Medicina naturista

Redactia
Atac murdar, pe postul B1TvDr. doc. biolog Mircea Ciuhrii,. un virusolog recunoscut pe plan international, implicat intr-un oribil scenariu de denigrare"Am venit acasa cu ganduri bune, sperand ca aici voi putea. sa-mi materializez bogata experienta de cercetare si sa aduc faima acestei tari. Atacul ac...

Atac murdar, pe postul B1TvDr. doc. biolog Mircea Ciuhrii,
un virusolog recunoscut pe plan international, implicat intr-un oribil scenariu de denigrare</b><b>"Am venit acasa cu ganduri bune, sperand ca aici voi putea
sa-mi materializez bogata experienta de cercetare si sa aduc faima acestei tari. Atacul acesta infamant m-a uimit"

Vineri, 17 mai, orele 20, pe postul B1Tv, Mona Nicolici, prezentatoarea stirilor de la ora aceea, lansa un comunicat, in tonul apocaliptic pe care il folosesc mai toate televiziunile noastre particulare in cautare de senzational. As fi trecut pe alt post, daca numele persoanei care urma a fi lapidata nu le-ar fi fost cunoscut cititorilor nostri, din paginile revistei "Formula As" - d-l dr. biolog Mircea Ciuhrii, autorul celebrelor medicamente preparate din extracte de insecte, cu efect de exceptie in vindecarea a numeroase boli. Dar iata stirea cu pricina: "Un biolog pretinde ca a descoperit reteta miraculoasa pentru vindecarea celor mai grave boli: Sida, cancer de piele si hepatita C. Oameni disperati vin la el in cautarea unei ultime sperante. Reporterii nostri au incercat sa afle ce se ascunde in spatele acestei <<afaceri>>. Mircea Ciuhrii prepara medicamente din insecte si sustine ca le-a intrebuintat cu succes in tratarea celor mai grave boli. Medicii afirma insa ca alifiile biologului sunt departe de a trata suferinzii. Mai mult, ei spun ca este necesara o lege care sa-i determine pe vindecatori sa raspunda pentru rezultatele asa-ziselor tratamente pe care le aplica". Pana aici, nimic nou. Se stie ca practicantii medicinii "stiintifice", alopate, nu sunt de acord cu metodele naturiste, pe care le condamna fara a incerca sa le studieze efectul terapeutic, adesea uluitor. Numai ca ceea ce parea la inceput o stire s-a transformat intr-o veritabila ancheta, cu implicari la cel mai inalt nivel. Cativa celebri medici bucuresteni si alti responsabili de la Ministerul Sanatatii s-au grabit sa-l "execute" pe dr. doc. biolog Mircea Ciuhrii, tratandu-l ca pe un sarlatan. Lasand la o parte faptul ca impricinatul n-a fost poftit in emisiune, iar denigratorii nu-i cunosteau produsele (aprobate de Ministerul Sanatatii), consideram ca atacul declansat de postul B1Tv este un nou episod din "vanatoarea de vrajitoare" pornita impotriva tratamentelor naturiste, al caror efect benefic atrage tot mai multi bolnavi. Din respect profesional si solidaritate cu dr. biolog Mircea Ciuhrii, ale carui produse i-au vindecat pe multi dintre cititorii revistei noastre, l-am rugat pe distinsul cercetator sa ne acorde un interviu.

