Zodiac

Redactia
Zodia TauruluiTaurul. 21 aprilie - 22 maiCaracteristici generale. Daca ne gandim la animalul simbol al acestei zodii, cu cele patru picioare bine infipte in pamant, e usor sa intelegem ca zodia Taurului e o zodie fixa. Ea are reputatia de a fi cea mai fixa dintre zodiile fixe, pentru ca este ingrozit...

Zodia TauruluiTaurul
21 aprilie - 22 mai</b><b>Caracteristici generale

Daca ne gandim la animalul simbol al acestei zodii, cu cele patru picioare bine infipte in pamant, e usor sa intelegem ca zodia Taurului e o zodie fixa. Ea are reputatia de a fi cea mai fixa dintre zodiile fixe, pentru ca este ingrozitor de greu, daca nu imposibil, sa scoti un taur din ale lui. Calmi, dotati cu o forta interioara deosebita si o intelegere si acceptare naturala a lumii si a legilor care o guverneaza, ne vine usor sa intelegem de ce Taurii par sa nu se agite niciodata. Isi vad de treaba imperturbabili, chiar daca toata lumea din jur e intr-o fierbere plina de agitatie. Ei isi respecta invariabil propriul ritm, care este lent si metodic. Trebuie sa facem o mentiune: Taurul poate fi scos din ale lui, dar pe riscul celui care o face. Indelung sacait, Taurul cel placid "vede" rosu si in acel moment nici macar Scorpionul nu-i mai poate face fata. Izbucnirile sunt rare, dar absolut spectaculoase, pentru ca un Taur infuriat pare sa fie frate geaman cu un cutremur de minimum 7,5¡ pe scara Richter. Unii Tauri izbucnesc poate o data, de doua ori in viata, dar cei care au asistat la aceste scene le vor povesti si nepotilor.
Majoritatea Taurilor au un fizic robust. Asta nu inseamna neaparat ca sunt corpolenti. De obicei, osatura este solida (umerii, spatele, soldurile sau gatul late si puternice), dar si Taurii filiformi transmit o senzatie de putere fizica si rezistenta. Cu toate astea, punctele lor vulnerabile, cand e vorba de sanatate, sunt gatul si ceafa. Pe plan profesional, patroana semnului, planeta Venus, le confera Taurilor si Tauroaicelor macar cate un sambure de talent artistic. Cel mai frecvent ii intalnim in muzica, mai ales pe scenele operelor, pentru ca un Taur adevarat are un volum al vocii direct proportional cu circumferinta "bulgareasca" a gatului. Dar si functionarul de la banca sau agentul imobiliar - profesii specifice Taurului realist - isi vor face numarul de spectacol, e drept in perimetrul intim al dusului. Alt talent artistic frecvent la Tauri este calitatea de a surprinde pe panza frumusetile acestei lumi. Zodie de pamant, pictorul nascut sub semnul Taurului va fi tentat sa picteze peisaje, naturi moarte sau case cu un aer pitoresc. Si, fiindca veni vorba de aer, aerul de la tara este cel care ii prieste Taurului, fie el artist sau om de afaceri. La un moment dat din viata lor, toti nativii acestui semn isi doresc si, in final, obtin o casa la tara, un petic de pamant pe care nu se pot abtine sa nu-l planteze cu de toate. Sub degetele sale, destul de scurte si de patratoase, florile, legumele si fructele prospera, simtind parca legatura magica intre pamant si dragostea fata de tot ce este roditor, specifica Taurilor.
Alta binecuvantare venusiana revarsata asupra acestui semn al senzualitatii si al fertilitatii este simtul banilor. Exista zodii carora banii le fug printre degete si care nu au "lipici" la valorile materiale. Intre Tauri si bani exista o atractie magnetica. Asta nu inseamna ca toti Taurii sunt sau devin bogati. Dar si cel mai sarac dintre ei va sti sa-si chibzuiasca cu intelepciune gospodareasca venitul si va ajunge invariabil la un oarecare nivel de bunastare. Spre invidia altor semne, trebuie spus ca totusi majoritatea Taurilor ajung sa se imbogateasca. In aceasta situatie, ei nu vor face caz de averea obtinuta, desi le place opulenta. Pentru ei, banul este un mijloc de a-si implini placerile, in esenta simple, si de a avea stabilitate materiala.
Robust, chibzuit si echilibrat, hedonist pana in varful unghiilor, Taurul se bucura, in general, de o sanatate demna de invidiat si traieste mult. Pericolul apare atunci cand corpolenta se transforma in obezitate, pentru ca atunci sistemul circulator incepe sa dea rateuri, rinichii incep sa fie susceptibili de infectii si Taurul devine, din impozant, greoi. Gatul si ceafa, guvernate in mod specific de zodia Taurului, sunt sensibile la infectii, dureri reumatismale si se pot rigidiza in timp. Cel mai pronuntat defect psihologic al Taurului este proverbiala sa incapatanare. In sens pozitiv, ea se manifesta ca tenacitate.

