Zodiac

Redactia
Zodiacul Lunii Mai-Tensiunile care se acumuleaza aproape pe nesimtite pe parcursul acestei luni pot duce la crize puternice in ultimele zile ale lui mai.. Din fericire, doua planete foarte puternice, Soarele si Jupiter, calmeaza atmosfera, favorizand mai ales zodiile de pamant si de apa -. BerbecFiti...

Zodiacul Lunii Mai-Tensiunile care se acumuleaza aproape pe nesimtite pe parcursul acestei luni pot duce la crize puternice in ultimele zile ale lui mai.
Din fericire, doua planete foarte puternice, Soarele si Jupiter, calmeaza atmosfera, favorizand mai ales zodiile de pamant si de apa -
Berbec</b><b>Fiti dinamici, dar nu agresivi

Activitatile dvs. cotidiene capata un caracter frenetic, ceea ce va face chiar placere, pana in jurul datei de 20. Aveti multe probleme practice de rezolvat pe plan personal, profesional si social. Pe parcursul numeroaselor drumuri pe care le veti intreprinde, va veti face multe cunostinte noi, mai ales dupa data de 16. Dupa 20, micul benefic Venus nu va mai ofera ocrotire, asa incat trebuie sa incercati sa va temperati energia, care poate deveni agresiva, pentru ca incercati sa va impuneti cu forta in anumite situatii in care o tactica de asteptare ar fi mai indicata.
Bani: In legatura cu banii, veti avea o atitudine ferma si energica. Pana pe 21, faceti un excelent tandem cu un barbat la fel de motivat ca dvs. Sunteti mandri de felul in care lucrati si cereti ca munca dvs. sa fie rasplatita la adevarata ei valoare. Nu aveti nici o ezitare sa cereti o plata pe masura, daca, asa cum este probabil sa se intample, vi se ofera ocazia de-a face ceva nou.
Dragoste: Nici in mai dragostea nu se inscrie printre principalele dvs. preocupari. In schimb, relatiile cu cei din casa sunt foarte afectuoase, mai ales in ultima parte a lunii. Continuati sa doriti sa faceti impresie in locurile in care iesiti, dar numai pentru a va asigura ca nu v-ati pierdut atractivitatea in ochii celorlalti. Pentru moment, nu sunteti deschisi unei relatii serioase, avand mai degraba nevoia de-a va clarifica in legatura cu propria dvs. emotionalitate.
Sanatate: Forma excelenta! Cu toate ca apar momente in care va apuca durerea de cap, din cauza agitatiei care domneste pe tot parcursul lunii, dar tot agitatia e aceea care face ca ea sa va treaca. Remediul pentru orice problema de sanatate este actiunea si miscarea.

Taur</b><b>Evitati drumurile

Noroc ca sunteti o zodie mai degraba sedentara, pentru ca in felul acesta nu va va deranja prea tare recomandarea foarte serioasa de a evita cat mai mult posibil deplasarile, atat cele scurte, cat si cele lungi. Nu va lasati motivati nici de propriile dvs. ambitii profesionale, nici de insistentele altora pentru a porni la un drum din care nu poate rezulta decat un esec. La serviciu, situatia devine din nou confuza, cu incepere din data de 14, cand aveti impresia ca nu reusiti sa va faceti intelesi de catre sefi sau colaboratori si ca acestia nu reusesc sa va dea indicatii inteligibile. Dupa data de 21, puteti sa va ganditi la drumuri scurte, dar energia necesara pentru a obtine satisfactiile dorite apare doar dupa 29.
Bani: Pana pe data de 20, majoritatea demersurilor dvs. de ordin financiar sunt incununate de succes, dar, e drept, vi se cere si foarte multa munca. La fel de important este sa va pastrati calmul, ceea ce va incepe sa fie destul de dificil dupa data de 16. Din acest moment, pot sa apara mici neintelegeri sau chiar conflicte pe tema banilor. In ultimele zece zile ale lunii e bine sa nu ridicatii pretentii financiare.
Dragoste: Capitolul va lasa destul de rece in timpul primelor trei saptamani ale lunii mai, nu pentru ca v-ati fi pierdut disponibilitatea afectiva, ci pentru ca sunteti foarte prinsi cu alte probleme care va consuma mult din energie. Dupa 21, Taurii care nu sunt intr-o relatie sentimentala pot intalni pe cineva atragator la o iesire cu prietenii, dar nu asteptati prea mult de la aceasta persoana. In cel mai bun caz, va fi doar o scurta aventura.
Sanatate: Nu aveti de ce sa va temeti, veti fi intr-o forma buna, iar intretinerea acesteia va cere un efort minim. Dupa 21, gurmandul din dvs. se poate lasa ispitit destul de usor sa se infrupte din bunatati mai mult decat e cazul. Daca veti tine in frau aceasta tendinta, nu vor exista repercusiuni.

