Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Cum se poate vindeca un cancer de prostata?". Pentru mine, ca pentru multi alti romani care au ales calea exilului, revista dvs. este ca o raza de soare, singura legatura cu tara mea. V-am scris aceasta scrisoare in speranta ca o sa ma ajutati. Am o cunostinta care are cancer...

Cititorii Intreaba...

"Cum se poate vindeca un cancer de prostata?"

Pentru mine, ca pentru multi alti romani care au ales calea exilului, revista dvs. este ca o raza de soare, singura legatura cu tara mea. V-am scris aceasta scrisoare in speranta ca o sa ma ajutati. Am o cunostinta care are cancer de prostata. Fiind departe de casa, nu stim cum am putea rezolva aceasta problema. Am incercat sa intru in contact cu d-na dr. Elena Ionascu pentru a fixa o programare, dar nu am reusit. Sufar, plang si ma rog, dar cum sa lupti cu aceasta necrutatoare boala? Va rog din suflet, daca puteti, ajutati-ma, este foarte greu sa fii printre straini singur si sa nu poti face nimic.
Dorina Zgripcea - Limassol, Cipru, tel. 0035799862761

</b><b>"Tatal meu are ascita cirotica"

As dori, daca se poate cat mai urgent, un tratament naturist pentru tatal meu, in varsta de 58 de ani, diagnosticat cu ascita cirotica. Va multumesc.
Fima Budulan - str. Walter Maracineanu nr. 3, bl. T7, sc. 4, ap. 1, Drobeta-Turnu-Severin, jud. Mehedinti

</b><b>"La 45 de ani, am metastaza agravanta"

Acum cinci ani am fost operata de neo-col uterin st. 1B. In urma extirparii unor ganglioni, am aflat ca sunt in metastaza agravanta. Am doar 45 de ani si doresc din tot sufletul sa traiesc. Daca stiti vreun tratament eficient, va rog sa-mi raspundeti prin intermediul revistei.
Rodica Vlad - str. 2121N nr. 32, bl. 33, sc. B, ap. 22, Brasov, cod 2200
(Apelati de urgenta la d-l Nicolae Pop din Cluj-Napoca, tel. 064/17.06.77.)

</b><b>"Mama mea are scleroza disco-somatica"

Mama mea are 52 de ani si in urma numeroaselor examene facute in Italia i s-a pus diagnosticul spondiloza, artroza initiala cu scleroza disco-somatica si restrangerea spatiului intersomatic L5-S1. A facut radioterapie, raxe X si ultrasunete, dar fara rezultate. Stie cineva cum s-ar putea trata sau daca se poate calma durerea pe care o simte la brat la cel mai mic efort? Stie cineva vreun tratament naturist? Mii de multumiri si adaug complimentele mele revistei dvs. pe care o citesc regulat pe Internet, caci eu traiesc in Italia. Ma doare sufletul cand vad ca tara mea draga si poporul meu traieste in mare saracie si ori de cate ori vad realitatea in ziarul dvs. imi dau lacrimile. Ramane doar sa ne rugam la Dumnezeu sa ne vada si pe noi, si Romaniei sa ii vina randul la fericire, dreptate si o viata mai buna. Multumesc cu respect,
Mariana Rusu - Italia,
e-mail: marianarusu@ciaoweb.it

"Cum pot scapa de parazitul Toxoplasma?"

De aproximativ un an de zile mi s-a depistat in ochi un parazit numit Toxoplasma, din cauza caruia nu mai vad cu un ochi. Am facut tratament medicamentos timp de sase luni, dar rezultatul este destul de slab. Daca stie cineva un tratament naturist sau medicamentos, il rog sa mi-l comunice prin intermediul revistei. Am mare nevoie de ajutor! Cu multumiri,
Rodica Titeiu - Brasov

"Plang toata ziua din cauza suferintelor prin care trec"

