Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Doresc sa intru in legatura cu un medic roman". Desi locuiesc in Sua, citesc fiecare articol din frumoasa si interesanta dvs. revista. Felicitari! Nu intentionez sa raman aici, pentru ca dorul de tara m-a cuprins dupa numai trei luni. Revista dvs. reprezinta una dintre legatur...

Cititorii Intreaba...

"Doresc sa intru in legatura cu un medic roman"

Desi locuiesc in Sua, citesc fiecare articol din frumoasa si interesanta dvs. revista. Felicitari! Nu intentionez sa raman aici, pentru ca dorul de tara m-a cuprins dupa numai trei luni. Revista dvs. reprezinta una dintre legaturile mele cu tara. Am fost impresionata de curatenia oraselor de aici, imi place faptul ca legile sunt stabile si, in general, respectate, dar, desi oamenii sunt politicosi, nu exista caldura sufleteasca si ospitalitatea de la noi. Totul este afacere si profit. In randurile de fata vreau sa va adresez si eu o rugaminte: sa ma puneti in legatura cu un medic bun (daca se poate prin e-mail) pentru boala de care sufar. Am fost diagnosticata cu uter polifibromatos. Am 45 de ani, m-am casatorit destul de tarziu si nu am copii. Nu doresc totusi sa ma operez. Vreau sa urmez un tratament dupa prescriptiile unui doctor roman bun. Neavand inca serviciu, nu am asigurare medicala si nu pot sa beneficiez de asistenta medicala in aceasta tara, decat in schimbul unor sume enorme, de care deocamdata nu dispun. Va urez viata lunga si sanatoasa!
Elena Vinatoru - Cleveland, Ohio
e-mail: avinatoru@aol.com

</b><b>"Am o secretie la nivelul gatului"

Am 34 de ani si in urma cu doi ani m-am trezit cu o usturime in gat (trahee, laringe, faringe) si cu o secretie abundenta la nivelul gatului. Am mers la mai multi medici: Orl-isti, endocrinologi. Am facut mai multe tratamente pentru faringita cronica si candidoza bucala. Am facut teste alergologice in urma carora a rezultat ca nu sunt alergic. Nici exudatele faringiene nu au relevat nimic. Nu mi se pune un diagnostic, iar starea mea de sanatate se inrautateste, secretia de la nivelul gatului fiind mai mult deranjanta. Am senzatii de usturime, sufocare si expectoratie permanenta. V-as ruga din suflet daca se poate sa aflu parerea unor specialisti sau sa-mi recomandati un tratament naturist. Va multumesc.
Cornel Panait

"Sufar de hipertrofia bilaterala a glandelor submandibulare"

Am 26 de ani si de patru ani mi s-au infundat glandele salivare, fapt care imi genereaza pietre sub limba. S-a intervenit de cateva ori chirurgical pentru eliminarea pietrelor, dar fara rezultate. Acestea se refac tot timpul si din ce in ce mai multe. Acum am chiar patru calculi. Pe gat s-au format si niste ganglioni care ma dor din cand in cand. In urma unei tomografii computerizate, mi s-a stabilit diagnosticul hipertrofia bilaterala a glandelor submandibulare. O alta problema o reprezinta faptul ca mi se umfla gleznele, genunchii si picioarele. Am facut toate analizele posibile si acestea ies bine. Am facut si ecografia doppler si am o insuficienta venoasa, dar d-l doctor mi-a spus ca nu aceasta este cauza. Daca stiti un tratament pentru aceasta problema, va rog sa ma ajutati. Va multumesc din suflet.
Nicoleta Ivan - Bucuresti,
e-mail: nicoletaivan@yahoo.com

"Cum se poate vindeca diplopia?"

