Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Transpir excesiv pe fond nervos". De un an imi transpira excesiv palmele, talpile, dar si partea superioara a degetelor, atat de la maini, cat si de la picioare. De curand, transpiratia s-a extins si la subsuori si in zona inghinala. Am ajuns sa nu mai ies in lume de frica, de...

Cititorii Intreaba...

"Transpir excesiv pe fond nervos"

De un an imi transpira excesiv palmele, talpile, dar si partea superioara a degetelor, atat de la maini, cat si de la picioare. De curand, transpiratia s-a extins si la subsuori si in zona inghinala. Am ajuns sa nu mai ies in lume de frica, deoarece oriunde as fi curge apa de pe mine. Medicii care m-au consultat mi-au spus ca transpiratia este pe baza nervoasa. Am urmat diferite tratamente cu calmante, insa fara efect. Doar Distonocalmul mi-a diminuat putin transpiratia, insa trebuie sa iau cel putin 8 tablete pe zi. In consecinta, medicii mi-au dat o ultima sansa: tranchilizantele. Simptomele sunt: transpiratie excesiva, inrosirea si umflarea palmelor si a talpilor, extremitati reci, senzatie de iritare. Va implor, daca stiti vreun tratament naturist, ajutati-ma! Va multumesc!
Simona - Austria,
e-mail: csaba.dallas@chello.at

</b><b>"Sufar de displazie avansata"

In primul rand va multumesc ca existati si ca prin intermediul revistei dvs. imi alin dorul de tara natala, de care ma desparte un ocean (locuiesc in Canada). In urma cu aproximativ opt luni de zile am inceput sa am probleme ginecologice, carora le-am dat inca de pe atunci importanta cuvenita, fara a le putea rezolva insa. Este vorba de usturimi vaginale si anale, pe care doctorii de aici le-au tratat cu destula superficialitate, in sensul ca mi-au prescris o gramada de antibiotice si de creme, pe care am ajuns sa le iau in doze duble sau triple. In cele din urma, am apelat la parinti, in Romania. Am folosit ceaiuri cu care am facut bai de sezut si spalaturi (cu coada-calului, coada-soricelului, galbenele, musetel, marul-lupului), dar usturimile nu au trecut de tot. In prima faza, doctorii de aici mi-au spus ca ar fi iritatii, acum, dupa opt-noua luni de chin, mi-au spus ca este displazie avansata cu Cin 2/3, urmatoarea faza fiind cancerul. Sunt programata pentru operatie abia peste trei luni si nu stiu daca boala mai poate "astepta" atat de mult, desi doctorii de aici m-au asigurat ca nu e asa de grav. S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema? Cu mii de multumiri si... sperante,
M.D. - Canada

</b><b>"La oboseala, imi apar pe piele pete rosii, dureroase"
</b> De un an mi se intampla ceva foarte neplacut. Cand sunt foarte obosita sau cand ma enervez, imi apar pe gat niste pete rosii, mari, care ma mananca, ma ustura si sunt foarte fierbinti. Totul dureaza doua zile, dupa care pielea devine ciudata, ca de broasca. Nu stiu ce sa fac, la cine sa apelez. Locuiesc in Sua de aproape doi ani si am un serviciu foarte solicitant din punct de vedere nervos. Nu am timp sa merg la un medic deoarece lucrez de la sase dimineata pana la opt seara, iar de o zi libera nici nu poate fi vorba, asa ca sunteti singura mea speranta. Va rog mult sa ma ajutati. Va multumesc anticipat.
Laura - Sua

<b>
"Am mari probleme cu inima"

