Zodiac

Redactia
Zodiacul Lunii Iulie. "Rascruce" este primul cuvant-cheie al lunii iulie. Vom fi nevoiti, macar o data pe parcursul acestei luni, sa ne decidem intre doua cai de urmat, decizie care, la prima vedere, poate parea una usoara. Examinata mai indeaproape, se dovedeste mult mai complexa... Cine se grabest...

Zodiacul Lunii Iulie

"Rascruce" este primul cuvant-cheie al lunii iulie. Vom fi nevoiti, macar o data pe parcursul acestei luni, sa ne decidem intre doua cai de urmat, decizie care, la prima vedere, poate parea una usoara. Examinata mai indeaproape, se dovedeste mult mai complexa... Cine se grabeste, risca sa greseasca. Acest lucru este valabil in primul rand pentru zodiile mutabile - Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti. Cel de-al doilea cuvant-cheie este "finalizare" si se aplica mai mult zodiilor cardinale - Berbec, Rac, Balanta si Capricorn.

</b>
<b>
Berbec
Dragoste varateca

Cea mai mare parte a lunii veti fi preocupati de finalizarea proiectelor dvs. legate de casa, de o mutare sau de achizitia unei locuinte. Doriti ca totul sa iasa perfect si, ciudat pentru dvs., dati atentie si celor mai mici detalii. Bine faceti, iar contextul astrologic va ajuta ca intre 8 si 21 sa fiti minutiosi si expeditivi in acelasi timp. Deciziile profesionale cele mai bune le luati pana pe data de 7, de preferinta dupa ce va consultati cu un expert. Nu este indicat sa mergeti la risc.
Bani:Pana pe 10 ii dati, nu-i luati. Insa ii dati fie pentru a va pune la punct garderoba de vara - si va doriti una spectaculoasa -, fie pentru obiecte pe care le puteti folosi in mod creati: culori, daca faceti pictura, un soft mai inteligent, daca lucrati la computer etc. Din 11, banii cheltuiti fac stanga-imprejur si incep sa se intoarca in buzunarele dvs. Poate sub forma unui bonus inainte de concediu.
Dragoste: Pana pe 10, dragostea varatica va fi, pentru barbatii si femeile din Berbec deopotriva, o adevarata incantare, reusind sa eclipseze toate celelalte preocupari. Chiar daca ati luat destul de usor ceea ce debutase ca un flirt sau o relatie mai ambigua, acum va dati seama ca sunteti cu adevarat prinsi in ea. Si n-aveti nici un regret ca s-a ajuns aici, dimpotriva.
Sanatate: Agitatia de la inceputul lunii se poate dovedi, din cand in cand, excesiv de obositoare, chiar si pentru persoane cu energia dvs. Dar cu incepere din data de 11, va refaceti de minune. Starea de agitatie dispare si ea si veti fi mult mai calmi decat de obicei. Poate interveni insa o usoara tendinta de ingrasare. Atentie la numarul berilor. Preferati calitatea, cantitatii. Starea de calm venusian va ajuta sa armonizati energiile.

</b><b>Taur
Roboteli peste roboteli
Iulie se anunta a fi o luna in care veti fi foarte ocupati. Si nu e vorba doar de lucruri care se cer facute, ci de numeroase drumuri pe care e nevoie sa le faceti pentru a va rezolva problemele. In plus, nici nu puteti sa luati totul metodic si incet, asa cum va place, ci trebuie sa va grabiti, ceea ce va calca pe nervi. Perioada cea mai aglomerata este intre 8 si 21, iar energia incepe sa va lase in pana incepand cu data de 13. Si acasa aveti multe lucruri de facut, iar cele care va vor face placere vor lua sfarsit in jurul datei de 10 - este vorba, probabil, de vizite placute. Din 14 incolo, obligatiile casnice incep sa va irite. Se poate sa aveti discutii aprige cu persoane de sex masculin.
Banie nevoie in continuare sa strangeti cureaua. Poate ca recomandarea suna cam drastic, insa si Taurii, care au atata fler la bani, trec uneori prin perioade de stramtorare. Pentru a nu ajunge acolo, este bine sa va impuneti un regim de economii. Acesti bani, economisiti cu destule eforturi, va vor fi de mare folos intr-un viitor nu prea indepartat.
Dragoste: Cu incepere din 11, dragostea va va ajuta sa treceti peste toate problemele dvs. personale. In cazul in care va doriti o aventura de vacanta, aceasta se va dovedi mai mult decat atat. Daca plecati in vacanta cu partenerul de cuplu, lasand in urma rutina prafuita a cotidianului, veti redescoperi toate motivele pentru care v-ati indragostit. Mai mult decat atat, va veti da seama ca sentimentele dvs. s-au maturizat si au devenit mai profunde in timp. Daca va ganditi la un copil, perioada conceperii este favorabila.
Sanatate: Veti trece prin trei etape distincte, de la agitatia nervoasa din prima saptamana a lunii la o perioada de inertie, care va trage spre leneveala si mancat in exces pana pe 21, pentru ca la sfarsitul lunii sa va revina energia, dar si starea de nervi.

