Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... . . "Ma confrunt cu o urticarie pacatoasa". Am aproape 35 de ani si de la varsta de 21 de ani ma confrunt cu o urticarie pacatoasa care ma chinuie aproape in permanenta. Se manifesta pe fata si mai ales pe gat, dar cateodata am mancarimi pe maini si pe corp, in zonele mai sens...

Cititorii Intreaba...


"Ma confrunt cu o urticarie pacatoasa"

Am aproape 35 de ani si de la varsta de 21 de ani ma confrunt cu o urticarie pacatoasa care ma chinuie aproape in permanenta. Se manifesta pe fata si mai ales pe gat, dar cateodata am mancarimi pe maini si pe corp, in zonele mai sensibile. Totul incepe cu o mancarime ca atunci cand esti intoxicat sau cand o panza de paianjen te atinge pe fata. Teribila senzatie! Apoi imi apar bubite care continua sa-mi provoace mancarimi 4-5 zile. Vreau sa spun ca in tara am urmat tratamente de alergie pentru fulgi, praf si microbi, dar fara nici un rezultat. De doi ani locuiesc in Australia si am fost si aici pe la doctori care mi-au facut teste de sange, test pentru cancer de piele, test micotic, teste de alergie. Un doctor mi-a spus ca el nu crede ca sunt alergica, pentru ca nu prezint nici un alt simptom caracteristic (lacrimare, tuse, sufocare, stranut sau umflare a buzelor). De cand traiesc aici am incercat sa mananc cat mai multe fructe, legume proaspete si cereale. Am redus pe cat posibil produsele lactate si branzeturile fermentate. Nimic! De jumatate de an fac un tratament de mentinere a pielii, cu Maxidene. Este un produs care contine vitamine, alge marine si este facut pe baza cercetarilor d-nei Ana Aslan. Am observat ca pielea este mai "calma" (nu este rosie si iritata cum obisnuia sa fie), dar senzatia de mancarime nu s-a diminuat. Va rog sa ma credeti ca ma trezesc noaptea din somn scarpinandu-ma. Va rog sa ma ajutati sa scap de boala care m-a adus in pragul depresiei. Felicitari pentru munca pe care o depuneti! Aduceti speranta in casele multor romani!
Mihaela - Australia


</b><b>"Se poate preveni pneumotoraxul spontan?"

Am un nepot in varsta de 18 ani, care in urma cu jumatate de an a facut pneumotorax spontan. S-a intervenit chirurgical de urgenta pentru a-i salva viata. Necazul s-a repetat dupa sase luni. Nu se cunoaste cauza acestei probleme (nu a facut efort fizic, nu a avut infectii la nivelul sistemului respirator), iar in momentul in care se produce aceasta perforatie pleuro-pulmonara, singura rezolvare este interventia chirurgicala. Cunoaste cineva vreo metoda de prevenire a pneumotoraxului? Parintii sunt disperati. Asteptam raspuns prin intermediul revistei sau la tel. 092/46.97.93.
Carmen Grigore - Constanta


</b><b>"Mama mea poate face oricand un accident vascular cerebral"

La un examen Doppler (ecografie jugulara), mamei mele i s-au gasit arterele de la cap ingrosate (una dintre ele este aproape strangulata). Poate face oricand un accident vascular cerebral. Va rog sa-i recomandati un tratament naturist, deoarece tratamentul medicamentos nu are nici un efect. Imi pun toata speranta in dvs. Va multumesc.
Alexandru Buzea - Brasov

</b>
<b>
"Sotul meu a facut "