In 1958 am fost operat la cap de chist hidatic cerebelos stang. In anul 1978 am avut ameteli mari si chiar am fost internat. Medicii au constatat ca s-au format sechele si din aceasta cauza lichidul encefalorahidian nu mai circula normal. Mi s-a spus ca trebuie sa fac o noua operatie, sa-mi introduca in cap un aparat prin care sa schimbe circuitul lichidului encefalorahidian. Am refuzat sa fac operatia, care implica mari riscuri. Medicul mi-a spus ca atat timp cat traiesc voi fi suferind. Asa a si fost, insa durerile erau suportabile. De doi ani si jumatate mi-au aparut arsuri groaznice la picioare si pe tot spatele. Sunt insuportabile! Cand intru in criza, zbier ca animalele. Am tot umblat prin spitale si fiecare doctor mi-a pus alt diagnostic: sindrom nevrotic, polineuropatie senzitiva a membrelor inferioare, tulburare depresiva pe fond anxios... Medicul de la Spitalul "Sapoca" mi-a pus diagnosticul tulburare anxioasa organica si mi-a spus ca ar fi trebuit sa fac operatia in 1978, pentru ca s-ar putea ca tot lichidul encefalorahidian sa fie cauza. Plang aproape toata ziua din cauza marilor suferinte. Va rog din suflet ajutati-ma ca nu stiu ce sa mai fac. Mii de multumiri,
Susma Filon - com. C.A. Rosetti, jud. Buzau

"Ajutati-ma sa-mi salvez sotia de chinurile groaznice prin care trece zilnic"

Ma adresez dvs. cu rugamintea sa ma ajutati sa-mi salvez sotia. Va prezint istoricul bolii ei. La varsta de 23 de ani (acum are 52 de ani) a inceput sa mearga greu, sa cada din picioare (fara a-si pierde cunostinta). Dupa mai multe internari i s-a pus diagnosticul forma de Parkinson postencefalitic de rigiditate pe fondul unui sindrom extrapiramidal postencefalitic. Tratamentele prescrise nu i-au fost de mare ajutor, dar a mers periodic la control si a urmat toate indicatiile medicilor. Acum, dupa 29 de ani de tratament continuu, de care nu se mai poate dispensa, situatia s-a inrautatit considerabil: toti muschii devin rigizi incepand cu picioarele, transpira puternic pe tot corpul, are incontinenta urinara si fecala, nu se poate deplasa nici daca se sprijina de ceva, tot corpul i se rasuceste ca o rufa stoarsa: picioarele, mainile, trunchiul, capul, toate "trag" in directii diferite, intepenite. Nu stiu unde sa actionez mai repede, prin masaje (presopunctura). Este ingrozitor sa vezi o asemenea tortura, dar sa o suporti! Neurologul si medicul de familie o trateaza cu toata atentia, dar probabil nu au ce sa-i mai faca. Mi-e teama sa nu-si imbolnaveasca si organele interne de la atatea medicamente! Cred ca a luat, de-a lungul anilor, peste 200.000 de pastile! De aceea, va intreb: exista vreun medic in tara care a avut rezultate spectaculoase in tratarea acestei boli? Exista tratamente alternative? Cu mare speranta, astept un raspuns din partea dvs.
M. Stoian - Bucuresti, tel. 01/636.16.98

"Cum se poate evita recidiva unui neoplasm laringian?"

Am fost o familie fericita, pana in decembrie 2001, cand viata noastra a devenit un calvar. Sotul meu are doar 43 de ani si este operat de neoplasm laringian. Doresc sa stiu mai multe despre aceasta boala si daca stie cineva un tratament pentru a nu recidiva. Va multumesc!
Vasilica Bobocica - Oltenita, jud. Calarasi, tel. 042/51.85.68 (dupa ora 18.00)

</b><b>"Am hepatita B cu antigen Hb permanent"

Am 13 ani si acum cativa ani, in urma unor analize, mi s-a spus ca am hepatita B cu antigen Hb permanent. Va rog sa-mi spuneti daca stiti vreun tratament ca sa pot scapa de hepatita. Va multumesc mult!
Alina Ilie - Constanta
(Ia legatura de urgenta cu dr. biolog Mircea Ciuhrii, tel. 01/210.00.82, 01/619.36.34)