Stiti vreun tratament naturist sau medicamentos care sa elimine complet sau sa reduca foarte mult crizele de tahicardie paroxistica supraventriculara? Alta problema o constituie extrasistolele, palpitatiile care incep din senin, uneori dimineata la trezire sau dupa o mancare mai grea. Nu am putere, am stari de lesin si ameteala, imi creste pulsul. E ca si cum rotitele unui motor ar functiona mai incet pentru o perioada, apoi ar reveni la ritmul lor normal. Am o apasare in zona pieptului, doar in pozitia culcat pe spate, si senzatia ca o cordeluta ma strange mai sus de zona tamplelor. As mai avea o intrebare referitoare la modalitatile de recuperare dupa o operatie pentru ruptura de tendon Ahilian. Va multumesc din suflet!
M. Simu

"Prietena mea sufera de dismorfism abdominal"

Prietena mea, Sorina Baran, in varsta 35 de ani, sufera de dismorfism abdominal. Medicul de familie i-a recomandat sa se interneze la spitalul din Petrosani, la sectia de chirurgie plastica. Acolo insa nu a fost operata, deoarece, din cauza problemelor pe care le are cu inima, nu i se putea face anestezie si nu-si putea asuma acest risc, pentru ca are in grija un copil handicapat. Poate cineva sa-i recomande un medic sau un tratament care sa-i rezolve aceasta problema de sanatate?
V. Badelita - Vulcan, jud. Hunedoara

"Exista vreo metoda naturista de crestere a lactatiei?"

Am 26 de ani si sunt mamica unei fetite de o luna si sapte zile. Pana acum am avut suficient lapte pentru a-mi hrani copilul, dar acum doua zile am constatat ca laptele scade cantitativ si cred ca si-a pierdut si din calitate, avand in vedere ca fetita mea nu se satura. Din ce am citit pana acum si din ce am mai intrebat in dreapta si-n stanga, in asemenea situatii se suplimenteaza alimentatia copilului cu lapte praf. Eu as dori totusi sa stiu daca exista vreo metoda naturista de crestere a lactatiei, pentru ca as vrea sa-mi hranesc fetita cu laptele meu macar pana la sase luni. Ma intereseaza chiar si descantecele si toate superstitiile legate de aceasta problema. Trebuie sa mentionez ca fetita mea va fi botezata pe 29 iunie. Le multumesc anticipat cititorilor care imi vor trimite raspuns pentru problema mea.
Adriana Novoseli

"De 12 ani sufar de tricotilomanie"

Am 28 de ani si de aproximativ 12 ani sufar de boala numita tricotilomanie, care se caracterizeaza prin imposibilitatea de a rezista impulsului de a-ti smulge parul. Se intampla mai ales inaintea unei stari de tensiune accentuata, iar dupa aceea simt o stare de multumire si eliberare. De multe ori nici nu acord atentie faptului in sine, deoarece folosesc mana stanga, dreapta fiindu-mi preocupata cu scrisul. Cu speranta ca cei care au suferit de aceasta boala ma vor ajuta cu sfaturi din cunostintele si experienta lor, va multumesc anticipat.
Paula - Brasov

</b><b>"Fetita mea are caile lacrimale osificate"

Am o fetita de patru ani si jumatate care s-a nascut cu caile lacrimale infundate. Aceasta problema se rezolva pana la varsta de noua luni, dar medicul pediatru care s-a ocupat la timpul respectiv de ea nu a observat acest lucru. La varsta de patru ani fetitei i s-a facut o spalatura pe caile lacrimale, dar fara rezultat, deoarece medicul a spus ca aceste cai sunt osificate. As dori sa-mi spuneti daca mai exista vreo sansa de a rezolva problema si unde anume. Va multumesc.
Geta - Piatra-Neamt

</b><b>"Mi s-a depistat o arie largita de lichid cefalo-rahidian in zona temporala stanga"

Am o problema de sanatate pe care sper sa o ameliorez cu ajutorul dvs. De patru ani ma confrunt cu dureri de cap (sub forma de amorteli ale capului si ameteli) si slabiciune totala a corpului. In urma unui examen Rmn a rezultat o arie largita de lichid cefalo-rahidian in zona temporala stanga. Am urmat mai multe tratamente ale medicinii clasice, dar fara rezultat. Stiti un tratament naturist care sa rezolve aceasta problema? Mi se poate recomanda si un medic neurolog care a vindecat un asemenea diagnostic? Va multumesc si va doresc sanatate.
Lidia - Vaslui, tel. 093/70.27.83

</b>
<b>
"Cum se poate vindeca proctita cronica ulcerativa?"

