Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Ajutati-ma sa-mi salvez fetita de la moarte!". Ma adresez dvs. cu multa speranta pentru salvarea vietii fetitei mele, Paula. In septembrie 2001, la numai un an si jumatate, fetita a fost operata de tumora, extirpandu-i-se un rinichi. La analize s-a constatat ca tumora a fost d...

Cititorii Intreaba...

</b><b>"Ajutati-ma sa-mi salvez fetita de la moarte!"

Ma adresez dvs. cu multa speranta pentru salvarea vietii fetitei mele, Paula. In septembrie 2001, la numai un an si jumatate, fetita a fost operata de tumora, extirpandu-i-se un rinichi. La analize s-a constatat ca tumora a fost de natura maligna si a urmat un tratament cu citostatice timp de sase luni. Saptamana trecuta, la ecografie, medicii au constatat ca pe un plaman i-a aparut o tumora. S-a propus din nou operatia si tratamentul cu citostatice, tratament pe care nici noi si nici fetita nu mai rezistam sa-l repetam. Fetita are numai doi ani! Vrem s-o salvam de aceasta boala grea si dvs. sunteti ultima ei speranta. Sa va dea Dumnezeu multa sanatate.
Paula - Cluj-Napoca, tel. 0264/44.65.21 (in zilele de luni, marti si miercuri intre orele 19:00 - 22:00)

</b>
<b>
"Am dureri de nesuportat si medicii nu-mi pot pune un diagnostic"

Am 28 de ani si in ultimele cinci luni am fost la tot felul de doctori. Am fost trimisa, pe rand, la toate specialitatile. Unii mi-au dat un tratament, altii nici macar n-au putut da un diagnostic. Acum cinci luni, m-am trezit umflata in partea dreapta a obrazului - nu ma durea deloc. In urmatoarele doua zile umflatura a mai crescut putin si, desi nu aveam dureri, am mers la un medic stomatolog. Mi-a curatat nu stiu ce infectie si mi-a dat sa iau multe antibiotice. Desi am fost periodic la control, umflatura a dat foarte putin inapoi, iar dupa trei saptamani am simtit cum durerea se extindea in toata partea dreapta a capului. A inceput apoi sa ma doara crestetul capului, iar in momentul de fata am nu doar dureri de cap - care nu imi trec cu nici un calmant -, ci si stari de greata, voma, ameteli si un fel de furnicaturi pe frunte si in dreptul urechilor. Nu mai pot nici sa stau in picioare. Am facut doua tomografii si mi s-a spus ca nu am nimic pe creier. Am stat internata de trei ori in spital pana acum. Tot ce mi-au putut spune este ca am avut un edem cerebral - care s-a resorbit la tratamentul facut - de la o oarecare infectie minora sau inflamatie. Mi-au facut si analizele si toate au iesit bune (am Vsh - 12). Medicii nu mai stiu ce sa-mi faca. Sunt plimbata de la neurologi la dentisti si mi se prescriu numai antiinflamatoare si calmante care nu au nici un efect. Viata mea a devenit un chin, zi si noapte am dureri si o stare de rau general. Daca stie cineva orice fel de tratament naturist sau alopat, il rog din suflet sa ma ajute. Va multumesc.
Cristina Pavel - str. Basarabiei, bl. I6A, ap. 40, cartier I.C. Frimu, Galati, tel. 0236/41.59.44

"Cum se poate trata cancerul de stomac?"