Pe 24 februarie a.c., sotul meu a suferit un atac cerebral - pe partea dreapta, din cauza unei tulburari de coagulare a sangelui care i-a afectat cerebelul si trunchiul cerebral. Problema lui este destul de grava, pentru ca pe langa multe altele are si un sughit care il chinuie uneori zile in sir (in Anglia, unde a facut accidentul, a sughitat cinci zile aproape 24 de ore din 24). Accidentul i-a afectat mersul, echilibrul, coordonarea, iar pe partea dreapta nu simte caldura. Nu se poate alimenta (trei saptamani a fost alimentat cu sonda nazo-gastrica). Bea cu dificultate lichidele, se ineaca si tuseste pana cand scoate totul afara. Ca si cum toate astea nu ar fi fost suficiente, din cauza tratamentului a facut un "ulcer de spital" (a vomitat sange coagulat negru). Tratamentul anticoagulant a fost sistat, pentru ca-i distruge stomacul si i se da acum Losec. Nici fizioterapie nu poate sa inceapa din cauza sughitului. A pierdut foarte mult in greutate si ii este cu atat mai greu sa se recupereze, cu cat nu se poate alimenta. Va rog sa ma ajutati! Sotul meu are doar 34 de ani si avem doi copii mici (o fetita de 3 ani si un baietel de 8 luni). Sunteti ultima noastra speranta.
Fam. Condrea - str. Babesti nr. 1, bl. 52, sc. A, ap. 7, sector 6, Bucuresti, tel. 769.81.18, 094/55.94.54


"Fratele meu are neoplasm maxilar principal"

In urma cu trei ani, fratele meu a facut o operatie de polipi, la Spitalul "Panduri" din Bucuresti. Anul trecut a fost diagnosticat, in urma biopsiei, cu neoplasm os etmoid. A fost indrumat sa mearga la Spitalul "Fundeni", unde a urmat pana in acest an un tratament foarte complex. In tot acest timp, a renuntat la grasimi, carne grasa, alimentatia bazandu-se foarte mult pe legume si fructe, oua si lactate. Dupa toate acestea, la ultimul control medical i s-a pus diagnosticul neoplasm maxilar principal. Va rog sa-mi recomandati un tratament naturist pentru a-i alina durerile groaznice pe care le are fratele meu. Cu mult respect,
Elisabeta Tapusanu - Pitesti


"Cum pot evita extirparea glandei salivare?"
Am 69 de ani si in anul 2000, in luna decembrie, am fost operata de litiaza la glanda salivara submaxilara stanga, glanda ce mi-a fost extirpata ulterior. Dupa un an si trei luni, ma confrunt cu aceeasi problema de sanatate, de data asta la glanda salivara dreapta. Doresc prin intermediul revistei mai multe informatii despre aceasta boala, precum si un tratament naturist, ca sa pot evita cea de-a doua interventie chirurgicala. Cu multumiri,
Teodora - Bucuresti

</b>
<b>
"Am formatiuni chistice hipofizare"

Sunt o tanara de 21 de ani si caut un tratament naturist pentru tratarea unei formatiuni chistice hipofizare de 1,5/1/1 cm (dezvoltat predominant la nivelul lobului stang). Boala mi s-a depistat la varsta de 18 ani, cand aveam dereglari de ciclu, lactatie, iar prolactina nu era in limitele normale. Am facut tratament cu Bromcriptine, timp de aproximativ trei ani. Apoi mi s-a schimbat tratamentul cu Dostinex, timp de trei luni. La ultimul Rmn, prolactina ajunsese la valori normale, dar formatiunea chistica hipofizara avea dimensiunea tot de 1,5/1/1 cm. Mi s-a propus sa fac operatie, dar in strainatate costa aproximativ 10.000 de dolari, bani de care eu nu dispun. Daca stie cineva un tratament naturist ca sa pot evita operatia, sa ma contacteze urgent. Va multumesc.
Dinca Raluca-Anca - Intrarea Elina Matei Voievod 4A, sector 2, Bucuresti, tel. 252.34.01</b>
<b>

</b><b>"Dupa operatia de neoplasm de col, surorii mele nu i se dezumfla picioarele"

Sora mea a fost operata in anul 2000 de neoplasm de col uterin gradul Iii B. In urma operatiei, dupa un an si jumatate, i s-au umflat picioarele si a facut apa la plamani. Apa de la plamani a fost extrasa (1,5 l de apa), dar picioarele sunt tot umflate. Acum este internata la Spitalul Oncologic din Craiova si nu se simte deloc bine. Va rog din suflet ajutati-ne cu un tratament naturist.
Lenuta Stancele - loc. Marsani, jud. Dolj