</b><b>"La doar 34 de ani, am neoplasm ovarian"

Acum doua luni am fost operata de fibrom si dupa operatie mi s-a pus diagnosticul neoplasm ovarian. Mi-au fost inlaturate ovarele si o trompa. Medicul care m-a operat nu mi-a spus mai nimic si m-a trimis la un medic oncolog cu care am inceput tratamentul cu citostatice. De la aflarea diagnosticului viata mea a luat un alt curs. Ma simt deprimata, fara putere si speranta. Am 34 de ani, doua fetite de 10 ani si respectiv 2 ani, care nu ma au decat pe mine si pe tatal lor langa ele (toti bunicii fiind decedati). Dat fiind faptul ca sunt fetite, au mare nevoie de mine, ca mama. Am inceput sa merg la biserica, sa ma rog, poate Dumnezeu se va uita la mine si ma va lasa langa fetitele mele. Oameni buni, dati-mi un sfat, ajutati-ma sa cunosc si alti medici care sunt mai buni in acest domeniu sau recomandati-mi unele remedii naturiste pe care le-as putea urma pentru a trai. Inchei, dorindu-va multa sanatate.
Ana-Maria Vasilescu - Focsani, tel. 092/72.62.62

</b>
<b>
"Doresc un tratament naturist pentru tumora parotidiana"

Acum cativa ani mi s-a extirpat un chist sebaceu aflat langa ureche. A reaparut, dar diagnosticul pus a fost tumora parotidiana. Am suferit o noua operatie. La catva timp, povestea mea s-a repetat si am ajuns iar la cutit. Acum mi-a aparut deasupra ultimei operatii un alt chist. Nu stiu daca e tot tumora, dar nu vreau sa ma mai operez. Stiti vreun tratament naturist pentru resorbirea chistului? Va multumesc.
Leontina Pop - Timisoara

</b><b>"Fiul meu are carcinom hepatic cu metastaza"

In anul 2000 fiul meu in varsta de 45 de ani a fost operat la ficat. Nu i s-a dat nici o sansa de supravietuire, dar l-am tratat cu regim sever si boala a dat inapoi. Dupa sase luni, cand si-a facut analizele, totul a iesit bine. Bucuros, a inceput din nou serviciul, dar dupa trei luni boala a recidivat si din august 2001 este galben ca lamaia si se simte foarte rau, cu toate ca tine regim. Va rog din suflet ajutati o mama disperata, cu un tratament pentru aceasta suferinta. Va multumesc din suflet si astept cu nerabdare raspunsul cititorilor.
Gherghina - Galati

</b><b>"Exista tratament naturist pentru torticollis spasmodicum?"

Sotul meu in varsta de 47 de ani sufera de un an de aceasta boala. Are dureri mari in zona cervicala, iar capul este tras puternic pe partea dreapta din cauza contractiei muschiului. Boala mai este cunoscuta si ca distonie cervicala de tip C. Va rog mult daca este cineva care s-a vindecat sau si-a ameliorat aceasta boala sa ne ofere si noua solutia. Va multumim.
Sanda - Sibiu, e-mail: DrDomestikus@aol.com

Cititorii Raspund

"Trebuie sa fac o operatie de grefare cu piele artificiala"
(Raspuns pentru I.P. - Bucuresti, F. As nr. 485)