</b><b>Gemeni</b><b>Energie cu... probleme

Prima jumatate a lui mai este mult mai reusita decat cea de-a doua. In consecinta, este de preferat sa incercati sa rezolvati in acest interval majoritatea problemelor dvs. sau macar problemele cele mai mari. Soarele si micul benefic Venus va stau alaturi, dandu-va energie si farmec, dar Venus pleaca din Gemeni pe 20, data cu incepere din care va fi mai greu sa reparati scurt-circuitele din comunicare. Evitati mai cu seama starile de iritare care va pot duce la conflicte cu sefii. Acestia sunt bine intentionati, in ciuda severitatii pe care o afiseaza. Se poarta cu atata exigenta fata de dvs. pentru a va face sa va manifestati mai mult din potential.
Bani: Situatia dvs. financiara este destul de buna, dar cu incepere din 21 poate deveni si mai buna. Contactele cu strainatatea sau cunostintele pe care le-ati dobandit in ultima vreme isi demonstreaza utilitatea si pot sa duca la un castig financiar care sa va permita anumite cheltuieli, pe care nu le-ati fi crezut accesibile cu putina vreme in urma. O initiativa a dvs. intreprinsa in ultimele zile ale lunii se poate dovedi si ea banoasa.
Dragoste: Relatiile cu partenerul de cuplu sunt deteriorate de mai multa vreme incoace, iar luna mai este una in care, sub o forma sau alta, se va ajunge la un deznodamant. Daca ati reusit sa pastrati raporturi de comunicare cat se poate de sincera, indiferent de cat de dureroase au fost momentele prin care treceati in cuplu, este posibil ca ultimele zile ale lunii sa duca la o clarificare spre bine a relatiei, chiar daca de pe pozitii de lupta. Daca nu, probabilitatea ruperii relatiei e foarte mare.
Sanatate: Pana pe 21 aveti multa energie fizica, dar si probleme cu echilibrul psihic. Nu e vorba de boala, ci de scurte perioade haotice, osciland intre apatie si surescitare.

Rac</b><b>Iritare si oboseala

In mai se poate sa va confruntati de mai multe ori cu situatii paradoxale. In primul rand, trebuie sa fiti foarte atenti si sa tratati cu mult discernamant vorbele care ajung la urechea dvs., mai ales intre 16 si 28 ale lunii. Fie ca sunteti constienti sau nu, mai multi dintre colegii dvs. incearca sa va strecoare informatii false, din motive numai de ei stiute. Pana pe data de 20 aveti un aliat secret in persoana unei femei, dar fata de barbati, chiar daca sunt sefi, se recomanda prudenta. Pe plan personal va fi foarte bine dupa data de 21, cand starea dvs. de iritare va fi inlocuita de un echilibru emotional. O intalnire cu un bun prieten, dupa data de 21, va va putea clarifica in multe privinte, deoarece acest personaj are un mod foarte calm si clar de a pune lucrurile in perspectiva, si dvs. tocmai de asta aveti nevoie.
Bani: Ati demarat cateva proiecte indraznete care nu merg tocmai rau. Dupa data de 14 trebuie sa fiti insa cat se poate de atenti cui incredintati anumite responsabilitati financiare. Este de preferat sa va faceti personal planurile de investitii si sa nu incredintati altora banii dvs.
Dragoste: Oricat de sentimental sunteti, nu va veti arata aceasta latura inainte de data de 21. Se prea poate ca dupa aceasta data sa fiti cuprinsi de remuscari fata de cei apropiati pe care i-ati neglijat si sa faceti tot posibilul sa-i rasfatati.
Sanatate: In continuare va simtiti dezenergizati, iar starii de devitalizare i se adauga o stare de mare nervozitate, pentru ca nu va simtiti capabili sa va duceti la bun sfarsit planurile pe care le-ati formulat atat de clar in minte. Atentie: sensibilitatea la infectii este mare si organismul are nevoie de multa odihna. Luati masuri profilactice pentru intarirea sistemului imunologic.