Gemeni
Decizii majore
De mai multe ori in decursul acestei luni veti fi pusi in situatia de-a decide, iar luarea deciziilor se poate dovedi a fi destul de grea. Sa incercam sa detaliem pe cat este posibil: in decursul primei saptamani a lunii va trebui sa luati o decizie majora in legatura cu cine sunteti dvs. si cum doriti sa va manifestati individualitatea pe plan profesional. Este o decizie cu bataie lunga si care, odata luata, nu mai ofera nici o cale de intoarcere. Este cea mai importanta dintre deciziile lunii, pentru ca ea poate duce la realizarea sensului vietii dvs. sau va poate face sa stagnati pentru multa vreme de-acum incolo. Cumpaniti-va cu grija alegerea si nu ezitati sa cereti sfatul persoanelor mai in varsta, cu experienta in luarea acestui fel de decizii.
Bani:Cea de-a doua decizie se refera la bani si, oricum ati proceda, are un deznodamant pozitiv. Este vorba aici de masura in care stiti sa exploatati sansele care vi se ofera. Daca initiativele care va vin in minte pana pe 13 vi se par prea indraznete, sa stiti ca subestimati posibilitatile care se deschid. Barbatul care se implica in aceste planuri va fi foarte activ, cel putin pana pe 23.
Dragoste: In iulie nu va asteapta o viata sentimentala prea bogata, in schimb, dupa 11, incepeti sa va gasiti echilibrul emotional acasa, alaturi de cei dragi. Sau ii invitati acasa la dvs. pe acei prieteni alaturi de care va simtiti garantat bine. In timpul iesirilor in oras, mai sunteti tentati sa faceti ocheade, iar dupa 14 se poate sa va ganditi chiar la o aventura, insa probabil ca nici pentru asa ceva nu aveti suficienta energie.
Sanatate: Numeroasele drumuri pe care trebuie sa le faceti va obosesc si, probabil ca in cea de-a doua parte a lunii, incep sa se resimta efectele, in primul rand sub forma unei irascibilitati sporite sau chiar a unor puseuri de hipertensiune, in cazul in care consumul psihic a fost foarte mare.

</b><b>Rac
Alegeti prietenii

Este ultima luna cand marele benefic Jupiter va sta alaturi in toate intreprinderile personale. E oare cazul sa va ingrijorati?! Nu prea, deoarece toate planurile demarate pe parcursul ultimelor 11 luni s-au nascut, la propriu, sub o "stea norocoasa", si multe dintre cele incepute acum se vor dezvolta intr-o maniera care va va intrece asteptarile. Mai ales problemele legate de studii sau de relatiile cu strainatatea, ba chiar si cele legale. Nu stati prea mult in casa, pentru ca va veti simti excelent in compania prietenilor apropiati. Nu sunteti doritori de noi cunostinte, dar cercul apropiatilor va satisface din plin dorinta de companie.
Bani: In primele 10 zile ale lunii, va pot intra in casa niste bani pentru care nu trebuie sa depuneti aproape nici un efort. Deveniti insa foarte activi in acest domeniu, in cea de-a doua parte a lunii. Aveti posibilitatea de a face contacte noi si de a va pune in practica initiativele. Din 22, talentul dvs. de a negocia afaceri favorabile atinge cote maxime, iar barbatul care se asociaza initiativelor dvs. este o persoana energica si creativa, pe care se poate conta.
Dragoste: Aici lucrurile se prezinta mult mai neinteresant. Dar sa privim partea pozitiva: nu aveti probleme sentimentale si nici probleme de cuplu. Daca in rest domneste rutina si rutina este placuta, asta nu ar avea de ce sa va deranjeze, pentru ca, dupa cum ati putut vedea mai sus, aveti o multime de alte preocupari.
Sanatate: Obositi in continuare foarte usor si va lasati cuprinsi la fel de usor de stari depresive. Acestea nu va ajuta, asadar, lucrati pe atitudine. Menajati-va cu strasnicie stomacul, acordand mare importanta prospetimii alimentelor consumate. Nu riscati. Sistemul dvs. imunitar este inca slabit si exista o predispozitie catre infectii.