Va recomand produsele Chitosan (100% natural, obtinut din carapacea crabilor marini cu picioare rosii) si Veican (un amestec de ulei din lastari de grau, beta-caroten, vitamina E si acid linoleic). Aceste produse se vor administra atat pe cale interna, cat si extern. Intern: Chitosan - cate 2 capsule, de doua ori pe zi. Se va folosi intre mese si se va bea cu nu mai putin de un pahar de apa (daca nu beti apa destula, poate aparea constipatia); Veican - 1-2 tablete pe zi. Extern: Chitosan - se desface o capsula (fara invelisul gelatinos), se adauga 20 de picaturi de suc de lamaie, se agita pentru dizolvare si omogenizare timp de 15 minute, dupa care se aplica pe rana. Pentru ranile adanci se foloseste praf de Chitosan presarat direct pe rana; Veican - se sparge o tableta si se presara direct pe rana, de 1-2 ori pe zi. Intervalul intre Chitosan si alte substante nutritive nu trebuie sa fie mai mic de doua ore. Va doresc insanatosire grabnica!
Felicia Moraru - Bucuresti, tel. 211.46.81

</b><b>"Mamei mele i s-au mai dat doar 6 luni de viata"
(Raspuns pentru Veronica Cral sau Marinela Gheorghe - Bucuresti, F. As nr. 487)

Pentru cancerul de colon si metastazele de la ficat si plaman adresati-va de urgenta d-lui dr. ing. Georgel Birca, tel. 095/40.04.00.
Radu Raducan - com. Litieni, jud. Suceava

</b>
<b>
"La 66 de ani, sotul meu orbeste pe zi ce trece"
(Raspuns pentru Anastasia Trifanov - Tulcea, F. As nr. 488)

Va recomand un leac pentru bolile de ochi, care a fost publicat in "Formula As" in urma cu cativa ani. Pentru problemele de ochi de orice fel se iau circa 200 g ficat de vita si se fierbe cateva minute in apa fara nici un adaos, se acopera capul cu un prosop si se face o baie de aburi timp de 10 minute. Apoi se sta cu prosopul pe ochi pana cand acesta se raceste. Procedeul se repeta timp de 10-14 zile, in functie de gravitatea bolii. Rezultatul este garantat pentru orice boala oftalmologica. Vindecare grabnica!
Viorica Dobrescu - com. Dridu, jud. Ialomita, tel. 043/28.29.67

</b>
<b>
"Sotului meu i-a aparut pe talpi un fel de ciuperca"
(Raspuns pentru Moldovan Adriana - Montreal, Canada, F. As nr. 491)

Stimata doamna, va voi descrie un tratament care a dat rezultate uimitoare in cazuri similare. Sotul dvs. sa isi colecteze urina (jetul de mijloc) pe durata a doua zile. Seara, urina se incalzeste, se toarna intr-un lighean si se tin picioarele in urina cat poate suporta de calda, timp de 10-15 minute. Apoi se tin picioarele pe marginea ligheanului pana ce se usuca, se spala cu apa curata, se sterg si se ung cu alifie de galbenele sau de marul-lupului. Pielea aspra si groasa de pe talpi va deveni elastica si catifelata. Pentru durerile de picioare i-ar fi de folos bai calde cu ceai din frunze de mesteacan (se infuzeaza vreme de 10-15 minute doi pumni de frunze maruntite in 2 l de apa fierbinte). Va doresc sanatate!
prof. Lucia Roman - tel. 094/52.57.14</b>
<b>

</b><b>"Verisoara mea are carcinomatoza peritoneala"
(Raspuns pentru Emilia - Cluj-Napoca, F. As nr. 512)

Luati legatura cu d-l Vasile Popa de la cabinetul "Natura Medica" (tel. 01/629.73.28) care va va recomanda un regim alimentar special, ceaiuri si solutii din plante. Tratamentul trebuie urmat o perioada mai lunga, chiar in paralel cu citostaticele. Folositi produse antioxidante de import, pe care le puteti procura de la d-na dr. Irina Spuderca (tel. 01/231.71.06, 093/51.07.37). Acestea sunt foarte utile in cazul carcinomatozei peritoneale (la unele persoane au facut minuni). Nu trebuie sa disperati, intotdeauna mai exista sperante. Multa sanatate!
Antoneta O. - Sulina, tel. 095/18.73.19

</b><b>"Copilul meu are parazitoza intestinala"
(Raspuns pentru Mona Chiriac, F. As nr. 512)