Am 51 de ani si acum trei ani mi s-a facut histerectomie totala. Timp de un an m-am simtit bine, dar apoi am inceput sa am mari dureri la intestinul gros. Acum cateva saptamani am facut colonoscopie si biopsie, iar diagnosticul a fost proctita cronica ulcerativa. Mi s-a prescris tratament cu unguent Proctoglyvenol si supozitoare Salofalk, dar nu am simtit nici o ameliorare. Un bun specialist pe care l-am consultat mi-a spus ca durerile pot persista si din cauza unor eventuale aderente ramase de la histerectomie. Va rog din suflet sa ma ajutati sa scap de aceste dureri groaznice, insotite si de o senzatie de arsura. Va multumesc.
Schinteie Maria - Timisoara, tel. 056/15.01.92

"Caut un sanatoriu pentru bolnavi de Alzheimer"

Mama mea sufera de boala Alzheimer, intr-un stadiu avansat, si necesita ingrijire permanenta. M-ar interesa sa stiu daca exista un sanatoriu, in Constanta sau in tara, care ofera ingrijire medicala de specialitate pentru aceasta boala. Astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Cristina Muse - Constanta

Cititorii multumesc pentru vindecari

</b><b>"Prin tratamentul d-lui Vasile Popa m-am vindecat de anorexie"</b> Mai intai: Draga "Formula As", ce binecuvantare ca existi! Prin intermediul tau, am aflat tratamentul care mi-a salvat viata. Apoi: mii de multumiri d-lui Vasile Popa, de la Cabinetul "Natura Medica" din Bucuresti, care m-a ajutat sa ma vindec. Ani de zile am suferit de o forma grava de acufene, de anorexie, cu toate dezastruoasele lor urmari. Dupa un regim foarte sever si tratament cu Multifruct Total Forte si Hercules, acum sunt aproape total vindecata. Va multumesc din suflet pentru ca existati.
Nicoleta Nicoara - Bucuresti
Cabinetul "Natura Medica", str. Almasul Mare nr. 5-7, bl. B16, ap. 34, sc. 3, sector 4, Bucuresti, tel. 629.73.28, 629.84.47.

<b>"Sufar de o boala cumplita: leuconevraxita cerebrala. Prin tratamentul d-nei dr. Wang Xiao Guang, boala sta pe loc si durerile mi s-au alinat"


Mii de multumiri d-nei dr. Wang Xiao Guang, chinezoaica specialista in acupunctura, suflet mare si mare specialist, cu multa dragoste pentru bolnavii ei. Prin tratamentul aplicat, boala mea, leuconevraxita cerebrala, sta pe loc de aproape patru ani si, mai ales, durerile cumplite s-au alinat. Pentru cititorii care au nevoie de d-na Wang Xiao Guang: s-a mutat din statiunea Geoagiu Bai la Stefanesti-Arges, langa Pitesti. Are cabinetul la Hotel "Iatsa", tel. 048/63.42.77 receptie si direct 048/22.38.92.
Maria - Brasov

"Prin tratamentul d-nei dr. Tamara Paunescu, tatal meu, diagnosticat cu carcinom hepatocelular, s-a vindecat"