</b><b>Leu
Noroc la bani

Dvs. veti putea petrece o luna de placuta asteptare, pentru ca razele marelui benefic Jupiter se apropie vertiginos de semnul dvs. zodiacal, iar primele simptome pozitive se vor face simtite inca de la sfarsitul acestei luni. Dar pentru a nu va face asteptarea chinuitoare sau plictisitoare, ati proceda bine daca v-ati ocupa pana atunci timpul cu clarificarea tipului de relatii pe care le aveti cu colegii de serviciu. Comunicarea decurge excelent, intre 8 si 21, va bucurati de sprijinul tacit al sefilor, asa incat puteti purcede fara teama la limpezirea atmosferei. Se pare ca aveti probleme cu unul sau doi barbati, dintre care unul este doar ambitios, celalalt insa de-a dreptul agresiv.
Bani: Se pare ca acum sunteti intr-o oarecare incurcatura si s-ar putea sa va faceti griji ca planurile dvs. de vacanta ar putea fi date peste cap din pricina asta. Nu e cazul sa va temeti, pentru ca insasi patroana banilor, planeta Venus, va va sari, plina de solicitudine, in ajutor, cu incepere din data de 11. Grijile dvs. se vor volatiliza si va veti putea bucura de un concediu confortabil.
Dragoste: Daca vreti sa va bucurati de dragoste, trebuie sa incercati sa faceti in asa fel incat sa nu va mai lasati pacaliti de reactiile partenerului dvs. de cuplu. Acesta se mentine in aceeasi stare de deruta si inconstanta pe care i-o cunoasteti de mai multa vreme incoace, iar dvs. faceti greseala de-a lua in serios toate reactiile sale ciudate. Daca le tratati cu mai multa nepasare - dar nu cu raceala -, va faceti reciproc un bine. In primele zece si ultimele opt zile ale lunii puteti face progrese in comunicarea emotionala.
Sanatate: Se stie ca munciti pe rupte atunci cand va place ceea ce faceti, ca in cazul de fata, insa stresul acumulat va poate afecta inima, mai cu seama pana pe data de 13, perioada in care ar trebui sa faceti tot posibilul pentru a evita solicitarile excesive.

</b><b>Fecioara
Elan profesional

Micul benefic Venus va promite ca, incepand din data de 11, planurile dvs. personale n-or sa mai fie la cheremul altora. Ajunseserati probabil la exasperare, pentru ca ideile si initiativele dvs. ajungeau mereu sa fie sucite si invartite de altii, care, de multe ori, nici macar nu se pricepeau ca lumea la lucrurile in care nu ezitau totusi sa-si bage coada. Acum, aveti posibilitatea de-a alege ce doriti, insa veti constata, cu o oarecare surprindere, ca nu este atat de usor sa va hotarati, asa cum v-ati imaginat. In cariera puteti face progrese daca stiti sa profitati de prima saptamana a lunii, cand comunicarea cu factorii de decizie decurge (in fine!) perfect.
Bani:Starea dvs. financiara ar putea fi probabil cel mai bine definita prin expresia: "o confuzie constanta". Nu neaparat in sens negativ. Undeva, ati pierdut evidenta clara dintre debit si credit si plutiti intr-o inertie care va impiedica sa va folositi mintea clara precum cristalul in a pune lucrurile la punct. Dar exista un echilibru de fond, pe care va bazati.
Dragoste: O atrageti cu usurinta, pentru ca din 11, farmecul dvs. discret, dar persuasiv, se face simtit din nou. Va face placere sa fiti tinta unor priviri admirative, dar nu reactionati neaparat, pentru ca doriti mai degraba sa fiti cuceriti decat sa depuneti dvs. efortul. Cineva de la serviciu va atrage insa destul de mult, asa incat s-ar putea sa incepeti o legatura pe care o doriti secreta, dar despre care stie, sau afla, destul de multa lume. Prea multa.
Sanatate: Perioada in care trebuie sa aveti mare grija este intre 14 si 22. In acest rastimp, afectiunile cronice pot intra cu usurinta in faze acute. Va puteti astepta la migrene sau probleme cu vederea, aritmii cardiace sau puseuri de hipertensiune arteriala. Feriti-va de certuri si nu uitati sa va faceti timp pentru relaxare.