</b><b>Barbatul Taur

Daca esti atrasa de un barbat puternic, brunet, cu umeri masivi, buze senzuale si foarte stapanit in miscari, care vorbeste putin si a carui privire calma nu ezita sa se odihneasca asupra ta, dar fara sa fie deranjanta prin insistenta ei, se prea poate sa te fi indragostit de un Taur tipic. Intruchiparea barbatului sigur de forta lui, pentru care stapanirea lumii materiale nu este un act de eroism, ci o atributie fireasca a masculinitatii sale, Taurul barbat exercita un farmec nesofisticat, direct si de multe ori irezistibil. Din punctul de vedere erotic, chiar in situatiile in care isi mai insala iubita sau sotia, Taurii o fac cu maxima discretie si fara a-si lasa partenera sa simta vreo secunda ca i-a fost necredincios. In fond, gandeste el taureste, nici nu i-a fost, pentru ca pentru el gratificarea sexuala nu a fost decat satisfacerea unei nevoi de moment. Iubirea este un lucru serios pentru Tauri si stiu s-o disocieze de principiul placerii. Un Taur indragostit ilustreaza cel mai bine principiul obstinatiei. De indata ce-si da seama ca tu esti obiectul sentimentelor sale nobile, incepe metodic (cum altfel?) sa te asedieze. Daca il respingi, trebuie sa inventezi un cuvant mai expresiv decat un simplu "nu", pentru a-l tine la distanta. Dar chiar si asa, nu se va lasa descurajat usor. N-am folosit cuvantul "asediu" ca o figura de stil. Se cunosc destule cazuri in care un Taur indragostit a dormit nopti in sir pe covorasul din fata usii apartamentului trofeului ravnit. Daca tii cu tot dinadinsul sa scapi de el, trebuie sa ramai calma, dar sa te arati la fel de incapatanata ca el. Dar, stai o clipa, de ce-ai vrea sa scapi de el? Barbatul Taur face parte, oricum, dintr-o specie pe cale de disparitie: romanticul din convingere. Cand iti aduce un buchetel de viorele sau un colier Bulgari, nu o face in primul rand ca sa te impresioneze, ci pentru ca simte nevoia sa-ti daruiasca ceva frumos. Cu el, nu trebuie sa recurgi la stratageme ca sa-ti cumpere o rochie frumoasa sau un pantof elegant, pentru ca el are vocatia frumusetii si este preocupat sa-ti arati intotdeauna frumusetea, indiferent de ce ar fi nevoie sa ti-o pui in valoare. Alaturi de un barbat din Taur vei manca bine, vei dormi bine, vei face dragoste pe saturate si vei fi ingrijita si ocrotita. Taurul isi ia foarte in serios obligatiile materiale si afective, care decurg dintr-un angajament emotional, fie ca este vorba de o relatie pe termen lung sau o casatorie. Pentru ca barbatii din Taur nu se vor dezbara in veci de gandirea conservatoare, nu este genul pe care trebuie sa-l presezi sau sa-l manipulezi ca sa te ceara in casatorie. O va face singur, la momentul cuvenit si cu toata caldura si seriozitatea pe care ti le poti dori vreodata.