Franta, primul botez international

- D-le Mircea Ciuhrii, recent, pe postul B1Tv, ati fost prezentat ca un sarlatan care abuzeaza de increderea oamenilor disperati, un biolog oarecare, "un mincinos care profita de credulitatea bolnavilor". Din respect pentru deosebita dvs. activitate de cercetare, v-as ruga sa va "depuneti" cartea de vizita...
- Sunt absolvent al Facultatii de Biologie si Chimie, cu doctoratul luat la Academia de Stiinte din Chisinau. Am sustinut teza primului doctorat la Universitatea "Lomonosov" din Moscova, in domeniul biofizicii, respectiv "Transportul substantelor din celula in celula". Mi-am inceput activitatea la Institutul Unional de Protectie Biologica din Chisinau, unde am studiat virusurile care ataca insectele, numite baculovirusuri si care au devenit principalul obiect de studiu al biotehnologiei moderne. S-a constatat ca aceste virusuri pot sintetiza vaccinuri umane, interferonuri, proteine de tipul insulinei etc. Am publicat primul Atlas al baculovirusurilor, care a pus baza cercetarii acestor virusuri pe plan mondial, din care astazi se produc o serie intreaga de medicamente de uz uman. De altfel, la Institutul de Virusologie Umana "Ivanovschi" din Moscova, am sustinut teza de doctor docent in virusologie. Teza mea, "Biologia baculovirusurilor si a virusurilor poliedrozei citoplasmatice", a starnit un viu interes, dezbaterea lucrarii durand 11 ore. De altfel, am si ramas la Moscova si am inceput unele cercetari in vederea obtinerii medicamentelor umane. La Statia de Patologie Comparata a Oms din Saint Christol-les-Ales (Franta) am primit primul "botez" international. Munca mea a fost apreciata la cel mai inalt nivel si chiar mi s-a propus sa raman in Franta, sa-mi continuu cercetarile. Aveam doar 33 de ani... Acolo am descoperit ca pot opri o boala provocata de un virus cu ajutorul unui alt virus, care interfereaza la nivel molecular. Am obtinut rezultate remarcabile in stoparea dezvoltarii oncovirusurilor (virusuri care provoaca cancerul - n.r.). Dupa obtinerea gradului de doctor-docent, am devenit director de program in cadrul Caer, unde am condus cercetarile virusologice ale institutelor din tarile membre, timp de 20 de ani. Am fost ales presedinte al Comitetului International de Standardizare a Preparatelor Virale, ceea ce mi-a permis sa am acces la informatiile tuturor cercetarilor efectuate in acest domeniu. Sunt membru al Academiei de Stiinte din Sankt-Petersburg, membru al Asociatiei Internationale a Patologilor Umani, membru al Asociatiei Internationale de Microscopie Electronica, membru al Academiei de Stiinte din New York si al multor alte academii si asociatii stiintifice internationale. Am publicat mai mult de 250 de lucrari stiintifice (monografii, carti, brevete) si am realizat tehnologii de producere a unor preparate biologice care la momentul actual sunt utilizate in multe tari dezvoltate. Dar cred ca nu titlurile mele intereseaza pe cineva, ci rezultatele muncii mele de-o viata.

O colaborare de exceptie: Institutul "Pasteur"

- Practic, cum este posibil ca o proteina extrasa din insecte sa elimine unele dintre cele mai temute virusuri, pe care cercetatorii din lumea intreaga nu au reusit sa le combata?
- Am sa va explic in ce consta noutatea cercetarilor mele. Virusurile sunt din ce in ce mai greu de eliminat, deoarece s-au "specializat" in atacul anumitor grupe de celule, de obicei vulnerabile, pe care le infecteaza. Cercetand aceste virusuri, am obtinut rezultate remarcabile in stoparea virusului hepatitei C, prin includerea in organismul uman a unei proteine, extrasa din insecte. Virusul hepatitei C nu se mai poate multiplica deoarece procesul de asamblare a acidului nucleic este blocat de proteina inclusa de mine in organismul infectat, iar virusul este eliminat de sistemul imunitar, ca orice corp strain. Practic, in acest fel se inhiba procesul patologic. Structura virusului Hiv este apropiata de cea a virusului hepatitei C. In experientele mele, am utilizat aceeasi metoda de inhibare a virusului. Am facut, pe cont propriu, un studiu pe un grup de 30 de voluntari infectati cu Hiv, utilizand o proteina extrasa din insecte. Timp de un an de zile, am observat evolutia acestor bolnavi, in paralel cu un alt grup de copii infectati cu Hiv, care au beneficiat de tratamentul medicamentos specific. Intregul grup tratat cu extracte din insecte s-a simtit mai bine; bolnavilor li s-au imbunatatit parametrii bolii si in timpul tratamentului nu s-a inregistrat nici un deces. Din celalalt grup, 16 copii au murit. Unui pacient tratat cu proteine extrase din insecte virusul i-a fost negativat. Unei fetite de 14 ani din Giurgiu, care se afla in tratament de circa sase luni, la penultima analiza nu i s-a detectat virusul. La ultima analiza, facuta cu cateva zile in urma, virusul era foarte slab detectabil, cu o valoare a Rna-ului Hiv de 55,1 cp/ml. La inceputul tratamentului, fetita avea 986 cp/ml (limita de normalitate este de 50 cp/ml). Dar inca urmeaza tratamentul! Din pacate, cercetarile nu au fost monitorizate de nici o institutie medicala care sa poata confirma aceste rezultate, dar eu sunt deschis spre orice colaborare in acest sens.
- Ati incercat sa faceti studii clinice asupra produselor dvs. ca sa le dovediti eficienta?
- In sapte ani de zile, de cand am venit in Romania, am umblat pe la toate forurile abilitate care ma puteau ajuta, dar n-am gasit nicaieri intelegere. Exceptie a facut d-l dr. Valentin Popovici, directorul stiintific al Institutului "Pasteur" (caruia ii aduc mii de multumiri pe aceasta cale), care in timpul cercetarilor mele a efectuat o serie intreaga de experimente, pentru a determina toxicitatea proteinelor pe care le utilizez. Toate cercetarile facute la Institutul "Pasteur" au relevat faptul ca proteinele extrase din insecte sunt absolut inofensive pentru organismul uman. De asemenea, un mare sprijin l-am avut din partea regretatului dr. Victor Borcea, directorul Spitalului de Arsi si Chirurgie Plastica, unde m-am convins de actiunea cheratolitica a preparatelor utilizate in scopul refacerii tesutului conjunctiv. La Spitalul "Coltea", unde am vrut sa aplic experimental unele preparate, medicii nici n-au vrut sa auda, deoarece acestea nu aveau "cercetari clinice". Le-am spus: "Oameni buni, daca ar avea cercetarile facute, de ce as mai vrea sa le experimentez? Uitati-va, studiile toxicologice arata ca nu au efect negativ asupra organismului. De ce nu le-ati incerca in tratament?". Dar n-am avut cu cine sa vorbesc... Deci tot ce fac fac pe cont propriu, cu eforturi financiare deosebite. Tot ce castig din vanzarea preparatelor intra in cercetare.

