dupa prima saptamana. Produsul e disponibil pe piata romaneasca (verificati cu atentie eticheta si alegeti "formula originala" - 100% natural, macerare in alcool!). Este vorba despre Swedish Bitters (asa trebuie sa scrie pe sticla). Poate ca nu sunt singura persoana care raspunde apelului dvs. si poate ca alti cititori ai acestei rubrici va vor sugera alte remedii. Alegeti din toate ceea ce credeti ca v-ar face mai bine, dar nu ignorati produsul de care v-am vorbit. Il puteti combina cu orice alt remediu (caci singura contraindicatie se refera la femeile gravide, care trebuie sa-l administreze cu prudenta). Daca folositi bitterul suedez in exclusivitate (ca tratament unic), va trebui sa luati 4 linguri pe zi. Daca il combinati cu alt tratament, rezumati-va la 4 lingurite pe zi. Fie lingura, fie lingurita, administrati astfel: - una dimineata, pe stomacul gol, diluata in jumatate cana de ceai sau suc (nectar) de fructe; faceti apoi o plimbare (care progresiv, in decurs de doua saptamani, sa ajunga de la 10 minute la o jumatate de ora); luati micul dejun imediat dupa ce reveniti de la plimbare; - doua linguri sau lingurite la pranz, diluate intr-o cana de ceai (infuzie) - jumatate de cana inainte de a manca, iar cealalta jumatate dupa ce luati pranzul; - una seara, diluata in ceai sau apa calduta, dupa cina. Atentie! Nu beti lapte in timpul meselor, cand trebuie sa luati bitterul (beti-l eventual, intre mese). Faceti tratamentul minimum doua luni. Nu-l intrerupeti brusc; descresteti doza (eliminati cate o lingurita pe zi), pana ajungeti la o lingurita la doua zile. Daca va simtiti bine, pastrati acest ritm o luna si reluati tratamentul (dozele prescrise mai sus), pentru inca alte doua luni. Nu va abateti de la plimbarea de dimineata, indiferent de faza de tratament si indiferent de vremea de afara! Nu fumati in timpul plimbarii, nu faceti conversatie, nu ascultati muzica! Plimbati-va (nu jogging, nu escalade) si bucurati-va ca existati! Daca simtiti ca tratamentul din primele doua luni (4 doze de bitter suedez zilnic) ar mai trebui prelungit, continuati-l cel putin pentru o alta luna si scurtati pauza pana la cura urmatoare. Faceti a treia cura doar daca e necesar. Daca va simtiti bine, ramaneti, dupa a doua cura, la 2-3 linguri pe saptamana. Reluati tratamentul la nevoie si prevedeti o cura de intretinere in fiecare iarna (cu 1-2 linguri pe zi, din noiembrie pana in aprilie). Mierea de albine si laptisorul de matca nu trebuie sa va lipseasca! Si, din cand in cand, luati vitamine (A, B-complex, C). Cititi carti bune, inconjurati-va de prieteni care au umor si faceti ce va place! Nu uitati de plimbare - trebuie sa devina un ritual pentru imbibarea sufletului cu tot ce-i mai minunat in jur... Sa auzim numai de bine!
Cu simpatie,
Gabriela Ionescou - e-mail: ion@videotron.ca

</b><b>"La doar 20 de ani, m-au lovit o multime de boli"
(Raspuns pentru Mihaela F. - Mizil, F. As nr. 502)

Va recomand pentru rinichi (pietre, nisip) un remediu natural: coaja de la o portocala (uscata) se tine o noapte intr-un litru de apa. Dimineata, se pune la foc mic cu coaja de portocala in apa sa fiarba o ora, pana continutul scade la jumatate de litru. Se bea cu inghitituri mici, timp de 12 ore. La a doua coaja de portocala, puteti analiza urina in borcan (se vede nisipul cum se macina). Repetati reteta. Dumnezeu sa va ajute!
P.S. Cu aceasta reteta, care a mai fost publicata in "Formula As", s-au vindecat sute de oameni suferinzi, cu pietre la rinichi.
Maria Gheorghe - str. Progresului nr. 20, bl. P52, ap. 33, sector 5, Bucuresti, tel. 01/411.27.03

"Doresc ajutorul unor medici specialisti"
(Raspuns pentru dr. Maria Ciobanu - Piatra-Neamt, F. As nr. 507)