Mama mea are cancer la stomac si interventia chirurgicala a constat doar in deschidere si inchidere, fara nici o speranta... Dar mama mea are o mare dorinta de viata, vrea sa traiasca cu orice pret. Cu sufletul strivit de gandul dureros ca ar putea muri, va rog sa-mi recomandati un medic naturist sau sa ne comunice oamenii care s-au confruntat cu o asemenea situatie ce tratament au urmat. Precizez ca, desi mama este slabita, nu are dureri de stomac, ci doar un fel de apasare; este deplasabila si are un psihic bun. Dumnezeu sa va bucure pe toti.
Magdalina Moldovan - str. Pictor Tonitza, bl. F3, sc. A, ap. 2, Mangalia, jud. Constanta, tel. 0241/75.33.40 - int. 1062, 0241/75.65.60 (intre orele 20:00- 22:00)

</b><b>"Mama mea are metastaze osoase"

Apelez la dvs. ca la o ultima speranta: poate exista vreun leac naturist sau poate acest apel va fi citit de un doctor cu experienta si cu suflet milos. Pe data de 6.05.2002, mama mea a fost internata in Spitalul Clinic din Timisoara, cu dureri groaznice in piept si la spate, cu o stare de rau general (nu putea manca si inghiti nimic). Dupa analize si trei punctii la stern a venit si rezultatul: metastaza osoasa. Ce a urmat a fost si mai groaznic: din cauza pierderii galopante a calciului din corp, la o miscare fortata (desi avea dureri mari, a vrut sa se aseze intr-un scaun cu rotile) si-a rupt ambele maini din umar. A fost infasurata strans cu niste fese de la gat pana la mijloc si acum sta nemiscata, numai pe spate (doar cu palmele libere), si abia putem sa ii punem plosca, pentru ca are dureri mari si la mijloc. De la spital am primit cu taraita o solutie de Betadina cu care trebuie sa o ungem tot timpul pentru ca are deja probleme cu mijlocul si fesele, dar la spate nu avem cum sa ajungem si cred ca are rani pentru ca se plange ca o arde si o ustura. Saptamana aceasta doctorii vor sa o trimita acasa, pentru ca, spun ei, au facut tot ce se putea face: citostatice, calciu, injectii pentru subtierea sangelui. Rugamintea mea este sa-mi spuneti ce se poate face pentru a alina suferinta mamei mele. Cum am putea face sa se "lipeasca" mai repede oasele pentru a nu se chinui si cu escarele ce se vor forma pe spate? Cu mii de multumiri,
Violeta Ciobanu - Timisoara

</b><b>"Am fost diagnosticat cu polip sesil 2 mm intro-extraparietal duodenal"

Cer ajutorul cititorilor revistei "Formula As" pentru urmatoarea afectiune diagnosticata prin examenul de specialitate, respectiv polip sesil 2 mm intro-extraparietal duodenal. Solutia propusa de medic este extirparea, insa as vrea sa aflu daca nu cumva exista si o solutie naturista pentru tratarea afectiunii amintite. Va multumesc.
Viorel G. - Bucuresti

"Mama mea are sindrom mieloblastic"

Mama mea este bolnava de doi ani de zile. La inceput era palida si nu mai avea rezistenta. In urma unor analize repetate s-a constatat ca ii scade hemoglobina. In aprilie 2001 aceasta a ajuns la 6 g. Am fost trimisi la Spitalul "Fundeni" pentru investigatii la sectia de hematologie, unde i s-a stabilit diagnosticul: sindrom mieloblastic - anemie sideroblastica cu sideroblasti inelari. A fost spitalizata in mod repetat la Targu-Jiu, unde a primit vitamine (B6, B12), acid folic, antibiotice, perfuzii si transfuzii cu sange integral si masa eritrocitoasa. Ca sa ramana in viata, are nevoie de toate acestea. Am apelat la dvs. in speranta ca pot afla un tratament care sa o salveze, sa nu mai depinda de spitalizari, de transfuzii... Va multumesc anticipat si va doresc sanatate!
Gheorghe Raventa - Targu-Jiu

"Sotul meu are carcinom la limba"