In urma unei intepaturi de capusa, baiatul meu, in varsta de 15 ani, s-a infectat cu Borellia. Boala se numeste neuroborelioza. A facut tratament pentru stoparea bolii, dar a ramas cu diplopie (vedere periferica dubla). Daca stie cineva un tratament naturist sau medicamentos, il rog din suflet sa mi-l transmita prin intermediul revistei. Astept cu nerabdare sfatul dvs. Cu stima,
Elena - Targu-Jiu

"Am fost diagnosticat cu sindrom pseudo-bulbar"

Am 69 de ani si de un an de zile sufar de sindrom pseudo-bulbar. Nu am echilibru, nu pot vorbi clar si am o usoara deglutitie, nu pot scrie cursiv, nu ma pot concentra si uit usor. Nu pot umbla, imi tarasc picioarele dupa mine, nu raspund la comenzi. Am fost la spital si mi s-a recomandat tratament cu Oxibral, Piracetam si Aspirina, dar nu se observa nici o imbunatatire. Daca stie cineva un tratament pentru aceasta boala, il rog foarte mult sa ma ajute. Cu mii de multumiri anticipate,
F.I. - Oradea

"Unde sa merg pentru a mi se pune un diagnostic corect?"

Va scriu cu speranta ca ma veti ajuta sa inving o boala pe care medicii nu mi-au putut-o diagnostica. De patru ani de zile imi este rau. La inceput am facut o cistita, marcata de hematurie cand macroscopica, cand microscopica. Am efectuat cistoscopii, urografii, dar fara rezultate. Ganglionii limfatici cand mi se maresc, cand mi se micsoreaza, am dureri difuze in tot corpul, ajung sa nu mai am control asupra picioarelor, articulatiile imi pulseaza ingrozitor si ma dor. Am facut analize grele si dureroase, care m-au traumatizat: mielografii, biopsie cutanata, biopsie ganglionara, punctie din os, cistoscopii, colonoscopii. Vazand ca medicii nu-mi pot pune un diagnostic, am facut si o tomografie, in urma careia am fost suspectata de limfom (controalele efectuate la Fundeni au infirmat, multumesc lui Dumnezeu, aceasta boala). Dar nu mai pot continua asa! Se implinesc patru ani de chinuri, de sange luat, de analize, de spitale. Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine sau sa ma indrumati unde sa merg pentru a mi se pune un diagnostic corect. Va astept cu nerabdare raspunsul si va multumesc.
Mihaela Ghiban - Piatra-Neamt

"Sotul meu sufera de fibrilatie atriala paroxistica idiopatica"

Sotul meu, in varsta de 38 de ani, sufera de fibrilatie atriala paroxistica idiopatica. Criza apare la doua-trei luni, numai dimineata, intre orele 4:00 si 8:00. A fost internat la sectia cardiologie a spitalului din Cluj, la Institutul de inima din Iasi, la spitalul din Zalau. Cu toate investigatiile facute, nu se stie cauza bolii. Medicii care l-au consultat spun ca inima nu este bolnava. S-a presupus ca ar fi de la glanda tiroida, dar dupa analizele facute nu este nici de la glanda. In urma investigatiilor facute la Cluj, i s-a prescris medicamentul Chinidina - 300 mg/zi (de trei ori pe zi, cate 100 mg). Cand intra in criza, la spitalul din localitate i se administreaza o doza mai mare de Chinidina. Situatia nu se imbunatateste pentru ca in ultimii ani crizele se indesesc. Apelam cu multa incredere la cititorii revistei "Formula As". Poate se gaseste si pentru aceasta suferinta un remediu. Va multumesc din suflet.
Dana Nichita - str. Visinilor, bl. 2A, ap. 3, Zalau, jud. Salaj, tel. 060/61.22.70

"Stiti vreun tratament naturist pentru cancer de colon?"

Mama mea a fost diagnosticata cu neoplasm rectal. De o saptamana i s-a umflat abdomenul si are dureri mari. Este constipata, dar la fiecare 3-4 zile are diaree. Sunt constienta de faptul ca sansele sunt foarte mici, dar va rog din toata inima sa-mi recomandati un tratament naturist pentru mama mea, pana nu este prea tarziu. Va multumesc din tot sufletul.
Elena Magazin - str. Cuza Voda nr. 6, bl. 66, sc. C, ap. 2, loc. Burdujeni, jud. Suceava
(Cautati-l urgent pe d-l Nicolae Pop din Cluj-Napoca, tel. 064/17.06.77, care trateaza cancerul de colon cu mult succes.)