</b><b>Leu</b><b>Nici o problema

Ati face tot posibilul sa petreceti cat mai putin timp acasa. Simtiti nevoia de a va misca mult in societate, de a intalni oameni interesanti, de preferinta dintre aceia care ar fi capabili sa va transmita o noua perspectiva asupra existentei. Si asta se si intampla. Pana pe 16, veti comunica de minune si cu vechii dvs. prieteni, dar si cu numeroasele persoane noi pe care le puteti intalni prin intermediul acestora. Dupa 16, apetenta dvs. pentru comunicare scade - fie oamenii pe care ii intalniti nu va mai incita la fel de mult, fie multitudinea noilor cunostinte incepe sa va oboseasca. Pana pe 21 va manifestati excelent autoritatea ca sefi sau in fata acestora. Sunteti clari, entuziasti si categorici, iar ideile pe care le prezentati va atrag respectul celor in autoritate. Dupa 21 puteti sa va asteptati la surprize deosebit de placute, probabil din partea unei femei din strainatate.
Bani: Nu sunteti foarte preocupati de bani in mai, decat eventual ca sa-i cheltuiti impreuna cu prietenii. Ii veti cheltui cu folos, pentru ca din cercul dvs. de prieteni pot sa apara, mai ales in prima jumatate a lunii, oferte foarte bune in domeniul comertului sau comunicarii.
Dragoste: In continuare inima dvs. larga si generoasa de Leu este chinuita de o lunga si dureroasa problema amoroasa, atat de complicata, incat pe parcursul ultimelor zile ale lunii s-ar putea sa faceti un efort extraordinar de vointa pentru a va desprinde dintr-o forma de dependenta emotionala, pe care simtiti ca nu o mai suportati. S-ar putea ca un eveniment extern sa va ajute sa luati o hotarare cu caracter definitiv.
Sanatate: In timpul primelor trei saptamani ale lunii, va veti simti intre bine si excelent, avand un bun echilibru energetic si o stare de spirit pozitiva si creativa. Exista totusi o tendinta de ingrasare mai veche, care poate scapa de sub control, iar dupa 29, apare pericolul unor incidente minore sau stari de nervi nemotivate.

</b><b>Fecioara</b><b>Randament profesional

In mai, accentul cade asupra realizarilor profesionale. Va vedeti cu extraordinar de multa lume si incercati sa impuscati mai mult decat doi iepuri dintr-o lovitura. Reusiti acest lucru pana pe 16, perioada in care va simtiti ca un adevarat jongleur, tragand zeci de sfori, cu rapiditate si eficienta. Nu incercati sa repetati performanta in cea de-a doua parte a lunii, pentru ca energia dvs. de comunicator nu mai functioneaza la fel si puteti crea incurcaturi exact in domeniile in care reusiserati sa faceti lucrurile sa mearga ca pe roate. Va bucurati de simpatia tuturor celor cu care conlucrati, mai ales de cea a femeilor, pana pe data de 20, dar dupa aceasta data puteti intra in conflict cu o persoana mai in varsta si cu multa experienta. Dupa 21 ar fi cazul sa acordati mai mult timp prietenilor pe care i-ati neglijat, in compania carora veti petrece ceasuri foarte placute.
Bani: Stradaniile dvs. de a deveni independenti financiar prin functia la care tintiti sau printr-o mare realizare profesionala, care v-ar propulsa pe un palier de venituri care sa va scape de griji, se pot concretiza in prima jumatate a lunii. Orice efort exagerat in acest sens, mai ales cu incepere din data de 29, va poate face sa pierdeti nu numai financiar, ci si din prestigiul profesional.
Dragoste: Dragostea fata de prieteni este cea care va intereseaza in aceasta luna, mai ales ca acestia va inconjoara cu afectiune dezinteresata si fac chiar eforturi pentru a va ajuta sa va realizati in cariera.
Sanatate: Nivelul energiei dvs. mentale si fizice scade in cea de-a doua parte a lunii. Daca doriti sa va pastrati forma fizica si mentala, trebuie sa faceti miscare in aer liber sau sa recurgeti la alte forme de odihna activa, cum ar fi exercitiile izometrice sau practicile de meditatie. Atentie, dupa 16 organismul dvs. reactioneaza negativ la toxine.