</b><b>Balanta
Prioritati profesionale

Pana pe 7, calatoriile lungi va vor ajuta sa traiti experiente de viata majore, sa va confruntati cu aspecte profunde ale personalitatii dvs. si sa invatati cine sunteti. Nu este bine sa faceti aceste drumuri in compania partenerului, pentru ca acest lucru v-ar impiedica sa va clarificati in legatura cu adevaratele dvs. cerinte si chiar in legatura cu cerintele adevaratului dvs. destin. In perioada 8-21, atentia vi se indreapta din nou cu prioritate asupra profesionalului, unde aveti parte de o agitatie pozitiva. Noile perspective pe care incepeti sa le intrezariti va incita, dar va pot si speria.
Bani: La inceputul lunii puteti obtine bani in urma unor proiecte sociale in care v-ati implicat, probabil la indemnul unor prieteni. Se poate ca in urma succesului avut sa vi se faca alte propuneri similare, dar asta catre sfarsitul lunii, mai ales dupa data de 22. Se pare ca ele vor veni prin intermediul unui barbat. Din motive pe care s-ar putea sa nu le cunoasteti, salariul dvs. din aceasta luna se poate dovedi mai mare decat va asteptati.
Dragoste: Propriile dvs. nesigurante si schimbari neasteptate de perspectiva va impiedica sa puneti categoric capat unei legaturi pe care continuati s-o idealizati. Cu toate ca sunteti desprinsi psihologic de aceasta combinatie, nu reusiti sa va stabiliti asupra imaginii noului dvs. partener. Astfel, la inceputul lunii va ambalati intrucatva fata de o persoana din cercul dvs. de prieteni, pentru ca, din 11, sa va ispiteasca o aventura secreta.
Sanatate: Trepidatiile din primele zece zile ale lunii va cam obosesc, insa din 11 veti fi in ceea ce poate fi cea mai buna forma fizica din intreg anul acesta. Aratati excelent, va simtiti bine, dar n-ar strica sa va numarati caloriile.

Scorpion
Optati pentru calatorii

Nu refuzati nici o ocazie de a calatori. De la iesirile din week-end si pana la excursiile in strainatate, schimbarile de mediu va convin de minune si va aduc in cale tot felul de situatii placute. Probabil ca veti cunoaste persoane cu greutate, care va pot fi de folos in realizarea multor planuri. Veti cunoaste insa si multa lume cu care va va face doar placere sa comunicati. Si dvs. veti fi neobisnuit de comunicativi in perioada 8-21, de aceea va va veni usor sa intrati in contact cu persoane placute si interesante. Unele dintre ambitiile dvs. profesionale pot incepe sa se concretizeze in cea de-a doua parte a lunii, mai ales ca exista un barbat care urmareste aceleasi teluri ca dvs. si care doreste sa se asocieze cu dvs.
Bani: Persistati in atitudinea aceea susceptibila si rigida, desi ati inceput sa va lamuriti ca nu sunteti tocmai intr-un pericol iminent de a pierde tot ce ati strans cu atata efort si grija. Temerile persista, dar sunt diminuate. Daca ele va opresc sa faceti o investitie pe termen lung, care vi se va oferi pana pe data de 7, sa stiti ca iesiti in pierdere. Castigul imediat va fi mic, dar cel pe termen lung se anunta considerabil.
Dragoste: Aici avem cateva probleme. S-ar putea sa incepeti o relatie cu unul dintre sefi, nu neaparat pentru ca v-ati indragostit de el, ci pentru a va demonstra puterea asupra acestuia. De placut, va place, dar asta nu inseamna ca e vorba de sentimente, pentru ca va placea la fel de mult si inainte si nu va gandeati la o aventura amoroasa. Sa stiti ca acest exercitiu de seductie poate duce la complicatii destul de neplacute, nu mai tarziu de sfarsitul lunii.
Sanatate: Nu reprimati emotiile negative, care va predispun la infectii. In rest, n-aveti de ce sa va plangeti, poate doar de oboseala oculara, dupa 14.