Stimata redactie,
Ma numesc Rusandica Ungureanu si doresc sa aduc prin intermediul dvs. multumiri d-nei dr. Tamara Paunescu (Apifitoterapia Tamara) - str. Erou Iancu Nicolae nr. 50, tel./fax: 01/230.23.60, Bucuresti. Tatal meu, in varsta de 73 de ani, a fost operat si diagnosticat in urma cu cinci luni cu carcinom hepatocelular cu grad inalt de diferentiere, arii intinse de necroza. Facand apel la tratamentul d-nei dr., ne-a ajutat Dumnezeu si analizele efectuate arata clar adevarul unei vieti inchinate cercetarii si sanatatii omului - boala a fost invinsa. Varsta inaintata a d-nei dr. Paunescu ma face sa solicit ajutorul dvs. pentru mediatizarea pasiunii de-o viata in sprijinul celor suferinzi. Multumesc Domnului Dumnezeu ca am aflat la timp de mult stimata d-na dr. Paunescu. Anexez biletul de iesire din spital si rezultatul analizelor edificatoare. Cu multumiri si mult respect,
Rusandica Ungureanu

</b><b>"Urmand tratamentul d-nei Stavarache Angela, nodulul de pe san a disparut"

Din rubrica "Cititorii raspund" mi-am rezolvat o problema de sanatate care ajunsese sa ma ingrijoreze, si anume: nodul mamar. Aveam dureri si mi se umflasera ganglionii de sub axila. Mamografia efectuata indica clar aceasta displazie mamara. Ingrijorarea mea era si mai mare pentru ca in urma cu 5 ani am fost operata de fibrom uterin si tumora anexiala stanga, operatie care s-a soldat cu histerectomie totala. La acea data, medicii au sesizat un nodul mamar. Timp de doi ani am urmat un tratament homeopat fara sa rezolv problema. In luna decembrie 2000, o doamna cu probleme asemanatoare multumea prin intermediul revistei dvs. d-nei Stavarache Angela (tel. 01/224.03.83, 092/36.03.18) pentru sfaturile, rabdarea si indrumarea data. Am contactat-o si, dupa patru luni de dieta stricta recomandata de dansa, consumand si produse naturale gen: Golden Yacca, Aloe, Licium, am reusit sa-mi reglez greutatea corporala, nodulii de la san au disparut, ganglionii nu ma mai deranjeaza, ba chiar s-au retras, iar eu mi-am recapatat o stare de sanatate fizica si psihica buna, cu energie si intelegere fata de cei din jur, lucru la care nu mai speram. Astept cu nerabdare analizele si markerii tumorali, impreuna cu evaluarea facuta de medicul specialist in Clinica de specialitate Oncologie-Ginecologie "Fundeni".
Multumesc bunului Dumnezeu ca mi-a dat forta sa duc acest regim pana la capat, multumesc "Formulei As" pentru ca existati si reusiti sa ne transmiteti atatea informatii utile pentru noi, cititorii, si, de asemenea, multumesc prin intermediul revistei dvs. d-nei Stavarache Angela, pentru ca a avut bunatatea sa ma inteleaga si sa ma ajute sa ma fac bine. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Silvia Cordos - str. Moldovita nr. 19, bl. 11, ap. 6, sector 4, Bucuresti, tel. 01/684.13.36

Cititorii Raspund

</b>
<b>
"Am cancer de tiroida, iar fiul meu are polipi"
(Raspuns pentru Angela - Sua, F. As nr. 509)