In 1995, sotul meu, in varsta de 41 ani a avut tuberculoza. In 2000 a fost diagnosticat cu ciroza hepatica decompensata lichida. Anul acesta i-a aparut o excrescenta pe limba si un ganglion la gat. Nu poate sa manance si il doare partea de cap si urechea afectate. I s-a facut biopsie si a fost diagnosticat cu carcinom la limba. Doctorul l-a sfatuit sa se opereze si sa faca cobaltoterapie, dar noi cautam o alta solutie.
Tanta Petcu - Str. Frunzei nr. 109, bl. 9G, ap. 64, Galati, cod 6200, tel. 0236/49.26.58

</b>
<b>
"Sora mea are adenom hipofizar secretant si fibrom uterin"

Am o sora in varsta de 41 de ani care in luna mai a.c., in urma analizelor efectuate la Institutul Endocrinologic "Parhon" din Bucuresti, a fost diagnosticata cu adenom hipofizar secretant si fibrom uterin de marimea unui sarcom de 4-5 saptamani. Pentru adenomul hipofizar, medicii i-au recomandat sa faca raze de inalt voltaj (radioterapie) in cadrul Institutului Oncologic "Fundeni" din Bucuresti, iar pentru fibrom uterin - operatia, insa nu ar dori sa faca radioterapie. Mentionez ca nu are dureri de cap sau ameteli si nu i-a fost afectat nervul optic, dar i se umfla foarte mult tot corpul, mai ales fata si articulatiile. Are o stare generala de rau si oboseala. Daca cineva a avut acelasi diagnostic si s-a vindecat sau daca stie cineva vreun tratament naturist sau alopat si ne poate ajuta in vreun fel, il rog din suflet sa o faca. Va multumesc anticipat.
Mariana Voinea - cartier Razboieni, bl. C2, sc. A, ap, 5, Pitesti, jud. Arges, cod 0300, tel. 0248/64.17.72

"Fac in mod repetat chisturi hidatice la ficat"

In luna martie 2000, am fost operat pentru trei chisturi hidatice la ficat. La o ecografie facuta in mai anul acesta, medicul a constatat ca am din nou un chist hidatic cu dimensiunile de 3,7 cm/ 5,5 cm, care se proiecteaza la nivelul segmentului Iv hepatic anterior, depasind in afara conturul hepatic. Acesta imi da senzatie de durere si de greutate. Imi simt ficatul zilnic, uneori si cand respir. Stiind cat de greu am suportat prima operatie, incerc acum, cu ajutorul dvs., sa gasesc o alta solutie pentru a scapa de acest chist. M-am informat deja in ce consta tratamentul alopat (cu cantitati mari de medicamente, care au si reactii adverse si efecte secundare). Va aduc la cunostinta ca aceste chisturi hidatice, in anumite conditii, pot duce la complicatii sau chiar pot pune in pericol viata. Intrebarile mele pentru cunoscatori sunt: exista un tratament eficace (naturist sau alternativ), care este mai putin nociv pentru sanatatea mea precara, cu care sa ma vindec de chisturi hidatice?; exista oameni din tara noastra care au trait o asemenea experienta si care imi pot da un sfat? Daca intelegeti situatia mea si ma puteti ajuta cu ceva, va rog din suflet sa-mi scrieti.
Dragut Constantin - str. Scolilor nr. 52, bl. B15, sc. 2, ap. 31, Braila, cod 6100, tel. 0239/63.69.55, 63.58.72

</b><b>"Cum pot scapa de dependenta de Bixtonim?"

Am 34 de ani si de la varsta de 16 ani sunt dependent de produsele farmaceutice Rinofug - la inceput -, iar acum de Bixtonim. Folosesc un flacon la 3-4 zile. Sotia mea (29 de ani) este, de asemenea, dependenta de Bixtonim (consuma 1 flacon in 1-2 zile). Senzatia de nas infundat se manifesta cu precadere vara, in conditii de caldura excesiva. Lipsa Bixtonimului sau inlocuirea lui cu alt produs are ca efect dureri puternice in mijlocul fruntii si o senzatie acuta de lipsa de aer. Mentionez ca la 21 de ani am facut injectii in nas cu hidrocortizon, dar fara rezultat. Solicit un sfat, o reteta naturista (eventual) sau ceva eficient pentru a scapa de acest necaz. Va multumesc.
Liviu Andronache - Iasi