</b><b>Sagetator
Iese soarele!

Starea dvs. generala a inceput sa se amelioreze simtitor, va resimtiti insa dupa perioada lunga de oboseala cronica si probleme emotionale acute. Nu fiti nerabdatori, revenirea nu este (inca) spectaculoasa, dar o simtiti in mod cert. In concediu este cel mai bine sa plecati in primele 10 sau ultimele 10 zile ale lunii, daca vreti sa fie un concediu cat mai reusit. S-ar putea sa constatati ca ati uitat acasa costumul de baie sau chiar rezervarile de hotel, de aceea e de preferat sa rugati pe altcineva sa va faca bagajele. Din 11, reusiti sa captati bunavointa sefilor, bunavointa pe care puteti sa contati pe parcursul intregii luni.
Bani: Ar trebui sa incepeti sa va controlati singuri veniturile, pentru ca sprijinul financiar sau administrativ pe care l-ati primit pana acum s-a redus deja si va inceta in curand de tot. Iata de ce discutiile pe tema banilor investiti sau economisiti de sau pentru dvs., care vor avea loc intre 8 si 21, prezinta o mare importanta si n-ar trebui sa le tratati cu superficialitate. Probabil ca veti fi pusi in situatia de a prelua mai multe responsabilitati practice, ceea ce va cam deranjeaza.
Dragoste: Discutiile clarificatoare cu partenerul de cuplu pot fi foarte relevante, daca au loc pana pe data de 7. Ele vor decide, fie o ruptura clara, insa rezonabila, stabilita de ambele parti, fie un angajament destul de precaut, un fel de reconciliere de proba. Relatiile raman destul de reci si in cea de-a doua varianta si aveti nevoie de multa rabdare si seriozitate pentru a va recastiga, macar in parte, vechiul statut.
Sanatate: Energia va revine, incet-incet, insa nu e cazul sa va propuneti minuni de vitejie. Ficatul e inca sensibil, la fel si sistemul imunologic. O cura de Gingko v-ar prinde foarte bine.

</b><b>Capricorn
Va asteapta vacanta

Din 11 incolo va puteti face linistiti bagajele si nu este cazul sa impachetati si prudenta dvs. proverbiala, pentru ca nu va va folosi la nimic. Veti petrece un concediu fara griji, probabil intr-o companie agreabila si, desi nu sunteti de obicei genul care sa plece in concediu cu un grup de prieteni, aceasta ar putea fi alternativa cea mai fericita anul acesta. Daca plecati singuri, va veti cunoaste si chiar imprieteni cu multa lume pe care o veti intalni in vacanta. Nu va vine sa credeti, pentru ca stiti cat de rezervat sunteti pana cand va deschideti in fata unor figuri noi. Mai discutam cand va intoarceti.
Bani: Miscarile inteligente pe care le-ati facut pentru a stabiliza caruselul imprevizibil al veniturilor dvs. da roade pana in jurul datei de 10. Tot in acest interval ar fi bine sa faceti urmatoarele investitii, si nicidecum in cea de-a doua parte a lunii, cand puteti fi (si dvs., macar o data) impulsiv si sa faceti o miscare riscanta, cu sorti indoielnici de izbanda.
Dragoste: Relatia de parteneriat se anunta foarte activa. Multi dintre Capricornii celibatari se pot decide (ceea ce nu fac cu usurinta) sa renunte la o viata usor de controlat, in favoarea unei legaturi stabile. In cazul celor casatoriti, relatia matrimoniala trece in prim-plan, cu initiative comune pe termen lung. Acestea pot fi si in legatura cu copiii sau cu studiile acestora, daca sunt mari. Ceea ce se planifica acum se va dezvolta sub auspicii cat se poate de favorabile.
Sanatate: Mai putin fragila decat luna precedenta, starea dvs. fizica nu este totusi una de invidiat. De eforturi sustinute, asa cum sunteti obisnuiti sa faceti, nici vorba. Economisiti-va cu strictete energia, altfel veti avea din nou probleme cu dantura si genunchii.