Stimata d-na Angela, data fiind situatia intr-adevar disperata in care va aflati, fiind si singuri printre straini, foarte departe de tara, incerc sa va ajut cu doua retete. Ele va privesc atat pe dvs., cat si pe fiul dvs. si au mai fost recomandate de alti cititori inimosi in aceasta revista. Pentru polipi, incercati maceratul de anason: maruntiti intr-o piulita 15 g de anason, puneti-l intr-o sticluta si turnati peste el 100 ml de spirt medicinal. Lasati sa se macereze la intuneric 10 zile, agitand periodic continutul. Cand e gata, se strecoara maceratul si se dilueaza cu apa fiarta si racita 1:3 (o parte macerat si trei parti apa). Se pun 10-15 picaturi de trei ori pe zi, pana la disparitia polipilor. Exista o reteta ruseasca de tratament naturist contra cancerului cu ulei nerafinat de floarea soarelui (extras prin presare la rece) amestecat cu vodca, astfel: intr-o sticluta de 250 ml se pun doua linguri mari sau 3 linguri mai mici de ulei de floarea-soarelui si se adauga o cantitate egala (nu mai mare) de vodca. Se inchide cu un dop si se agita bine, pentru a se obtine o emulsie fina. Operatia aceasta se va face cu circa 30 de minute inainte de fiecare masa, deci de trei ori pe zi, vreme de 10 zile, dupa care urmeaza o pauza de cinci zile. Se repeta de 5-6 ori, deci, cu pauzele respective, si dureaza circa trei luni. Daca forma de cancer este mai grava, tratamentul se va face timp de o luna neintrerupt, urmat de o pauza de trei saptamani. Se repeta de 6-8 ori, deci dureaza aproximativ un an. Emulsia se bea fara a mai adauga altceva in ea (arome etc.), iar intre inghitituri nu se va bea sau manca altceva. Efectul e si mai bun daca aceasta emulsie se amesteca cu ulei de in, in proportie de 1:1, pe tot timpul tratamentului.
Ioana Parvu - Bucuresti,
e-mail: ioanamancas@hotmail.com

"Am mari probleme cu gatul"
(Raspuns pentru George - Roma, F. As nr. 512)

1. O cunostinta a avut o rana in gat. A luat fel de fel de antibiotice, dar fara rezultat. Era alergic la praf si la polen. Toate problemele le-a rezolvat mestecand propolis. Cred ca este suficient sa se poarte prin gura o bucatica de propolis pana se dizolva (dureaza destul de mult). Actioneaza ca un veritabil antibiotic. Sper sa va fie de folos. Va urez insanatosire grabnica!
Marcela Lefter - str. Frumoasa nr. 3, bl. 654, sc. C, ap. 9, Iasi
2. Din cauza unei infectii care nu s-a putut depista, in 1996 am facut timp de trei luni de zile febra incontinuu. In toata aceasta perioada am fost internata in spital. Mi s-au facut tot felul de analize, perfuzii cu antibiotice, dar degeaba. Dupa trei luni de zile, un medic stagiar mi-a prescris Ciprinol (trei pastile de 500 mg, pe care le-am luat la interval de 12 ore). De atunci, nu am mai facut febra niciodata. In acelasi timp, o doamna mi-a recomandat urmatorul tratament, ieftin si simplu: incepand din 15 iunie si pana la sfarsitul lunii, in jurul pranzului, in zile cu soare, se culeg muguri de brad de 3-4 cm (din zone inalte, nepoluate). Se spala bine si se lasa sa se scurga. Se cantareste cantitatea. Se dau mugurii de brad prin masina de carne sau robotul de bucatarie si se amesteca cu o cantitate egala de miere de albine poliflora. Se pune amestecul intr-o oala de lut sau un borcan de sticla (nu in plastic). Se leaga la gura cu celofan. Vasul se introduce intr-un sac de nylon. Se face o groapa in pamant si se pune vasul in ea, acoperindu-se cu pamant. Se tine la macerat trei saptamani, dupa care se scoate. Daca se face o pojghita de mucegai deasupra, se curata. Se pune mierea in borcanele mici, care se pastreaza in frigider. Se iau cate trei lingurite pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa, timp de trei saptamani. Concomitent, se beau trei cani de ceai de isop, inainte de mese, tot timp de trei saptamani, iar pentru imbunatatirea imunitatii se ia vitamina E forte - cate doua pastile pe zi (dimineata si seara), timp de doua luni. In perioada tratamentului se interzice consumul de carne de porc, condimente, tutun, alcool, grasimi si acrituri de orice fel. In fiecare zi se citeste Psalmul 50 si cine poate sa tina pentru sanatate postul Sfantului Anton cel Mare (noua zile de marti). Va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute!
P.S. Daca vreun cititor face acest preparat, il rog sa-mi trimita si mie un borcanel (contra cost), fiindca la Timisoara nu exista brazi.
Maria Rus - str. Iris nr. 34, ap. 3, Timisoara, cod 1900, tel. 056/21.83.60
(Raspunsul este valabil si pentru Rada Avram - Arad, F. As nr. 482, si pentru toate persoanele care au probleme cu caile respiratorii.)