</b><b>Balanta</b><b>Prioritati profesionale

Preocuparea dvs. principala in luna mai este legata de dobandirea unor rezultate deosebite, care se si arata, pentru Balantele implicate in procesul de invatamant, mai cu seama daca este vorba de invatamant superior in legatura cu care isi fac mari sperante. Este ideal sa faceti toate demersurile in acest sens pana pe data de 20, cand aveti toate sansele sa depasiti eventualele obstacole din partea autoritatilor sau parintilor dvs. Daca nu reusiti sa obtineti castig de cauza pana la aceasta data, este de preferat sa sistati insistentele, mai ales pe parcursul ultimelor zile ale lunii, pentru ca s-ar putea ca astfel sa compromiteti si alte oportunitati care probabil ca se vor ivi in timp. Cu conditia sa aveti rabdare. In ultimele zece zile ale lunii va puteti astepta la satisfactii profesionale, sub forma unor aprecieri din partea unor persoane pe care le considerati adevarate modele pentru dvs.
Bani: Nu va lipseste numerarul, nu trebuie sa va faceti nici macar griji pentru bani, pentru ca stiti ca aveti in orice situatie necesarul acoperit. Asta nu inseamna ca darul sau banii (si este vorba de o suma substantiala sau de un cadou scump) pe care ii primiti probabil in ultimele zece zile ale lunii nu va fac o mare bucurie.
Dragoste: Claritatea emotionala din ultima vreme, care v-a dat o stare de echilibru si de multumire sufleteasca, inceteaza cu incepere din data de 14. Este posibil ca in jurul acestei date sa va indragostiti, dar mai mult de un ideal din mintea dvs., decat de persoana reala, pe care o asociati cu aceasta imagine. Incercati sa va pastrati discernamantul si traiti respectiva istorie amoroasa ca pe o idila, nu ca pe un angajament serios.
Sanatate: Energia dvs. se regenereaza destul de usor, dar dupa data de 16 stresul mental poate sa duca la agresivitate datorata oboselii psihice. Incidente marunte pot sa aiba loc intre 20 si 26, afectand capul si oasele.

</b><b>Scorpion</b><b>Cer innorat

In mai, principala dvs. preocupare va fi cea legata de clarificarea unor probleme majore pe care le percepeti a fi strans legate de individualitatea dvs. Incercati sa aflati totul despre mai multe persoane care va sunt aproape afectiv, dar ale caror motivatii nu reusiti sa le intelegeti prea bine. Exista posibilitatea de a va satisface curiozitatea pana pe data de 16, perioada in care va vine usor sa faceti respectivele persoane sa va vorbeasca si chiar sa-si deschida sufletul fata de dvs. Dupa aceasta data insa, incercarile dvs. de a patrunde dincolo de aparente fie vor esua, fie va vor duce la concluzii gresite sau chiar la respingere din partea acestor persoane, care pot ajunge la concluzia ca doriti sa le manipulati. In multe cazuri, asa si este. Drumurile in strainatate sau studiile superioare au toate sansele de succes cu incepere din data de 21. Aveti voie sa va propuneti teluri oricat de ambitioase, cu mari sanse de reusita
Bani: Puteti descalci multe situatii neclare, in cazul in care aveti banii investiti alaturi de alte persoane in proiecte comune, cu conditia sa o faceti in prima jumatate a lunii. In cea de-a doua, unghiul dvs. de abordare va fi prea conciliant (pana pe 20) sau prea agresiv (dupa aceasta data) si puteti pierde o afacere importanta, daca insistati sa fiti singurul factor de decizie.
Dragoste: Putem vorbi mai degraba de resentimente decat de sentimente. Daca sunteti nemultumiti de relatia dvs. stabila, aveti tentatia de a va "razbuna", aventurandu-va in tot felul de legaturi sexuale nesemnificative, fara finalitate si fara sens. Incercati sa va abtineti.
Sanatate: Starea de oboseala de la inceputul lunii se agraveaza in doua etape - o data dupa 16, a doua oara dupa data de 20, cand intervine si oboseala emotionala. Sunteti predispusi la infectii, dar si catre suspiciuni neintemeiate, care va umbresc starea de spirit si care si ele afecteaza in final starea dvs. fizica.