Nu sunt medic, sunt o fidela cititoare a revistei "Formula As" si, avand diagnosticul de spondilita anchilozanta, stabilit la Centrul de Reumatologie din Bucuresti, la varsta de 30 de ani, voi incerca sa va dau unele amanunte in legatura cu aceasta boala. La acest diagnostic, foarte important este sa se gaseasca focarul de infectie, pentru care trebuie efectuate urmatoarele analize: Vsh, Aslo, hemograma completa, fibrinogen, timol, plus o radiografie a coloanei. In functie de rezultatele analizelor si ale radiografiei, se poate stabili tratamentul. Eu, la declansarea bolii, fiind in stare evolutiva, am facut Moldamin 600.000 u, timp de un an de zile - cate un flacon la sapte zile. Apoi, la indicatia medicului de la Bucuresti, am urmat tratament balnear la Baile Felix, timp de 18 ani neintrerupt, cu ape termale radioactive. De asemenea, am facut fizioterapie si multa gimnastica medicala. Pot spune ca, datorita tratamentului de la Felix, mi-am recapatat mobilitatea. Acolo se fac si ultrasunete pe coloana, impachetari cu parafina, raze ultrascurte, solux, ultraviolete. Ca tratament, am luat Miocalcin - injectii (se dau si compensate - se fac 3-7 injectii, primavara si toamna). Am mai folosit Alflutop injectii (foarte bune), dar acum nu se mai produc. Pentru ca transpirati la cel mai mic efort, trebuie sa luati Vitamax, Eurovita sau Centrum de la A la Z, care contine vitamine si minerale necesare organismului, cat si Calciu + vitamina D, pentru articulatii. Cartilajul de rechin are si el efecte deosebite. Regimul alimentar este foarte important si trebuie axat pe produse lactate, oua, fructe, salata verde, spanac. Faceti o cura cu ceai de urzica - cate o cana dimineata sau seara, pentru curatirea organismului. Consumati peste, carne de pui fiarta, eliminati din alimentatie carnea de porc, afumaturile, mezelurile. Beti ceai de plante medicinale (coada-soricelului, sunatoare, menta, soc)- cate un varf de lingurita de amestec de plante la fiecare cana de ceai. Se bea dimineata, pe stomacul gol, si seara. Pentru atenuarea durerilor, seara se va face masaj pe coloana si talpi, cu unguentele Diclofenac, Boicil Forte si Indometacin. Se pot folosi si supozitoare, dar numai seara. Pentru rinita alergica, faceti seara urmatorul tratament: intr-o cana de tabla fierbeti apa si puneti o lingura de sare grunjoasa. Cand se poate tine cana in mana, se trage pe fiecare nara apa sarata, pana ajunge in gura, si apoi se da afara. In loc de sare se poate folosi ser fiziologic. Pentru confirmarea diagnosticului si pentru un tratamentul adecvat, va recomand cabinetul de Cojoterapie din Iasi (tel. 032/21.87.57) sau din Bacau (tel. 034/26.33.78). Sper ca recomandarile mele sa va fie de folos. Nu disperati, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Trebuie multa rabdare si respectarea cu strictete a tratamentului. Va doresc sanatate si sa va ajute bunul Dumnezeu in toate!
Stimata Redactie,
Sunt o fidela cititoare a revistei "Formula As" si din paginile acestei minunate reviste am aflat despre medicamentul-minune Alflutop (injectii) pe care l-am folosit, deoarece sufar de foarte multi ani de spondilita anchilozanta. Cautand din nou aceste injectii (pentru tratament) in farmacii, am aflat cu durere ca nu se mai produc. Aceste injectii erau fabricate la S.C. Biotehnica S.A. Bucuresti si se vindeau la un pret accesibil pentru cei suferinzi de reumatism. Rugamintea mea este sa publicati un articol in revista "Formula As", sa stim si noi de ce nu se mai produc aceste injectii care pot ameliora suferintele celor bolnavi. Poate exista cineva care poate sa mi le ofere contra cost, pentru ca am mare nevoie de ele. Pentru boala mea, nu gasesc altele mai bune. Va rog din suflet, ajutati-ma!
Cu stima si respect,
Ioana Ciobanu - str. Strandului nr. 1, ap. 2, Lugoj

</b><b>"Am ciocuri pe coloana"
(Raspuns pentru Stefan C. - Vaslui, F. As nr. 508)