"Caut remediu pentru rectocolita ulcero-hemoragica"

Am 29 de ani si in urma cu trei luni am fost diagnosticata cu rectocolita ulcero-hemoragica (am 4-5 scaune diareice pe zi, cu sange, mucozitati si puroi). Am fost internata 10 zile la Botosani fara nici o ameliorare, apoi la Spitalul Clinic de Urgenta "Sfantul Spiridon" din Iasi unde dupa 11 zile mi-am mai revenit. Timp de 15 zile am facut tratament cu Salazopirina, dar din cauza efectelor adverse am trecut pe Salofalk. In prezent, ma simt putin mai bine, insa nu sunt vindecata. Precizez ca din momentul imbolnavirii tin un regim alimentar foarte strict. Cine s-a confruntat cu o situatie asemanatoare si cunoaste un remediu este rugat sa-mi raspunda cat mai repede prin intermediul revistei. Va multumesc anticipat.
Simona Budai - Botosani

</b>
<b>
"De patru ani ma confrunt cu o infectie a pielii"

Am 21 de ani si am mari probleme cu pielea. De vreo patru ani mi se tot inroseste fata in zona fruntii si a nasului. In cateva zile imi apar niste cruste care cad cand le ating. Ma ustura si ma mananca. Cand ma spal cu apa calda, zonele afectate se albesc. De asemenea, capul este plin de coji, dar fara roseata de pe fata. Am fost la mai multi doctori, dar fiecare a pus alt diagnostic. Am luat si antibiotice, si vitamine. Cremele cu care m-am dat m-au ajutat; in doua-trei zile se duce tot si dupa ce nu ma mai ung, in cateva zile imi reapare, si aceasta de patru ani. Am incercat mai multe tratamente, dar infectia reapare. Daca cunoasteti vreun leac, va rog frumos sa-mi dati un semn. Cu recunostinta si speranta,
Cosmin Telescu - str. Mures nr. 15, sc. B, ap. 7, Timisoara, tel. 093/05.46.10

Cititorii Raspund

"Sufar de deshidroza"
(Raspuns pentru Carmen Romanof - Toronto, Canada, F. As nr. 500)

In urma cu 15 ani, nepoata mea a suferit de aceeasi boala. Exact ca si la dvs., carnea de la degete i se exfolia, i se mancasera unghiile la radacina. O buna prietena de-a mea mi-a aratat o planta numita rostopasca (calcea mare, iarba voinicului sau nigelarita) si mi-a spus ca aceasta este regina plantelor medicinale, explicandu-mi cum sa o folosesc. Planta este foarte buna in stare cruda, in luna mai, cand infloreste. Se ia o mana de rostopasca, se piseaza intr-o piulita de lemn si cu aceasta compozitie se ung degetele de cateva ori pe zi. Dupa ungere, timp de doua ore, degetele nu trebuie bagate in lichide, nu se uda absolut deloc. Tratamentul se face alternativ: o zi se ung degetele cu suc de rostopasca, a doua zi se tin in ceai de rostopasca (o lingura de planta uscata la 200 ml apa fiarta - se lasa la infuzat 30 de minute), timp de 15-20 de minute. Cand se scot din vasul cu ceai, mainile nu se sterg, ci se lasa sa se usuce. Procedeul se repeta de trei-patru ori pe zi si se continua pana la vindecare. In timpul tratamentului nu se baga mainile in solutii cu detergent, otet, apa sarata. La treburile casnice folositi manusi. Este foarte bine sa tineti si un regim alimentar: mancati multe legume si zarzavaturi proaspete, paine neagra, unt de casa, evitati prajelile si grasimile animale. La fiecare doua-trei zile tineti mainile timp de o ora in tarate de grau inmuiate in apa calduta, apoi in vin de casa, timp de 30 de minute. Nu folositi nici un fel de crema de maini sau unguente. Dupa trei saptamani, urmand aceste indicatii, nepoata mea s-a vindecat. Alt caz rezolvat a fost cel al cumnatei mele. In cinci ani a fost internata la mai multe spitale, cu probleme dermatologice. Avea carne vie, de la degete pana spre coate. De rusine, se ferea sa ia masa cu cineva. In numai doua saptamani, s-a vindecat cu aceeasi reteta.
O alta metoda am invatat-o de la bunica mea, care era o bulgaroaica vestita pentru tratamentele ei cu plante medicinale si alte preparate. Primavara, serpii isi schimba pielea. Cautati prin vii, unde acestia stau de obicei. Gasiti o piele de sarpe, pisati-o marunt (ca o faina) si amestecati-o cu unt de casa pana devine o crema. Ungeti locul afectat (rani, eczeme, bube de tot felul). Vindecarea este garantata! Va doresc insanatosire grabnica!
Eleonora Oprea - str. Luceafarului nr. 2, bl. A4, sc. A, ap. 19, Ramnicu-Valcea, jud. Valcea