Bursa Medicamentelor

Solicitari

Va rog, ajutati-ma sa-mi procur unguentul Efudik (S Fluorouracil), recomandat de d-na Ulpia Ianina Cupsan Morar din Petrosani, in revista F. As nr. 502. In Oradea nu se gaseste acest medicament necesar in tratarea carcinomului bazo-celular, iar pe stimata d-na Cupsan nu stiu unde sa o contactez. Va multumesc din suflet!
Florica B. - tel. 0259/14.13.61

Ma numesc Draghici Maria, sunt pensionara si locuiesc in Bucuresti. Apelez la bunavointa dvs. cu lacrimi in ochi si inima sfasiata de durere sa ma ajutati in incercarea mea disperata de a-mi salva sotul. Rog din tot sufletul oamenii buni care citesc aceste randuri sa ma ajute cu un generator de oxigen la curent pentru o singura persoana (cum sunt acelea din spitale), sa-mi salvez sotul de la moarte. Este grav bolnav de plamani, respira doar 15%, are o insuficienta respiratorie grava, tuse seaca si are nevoie de acest generator de oxigen non-stop, toata viata. Va rog cu lacrimi in ochi sa ma ajutati, noi nu putem sa procuram acest aparat foarte costisitor, nu avem bani nici sa traim de azi pe maine. Sotul meu a fost maior in Ministerul Apararii Nationale, are o pensie foarte mica, nu-i ajung banii nici pentru medicamente.

Scumpa doamna directoare Sanziana Pop, ati ajutat multa lume necajita, va rog sa-l ajutati si pe sotul meu, care are nevoie de oxigen permanent, se va stinge sub ochii mei si ar fi ingrozitor.
Pe cei care vor sa ma ajute cu acest aparat ii rog sa-mi comunice oferta prin intermediul revistei.
Maria N. - Bucuresti

Doresc medicamentul Pylorid (pentru stomac). Lina Andrici - Bucuresti (Tel. 021/240.54.61)

Donatii

Ofer medicamentul Proscar. Fam. Constantinescu, tel. 021/659.06.85
Oferte
Vand la pret rezonabil 12 fiole Interferon Intron A - 18 mil.u -, tratament pentru o luna (pot asigura tratamentul pentru 7 luni), si Ribavirina (expira in septembrie 2002). David - Ocna-Mures, tel. 0258/87.10.53
Vand muguri si ace de pin negru - selectionate, scoarta (coaja) de pin rosu si radacina de tataneasa. Ion Balanica - str. Calea Prahovei nr. 38, Sinaia, jud. Prahova, cod 2180
Vand 2 flacoane Mestion, valabil pana in decembrie 2002. Emina Socolescu - Bucuresti, tel. 021/346.44.63
Vand cu pret redus Maaloxan, de provenienta germana, pentru aciditate si arsuri la stomac. Oprea Berbecaru - Bucuresti, tel. 021/335.25.18
Vand la jumatate de pret un Carucior nou pentru persoane cu handicap (de fabricatie germana). Fam. Ionescu - Bucuresti, tel. 021/223.64.14

Cititorii Raspund

"De 30 de ani sunt racit incontinuu"
(Raspuns pentru Neculai Bejan - com. Padureni, jud. Vaslui, F. As nr. 489)

Reteta pe care v-o recomand este pe cat de simpla, pe atat de eficace. Important este sa respectati intocmai reteta si sa aveti incredere in eficacitatea ei. La 300 ml apa fiarta, se pun cate o lingurita de flori de galbenele, musetel si patlagina. Se fierbe totul la foc mic timp de 7 minute. Se strecoara, se raceste, se adauga miere de albine si lamaie. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi, timp de 2-3 zile. Sa va fie de leac si sa va ocroteasca Dumnezeu!
Eugenia Andronache - str. Nicolae Titulescu nr. 121, sector 1, Bucuresti

"Cum pot evita extirparea glandei salivare?"
(Raspuns pentru Teodora - Bucuresti, F. As nr. 514)

Fratele meu a avut aceeasi problema si a rezolvat-o cu ajutorul d-nei Duminica Constantina (la Corbu Traian) din com. Stalpeni, sat Livezeni-Piata, jud. Arges, cod 0411, tel. 0248/66.52.53.