1. Va recomand doua remedii naturiste care cu siguranta va vor ajuta. Alifia de sanziene: 20 g planta uscata, bine maruntita, se pun la macerat timp de 12 ore in 30 ml spirt sanitar, intr-un borcan inchis ermetic. Se adauga 200 ml ulei comestibil si se tine pe baia de aburi timp de trei ore, agitand vasul din cand in cand. Se lasa in repaus trei zile, dupa care se filtreaza. Dupa filtrare se pune intr-un vas pe foc, se adauga 50 g ceara de albine si se amesteca incontinuu, pana se topeste. Dupa racire, se pastreaza la rece. Se fac frictionari de-a lungul coloanei vertebrale, in fiecare seara. Tinctura din plante: 70 g marul-lupului, 10 g jojoba, 10 g tataneasa, 10 g cimbru. Toate plantele se pun intr-un borcan si se adauga 500 ml spirt sanitar. Borcanul se inchide etans si se tine la macerat 15 zile, agitandu-se din cand in cand. Se filtreaza si se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Se lipeste pe sticla o eticheta cu mentiunea Toxic. Cu aceasta tinctura se tin comprese pe zona afectata, de seara pana dimineata. Mentionez ca si eu am avut probleme de coloana (lombosciatica) si, folosind aceste remedii, afectiunea a fost stopata (cu mici recidive, la doi ani). Eu mai am cateva doze din aceste remedii si, daca nu reusiti sa le preparati, va rog sa ma contactati. Cu stima,
Florea Boicea - str. N. Titulescu, bl. D12, sc. A, ap. 11, Draganesti, jud. Olt, cod 0847, tel. 049/46.62.02
2. Sunt o cititoare fidela a revistei dvs. si doresc sa ajut cu niste informatii pe d-l Stefan C. din Vaslui si pe d-na Roberta Radu din Bucuresti. In statiunea Slanic Moldova din judetul Bacau, d-l dr. Ciurlica vindeca cu succes afectiuni ale sirei spinarii prin masaje si prin calitatile bioenergetice pe care le poseda. Am avut si eu probleme cu spondiloza (aveam ciocuri, care imi provocau dureri de cap insuportabile) si probleme cu sira spinarii si intr-o singura sedinta le-a vindecat. Telefonul d-lui doctor este 095/61.39.40. Sunati-l pentru amanunte. Va doresc sanatate!
Adriana Cojocaru - Onesti, jud. Bacau,
e-mail: teo_iuli@hotmail.com

</b><b>"Am chinuri de neimaginat de cand am intrat fortat la menopauza"
(Raspuns pentru Viorica Badescu - Timisoara,
F. As nr. 509)

Va recomand sa folositi pentru starile dvs. Risselle implant. Eu am fost operata anul trecut in luna iulie, iar in luna august, medicul care m-a operat mi l-a pus. Fix dupa sase luni, mi-a pus altul si pot sa va spun ca ma simt perfect. Va garantez ca aplicarea lui este total nedureroasa. Pentru mai multe informatii, rog sa ma contactati la tel. 224.07.36, interior 289. Cu stima,
Victoria Haiduc - Bucuresti

"Si mie, si fiului meu, ne apar tot mai multe alunite"
(Raspuns pentru Cristina, F. As nr. 511)

Exista foarte multe leziuni tegumentare, asemeni celor care te deranjeaza si pe tine, a caror aparitie nu se cunoaste: expunere prelungita la soare, poluarea mediului sau ale alimentelor consumate, tabagism, stresul zilnic etc. Toate aceste conditii duc la slabirea sistemului imunitar, deoarece celulele corpului nostru sufera zilnic atacuri incontrolabile, date de radicalii liberi. Unul dintre efectele nefaste este atacul membranelor celulare, printr-un proces de peroxidare lipidica. Seleniul este o parte esentiala a enzimei glutation peroxidaza, care neutralizeaza peroxizii, prevenind formarea radicalilor liberi ucigasi, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Seleniul joaca un rol important in buna functionare a sistemului imunitar, ca imunomodulator. Asadar, iti recomand Bio-Seleniu+Zinc, deoarece efectele benefice ale seleniului sunt amplificate de asocierea cu vitaminele A, B6, C, E si a zincului. Multa sanatate!
dr. Adriana Rozsa - Bucuresti, tel. 01/202.30.23

</b><b>"Am cancer la san, cu metastaza la plamani"
(Raspuns pentru Virginia - Sua, F. As nr. 511)

Stimata doamna, incercati programul pe baza de fitonutrienti (recomandat de dr. Arthur Furst, toxicolog de renume mondial), fabricat in Sua, care stopeaza inmultirea celulelor canceroase, creste imunitatea organismului si inlatura efectele negative ale citostaticelor. Produsele le puteti obtine din Sua, dar nu se gasesc in farmacii. Multa sanatate!
Irina B. - Bucuresti, tel. 092/56.67.57,
e-mail: sanatatea@go.ro