</b><b>"Pentru ce este buna untura de bursuc?"
(Raspuns pentru Silvia Maftei, F. As nr. 506)

Untura de bursuc este un adevarat medicament, deosebit de eficient in tratarea si vindecarea Tbc-ului, chiar si cu bacil Koch. Untura de bursuc se poate consuma usor, avand un gust suportabil. Cunosc cazuri cand un caz de Tbc cu bacil Koch, tratat cu 4 kg de untura de bursuc, a fost vindecat - pe cand bolnavul avea 22 de ani - de patru, respectiv sapte caverne, de pe ambii plamani. De asemenea, untura de bursuc este un medicament foarte bun pentru afectiunile cailor respiratorii, in special pentru astmul bronsic. Se consuma in lapte cald. Incercati si dvs. acest tratament.
Elvira - Suceava, tel. 030/21.96.86

</b><b>"Am ciocuri pe coloana"
(Raspuns pentru Stefan C. - Vaslui, F. As nr. 508)

Va propun o reteta cu frunze de dafin (Laurus nobilis). Primele trei zile: seara, se fierb 25 g frunze de dafin in 250 ml apa, timp de 5 minute, la foc mic. Ceaiul rezultat se pune cu tot cu frunze intr-un termos si se lasa pana a doua zi dimineata. In cursul zilei urmatoare, se ia cate o lingura din jumatate in jumatate de ora. Urmatoarele sapte zile: in 250 ml apa se infuzeaza 100 g foi de dafin si se procedeaza ca mai sus. Se face o pauza de o saptamana si se repeta tratamentul. Daca ciocurile sunt foarte vechi si moi (cum sunt monturile), se repeta tratamentul din doua in doua saptamani, cu pauza de o saptamana, pana la disparitia completa. In timpul tratamentului este indicat sa mancati grau incoltit (spalat si inmuiat intr-un borcan cu apa, clatit de trei ori pe zi - dupa doua zile are putere de germinare). De asemenea, mancati orez inmuiat, dat prin masina de tocat si amestecat cu putin lapte nefiert si o lingura de miere. Obligatoriu, zilnic se vor bea 3 l de infuzie de urzica (o lingura de planta la 250 ml apa). Le doresc vindecare deplina tuturor celor care sufera de aceasta boala.
Saveta Barba - loc. Fantanele, nr. 262, jud. Arad, cod 2918, tel. 057/45.62.86

</b><b>"Am cancer de tiroida, iar fiul meu are polipi"
(Raspuns pentru Angela - Sua, F. As nr. 509)