"Exista tratament naturist pentru insomnie cronica?"
(Raspuns pentru Elena Ionescu - Bucuresti,
F. As nr. 514)

Sunt o cititoare fidela a revistei "Formula As" si doresc sa va ajut, asa cum si pe mine m-au ajutat alti cititori. Insomnia este una dintre cele mai frecvente simptome ale unui dezechilibru nervos. Dupa o drama sufleteasca pe care am trait-o in urma cu patru ani, m-am ales cu o insomnie cronica, de care nu am scapat decat printr-o minune, zic eu. Am facut 20 de sedinte de reflexoterapie la Cabinetul "Revital", despre care am aflat tot de la cititorii revistei. La cabinet mi s-a recomandat o alimentatie naturista care include: orez, grau incoltit, legume verzi, lapte, supe de fasole cu margarina, bauturi reci (sucuri de legume si fructe). Sunt contraindicate: pestele, carnea, condimentele, ceaiul chinezesc, cafeaua, cacaoa, toate bauturile fierbinti, toate alimentele preparate din porumb, hrisca, mei, ovaz, usturoi, otet alimentar. Se interzic mesele copioase seara, inainte de culcare. Se va evita vizionarea unor filme sau informatiilor cu caracter violent. Se fac plimbari obligatorii de o ora, inainte de culcare. La cabinet vi se va recomanda si o gama de produse naturiste care, impreuna cu aceste binefacatoare masaje in talpa, dau rezultate de-a dreptul spectaculoase. Eu am folosit urmatoarele plante: paducel, valeriana, sunatoare, roinita, pe langa polen si passiflora. Am facut bai generale de plante, dupa indicatiile primite la cabinet. Dupa ce veti urma procedurile naturiste, veti obtine rezultatul dorit. Adresa cabinetului: Bucuresti, str. Iancu de Hunedoara nr. 9, bl. I1, sc. B, ap. 44, interfon 044, tel. 021/230.11.67; Calea Mosilor nr. 223, bl. 37, ap. 58, interfon 58, tel. 021/210.39.20, 0722/31.08.77.
Maria Teodorescu - Bucuresti, tel. 021/222.00.61

"Se poate trata distrofia musculara progresiva?"
(Raspuns pentru Daniel Stefan - loc. Sfaras, jud. Salaj, F. As nr. 517)

Da, se poate trata chiar foarte bine, prin ammaterapie, combinand urmatoarele procedee: chiropractica, presopunctura, shiatsu si exercitii fizice usoare, efectuate dupa un program special, de catre terapeutul care va va trata. Este un tratament natural de refacere a sistemului nervos, apoi al muschilor. Trebuie sa consumati Coenzima Q10 - 3 tablete pe zi, drojdie de bere proaspata cat o nuca - dimineata pe stomacul gol, ceai de macese sau catina - 3 cesti pe zi. Multa sanatate!
Centrul de Recuperare "Bioactiv" - Calea Calarasi nr. 81, Bucuresti, sector 3, tel. 021/320.76.84

"Doresc un tratament naturist pentru hipercolesterolemie si colesteroloza"
(Raspuns pentru Elena Simion - Bacau, F. As nr. 517)

Stimata doamna, incercati sa beti zilnic 3 cesti de ceai de anghinare, ceai de galbenele, ceai de sunatoare (nu concentrat). Beti alternativ ceaiurile, cate doua saptamani fiecare, timp de cateva luni, combinand cura cu masaj terapeutic si reflexoterapie. Este un tratament de durata, dar cu efecte extraordinare si, mai ales, stabile. Desigur, regimul dvs. de viata trebuie sa fie cumpatat si echilibrat. Va dorim multa sanatate!
Centrul de Recuperare "Bioactiv" - Bucuresti