</b><b>"Fetita mea are negi in jurul anusului"
(Raspuns pentru Elena Pavel - Timisoara,
F. As nr. 512)

Am avut aceeasi problema cu fetita mea, la varsta de doi ani (acum trei ani). I-am cauterizat negii o data, au reaparut dupa o luna si atunci am avut sansa sa aflam de o posibilitate de vindecare la d-na dr. Maria Chirila de la cabinetul "Naturalia" - str. Erou Mircea Marinescu nr. 8, com. Voluntari, tel. 01/491.51.33, 491.60.52. S-a vindecat si de atunci nu a mai avut probleme.
Mihaela Hartman - Bacau, tel. 090/68.45.16

"Caut o reteta de ingrasare"
(Raspuns pentru Mihaela Savastre - Galati,
F. As nr. 513)

Draga Mihaela, fiindca eu caut remediile cele mai simple si mai eficiente, doresc sa te ajut cu un sfat. Si eu am fost slaba intr-o perioada. Am aflat de urmatorul truc, l-am aplicat si am fost foarte multumita de el. Ti-l recomand fiindca e foarte simplu si iti poti controla greutatea atat cat vrei. Cand il intrerupi, cresterea in greutate se opreste. Bea un pahar cu bere (150 ml) in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de masa. Numai atat. Dupa doua saptamani, deja isi va face efectul. Mult noroc!
Marcela Lefter - str. Frumoasa nr. 3, bl. 654, sc. C, ap. 9, Iasi

</b><b>"Vreau sa evit recidivarea tumorii"
(Raspuns pentru Vasile Ciorata - Bucuresti,
F. As nr. 513)

Draga domnule, aparitia unui cancer se datoreaza unui lung sir de factori, dar cei mai importanti sunt: predispozitia genetica si scaderea imunitatii. Este foarte bine ca v-ati operat, deoarece ati indepartat tumora deja formata, dar din pacate asta nu rezolva si cauza bolii. Acest lucru l-au constatat si cercetatorii din domeniul oncologic si nu numai, care au ajuns la concluzia ca nu este suficient doar tratamentul direct asupra tumorii, ci si reglarea organismului. Tot ei au constatat ca prevenirea recidivei si, mai mult de atat, chiar profilaxia cancerului se pot realiza daca am fi capabili sa ingeram o cantitate foarte mare si diversificata de legume si fructe care s-a dovedit ca au efecte benefice asupra organismului uman. Toate acestea nu pot fi posibile in realitate, deoarece nimeni nu poate manca 125 kg de fructe si legume zi de zi, pentru a atinge concentratia necesara la nivel celular. Exista insa o gama de suplimente nutritionale realizate cu tehnologii foarte avansate, care aduc organismului aportul necesar. Persoana care le consuma nu numai ca nu va mai face nici o boala degenerativa (oricare ar fi natura acesteia), dar isi va imbunatati si starea generala a organismului, astfel incat bolile cronice de care sufera vor fi considerabil ameliorate. Pentru mai multe detalii, cititi site-ul http: www.carotenoidcomplex.com.
Dr. Irina Spuderca - Bucuresti, tel. 01/231.71.06, 093/51.07.37

</b>
<b>
"Doresc un tratament contra transpiratiei"
(Raspuns pentru Cristi - Sua, F. As nr. 513)

Va propun un leac simplu: faceti 2-3 seri la rand baie in care puneti 1-2 linguri de formol in vasul in care va spalati pe picioare. Am urmat si eu acest tratament in urma cu 30 de ani, la sfatul unei bune cosmeticiene. Rezultatul este garantat 100%. Va doresc mult succes!
Olga Mircescu - Bucuresti