In anul 1999 am avut mari probleme de sanatate. Desi nu mi s-a pus un diagnostic sigur (aveam stari de oboseala accentuate, ficat marit si eram suspecta de hepatita cronica), fiind o fidela cititoare a revistei "Formula As" (am toata colectia din 1995, an in care am descoperit-o), am folosit aproape toate remediile care au fost publicate in paginile ei de catre cititori - atat pentru ficat marit, cat si pentru hepatita si chiar ciroza hepatica. Incetul cu incetul, starea mea de sanatate s-a imbunatatit si in prezent ma simt foarte bine. In final, s-a precizat si diagnosticul: hepatita tip B, pe care am dus-o pe picioare, nefiind spitalizata si neavand concediu medical nici macar o zi. Mai mult, boala nu numai ca nu s-a cronicizat, ci chiar s-a vindecat. Doresc pe aceasta cale sa multumesc cititorilor care au publicat aceste remedii naturale, care mi-au fost de un real folos, cat si minunatului colectiv al revistei "Formula As", in frunte cu d-na Sanziana Pop.
In cele ce urmeaza, va voi indica o reteta pentru tratarea cancerului de tiroida si una pentru eliminarea polipilor fara operatie. In acest caz se recomanda gargara foarte adanca, de cat mai multe ori pe zi, cu ceai de dragaica (sanziene) si de nalba. Cu aceleasi plante proaspete (dragaica va inflori la sfarsitul lunii iunie) se pun comprese pe timpul noptii. Plantele proaspete se spala, se zdrobesc pe un fund de lemn cu ajutorul unui sucitor pana se formeaza un terci, se aplica local si se leaga cu o panza curata. La plantele uscate, resturile de la ceaiul pentru gargara vor fi incalzite cu putina apa, apoi frecate cu faina de orz (se gaseste la orice moara sau la magazinele Plafar), apoi se intind pe o bucata de panza care se aplica local si se leaga cu un fular, pentru a sta fixa. In timpul zilei se pun comprese cu coada-calului: doua mani bune de planta se pun intr-o sita sau o strecuratoare metalica, deasupra unui vas cu apa in clocot, se acopera cu un capac si se lasa pana planta se inmoaie. Se intorc din cand in cand. Cand plantele sunt fierbinti si moi, se invelesc intr-o panza de in sau bumbac si se aplica pe locul suferind. Deasupra se infasoara o panza uscata, pentru izolatie termica. Se aplica neaparat calde si se lasa sa actioneze vreme de doua ore. Este bine sa se aplice dimineata, iar bolnavul sa stea in pat, bine invelit. Foarte indicate sunt si compresele cu bitter suedez. Locul trebuie uns mai intai cu untura de porc sau alifie de galbenele (preparata in casa sau cumparata de la Plafar), apoi se aplica o bucata de vata (a carei marime variaza in functie de zona bolnava), umezita cu bitter suedez. Se pune deasupra o alta vata uscata, pentru izolatie termica, se acopera cu o bucata de material plastic si se leaga apoi cu o bucata de panza. Cu aceasta compresa bolnavul poate sa stea prin casa sau o aplica seara, la culcare, si o lasa peste noapte. Dupa scoaterea compresei se pudreaza pielea cu pudra de talc, pentru a impiedica aparitia mancarimilor. Daca apar totusi iritari ale pielii, compresele trebuie folosite timp mai scurt sau scoase din cand in cand. Prepararea alifiei de galbenele: intr-o cratita emailata se incing 500 g untura de porc proaspata (nesarata) si se adauga de doua ori cate doua maini pline de planta maruntita (numai florile). Se lasa sa sfaraie scurt, se amesteca in continuare, se trage cratita de pe foc, se acopera si se lasa la rece peste noapte. A doua zi se incalzeste usor, se strecoara printr-o bucata de tifon, iar alifia calda se pune in borcane curate. Ceai anticancerigen: consumati zilnic, incetul cu incetul (cate o lingurita de ceai la 15-20 de minute), 1,5-2 l de ceai dintr-un amestec de galbenele, coada-soricelului si urzica, in parti egale (o lingurita cu varf la 250 ml apa). Din ratia zilnica de ceai (care se pastreaza cald intr-un termos) se vor consuma, cu jumatate de ora inainte si jumatate de ora dupa fiecare masa, jumatate de ceasca de ceai, in care se toarna cate o lingurita de bitter suedez.
Pentru eliminarea polipilor fara operatie, maruntiti intr-o piulita de lemn 15 g anason, puneti-l intr-o sticluta si turnati peste el 100 ml spirt medicinal. Se lasa la macerat timp de 10 zile, intr-un loc intunecos, agitand periodic. Dupa cele 10 zile, se strecoara maceratul printr-un tifon pus in trei, apoi se dilueaza cu apa fiarta si racita in proportie de 1:3 (o parte macerat si trei parti apa). Din solutia rezultata se pun cate 10-15 picaturi in fiecare nara, de trei ori pe zi, pana la disparitia polipilor. De asemenea, se recomanda folosirea indelungata a ceaiului de coada-calului (o lingurita cu varf la 250 ml apa clocotita - se acopera, se lasa la infuzat doua minute, se strecoara si se consuma caldut). Va doresc multa sanatate dvs. si fiului dvs.!
Maria Constantinescu - str. Moldovita nr. 9, Bucuresti