1. Va recomand o cura de usturoi si ceai de cimbru. In tot ce preparati (ciorbe si mancaruri gatite) sa nu lipseasca usturoiul, chiar sa predomine. Ceaiul de cimbru va inlocui apa de baut. Se recomanda ca toaleta intima sa fie facuta de 3-4 ori pe zi, deoarece acesti paraziti depun ouale in jurul anusului si provoaca mancarimi. Copilul trebuie ferit de constipatie, trebuie sa manance mancaruri usoare si variate. Cu ajutorul lui Dumnezeu copilul dvs. se va face bine.
Ana Crisan - str. Berzei nr. 4, bl. 9.
sc. B, ap. 17, Brasov, tel. 068/13.66.25
2. Va recomand mai multe remedii: ? Se ia o ceapa potrivita, se taie marunt si se pune intr-un borcan cu capac. Peste ceapa se toarna apa cat s-o acopere. Se lasa la macerat vreme de 12 ore (in acest timp se mai agita). I se da copilului sa bea cate o lingurita de zeama, la interval de 12 ore, trei zile la rand, la aceeasi ora din zi. Tratamentul se repeta la 7 zile de cand s-a baut ultima lingurita si tot asa, cel putin trei serii a cate 3 zile, la interval de 7 zile. Rezultatele sunt spectaculoase. Nu trebuie sa va speriati de mirosul patrunzator al cepei si nici de faptul ca in a treia zi lichidul devine mai vascos. ? Giardia poate fi invinsa si cu ajutorul unui extract de plante netoxic, produs de Plafar, numit Giardinocid (se foloseste conform indicatiilor de pe cutie). Se administreaza in doua serii de cate 10 zile. Tratamentul trebuie urmat de toti membrii familiei. ? Se iau cate 10 picaturi de tinctura de propolis in fiecare zi, vreme de 10 zile, cu o pauza de 7 zile, dupa care tratamentul se reia. Tinctura de propolis se gaseste la magazinele "Apicola" si la apicultorii din piete. ? Se recomanda consumul semintelor de bostan - 6 bucati zilnic (dimineata, pe stomacul gol), rontaite cu coaja cu tot. Multa sanatate!
Stefan Glavan - str. Emanoil Chinezu,
bl. G5, sc. 1, ap. 14, Craiova

"Cum pot scapa de dependenta de cafea?"
(Raspuns pentru Maria Lorena Gabu, F. As nr. 513)

Pentru a renunta la cafea consumati zilnic 3 cani de ceai concentrat de macese si 3 morcovi cruzi (rasi sau consumati ca atare) - cate unul la fiecare cana cu ceai. Mult succes!
Janeta Porumbita - str. Dragoslave nr. 32,
Craiova, cod 1100

"Caut o reteta de ingrasare"
(Raspuns pentru Mihaela Savastre - Galati,
F. As nr. 513)

Produsele apicole (mierea de albine, polenul si laptisorul de matca) va pot ajuta la obtinerea rezultatului dorit, fiind bogate in vitamine, minerale si substante energizante, contribuind in acelasi timp la cresterea poftei de mancare si aducand un aport caloric considerabil. Drojdia de bere este, de asemenea, un puternic factor vitaminizant, ieftin si eficient. Nu neglijati sa consultati si un medic specialist al unei clinici de nutritie si de endocrinologie, care probabil exista in cadrul Spitalului Judetean Galati, pentru efectuarea unor investigatii de specialitate, in scopul depistarii cauzelor scaderii in greutate, care pot fi multiple.
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1,
ap. 16, Timisoara

"Sora mea are foliculita"
(Raspuns pentru Bartha Sorana, F. As nr. 513)

Ii recomand sorei dvs. aplicatii locale cu unguentul Mibazon, produs de Fabrica de Antibiotice Iasi, care se gaseste numai la farmaciile veterinare. Este deosebit de eficient in tratarea afectiunilor pielii de natura infectioasa, exclusiv microbiana. Cititorii din strainatate ai revistei "Formula As" pot utiliza in acelasi scop unguentul echivalent numit Mastilone, produs de fabrica de medicamente Pfizer.
Valeriu Munteanu - Timisoara

