Asii adolescentilor

Redactia
Trei banateni "electronici":Activ. Vin de la Timisoara si aduc cu ei un val de muzica ce face din ce in ce mai multe furori printre tineri: muzica house. Se numesc Oana Nistor, Rudolf Stefanic (Rudy) si Flaviu Cicirean (Avy) si, in randurile ce urmeaza, ne spun povestea unei intamplari care i-a facu...

</b><b>Trei banateni "electronici":</b><b>Activ

Vin de la Timisoara si aduc cu ei un val de muzica ce face din ce in ce mai multe furori printre tineri: muzica house. Se numesc Oana Nistor, Rudolf Stefanic (Rudy) si Flaviu Cicirean (Avy) si, in randurile ce urmeaza, ne spun povestea unei intamplari care i-a facut fericiti.

In cautarea castigatorilor

Totul a pornit de la un anunt aparut intr-o gazeta locala despre un concurs organizat de postul de televiziune Atomic, pentru trupele care canta muzica electronica (house). Rudolf si Flaviu se cunosteau deja de patru ani si compuneau impreuna: la urma urmei, de ce n-ar fi incercat? Pusi in fata provocarii, si-au gasit in graba un nume - Activ, au compus niste piese noi si le-au trimis la concurs. Ironia sortii a facut ca ei sa fie castigatorii, dar adresa de pe plicul lor sa se piarda. Si au inceput cautarile. "Cei de la Atomic au pus poza noastra pe prima pagina de Internet a postului, ca lumea sa ne recunoasca, eventual. Iar intre timp au inceput sa filmeze un clip la piesa noastra - asta era premiul, dar in care noi nu aparem, fiindca eram dati disparuti. Pana la urma - am aflat si totul s-a terminat cu bine."
Vara trecuta, Rudy si Avy au cooptat-o si pe Oana in formatie. Activ a semnat un contract cu Casa de discuri Media Pro, a inregistrat cel de-al doilea album, "In transa", si se pregateste intens pentru un mare turneu national.
- Veniti tocmai din Timisoara. Nu va e greu sa faceti naveta spre Capitala, de fiecare data cand sunteti solicitati?
Rudy: - Preferam sa facem naveta in continuare. Ne-ar fi foarte greu sa ne mutam aici, acum. Nu doar din punct de vedere financiar. Acasa e mult mai bine, avem alte conditii de lucru.
Avy: - In plus, e si putina mandrie banateana la mijloc. Curentul acesta de muzica provine din Vest, acolo e centrul miscarii, acolo s-a nascut si Dj Project, tot din Banat vine si trupa Impact, care e deja foarte cunoscuta...
- Spre lauda voastra, sunteti studenti. Mai aveti timp de scoala? Lumea spectacolului e foarte solicitanta.
Rudy: - E din ce in ce mai greu sa ajungem la facultate. Eu sunt student in anul Ii la Mecanica, o facultate grea, cu prezente obligatorii la toate orele de laborator. Iar Avy e student la Electronica-Multimedia.
Avy: - Este domeniul cel mai apropiat de ceea ce facem noi. Din pacate, in Romania nu exista scoli de ingineri de sunet. Cine vrea sa invete, invata pe furate sau pe incercate. Cel mai greu e insa pentru Oana, fiindca e in clasa a Xii-a.
Oana: - Intr-adevar, sunt nevoita sa lipsesc cam mult, iar profesorii nu sunt prea intelegatori. Asa ca ma plimb cu cartile dupa mine, ca sa recuperez. Dupa ce iau bacul, vreau sa studiez putin canto, ca sa-mi perfectionez vocea, si voi da examen si la facultate, probabil la Stiinte economice, dar tot in Timisoara.
Avy: - Din muzica nu se prea poate trai, deocamdata. Trebuie sa mai ai si alte afaceri colaterale ca sa castigi decent. De aceea, ne straduim sa ne terminam facultatile. Muzica e privita ca un hobby de tinerete, nu cred ca ne vom imbogati din ea.
- La varsta voastra, parintii au inca un cuvant decisiv. Cum vad "evadarea" spre muzica?
Rudy: - Au spus ca, daca ne ocupam serios si de facultate, nu-i deranjeaza cu nimic.
Oana: - Cum spun, de altfel, toti parintii si au dreptate. Mama s-a bucurat cand m-a vazut la televizor si ma sustine in continuare.
- Greu de crezut ca mai aveti timp si de vacante. Totusi, ce faceti cand aveti putin timp liber?
Rudy: - Cand sunt in Timisoara, profit de timpul liber ca sa stau cu prietena mea. Daca am timp in week-end, merg acasa la parinti, in Arad. Iar cand vreau sa ma relaxez, ma ocup de colectia mea de masinute din fier. Am 230 de piese, pe care din cand in cand le mai aranjez, le mai vopsesc sau le schimb cauciucurile. Am facut o adevarata pasiune pentru ele si am aflat ca sunt foarte multi in lume care le colectioneaza.
Avy: - In timpul liber sunt in fata calculatorului. Dar nu ma joc, ci studiez diverse tehnici si programe de a face muzica. Sau sunt pe undeva prin oras, cu prietena mea.
Oana: - Eu dorm, fiindca in timpul saptamanii ma scol la cinci dimineata sau invat. Din pacate, n-am prea multe alternative pentru perioada asta. Sunt foarte bucuroasa ca fac parte din aceasta trupa, am avut emotii foarte mari pana am fost admisa. Si nici nu prea mi-am dat seama cu adevarat ce se intampla. Dar acum fac eforturi sa ma ocup de toate cum trebuie.
Rudy: - Ultimul nostru plan in materie de timp liber ar fi sa ne cumparam cate o bicicleta, ca sa facem putina miscare, sa scapam de statul in fata calculatorului si de aerul inchis al studioului...
- Ce proiecte aveti pentru perioada care urmeaza?
Avy: - Pregatim un turneu care include 12 orase, alaturi de trupa Impact, de Dj Sky si Dj Flash. Vor fi si cativa invitati surpriza, care nu au legatura cu muzica, si chiar si niste prezentari de moda. Colaboram la realizarea noului album al trupei Impact, de altfel suntem prieteni foarte buni, si mai avem in plan realizarea unor remixuri pentru trupele Impact si Stigma.
- De ce credeti ca e nevoie sa reorchestrati o piesa?
Rudy: - Noi nu remixam decat piesele care ne-au placut foarte mult. Le dam un nou sound, in functie de imaginatia noastra, sau le dam un suflu nou, pentru a le face bune de ascultat si in discoteci.Dia Radu
Fotografii: Mediapro

</b><b>Carti de vizita:

- Oana Nistor - are 18 ani si e nascuta in zodia Racului, pe 29 iunie 1983 - e in clasa a Xii-a la Liceul "Henry Coanda" din Timisoara.
- Rudolf Oszkar Stefanic (Rudy) - s-a nascut pe 22 decembrie 1979, in zodia Capricornului - a terminat scoala generala si liceul in Arad - In clasa a Ix-a l-a cunoscut pe Flaviu cu care a avut o formatie numita Wetland.
- Cicirean Flaviu (Avy) - are 22 de ani, s-a nascut pe 4 decembrie 1979 - a copilarit in Arad, dar sta in Timisoara.