</b>
<b>
"Am o rana la picior care nu se mai vindeca, supureaza tot timpul"
(Raspuns pentru Gheorghe Caliniciu - com. Ivanesti, jud. Vaslui, F. As nr. 510)

1. Eu am tratat-o cu argila pe mama mea, in varsta de 78 de ani, care avea o rana asemanatoare cu a dvs. I-am pus cataplasme cu argila direct pe rana. Argila am procurat-o de la d-l Mircea Bocan din Alba-Iulia (tel. 058/86.56.77). Este un leac foarte bun si nu implica nici un risc. Gasiti argila si in farmacii sau in magazinele naturiste. Dumnezeu sa va ajute! Insanatosire grabnica!
Viorica Prusu - loc. Tasca, jud. Neamt, tel. 033/25.50.74
2. Desi nu precizati de ce natura este rana la picior, ce diagnostic v-a dat medicul curant, daca suferiti de diabet (acest aspect este extrem de important), eu va recomand un remediu universal, care, aplicat cu atentie, va va scapa de suferinte. Cumparati de la orice farmacie naturista o sticluta de 25 ml cu extract uleios de tataneasa, o sticluta cu extract uleios de galbenele si o sticluta cu extract uleios de sunatoare. Amestecati continutul lor intr-un borcan de sticla cu capac care se inchide etans. Din acest amestec aplicati un strat subtire pe rana, de trei ori pe zi. Piciorul sa nu fie acoperit cu ciorap! Prin continutul specific al acestor uleiuri (alantoina, rezine, substante hemostatice, minerale etc.), asupra ranii se exercita un puternic efect cicatrizant si reepitelizant. Intr-un timp extrem de scurt rana se va vindeca. Este important sa aveti incredere in tratament, iar rezultatul nu va intarzia sa apara.
Paul Nicolita - str. Nicolae Titulescu, bl. H1, ap. 7, Craiova, tel. 094/52.15.35

"Sora mea are un chist la rinichiul drept"
(Raspuns pentru Caraus Constantin - Galati,
F. As nr. 510)

Vreau sa va recomand urmatorul tratament: se iau doi pumni de coada-calului taiata marunt (este bine sa se foloseasca planta intreaga, procurata direct de la culegatori), se pune tocatura intr-o panza din fire naturale si se leaga. Apoi se pune o oala cu apa pe foc si, cand incepe sa fiarba, se introduce panza cu planta, care se tine doua-trei minute. Se stoarce putin si se aplica fierbinte pe locul bolnav. Se leaga cu un fular si se tine doua ore. Cu ceaiul ramas se pot face bai de sezut. Procedeul se repeta cel putin o saptamana, chiar si de doua ori pe zi. Va doresc sanatate!
Marcela - Buzau