</b><b>"Cum pot scapa de dependenta de cafea?"
(Raspuns pentru Garbu Maria-Lorena, F. As nr. 513)

Cafeaua poate fi inlocuita cu Inka. Se gaseste la supermarket-uri. Eu asa am facut. Are gust de ness. Am avut cateva zile probleme cu tensiunea (scadea), dar s-a remediat tinand sub limba (de patru ori pe zi) pulbere de paducel, talpa-gastii si rozmarin. Remediul mi-a fost recomandat de d-na dr. Otilia Craciun (tel. 01/666.44.47). Multa sanatate!
Cris Frasineanu

"La 5 ani, baietelul meu este aproape orb"
(Raspuns pentru Marioara Radut - sat Hasag, jud. Sibiu, F. As nr. 514)

Stimata doamna, de curand, o fetita cu miopie progresiva a urmat un tratament care consta in utilizarea produselor Aloe, ceai, gel si A-beta Care E. In urma acestui tratament fetita, care era programata pentru operatie, a inceput sa vada la tabla. Multa sanatate!
Codruta - tel. 091/79.66.72

</b><b>"Ma confrunt cu o urticarie pacatoasa"
(Raspuns pentru Mihaela - Australia, F. As nr. 514)

1. Am avut ceva asemanator si un medic dermatolog mi-a recomandat unguentele Elocom (Schering-Plough/ Usa) si Hidrocortizon Acetat 1%. Se pune in podul palmei cate putin, se amesteca amandoua si se unge gatul si fata, timp de 1-2 zile, pana trece mancarimea si iritarea. In ceea ce priveste urticaria, fiind datorata poluarii atmosferice, eu ma tratez homeopatic si nu am mai avut asemenea probleme. Va doresc succes!
Elisabeta Cazacu
2. Draga Mihaela, cred ca urticaria de care suferi poate fi rezultatul slabirii sistemului imunitar sub actiunea razelor de soare, a poluantilor atmosferici, a alimentelor consumate si a fumului de tigara. In urma acestor actiunii acestora se acumuleaza in organism radicali liberi care sunt produsi toxici ai metabolismului si care trebuie neutralizati, acest lucru facandu-l antioxidantii. Seleniul (mai ales forma organica, care are o absorbtie maxima) este cel mai puternic antioxidant. Zincul are efect protector pentru piele, intrand in compozitia multor preparate folosite in dermatologie. Aceste minerale se gasesc in Bio-Seleniu+Zinc ce are in compozitie si vitaminele A, B6, C si E, care cresc absorbtia, amplificandu-i efectul benefic. Te sfatuiesc sa-l incerci. Am cunoscut situatii similare cu a ta care au fost rezolvate cu acest tratament.
Dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 01/202.30.23

"Mama mea poate face oricand un accident vascular cerebral"
(Raspuns pentru Alexandru Buzea - Brasov,
F. As nr. 514)

Desi nu ati mentionat nimic despre vocea mamei dvs., eu cred ca prin sclerozarea arterelor cerebrale, corzile vocale fiind insuficient irigate, are vocea ragusita (cu atat mai ragusita, cu cat procesul de sclerozare a arterelor cerebrale este mai avansat). Va recomand ceaiul de papadie - doua cani pe zi. Il gasiti la Plafar. Are gust placut si se bea neindulcit. In paralel cu acest tratament naturist, ar trebui sa consume multe fructe si legume proaspete, eliminand prajelile din alimentatie. Dupa o luna de tratament, sa repete examenul Dopples. Multa sanatate!
Dr. Janeta Porumbita - str. Dragoslave nr. 32, Craiova, cod 1100

"Exista tratament naturist pentru insomnie cronica?"
(Raspuns pentru Elena Ionescu - Bucuresti,
F. As nr. 514)