Femeia Taur

Inalta sau scunda, plinuta sau anorexica, Tauroaica noastra are intotdeauna acea calitate dupa care barbatii tanjesc, dar le e din ce in ce mai greu s-o gaseasca: feminitatea. Pornind chiar de la fizic, Tauroaicele care se lupta cu kilogramele pentru a se conforma modelului de efeb promovat in zilele noastre vor avea linii sinuoase si la 48 de kg, iar talia se va mentine si la peste 70 kg. Privirea si zambetul Tauroaicei emana dulceata si liniste - alte calitati rare la femeia moderna. In primul rand, nu alearga pe strada. Merge, merge frumos, leganandu-si soldurile si ignorand cu seninatate avansurile mai indraznete. Dar daca vreun neavenit incearca sa o atinga fara permisiunea ei, va avea neindoielnic de-a face cu coarnele tauresti. Se poate trezi aruncat in rigola, fara sa-si dea seama cum a ajuns acolo. Iar Tauroaica isi va continua drumul cu acelasi mers egal si leganat.
Daca esti vreun Don Juan de cartier, care umbla dupa scalpurile femeilor dezirabile din imprejurimi (printre care Tauroaicele se numara precis), economiseste efortul vrajelii, pentru ca Tauroaica nu poate fi pacalita cu una cu doua, nici macar cu noua. Aceasta femeie are un bun-simt iesit din comun, nu se prea lasa pacalita de aparente si de sclipiciul fara substanta. Este o persoana fara ifose, care stie ce vrea si, mai mult decat atat, stie exact ce i se potriveste si ce ii face bine. Ea cauta un partener stabil, o persoana la fel de cu picioarele pe pamant ca ea si este capabila de incredibil de multe eforturi pentru a face ca relatia sa mearga bine si din punctul de vedere material, si emotional.
Ca sotie, este o gazda cum rar gasesti, bucataria o stapaneste cu usurinta si mare placere, la fel cum stie sa se poarte de placut cu orice musafir ii trece pragul. Poate doar femeile din Rac o egaleaza la capitolul acesta. Stie sa creeze o atmosfera placuta si vesela, are un umor simplu si cald si reuseste sa faca oamenii sa se simta foarte relaxati in prezenta ei.
Bineinteles ca, Tauroaica fiind, n-are cum sa nu fie incapatanata. Este bine sa fie lasata sa organizeze lucrurile dupa placul ei, pentru ca imbinarea fericita intre spiritul practic si simtul artistic o face sa incheie cu succes, chiar daca nu foarte repede, orice lucru de care se apuca. Nu incercati s-o criticati, pentru ca stie foarte bine ce face si, oricum, va face exact ceea ce isi doreste. Critica distructiva o poate face sa izbucneasca violent, demonstrand un caracter puternic si inflexibil. Din momentul in care formati un cuplu, nu va amagiti cu iluzia mentinerii unor libertati - pentru asa ceva va trebuie o Varsatoare sau o Sagetatoare. Tauroaica te priveste ca fiind proprietatea ei, castigata cinstit si mentinuta cu efortul de zi cu zi.
Aceasta femeie este mai realista decat multi barbati, si darul ei innascut de a organiza o face capabila sa exceleze si in profesie, si in camin. Insa, fiind guvernata de Venus, are nevoie si de destindere si placere. Cat timp locuieste intr-un apartament la oras, este mai degraba statica, preferand sa primeasca decat sa faca vizite. Da-i insa posibilitatea sa iasa la munte si o vei vedea schimbata, mai vesela si mai dinamica, bucurandu-se de toate frumusetile naturii care o inconjoara si simtindu-se mai in largul ei printre copaci si flori, decat printre blocuri.

</b><b>Copilul Taur

Din descrierea de mai sus a caracteristicilor Taurilor maturi, ne-am astepta ca "vitelusul" sa fie un animalut placid si linistit. Nimic mai gresit. Copilul Taur este un coleric. Daca nu obtine in termen minim ceea ce-si doreste, isi inclesteaza pumnisorii si urla cu o voce care poate anunta, de pe acum, un viitor mare cantaret de opera. Nu tocmai intru incantarea vecinilor. E o mare deosebire intre un incapatanat calm si unul coleric, pentru ca micutul Taur nu se va opri din tipat, pana cand nu va fi rosu ca racul la fata, iar pumnisorii nu se vor destinde decat in secunda in care se pot inclesta in jurul obiectului dorit. Sa nu uitam ca verbul zodiei este "a avea", iar aceasta posesivitate se manifesta cel mai vizibil in Tauras.
Pentru a educa un asemenea bulgare de vointa arbitrara este nevoie de foarte multa rabdare, deoarece asprimea nu face decat sa-i stimuleze incapatanarea. Combinatia dintre fermitate si blandete, pe un fond de mare rabdare, este cea de care aveti nevoie pentru a obtine un Taur de prasila. Argumentele de bun-simt sunt iarasi foarte eficiente, spre deosebire de afirmatii gen: "Faci asta, pentru ca iti spun eu".
Sensibili la frumos, micutii Tauri se vor simti foarte bine intr-o camera luminoasa, zugravita in culori pastel, si vor demonstra de mici cat de mult le place sa asculte muzica. Vor incerca sa ingane melodiile auzite, leganandu-se ritmic, cu fetisoara destinsa si plina de incantare. Inconjurandu-i cu obiecte frumoase si punandu-le muzica de calitate, le puteti influenta favorabil starea de spirit. Puneti-le la indemana cat de devreme creioane colorate si instrumente muzicale, astfel le veti putea descoperi si forma talentul, inca din frageda copilarie.Tana Rosca