"Barbatii pot suferi de cancer de san?"
(Raspuns pentru Mirela - Deva, F. As nr. 513)

Cancerul mamar poate sa apara si la barbati, dar cu o frecventa mult mai redusa decat la femei (aprox. 0,8-1% din totalitatea cancerelor mamare survin la barbati). De obicei se intalneste la varste mai avansate decat la femei (in jur de 60 de ani). Factorii cauzali nu sunt pe deplin cunoscuti. Se sustine ca la baza dezvoltarii lui stau hormonii estrogeni; de aceea tumora se observa uneori la pacientii tratati cu acesti hormoni pentru cancerul de prostata. Unii autori considera ca si ginecomastia (dezvoltarea de tesut glandular in sanul barbatesc) poate constitui un teren favorabil aparitiei bolii. Au fost comunicate si cazuri de tumori mamare maligne la barbati, aparute dupa traumatisme locale.
Dr. Ion Opris - str. Constanta nr. 9,
Cluj-Napoca, tel. 064/13.28.28

</b><b>"Exista tratament naturist pentru insomnie cronica?"
(Raspuns pentru Elena Ionescu - Bucuresti,
F. As nr. 514)

Medicamentele pentru combaterea depresiei si insomniei nu sunt o solutie. Somniferele si hiptoticele sunt false remedii, deoarece provoaca un somn artificial. Tranchilizantele (care reduc anxietatea, responsabila pentru dificultatea de a adormi) nu pot reprezenta o solutie pe termen lung, deoarece antreneaza in timp fenomenul de dependenta - se intra intr-un cerc vicios, din care cu greu se mai poate scapa. Tratamentul insomniei cronice este dificil. Mult mai indicat ar fi cel natural, decat administrarea prelungita a somniferelor si tranchilizantelor. Pentru aceasta trebuie sa respectati cateva reguli obligatorii: ? eliminati factorii stresanti; ? mancati putin si in tihna; ? nu adormiti uitandu-va la televizor; ? creati o atmosfera placuta inainte de culcare; ? respectati-va ceasul biologic (nu adormiti mai tarziu de ora 23:00); ? faceti multa miscare in aer liber (3-4 km mers pe jos in fiecare zi, in special seara, cu respiratie profunda). ? Faceti un ceai din conuri de hamei (Humulus lupulus), flori de tei (Tilia tomentosa), levantica (Lavandula angustifona), paducel (Carataegus monogyna). Se pune cate o lingurita din fiecare in 350 ml apa in clocot, se lasa la infuzat 20 de minute, se strecoara si se adauga doua lingurite de miere de tei. Se bea toata cantitatea inainte de culcare. ? Pentru depresie, faceti un ceai din coada-calului, coada-soricelului, radacina de valeriana, musetel, sunatoare, menta, flori de soc - puneti cate o lingurita si jumatate din fiecare planta la 1 l de apa, fierbeti timp de 3 minute. Beti 3 cani pe zi: dimineata, la pranz si la ora 17. Seara, inainte de culcare, beti primul ceai. ??Consumati 3-5 lingurite de polen zilnic. ? Luati cate 40 de picaturi de tinctura de propolis, de doua ori pe zi (regleaza toate glandele, intarind sistemul nervos). ? Luati in fiecare seara, inainte de culcare, cate o capsula de Good Night 4 Life si Panax Ginseng. Aceste produse sunt naturale si nu dau dependenta (pentru procurarea lor puteti telefona la 040/54.35.71). Urmand acest tratament o perioada de cel putin 3-6 luni, treptat suferintele dvs. vor disparea si va veti bucura din plin de viata. Cu stima,
Ion Ciobarcianu - str. 3, nr. 242, sc. A, ap. 16, Sulina, jud. Tulcea, cod 8829

"Ma confrunt cu o urticarie pacatoasa"
(Raspuns pentru Mihaela - Australia, F. As nr. 514)