"Caut remediu pentru rectocolita ulcero-hemoragica"
(Raspuns pentru Simona Budai - Botosani, F. As nr. 518)

Stimata redactie, pot sa o ajut pe tanara cititoare a revistei dvs. care sufera de boala Crohn. In primul rand, ii pot oferi gratis Salofalk si-i recomand sa incerce si un tratament cu Budesonide sau Entocort, asa cum e cunoscut la noi. Acest produs este un preparat cortizonic specific, dar are un pret cam piperat. De asemenea, in ultimul buletin informativ medical editat in Sua, pe care l-am primit de curand prin Internet, este semnalat un tratament eficace cu doze scazute de Methotrexate, medicament accesibil, care se gaseste in orice farmacie. Eu sunt profesor universitar de chimie organica avansata si biochimie aplicata, am 66 de ani si am iesit la pensie pe motiv de boala (prost diagnosticata si prost tratata de "somitati" ale gastroenterologiei). Ca urmare, sufar consecintele, dar am o documentare extrem de solida in boli ale intestinului si probleme de nutritie.
prof. dr. Harry Ofenberg - str. C. Negri nr. 62, sc. B, ap. 20, Iasi, cod 6600, tel. 0232/21.68.59, e-mail: hof@uaic.ro, harica70@rdslink.ro, carola@mail.iasi.mednet.ro

</b><b>"Exista vreo metoda naturista de crestere a lactatiei?"
(Raspuns pentru Adriana Novoseli, F. As nr. 519)

1. Ma numesc Roxana si am o fetita de un an si cinci luni. Pentru cresterea lactatiei recomand consumarea berii fara alcool, consumul de lapte sau derivate din lapte si in general multe lichide (ceai de chimen, anason, tei). La mine au functionat ambele metode. Succes si numai bine!
Roxana Lilea - Bucuresti,
e-mail: roxana.lilea@polyinvest.ro
2. Aproape toate mamele care alapteaza se intreaba la un moment dat daca copilul lor primeste suficient lapte. Cert este ca unele mame considera ca, daca sugarul lor nu mananca regulat la 3-4 ore sau daca nu doarme toata noaptea la varsta de 6 saptamani, nu au suficient lapte. Este foarte normal ca micutul dvs. sugar sa manance des. Laptele matern este mai usor de digerat decat laptele artificial si de aceea copiii hraniti la san mananca mai des (de 10-12 ori sau chiar mai mult, in 24 de ore). Perioadele de crestere intensive au loc de obicei jurul varstelor de 10 zile, 2 saptamani, 3 saptamani, 6 saptamani, la 3 luni si din nou la 6 luni. In aceste perioade, copilul va cere sa fie alaptat si va parea deseori "nesatisfacut". Specialistii sunt mult mai ingrijorati de copilul care doarme perioade lungi, neintrerupt, decat de cei care doresc sa fie alaptati incontinuu. Trebuie sa tineti sub observatie greutatea copilului, mai ales in primele saptamani de viata. Observati daca pierde in greutate. Asigurati-va daca tehnica de alaptare pe care o folositi este corecta. Evitati pe cat posibil biberoanele si suzetele. Alimentatia dvs. trebuie sa fie sanatoasa, variata si completa din punct de vedere nutritional. Pentru mai multe informatii sau pentru a va indica un tratament ma puteti contacta telefonic.
dr. Lucia Gherasimiuc - Bucuresti, tel. 0723/71.68.93

</b><b>"Sufar de displazie avansata"
(Raspuns pentru M.D. - Canada, F. As nr. 519)