"Fiul meu are chist arahnoidian"

Cu multa speranta va solicit ajutorul pentru baiatul meu in varsta de 19 ani. Acum doua luni, in urma unui examen tomografic, s-a descoperit ca are chist arahnoidian. La Brasov, unde a fost internat, neurochirurgul ne-a spus ca singura solutie este operatia. Am fost trimisi la Bucuresti pentru operatie, dar aici ni s-a spus ca deocamdata nu este necesara. Chistul (lichid) este foarte mare, dar nu s-a "manifestat". Copilul este absolut normal, nu are dureri de cap, nu a facut crize. Cu toate acestea, suntem disperati deoarece nici un doctor nu ne-a putut spune ce se poate intampla in continuare. Traim zi de zi cu teama ca in orice clipa se poate intampla ceva groaznic. Daca ne poate indica cineva vreun tratament naturist sau adresa cuiva care ne-ar putea ajuta, ii multumesc.
Eugenia Secui - str. Independentei nr. 7, bl. 340, sc. A, ap. 4, Brasov, tel. 068/16.34.92


</b><b>"La 5 ani, baietelul meu este aproape orb"
Va scrie o mama disperata a carei ultima speranta sunteti dvs. si bunul Dumnezeu. Fiului meu in varsta de 5 ani i s-a pus diagnosticul atrofie de nerv optic cu degenerescenta retino-coroidiana centrala de etiologie neprecizata. A facut tot felul de analize, dar nu s-a aflat cauza acestei boli. Medicii la care am fost pana in prezent nu ne-au dat aproape nici o speranta, deoarece aceasta este o boala care evolueaza. Copilul vede cu ochiul drept cam 1/4, iar cu cel stang mai putin. Va rog din suflet daca stiti cumva vreun tratament care poate stopa aceasta boala, sa ne ajutati si pe noi.
Marioara Radut - sat Hasag nr. 192, jud. Sibiu, cod 2400

</b>
<b>
"Am dureri in zona genitala, care nu cedeaza la tratament"

Am 66 de ani si din luna noiembrie anul trecut am dureri la anus, testicule si penis. Am consultat mai multi medici urologi, dermatologi si medici internisti, dar nici unul nu-mi poate pune un diagnostic. Am facut fizioterapie, tratament cu Nolicin, Detralex, Gentamicina, Diclofenac, Colosprezin, Spasmoden, dar durerile nu cedeaza. Va rog sa-mi recomandati un medic care ma poate ajuta sau un tratament naturist. Va multumesc,
Ion R. - Brasov


"Doresc un tratament pentru nodul hipoecogen la prostata"

Am 72 de ani si in urma unui control medical s-a constatat ca am o prostata de 5 cm, cu nodul hipoecogen central. Daca cineva cunoaste un tratament naturist, va rog sa-mi raspundeti prin intermediul revistei.
P.I. - Brasov


</b><b>"Cum se pot curata coronarele?"

In urma unui infarct avut cu sapte luni in urma, am ramas cu un anevrism al ventricolului stang in proportie de 40% din V.S. Caut un tratament naturist sau bioenergetic pentru aceasta suferinta, dar si pentru o curatare a coronarelor inimii. Cu multumiri,
Elena Stan - Bacau


"Exista tratament naturist pentru insomnie cronica?"