</b><b>Varsator
Sanse financiare

Numeroasele probleme de la serviciu se dovedesc a fi benefice, pentru ca, prin complexitatea lor, ele va solicita mintea la adevarata ei capacitate. Daca reusiti sa va stapaniti iritarea care se va mai manifesta pana in jurul datei de 13, veti vedea ca dati de capat unor probleme care par, la prima vedere, imposibil de rezolvat. Rezultatele deosebite pe care le puteti obtine intre 14 si 21 va atrag bunavointa colegilor, dar si a unor persoane pe care mintea dvs. originala le-a surprins si le vad o aplicabilitate mult mai larga. Este tocmai ceea ce va doriti si dvs., asa incat toata lumea are de castigat.
Bani: Situatia dvs. materiala se poate imbunatati in mod semnificativ dupa data de 11, poate in urma unor investitii inteligente facute cu catva timp in urma. Sau se mai poate ca cineva - de preferinta o femeie - sa va ofere dupa aceasta data posibilitatea de a face o investitie foarte rentabila. Este vorba despre o ocazie pe care ar fi pacat s-o pierdeti. Pentru unii - putini - Varsatori exista si posibilitatea de-a primi o mostenire din partea unei femei.
Dragoste: Sentimentele dvs. au inceput sa se limpezeasca, insa nu tocmai in felul in care v-ati fi dorit ca acest lucru sa se intample. Respectiv, va treziti ca ati pus lucrurile la punct, ati purtat discutiile care trebuia sa fie purtate, dar ceea ce simtiti este o deziluzie. Unii dintre dvs. vor fi tentati sa inceapa o relatie de convenienta, care s-ar putea sa dureze mai mult decat credeti acum, deoarece corectitudinea persoanei in cauza va face sa preluati responsabilitatea relatiei.
Sanatate: Varsatorii nascuti in primul decan se pot astepta la probleme de concentrare. Picioarele se umfla foarte usor, pentru ca organismul dvs. retine lichidele. Cei din ultimul decan pot avea in continuare tulburari serioase ale somnului.

</b><b>Pesti
Echilibru fragil

In urma discutiilor purtate pana pe data de 7 cu cei de acasa, s-a instaurat un fel de ordine, pe care dvs. ati impus-o cu o fermitate necaracteristica. Ati facut pur si simplu un set de reguli si nu ati admis nimanui sa le ignore. Acum, acasa domneste linistea, insa este o liniste artificiala. Nu v-ar strica putina flexibilitate. La serviciu, atmosfera incepe sa se normalizeze intrucatva, iar dvs. puteti accelera procesul, aratand ca nu va limitati doar la atributiile ce va revin strict dvs. Este foarte important sa aveti o atitudine corecta fata de colegi si una mai ispasita fata de sefii care v-au urmarit cu atentie evolutia din ultima vreme.
Bani: Pana pe 10, va fi vorba numai de banii primiti la serviciu, dar dupa aceasta data s-ar putea ca partenerul dvs. de cuplu sa va ofere un cadou sau o suma de bani, de care sa va bucurati foarte mult. Mai exista o posibilitate, si anume sa va decideti sa faceti o investitie comuna, in care partenerul dvs. sa fie insa cel care acopera majoritatea sumei necesare.
Dragoste: Viata dvs. amoroasa este plina de evenimente contradictorii, dar din fericire cele pozitive predomina. Se poate sa fiti atrasi de mai multe persoane si pana pe data de 13 sa aveti conflicte provocate de gelozie. Impresia de sinceritate pe care o faceti va ajuta insa sa scapati basma curata. Pana pe 21, veti flirta in dreapta si in stanga, fara a avea neaparat intetia de a merge mai departe. E vorba despre persoane care va incita mai mult mintea decat trupul. De-abia catre sfarsitul lunii va implicati ceva mai serios intr-o poveste amoroasa sau redescoperiti atractia fata de partenerul de cuplu.
Sanatate: Aveti multe simptome ciudate, care nu au insa la baza tulburari organice, ci doar functionale, deci sunt practic imposibil de diagnosticat. Unul dintre motive este ca sensibilitatea dvs. hiperaccentuata face sa va incarcati cu emotiile negative ale altora.