1. Displazia genitala, in special la nivelul colului uterin, apare secundar pe fondul unor afectiuni si disfunctii ale organismului mult mai vechi. Un tratament naturist inainte, dar si dupa rezolvarea chirurgicala a afectiunii, este foarte bine venit, deoarece produce o echilibrare neuro-endocrina si imunologica la nivelul intregului organism. Din proprie experienta va recomand un tratament injectabil cu extract de aloe, produs cu care eu am obtinut rezultate bune. Puteti asocia uleiul de ficat de morun cu vitamina A palmitat. Cu stima,
Dr. Zamfir - Sua, tel. 1(718) 898 5194,
e-mail: Dzamfir@aol.com
2. Draga M.D., vreau sa te incurajez spunandu-ti ca in primavara anului trecut eram intr-o situatie asemanatoare, iar acum sunt bine, slava Domnului! La examenul Pap imi iesise Iii, asa ca mi-am facut si biopsie, diagnosticul fiind displazie severa cu risc crescut. Am fost trimisa la operatie de urgenta, urmand a mi se indeparta zona respectiva de pe colul uterin (prin operatie, nu prin cauterizare). Mi-am asumat riscul (n-a fost usor, a fost chiar groaznic) si m-am hotarat sa incerc mai intai un tratament naturist. M-am dus la cabinetul "Natura-Medica" al d-lui Vasile Popa din Bucuresti (pe aceasta cale ii multumesc inca o data si ii transmit recunostinta mea vesnica), care mi-a dat un tratament pentru doua luni. Pe scurt, dupa doua luni m-am dus din nou sa fac colposcopia, iar doctorul mi-a spus ca nu mai este nevoie de operatie, fiindca sunt semne ca boala merge spre vindecare. Am continuat tratamentul, ducandu-ma din trei in trei luni la control (colposcopie). In prezent, nu mai am nimic. Va spun cu mana pe inima ca alifia pe care o prescrie d-l Vasile Popa pentru probleme ale colului uterin face intr-adevar minuni. La fel de multumita am fost si de reteta pentru mastoza microchistica, pe care am gasit-o tot in paginile "Formulei As" (o gasiti redactata mai jos). Dupa exact 40 de zile, la ecografie nu se mai vedea nici un chist! Doctoritei nu-i venea sa creada! Totusi, cred ca reteta este buna pentru chisturi relativ mici, nu stiu daca este indicata pentru noduli sau probleme mai grave la sani. Eu o recomand din toata inima pentru mastoze microchistice. Va multumesc din suflet pentru tot ce faceti, in numele tuturor cititorilor. Nu cumva sa renuntati vreodata la revista! Dumnezeu sa va ocroteasca!
Gabriela
Reteta pentru mastoza chistica: 2 linguri radacina de tataneasa (bucati, asa cum se vinde la Plafar) se fierb in 500-600 ml de apa, la foc foarte mic (pentru a se impiedica evaporarea, se pune pe cratita un capac intors, pe care asezati o scrumiera grea, din sticla); dupa 20-25 de minute de fierbere se adauga urmatoarele plante: frunze de nuc (o lingurita), coada-soricelului (o lingurita), musetel (o lingurita), rostopasca (o jumatate de lingurita - in cantitate mai mare devine toxica). Totul se infuzeaza 10-15 minute, apoi se strecoara. Lichidul obtinut se imparte in doua si se consuma o ceasca seara si una dimineata, cu o ora inainte de mese. Cu plantele ramase de la prepararea infuziei se pot pune cataplasme caldute pe san.