Am 34 de ani si de un an si doua luni ma confrunt cu o grava problema de sanatate. In urma unei depresii, m-am ales cu o insomnie cronica. Un medic psihiatru mi-a prescris un tratament foarte puternic; am luat Amitriptilina (4 comprimate in doua doze), Oxazepam, Nitrazepam (10 mg timp de o luna), Haloperidol, Romparkin, Romergan, Diazepam. Dupa mai multe combinatii de medicamente, acum iau Nitrazepam alaturi de Amitriptilina, reusind sa dorm 5-6 ore pe noapte si sa-mi pot desfasura activitatea normal. Problema este ca am devenit dependenta de Nitrazepam, mi-e frica sa-l schimb fiindca nu stiu cum va reactiona organismul la alt somnifer. Nu stiu ce sa ma mai fac, sunt disperata, am impresia ca voi lua somnifere toata viata. Ficatul e obosit de atatea medicamente si am permanent in gura un gust amar. As incerca sa fac sedinte de bioenergie, insa mi-e frica sa nu aiba efecte negative asupra altor organe. Va cer ajutorul, prin intermediul acestei minunate reviste, poate cunoaste cineva un tratament naturist. Se mai poate face ceva? Sunt o persoana credincioasa si cred ca Dumnezeu se va uita si la mine. Multumesc,
Elena Ionescu - Bucuresti


Cititorii Raspund


</b><b>"Fetita mea are doua fistule bronhiale"
(Raspuns pentru Mariana - Bistrita, F. As nr. 486)

Aceasta fistula rezulta din persistenta canalului Tirioglos, care inca din viata intrauterina nu s-a inchis si nici nu se va inchide de la sine, fara interventie chirurgicala. Singurul medic care a rezolvat cu succes aceste interventii chirurgicale este d-l prof. dr. Dinu de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.
Rodica Nicolau - B-dul G. Cosbuc nr. 31, bl. M3, ap. 131, Galati, cod 6200


</b><b>"Sotul meu are o afectiune dermatologica"
(Raspuns pentru Dana Musat - Bucuresti,
F. As nr. 504)
Va recomand un tratament pe care tatal meu l-a urmat pentru a scapa de aceasta afectiune. Fiind politist, el era nevoit sa umble tot timpul in ghete si bocanci si avea o eczema care ii provoca mancarimi, se crapa tot timpul si sangera. Amestecati intr-un castronel praf de Ampicilina cu unguent Fluocinolon sau Triamcinolon S si creati astfel o alifie cu care se va unge sotul dvs., dupa ce in prealabil se va spala pe locurile afectate cu ceai caldut de musetel. Alifia va trebui sa o faceti pentru una-doua zile (daca o tineti mai mult, nu mai este eficienta). Acest tratament i l-a recomandat mamei mele o farmacista si, dupa ce a urmat tratamentul timp de o luna, tatal meu nu a mai avut probleme. Se recomanda, de asemenea, sa poarte doar sosete din bumbac 100% si, pe cat posibil, incaltamintea sa nu fie stramta. Va urez succes!
Adriana


</b><b>"Mama mea sufera de o iritatie la nivelul gingiilor"
(Raspuns pentru Radu - Brasov, F. As nr. 505)

Folositi ceai de macese (Fructus cynosbati) de la Plafar. Puneti seara doua linguri din acesta intr-o cana si turnati apa la temperatura camerei, cat sa le acopere. Dimineata, inainte de a le inghiti, plimbati-le prin gura pana cand devin ca o pasta; ele vor tonifia peretii vaselor capilare din gingii, care acum se rup prea usor. Apoi clatiti gura cu un ceai concentrat din urmatorul amestec: coada-soricelului (astringent si dezinfectant), musetel (dezinfectant) si coada-calului (remineralizant) - plantele le gasiti la Plafar sau la piata. Faceti ceaiul turnand apa fierbinte peste plante (cate o lingura din fiecare), acoperind cana si asteptand 5-10 minute sa se infuzeze. Nu il beti foarte fierbinte. Evitati mancarea prea calda sau prea rece, care irita gingiile. Mancati apoi, excluzand un timp din alimentatie painea prajita, coaja de la paine (alegeti miezul), biscuitii sau alte alimente uscate si crocante, agresive cu mucoasele sensibilizate. Mancati zilnic 1-2 mere crude, rase marunt si tinute mai mult timp in gura, pe locurile iritate. Intre mese, puteti sa va clatiti gura si apoi sa inghititi ceaiul de mai sus. Seara, dupa cina, clatiti-va bine gura cu ceai, apoi turnati o lingura de tinctura de propolis (concentratie 3%, de la Apicola) pe o bucata de paine. Mestecati indelung, plimbati lichidul prin gura, apoi inghititi si nu mai mancati nimic pana a doua zi. Repetati tratamentul una-doua saptamani.
Cornel S. - Brasov