1. Va recomand doua retete cu rezultate la fel de bune: ? Se ia cate o mana buna de flori de coada-soricelului, frunze de patlagina si troscot, se pun la fiert intr-un litru de apa, intr-o oala smaltuita. Se fierbe la foc mic pana ramane jumatate de cantitate (500 ml). Se bea de trei ori pe zi, cu o ora inainte de a manca. Se face ceai proaspat zilnic. Tratamentul dureaza cel putin 3 saptamani. ? Se face o infuzie din trei-frati-patati (Viola tricolor) - o lingura de planta uscata se pune intr-o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau trei cani pe zi, cu 10-15 minute inainte de fiecare masa. Este bine sa nu se consume zmeura, capsuni, ciocolata, miere si alte produse care provoaca aceasta urticarie, cel putin in timpul administrarii ceaiului. Preventiv, se poate bea o cana cu infuzie de trei-frati-patati si dimineata, pe stomacul gol.
Oliviu Neagoe - str. Caransebesului, bl. 10,
sc. B, ap. 5, Lugoj, jud. Timis, cod 1800
2. Am suferit si eu acum 10 ani de urticarie si stiu ce inseamna. Eu am facut tratament cu calciu intravenos, Romergan, Ketofen (Ketotifen) si Claritine, dar fara rezultate prea bune. In final, un medic pediatru mi-a recomandat un tratament cu Globulina umana, injectii, produsa de Institutul "Cantacuzino" din Bucuresti. In urma acestui tratament am reusit sa ma vindec si de atunci nu mai am probleme. Multa sanatate!
Luminita - Cluj-Napoca

"Mama are hipertensiune si face crize de nervi"
(Raspuns pentru Diana Vig - Portugalia,
F. As nr. 491)

Aveti dreptate sa spuneti ca mamei dvs. i se face rau din cauza celor 8-9 feluri de medicamente pe care le ia zilnic. Corpul ei este incarcat de toxine si are nevoie de produse naturale pentru a le elimina. Ii sugerez sa faca tratamentul cu argila de la d-l Mircea Bocan din Alba-Iulia, sa urmeze o cura de ceaiuri hipertensive si alta pentru calmarea sistemului nervos. Va pot trimite eu aceste ceaiuri. Multa sanatate mamei dvs.!
prof. Lucia Roman - loc. Dernisoara, nr. 175,
jud. Bihor, cod 3793, tel. 094/52.57.14

"Doresc un tratament contra transpiratiei"
(Raspuns pentru Cristi - Sua, F. As nr. 513)

Va recomand un tratament extrem de simplu, ieftin si eficace, pe care l-am folosit si eu, suferind de aceeasi boala. Se procura de la farmacie circa 100 g oxid alb de zinc. Se face o baie calduta la picioare, dupa care se sterg si se lasa sa se zvante; se pudreaza bine de tot picioarele cu oxid alb de zinc, pe o suprafata cam cat acopera sosetele. Se pudreaza si sosetele bine de tot pe dinauntru, se trag pe picioare si nu se dau jos timp de o saptamana, se si doarme cu ele. In tot acest timp, se pudreaza bine pe dinauntru si incaltamintea. Daca suprafata talpilor devine sticloasa, e posibil sa se umfle putin picioarele, insa nu trebuie sa va speriati. Dupa circa sase luni este posibil sa va reapara transpiratia, insa nici pe departe la amploarea avuta inainte de tratament. In acest caz, se reia tratamentul. Acest tratament l-am aplicat si eu si nu am mai avut probleme cu transpiratia picioarelor. Nu stiu denumirea in engleza a oxidului alb de zinc insa, daca in Sua nu se gaseste, va pot face rost eu si sa vi-l trimit, fara nici un fel de pretentii materiale. Cu stima,
Alexandru Chiorean - str. Padin nr. 23, bl. D6, sc. 3, ap. 22, Cluj-Napoca, cod 3400, tel. 064/16.71.37