"Dupa doua operatii de varice, am dureri foarte mari"
(Raspuns pentru Traian Codreanu - Brasov,
F. As nr. 521)

Stimate domn, varicele hidrostatice se formeaza din cauza unei tulburari de troficitate a vaselor de sange. In urma actiunii anumitor factori nocivi, are loc o crestere a elasticitatii venoase si o scadere a capacitatii de intoarcere a sangelui de la periferie spre inima, acest lucru avand drept rezultat aparitia varicelor hidrostatice. Numeroase studii stiintifice au aratat ca extractul natural din Gingko Biloba actioneaza direct asupra musculaturii venelor si arterelor in zonele si situatiile in care dimensiunile vaselor de sange nu sunt optime. Va recomand sa folositi un extract 100% natural care contine 100 mg Gingko biloba si care se gaseste in produsul Bio-Biloba.
dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/202.30.23

"Verisoara mea are placenta praevia"
(Raspuns pentru Daniela Popescu - Alexandria,
F. As nr. 522)

Si eu am avut placenta praevia, dar nu am stiut decat in ultima luna (a aparut probabil ca efect al unei cazaturi), iar sarcina a fost tot la 31 de ani. Acum am o fetita de 4 ani. Eu am luat Alilestrenol toata perioada de sarcina, am avut o insuficienta hormonala si doctorii mi-au prescris pastile hormonale. Spre deosebire de verisoara ta, am mers la serviciu pana aproape de ultima luna. Este dificil sa stai in repaus, dar daca isi doreste copilul foarte mult, o sa-si gaseasca resursele. Cat am stat in maternitate, am vazut mame care au fost spitalizate pe toata perioada sarcinii si totul a fost bine pana la urma. Atentie, chiar daca naste la 7 sau 9 luni, nasterea va fi prin cezariana! Multa sanatate!
Irina - Braila

</b><b>"Fetita mea, de doar 5 anisori, mai are doar 6 luni de viata"
(Raspuns pentru Cornelia Iosif - com. Stefan-Voda, jud. Calarasi, F. As nr. 522)

1. Pentru medicamentele pe care nu le gasiti intrebati la farmaciile "Sensiblu". Puteti apela la Serviciul Clienti Non-Stop, care are un numar de telefon gratuit: 021/808.12.34. Pentru tratament vi-l recomand pe binecunoscutul dr. Pavel Chirila de la cabinetul "Naturalia" (tel. 021/491.51.33, 491.51.36). Dumnezeu sa va indrume pasii!
Ioana Dimulescu - Bucuresti
2. Eu am doua cutii de Isoprinozine (100 de pastile), pe care le ofer fetitei in speranta ca-si va reveni. Astept ca mama fetitei sa ia legatura cu mine.
Nicoleta Stanoiu - Bucuresti,
e-mail: carolinastanoiu@yahoo.com

</b><b>"Mama mea are carcinom invaziv"
(Raspuns pentru Andreea Baetelu - Bucuresti, F. As nr. 522)

Draga Andreea, din cauza razelor ultraviolete, poluantilor atmosferici, metalelor grele si a fumului de tigara, se sintetizeaza in organism radicalii liberi care sunt produsi nocivi ai metabolismului si care pot determina distrugeri ale Adn-ului (codului genetic), membranelor celulare si proteinelor structurale. Cu totii riscam sa facem cancer. Nu exista garantii, dar datoria noastra este sa avem un stil de viata corect. O dieta echilibrata reduce riscul de imbolnavire, iar stiinta a aratat ca exista substante capabile sa aiba acest efect protector. Una din aceste substante puternice este seleniul. Numeroase studii efectuate de-a lungul timpului au aratat ca exista un risc ridicat de a face cancer daca in alimentatie nu exista suficient seleniu. Recent a fost realizat un studiu amplu - studiul Precise - pentru Europa si America, in care au fost analizate efectele benefice ale seleniului organic in prevenirea cancerului la un numar de 42.000 persoane cu varste cuprinse intre 60 si 74 de ani. Bio-Seleniu+Zinc contine cativa dintre cei mai puternici antioxidanti, cum ar fi vitaminele A, B6, C si E, precum si mineralele Seleniu si Zinc. Acest amestec s-a dovedit a avea un efect protector semnificativ asupra tuturor celor care au risc crescut de a se imbolnavi de diferite forme de cancer. Ii sugerez mamei tale sa foloseasca acest produs. Multa sanatate!
dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/202.30.23