</b><b>"Sunt grasa si vreau sa slabesc"
(Raspuns pentru Daniela Ponta - Ontario, Toronto, F. As nr. 508)
Deoarece doriti sa slabiti, dar in acelasi timp sa va simtiti si in putere, va trimit un regim combinat, usor de tinut. Doua zile pe saptamana (luni si joi), beti cate 250 ml de zer (cu concentratie mare de acid lactic - 90%), diluat cu apa plata sau ceaiuri de plante neindulcite. Daca va este foame, mancati cartofi fierti in coaja, fara sare. In celelalte zile din saptamana, mancati cate putina carne slaba (fiarta sau fripta) la fiecare masa, zarzavaturi si fructe proaspete. La sfarsitul meselor, luati putina miere naturala, insa nu depasiti 30-40 g zilnic. Regimul dureaza o luna. In tot acest timp, nu fumati, nu beti alcool, nu depuneti efort fizic sau intelectual. Daca nu respectati aceste conditii, efectul se anuleaza. Obisnuiti-va sa beti zilnic 2 l de lichide. Faceti pauza o luna, timp in care mancati normal - fara grasimi animale, dulciuri concentrate sau produse de patiserie. Repetati regimul cu pauza de o luna, pana ajungeti la greutatea dorita. Acest regim duce la o pierdere importanta in greutate, dar are si o influenta binefacatoare asupra functiei hepatice si a metabolismului in general. Sa va fie de folos!
Georgeta Teodorescu - str. Argeselu nr. 21, bl. 38, ap. 33, sector 4, Bucuresti


</b><b>"Cum pot scapa de o tulburare obsesivo-compulsiva?"
(Raspuns pentru Mirela, F. As nr. 509)
In urma cu cateva luni, am inceput sa sufar de o tulburare obsesiva insotita de anxietate, asa ca m-am adresat medicului psihiatru. Acesta mi-a prescris un tratament cu medicamentul Zoloft. Acum pot spune ca ma simt mult mai bine, mai normal, de aceea va recomand acest tratament. Aveti incredere, va veti vindeca cu siguranta, dar va trebui sa aveti rabdare, simptomele unui sindrom de obsesie compulsiva putand dura o perioada mai lunga de timp. Va recomand o consultatie de specialitate la Policlinica cu plata "Batistei", la d-na dr. psihiatru Neicu, un medic si un om extraordinar. Imi exprim parerea de rau ca nu va pot ajuta cu un tratament naturist.
Dan
Din pacate, tot mai multe persoane se confrunta cu stari ca ale dvs. Stresul, alimentatia, astenia, problemele materiale, sociale, poluarea sunt numai cativa factori care aduc organismul in starea pe care o descrieti. Deloc de neglijat este timpul pe care-l acordam "ingrijirii spirituale" si modul in care este in echilibru sau nu campul nostru energetic. Anxioliticele nu cred ca rezolva problema, dar cu certitudine dau dependenta si au efecte secundare nedorite. Cu siguranta ca un regim echilibrat de viata (alimentar si social), o cura cu produse naturale, o viata spirituala concreta si exercitii de Qi-Gong va vor face sa fiti un om sanatos, fara problemele de care va plangeti. Va stau la dispozitie cu amanunte.
Maria Suteu - tel. 095/86.99.41, e-mail: sml.ro@gmx.net


"Mi s-a pus diagnosticul metastaza carcinomatoasa"
(Raspuns pentru Maria Popescu - Bucuresti,
F. As nr. 509)