</b><b>"Oare americanii sunt prosti, sa-mi faca oferte de milioane de dolari?"

- Stiu ca sunteti mereu pe drumuri: Statele Unite, Brazilia, Rusia, unde sunteti invitat la congrese, in calitate de specialist in virusologie. Nu v-ati gandit niciodata sa ramaneti intr-o tara unde va sunt recunoscute meritele si unde puteti beneficia de tot sprijinul in materializarea ideilor dvs.?
- M-am gandit o singura data, cand aveam 33 de ani si lucram in Franta. Dar cand traiesti multa vreme printre straini, mirajul Vestului se estompeaza. Mi-e greu sa constat ca sunt recunoscut mai mult in strainatate, in cele mai dezvoltate tari ale lumii, decat la mine acasa. Chiar in luna ianuarie a.c. am fost invitat in Sua, la Institutul de Biotehnologie din New York, unde am facut o prezentare a cercetarilor mele in fata a 100 de specialisti in biotehnologie. Ca de obicei, si acum am primit oferte de a ramane in Sua, pentru a-mi continua cercetarile la alt nivel si in alte conditii decat in Romania. Am refuzat de fiecare data aceste oferte, fiindca ma leaga sufletul de pamantul asta si, orice as face, oriunde m-as duce, tot aici ma trage ata. Zilele trecute a venit la noi un reprezentant al firmei Este Lauder, care s-a interesat de obtinerea unui patent al unui preparat cosmetic, pentru care am primit o oferta de cateva milioane de dolari. Oare americanii aia sunt prosti, sa-mi faca oferte de milioane de dolari, fara sa fie siguri de eficienta patentului pe care-l cumpara? Judecati singuri... Numai ca eu nu am intentia sa vand aceste patente. Vreau sa elaborez preparate pe care Romania sa le vanda in intreaga lume, sa mai fim si noi in centrul atentiei mondiale, ca prea ne-am incetinit la minte si nu se mai aude nimic de bine despre natia noastra!
Eu am venit in Romania ca specialist, cu toate gradele stiintifice luate, la invitatia Presedintiei Romaniei, cu concursul Ministerului Muncii, si asta in timp ce oamenii de stiinta romani luau drumul Occidentului. Am venit "acasa" cu ganduri bune, sperand ca aici voi putea sa-mi materializez ideile si, de ce nu, sa aduc faima acestei tari. Eram convins ca aici voi primi sprijinul de care aveam nevoie. Cu parere de rau, m-am convins ca sunt in situatia unui proscris. Nu stiu cine are interesul sa-mi bage bete in roate, nu stiu cine vrea sa-mi stopeze activitatea. Nu m-am gandit nici o clipa ca oameni care nu ma cunosc, care nu stiu cu ce ma ocup, pot sa ma combata cu atata rautate si inversunare. Atacul acesta infamant m-a uimit.
- De ce credeti ca s-a declansat aceasta ofensiva impotriva dvs.?
- Cred ca principala cauza este invidia, necunoasterea lucrarilor mele stiintifice si orgoliul medicilor. Pacientii ma cunosc mult mai bine decat doctorii; ei sunt singurii care imi pot confirma valoarea cercetarilor. Probabil ca este greu pentru un medic sa accepte o vindecare printr-o metoda neconventionala, cand vede ca tratamentul alopat este ineficient. Totusi, ei ar trebui sa accepte ideea ca pacientii sunt liberi sa opteze pentru metodele medicinii complementare, care sunt, de altfel, recunoscute de Ministerul Sanatatii si Familiei, prin protocolul incheiat cu Anatecor. Eu as vrea sa colaborez cu medicina clasica, sa caut impreuna cu medicii metode stiintifice de tratare, in interesul bolnavilor. Directia pe care o propun este absolut noua si are o solida fundamentare stiintifica. Dar oriunde ma duc mi se trantesc usi in nas.
- Ce veti face totusi daca aceste atacuri vor continua?
- Cred ca voi fi nevoit sa plec din tara. Sunt solicitat de firma Hoechst din Germania, de firma D Pont din Franta, de firma Este Lauder din New York. Mi-a dat Dumnezeu multa vointa ca sa pot rabda toate injosirile de care am avut parte in Romania, dar acum paharul e plin.