</b>
<b>
"As dori sa aflu daca exista vreun centru care practica epilarea definitiva in Galati sau in Constanta"
(Raspuns pentru Loredana Dumitrascu - Galati, F. As nr. 510)

Exista un centru unde se practica epilarea definitiva in Galati. Se gaseste in spatele hotelului "Dunarea". Preturile variaza in functie de zona de depilat si desimea firelor de par (plata se face in dolari).
Daniela Negru - Galati, tel. 036/46.29.18

"Fetita mea are negi in jurul anusului"
(Raspuns pentru Elena Pavel - Timisoara,
F. As nr. 512)

D-na Elena, aceeasi problema am avut-o cu fiul meu, cand avea trei ani. Va recomand un tratament simplu si eficace: spalati locul de trei-patru ori pe zi cu apa si sapun, apoi tamponati local cu tinctura de iod si Baneocim-pulbere (pe care o cumparati de la farmacie). Dupa o luna de zile de tratament, negii vor da inapoi. Va doresc multa sanatate!
Doina Ghita - Bucuresti

</b><b>"Stie cineva un tratament pentru hipoacuzie brusca de perceptie - lezarea nervului auditiv - insotita de acufene?"
(Raspuns pentru Iulia-Daniela Negru - Galati, F. As nr. 512)

As dori sa o intreb pe Iulia daca a consultat un medic neurolog. Hipoacuzia de perceptie cu lezarea nervului auditiv si acufene este cea mai rea boala a surzeniei, in sensul ca nu exista nici un leac de vindecare, nici operatie. Ma confrunt cu aceasta boala de 30 de ani. De la Orl mi s-a dat Sansurdal, insa fara rezultat. Am mai facut tratament cu Hidergina, Sidergina, Redergin si Cavinton. Tutunul - daca fumezi - face si mai mult rau, caci zgomotele din urechi sunt mai puternice. Se pare ca boala este legata si de tensiune. Printr-o imprejurare nedorita de mine, am fost trimisa de medicul specialist la medicul neurolog. Imediat si-a dat seama ce am si mi-a spus ca totul este de la ureche, ca nu aud. Mi-a pus diagnosticul sindrom cohleovestibular comp. Am facut tot felul de tratamente pe parcursul anilor, insa toate au fost pentru dilatarea vaselor craniene - o aerisire a vaselor. Acum pot aparat auditiv, iar zgomotele au disparut complet. Atentie la aceste medicamente vasodilatatoare, deoarece nu ai voie sa stai la soare, iar capul trebuie mereu acoperit. Va recomand o proteza auditiva, lucrata pe fisa cu audiograma, pe care o puteti procura din Bucuresti - str. Cluceru nr. 44, tel. 01/222.69.02.
Camelia Andronescu - Aleea Barajul Sadului nr. 7A, bl. M4a2, sc. A, ap. 27, Bucuresti, sector 3

</b>
<b>
"Doresc un tratament contra transpiratiei"
(Raspuns pentru Cristi - Sua , F. As nr. 513)

Cunosc un bun remediu pentru a scapa definitiv de transpiratia rau mirositoare a picioarelor. Se cumpara de la farmacie Acid boric (H3Bo3). Dimineata, inainte de a pleca la serviciu, se pune in fiecare ciorap, in zona degetelor de la picioare, cate o lingurita de acid boric si se sta asa toata ziua. Seara, dupa intoarcerea de la serviciu, se schimba ciorapii si se spala picioarele. Transpiratia nu va mai aparea circa trei luni de zile. Cand picioarele incep sa transpire din nou, se repeta tratamentul cu acid boric si asa veti scapa definitiv de aceasta problema. Tratamentul este garantat, eu personal l-am aplicat si am scapat definitiv de transpiratie.
Petre Nicolae - str. Arinului nr. 1, bl. 46, sc. D, ap. 67, Ploiesti, jud. Prahova, cod 2000

<b></b>