Exista o alternativa naturista prin tratamentul pe baza de nutrienti bioactivi numit Phytodefence, program bazat pe cresterea imunitatii organismului, eliminarea toxinelor si stoparea diviziunii celulare. Acest program este 100% natural si poate fi aplicat atat profilactic, cat si terapeutic.
dr. Aurelia Radu, tel. 094/90.60.41


"Cum pot evita efectele chimioterapiei?"
(Raspuns pentru Aura Florea - Padova, Italia,
F. As nr. 509)

Am avut ceva asemanator, dar in cazul diagnosticului meu a lipsit cuvantul "scuamos". La mine a fost carcinom lingual sau neoplasm (tumora). Cred ca este vorba de acelasi lucru. Folosesc aceasta exprimare fiindca nu sunt medic si nu am studii in acest domeniu. Pot sa va spun cum mi-am revenit eu dupa efectele dezastruoase ale chimioterapiei si iradierii. Imediat dupa tratamentul cu citostatice, timp de 30 de zile am baut numai suc de morcovi, apa distilata si apa plata, iar in paralel am facut tratament cu bioenergie. Cantitatea de suc este intre 0,5 si 1 l pe zi. Sucul de morcovi este un foarte puternic energizant, deci nu trebuie baut inainte de culcare. Nu luati suc din comert, fiindca acela contine conservanti si cine stie ce alte chimicale. Sucul se face din morcovi netratati chimic si se bea imediat sau pana in patru ore de la producerea lui. A nu se amesteca sucul de morcovi cu altceva: suc de mere, zahar etc. Pentru dezintoxicare si (foarte important!) pentru accelerarea revenirii gustului, am baut foarte multa apa plata - zilnic, dimineata, pe stomacul gol, 3 l (beti treptat, din ce in ce mai mult, pana la 3 litri). Pentru vindecarea si cicatrizarea ranilor din gura, datorate tratamentelor cu radiatii si citostatice, se face gargara cu ulei de galbenele si ceai de salvie. Acestea se pot procura de la S.C. Naturalia S.R.L., str. Erou Mircea Marinescu nr. 8, com. Voluntari, jud. Ilfov, tel. 01/491.51.33, 491.60.52, fax: 491.51.53 (dr. Pavel Chirila). Ideal este ca regimul de alimentatie sa fie vegetarian, cu legume si fructe netratate termic. Se implineste un an de cand urmez acest tratament si sunt perfect sanatos.
Radu Costin - Sos. Mihai Bravu nr. 294, bl. 6, sc. B, ap. 60, sector 3, Bucuresti, tel. 01/320.73.90

</b>
<b>
"Fetita mea sufera de diabet insipid"
(Raspuns pentru L.T. - Reghin, F. As nr. 510)
Stimata doamna, si eu sufar de diabet insipid de 28 de ani. Acum am 34 de ani. Daca vreti sa aflati mai multe despre aceasta boala, va rog sa-mi scrieti.
Mihai Iulian Teaca - B-dul Bucurestii Noi nr. 93-97, bl. B3, sc. C, ap. 112, sector 1, cod 78494, Bucuresti, tel. 01/667.05.42


</b><b>"Fetita mea are negi in jurul anusului"
(Raspuns pentru Elena Pavel - Timisoara,
F. As nr. 512)
Va recomand tinctura de rostopasca, pe care o veti utiliza astfel: in fiecare seara, dupa igienizarea locala, tamponati locul afectat cu tinctura de rostopasca (se gaseste la magazinele Plafar) si tineti peste noapte un tampon imbibat in tinctura (nu are reactie alergica). Am utilizat acelasi tratament la o inflorescenta de negi de la degetul aratator, care, de la tinutul mainii in apa, parca se dubla ca marime. Dupa circa trei saptamani de utilizare a acestei tincturi, nici n-am observat cand negii au disparut. In speranta ca acest tratament va va fi de folos, va doresc sanatate si numai bine!
Emilia - Bucuresti, e-mail: emiliavrajitoru@anpc.ro


"Am mari probleme cu gatul"
(Raspuns pentru George - Roma, Italia,
F. As nr. 512)