1. Hipocrate spunea: "Hrana ta este medicamentul tau". Digestia proasta sau acumularea de toxine este de cele mai multe ori adevarata cauza a insomniei. Pentru dezintoxicarea organismului nu mai consumati cafea (inlocuiti-o cu ceai) si beti zilnic 1,5 l de apa. Varza cruda si morcovii actioneaza ca un "piston natural" care "matura" toate toxinele din tubul digestiv si ajuta la eliminarea lor. Fiti atenta la "hotii" de somn: mancatul seara, alcoolul, fumatul, exercitiile fizice inainte de ora de culcare. Inainte de culcare, beti un ceai de valeriana sau de musetel, in care adaugati o lingura de miere si o lingura de otet de mere. Va veti odihni toata noaptea fara probleme. In privinta gustului amar, va recomand 10 ridichi negre, de marime medie, pentru 10 zile de tratament. In fiecare dimineata se curata o ridiche de coaja, se da pe razatoare si se stoarce prin tifon. Rezulta un suc amar, care se bea pe nemancate, timp de 10 zile. Dupa ingerarea sucului, se sta culcat pe partea dreapta 5-10 minute. In speranta ca recomandarile mele va vor fi de folos, va doresc multa sanatate!
Dr. Janeta Porumbita - Craiova
2. M-am confruntat si eu cu o problema asemanatoare si doresc sa va ajut. Incercati sa luati medicamentele Antistres si Pasiflora, produse de Laboratoarele "Medica". Antistres luati in timpul zilei, atunci cand va simtiti foarte obosita sau foarte stresata. Pasiflora se ia seara, 2-3 capsule (este indicat in cazurile de insomnie). Eu am luat Pasiflora la recomandarea medicului de la cabinetul "Revital" (din pacate, nu am putut face sedintele de reflexoterapie). Vreau sa spun ca dupa trei zile de tratament sistemul nervos a inceput sa se linisteasca si eu am reusit sa dorm fara a apela la somnifere. Avantajele acestor medicamente constau in faptul ca a doua zi nu aveti senzatia de moleseala, de cap greu etc., pe care v-o dau somniferele. Alt tratament puteti face cu tinctura de paducel si tinctura de valeriana: se iau cate 20 de picaturi din fiecare de trei ori pe zi, vreme de doua-trei saptamani (nu mai mult, deoarece valeriana poate da dependenta). Alternati cele doua tratamente pana reusiti sa aveti un somn cat mai natural. La Plafar se gaseste un ceai sedativ (chiar asa se numeste) cu efecte excelente, linistitoare pentru sistemul nervos. Incercati-le! Daca aceste tratamente au mers la altii, trebuie sa mearga si in cazul dvs. Va doresc multa sanatate!
Mirela - e-mail: miri_mirela@hotmail.com</b>
<b>

</b><b>"Fetita noastra sufera de hipertensiune pulmonara majora"
(Raspuns pentru Ghe. Danila, F. As nr. 515)

In speranta ca va pot fi de folos, am sa va descriu cazul meu, care este asemanator cu cel al fiicei dvs. Acum doi ani mi s-a pus diagnosticul fistula coronara dreapta, deformatie a inimii cu care m-am nascut, adica un vas de sange marit, care face legatura intre atriul drept si ventriculul drept si care incarca circulatia pulmonara de 2,4 ori mai mult. Anul trecut am suferit o interventie chirurgicala prin metoda cataterism, metoda prin care a fost inchis vasul de sange respectiv cu ajutorul unor spirale. Interventia a fost realizata cu succes de catre dr. Oprita Simona, in colaborare cu o echipa de medici americani, la Institutul Inimii "Niculae Stancioiu" din Cluj-Napoca, str. Motilor nr. 19-21, tel. 064/19.19.41. Va doresc multa sanatate!
Amalia Dragan - B-dul Stefan cel Mare nr. 66, bl. D18, ap. 2, Oradea, cod 3700