</b><b>Sagetator</b><b>Hartuieli

Pana pe data de 21 prezenta dvs. la locul de munca este o placere pentru cei din jur. Va puneti osul la treaba, lucrati cu placere si aveti legaturi colegiale bazate pe respect si sinceritate. Asta in ciuda faptului ca pe plan personal lucrurile merg cat se poate de prost, dar reusiti cumva sa acoperiti acest lucru. Starea dvs. de deprimare se accentueaza pe masura ce zilele trec, iar ultimele zile ale lunii trebuie sa fiti foarte atenti sa nu-i blamati fara motiv pe altii pentru momentele grele pe care le traversati. Mai ales relatia dvs. cu tatal sau cu unul dintre sefii cei mai autoritari poate sa intre intr-un moment de conflict acut care poate duce la consecinte grave pe termen lung. Ideal ar fi sa va descarcati in fata anturajului dvs. apropiat, ceea ce functioneaza pana pe data de 14.
Bani: In mod neasteptat, ultimele zece zile ale lunii va vor coplesi cu o suma nesperat de mare de bani, de care aveati foarte mare nevoie. Poate fi si o problema de noroc, in sensul ca puteti castiga, de exemplu, la Loto. De asemenea, un mic plasament financiar facut intr-un moment de inspiratie poate sa duca la un castig mult mai mare decat v-ati fi asteptat.
Dragoste: Va simtiti ca intr-un carusel, pentru ca sunteti inconjurati de tot felul de persoane, cu tot felul de pareri si tot felul de interese care incearca, fiecare pe limba sa, sa va influenteze. Puteti sa le ascultati opiniile cu discernamant pana la data de 16, dupa aceasta data exista riscul de a deveni subiectivi sau prea impresionabili. Dupa 20, riscul se accentueaza si va puteti trezi, in ultimele zile ale lunii, in situatia de a nu percepe corect realitatea relatiei de parteneriat si de a face o greseala fatala.
Sanatate: Sunteti oricum drenati de energie si nu aveti rezistenta, nici fizica, nici emotionala. Pastrati-va, pe cat posibil, increderea in Dumnezeu si dragostea de viata. In ultima saptamana a lunii ar fi bine sa va luati concediu si sa-l petreceti undeva in liniste si izolare.

</b><b>Capricorn</b><b>Climat agitat

Se prefigureaza o foarte mare agitatie la serviciu, unde sunteti inconjurati de o multitudine de persoane de tot felul, cu care va intelegeti cat se poate de bine, cel putin pana pe data de 16. Dupa aceasta data, comunicarea incepe sa dea rateuri, ceea ce n-ar fi prea grav, daca dusmanul dvs. din umbra n-ar face tot posibilul sa va compromita in ochii sefilor. Atitudinea dvs. de la sfarsitul lunii va decide raportul de forte, iar daca veti reusi sa va pastrati neutralitatea, reactiile inamicului dvs. ascuns vor fi suficiente pentru ca si ceilalti sa se lamureasca cum stau lucrurile in realitate. Nu va pacaliti c-ar fi usor, pentru a castiga aceasta partida trebuie sa fiti un monument de calm si diplomatie, fara a accepta insa compromisuri.
Bani: Dupa data de 14, dati dovada de asteptari nerealiste in urma demararii unui proiect care pare mult mai usor fezabil decat este in realitate. Mai exista si posibilitatea sa va lasati sensibilizati de cineva care pozeaza in victima pentru a obtine bani de la dvs. Daca ii dati, o faceti pe punga dvs., pentru ca nu ii veti mai vedea inapoi. Acelasi lucru este valabil in legatura cu o investitie care, la prima vedere, pare foarte tentanta.
Dragoste: Relatia de cuplu primeste un nou avant afectiv cu incepere de pe data de 21. Este posibil un schimb de cadouri, iar schimbul de afectiune reciproca este garantat. Dupa data de 29 lansati o initiativa care v-ar putea duce, pe dvs. si pe partenerul dvs., catre un important succes comun. Daca sunteti singuri, dupa 21 planeta dragostei, Venus, va va conduce fara gres catre un partener sincer.
Sanatate: Va simtiti relativ bine pana pe data de 20, dar daca nu va crutati, fizic si nervos, dupa aceasta data puteti avea o cadere fizica severa (cu incepere din data de 29).