Oameni vindecati cu... "himere"

- Padina Elisabeta (58 ani) - Galati, tel. 036/45.24.78: "Acum doi ani, mi s-a pus diagnosticul de ciroza hepatica de etiologie toxic-nutritiva, decompensata, vasculara, cu carencitofoza si lichid de ascita. Ma simteam foarte rau, nu mai puteam sa mananc nimic, eram slabita in ultimul hal. Dadeam o groaza de bani pe medicamente, o data pe luna mi se scoteau cate 10 l de apa din burta. Eram umflata ca un cimpoi, ajunsesem sa nu ma mai pot ridica din pat. In urma cu un an, am citit in "Formula As" despre un caz asemanator, vindecat de d-l biolog Mircea Ciuhrii si n-am stat pe ganduri deloc. Baiatul meu s-a dus cu analizele la Bucuresti, la d-l biolog, si imediat am inceput tratamentul. Incet, minunea s-a infaptuit! Am renascut! Ultimele analize arata ca antigenul a fost negativat, nu mai am nici anticorpi Hcv. Ma simt foarte bine, am putere, nu mai fac lichid de ascita (de patru luni nu mi s-a mai facut punctie), m-am ingrasat cu 6 kg. Sa-i dea Dumnezeu sanatate d-lui Ciuhrii, ca fara el, azi nu mai eram in viata!".
- S.M. (35 ani) - Alexandria: "In noiembrie 2001, mi s-a diagnosticat un cancer hepatic. Am urmat tratamentul clasic (chimioterapie) si, in paralel, timp de doua luni, am luat preparatul Imuno-Max al d-lui Mircea Ciuhrii. Ultima tomografie arata ca tumorile au disparut, dar ficatul este inca neomogen. Transaminazele au scazut de la 800 pana aproape de limitele normale. Ma simt foarte bine si sunt foarte multumita de rezultatele acestui tratament".
- Preot Lica Borscan (44 ani) - Brasov, tel. 068/36.02.25: "In urma cu cativa ani, fiindca ma simteam foarte rau, am facut o serie de analize medicale si mi s-a diagnosticat o hepatita cronica tip B. O perioada am neglijat boala, fiind prins cu treburi, dar intr-o zi m-a pus la pamant. Am stat in spital timp de 10 zile, mi s-au facut perfuzii, dar tot nu ma simteam bine. O cunostinta m-a indrumat catre dr. biolog Mircea Ciuhrii. Am urmat cura cu produsul sau extras din insecte si, dupa sase luni (timp in care starea mea de sanatate s-a imbunatatit vizibil), la analize antigenul a iesit negativ".
- Tripon Maria (47 ani) - Cluj-Napoca, tel. 064/12.29.36: "Am avut metastaze osoase. Am facut o serie de citostatice, dar nu m-au ajutat prea mult. Am auzit de d-l dr. Ciuhrii si am urmat un tratament cu alifiile dumnealui. Inainte nu puteam merge aproape deloc; ma ajutam de baston si aveam dureri ingrozitoare. Dupa terminarea tratamentului, metastazele osoase au disparut, am mai ramas doar cu o coxartroza bilaterala. Acum pot sa merg perfect, fara sa mai am nevoie de baston sau alt sprijin, si ma simt minunat".Florentin Popa(Cititorii revistei care au beneficiat de tratamentele d-lui dr. biolog Mircea Ciuhrii si care isi pot dovedi vindecarea pe baza de analize sunt rugati sa ne scrie.)