Va recomand infuzia de stejar si tratamentele pe baza de extracte din insecte ale d-lui dr. biolog Mircea Ciuhrii (unguentele Bronsito Liz, Rinito Liz si capsule cu pulbere). Cabinetul se numeste "Insect Farm" - str. Toamnei nr. 100, sector 2, Bucuresti, tel. 619.36.34. Faceti gargara dupa fiecare masa cu 200 ml apa fiarta si racita (calduta) in care adaugati: 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita sare de bucatarie extrafina (sau de mare), 2-3 picaturi iod 2%. Regim alimentar: fara carne, lactate (in afara de iaurt), ape minerale, condimente, alcool. Folositi ulei de cimbru: puneti pe deget ulei si ungeti gatul putin, sub omulet si lateral. Nu folositi mult ulei, deoarece ustura.
Maria Gheorghe - str. Progresului nr. 20, bl. P52, ap. 33, sector 5, Bucuresti, tel. 01/411.27.03




Premiile Omeniei
(in valoare de 700.000 de lei fiecare)</b><b>- Se acorda celor mai bune retete si informatii publicate la rubrica "Cititorii raspund" -

Violeta Borza - str. Carpati nr. 12, bl. 912 A, sc. A, ap. 11, Iasi (Raspuns la scrisoarea: "Sunt supraponderala", F. As nr. 425)
Ianc Maria - str. Victor Babes nr. 31/30,Baia Mare (Raspuns la scrisoarea: "Ajutati-ma sa-mi salvez mama!", F. As nr. 425)
Stan Silvia - str. Masarilor nr. 17, Sibiu (Raspuns la scrisoarea: "Sunt supraponderala si am induratie pe coloana", F. As nr. 425)
Lidia Costea - B-dul Tineretului nr. 45, sector 4, Bucuresti (Raspuns la scrisoarea: "Fiul meu are leucemie acuta", F. As nr. 425)
Ghiribeaza Silvia - str. Poieni nr. 16, Constanta (Raspuns la scrisoarea: "Am o punga de lichid la genunchi", F. As nr. 426)
Barbu Cornelia - str. Exercitiului nr. 3, ap. 15, Pitesti (Raspuns la scrisoarea: "Nu mai pot suporta mancarimile din palma", F. As nr. 426)
Gavris Narcis - str. 1 Decembrie, bl. A, sc. A, ap. 10, loc. Simeria, jud. Hunedoara, cod 2625 (Raspuns la scrisoarea: "La doar 29 de ani, sunt satula de citostatice si de cobaltoterapie", F. As nr. 426)
Pascu Doina - str. Gheorghe Doja nr. 684, Caracal, jud. Olt (Raspuns la scrisoarea: "Sotul meu e bolnav de spondilita anchilopoetica", F. As nr. 428)
Simona Munteanu - loc. Bocsig nr. 697, jud. Arad (Raspuns la scrisoarea: "Mi-au aparut furuncule pe anus", F. As nr. 428)
Monica Barbu - str. Scoala de Inot, bl. 5, ap. 33, Sibiu (Raspuns la scrisoarea: "Fiul meu sufera de reflux gastro-esofagian", F. As nr. 428)
Zoica Ursache - Micro 17, bl. H, ap. 37, Galati (Raspuns la scrisoarea: "Mi s-a pus diagnosticul de vezica psihogena ", F. As nr. 429)
Albisoru Florina - loc. Troianu, jud. Teleorman, cod 0698 (Raspuns la scrisoarea: "Cum se vindeca oxiuroza?", F. As nr. 429)
Ing. Maria Ghinea - B-dul Independentei nr. 1, bl. 1, sc. C, ap. 21, Iasi (Raspuns la scrisorile: "Prietena mea sufera de sete patologica", "Tatal meu are o tumora necanceroasa la cap", "Sufar de psoriazis vulgar pustular", F. As nr. 429)
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara (Raspuns la scrisoarea: "Am o secretie abundenta la nivelul gatului, dar medicii nu imi gasesc vreo boala", F. As nr. 429)