</b><b>Varsator</b><b>Prin ceata

Pregatiti-va inca de la inceputul lunii mai pentru starea de confuzie care va va invada, pe nepusa masa, o data cu data de 14. Pregatirea presupune notarea rezolutiilor la care ati ajuns cu privire la cariera dvs., ca si a ideilor foarte bune pe care ati reusit sa le elaborati in minte pe aceasta tema. Asta pentru ca dubiile care vor incepe sa va roada in cea de-a doua parte a lunii v-ar putea determina sa uitati concluziile pozitive la care ati ajuns sau sa renuntati la ele, intr-un moment de descurajare. Este important sa retineti ca identitatea dvs. profesionala este stabila si ca drumul pe care ati pornit duce departe, chiar daca acest lucru nu se intampla cat ai bate din palme.
Bani: Situatia dvs. financiara este fluctuanta, dar se mentine in limite tolerabile. In prima jumatate a lunii se poate sa fiti solicitati sa participati la anumite proiecte creative, care, pana pe data de 20, vor fi si lucrative. Este vorba de proiecte la care lucreaza un colectiv eterogen, insa plin de entuziasm si creativitate.
Dragoste: Vi se ofera, in mai, posibilitatea de a face multe cuceriri sau de a va lasa cuceriti. In cazul in care dvs. doriti sa fiti factorul activ, tineti cont de faptul ca "vrajeala" este foarte eficienta pana la mijlocul lunii. Dupa aceasta data exista toate sansele s-o dati in bara, daca va complicati prea mult. In cazul in care nu sunteti in stare sa fiti selectivi, puteti pierde, in ultimele zile ale lunii, o relatie de lunga durata, pe care v-ati putut baza multa vreme.
Sanatate: Cu incepere din 14 e bine sa evitati statul prelungit in picioare, care au tendinta sa se umfle sau sa devina incinse si dureroase. Baile de picioare cu sare de mare va pot fi de mare folos pentru a preveni aceste stari de disconfort, iar femeile din Varsator ar face bine sa renunte preventiv la tocuri inalte.

</b><b>Pesti</b><b>Zile de dragoste

Acasa se intampla multe lucruri interesante si, pana pe data de 20, va simtiti alaturi de cei cu care impartiti locuinta ca pestele in apa. Aveti placuta senzatie ca sunteti luati in serios si luati si dvs. insiva in serios obligatiile care va revin in aceasta calitate. Trebuie sa va feriti insa de un conflict cu un final potential ireversibil, care poate interveni cu incepere din data de 21. Daca evitati conflictele mai mici, duelurile verbale care se pot isca cu incepere din data de 16, si nu veti escalada problemele de comunicare aparute, aveti totusi o sansa sa evitati ce e mai rau. Pana pe 21, va merge bine la drum, mai ales barbatilor din Pesti, care pot rezolva o sumedenie de probleme practice sau de ordin administrativ. Atentie, dupa data de 14 vi se vor spune la serviciu tot felul de lucruri care nu corespund adevarului. Persoana care incearca sa va manipuleze este abila si persuasiva.
Bani: Doriti sa investiti niste bani in casa si, daca o faceti pana pe data de 20, veti fi multumiti de rezultatul investitiei. Daca tergiversati, vor aparea tot felul de pretentii contradictorii si va va veni foarte greu sa impacati si capra si varza.
Dragoste: Zilele ideale alaturi de persoana iubita pot fi cele de la sfarsitul lunii, cu incepere din data de 21. Aveti planuri mari pe care doriti sa le realizati impreuna si veti gasi si energia necesara pentru a incepe sa le puneti in practica. Pe ici pe colo, exista insa tentatia de a exagera, asa incat ati face bine sa verificati mai intai daca proiectele dvs. pot fi transpuse in realitate, in masura in care v-o doriti.
Sanatate: In primele doua saptamani ale lunii nu aveti motive de ingrijorare, doar Pestii nascuti in cel de-al treilea decan se mai pot plange de tulburari ale somnului. Incepand de pe 14, labele picioarelor devin foarte sensibile la stat si incaltaminte incomoda si pot sa apara din nou probleme cu sistemul limfatic-ganglionar.