Galeria vedetelor

Redactia
Galeria VedetelorPop-Rock. De la Candy la CreamClaudia"Ca persoana publica, toata lumea te priveste ca pe un trofeu". - Lansata si aplaudata pentru prestatia ei muzicala din trupa Candy, Claudia - fata frumoasa, cu chip de printesa orientala si miscari de cadana, a decis sa aleaga un drum propriu. Cu...

Galeria VedetelorPop-Rock

De la Candy la Cream</b><b>Claudia</b><b>"Ca persoana publica, toata lumea te priveste ca pe un trofeu"

- Lansata si aplaudata pentru prestatia ei muzicala din trupa Candy, Claudia - fata frumoasa, cu chip de printesa orientala si miscari de cadana, a decis sa aleaga un drum propriu. Cu un nume nou de botez - Cream -, acompaniata de cativa dansatori, ea canta singura si isi pregateste revenirea cu un nou disc: "Crede in mine" -

In Germania,
pe locul I in top

- Ai spus "la revedere" fostelor tale colege din trupa Candy. Ce te-a determinat sa o pornesti la drum singura? Nu ti-a fost teama ca vei avea mai putin succes decat alaturi de o trupa de fete?
- Dintotdeauna mi-am dorit sa cant singura. De cand ma stiu asta a fost visul meu. Dar cand m-a contactat Laurentiu Duta, el avea in proiect sa intemeieze o trupa. Asa am ajuns in Candy. Iar motivul pentru care am plecat nu sunt fetele, cu ele m-am inteles intotdeauna foarte bine, ci alte persoane din afara, care se ocupau de trupa. De una singura ma voi simti mai linistita psihic si mai mandra ca meritele mi se datoreaza 100% mie. Fireste, sunt constienta ca standardul profesional creste in mod simtitor si ma pregatesc constiincios. M-am reapucat de canto, iau ore de dans, ma concentrez asupra prestatiei scenice, mult mai grea decat inainte. Am semnat un contract cu MediaPro Music si am inceput sa lucrez la noile piese. Sunt compuse de Mihai Ogasanu, un compozitor care pana acum a lucrat in America. Una dintre piesele pe care mi le-a compus a fost inregistrata si in engleza, se numeste "Space" si a fost trimisa in Germania, unde a intrat pe locul I in top. E o piesa extrem de buna, pe care mi-a placut sa o interpretez. In mod paradoxal, eu sunt mai cunoscuta in strainatate decat in Romania. Acum lucrez la o alta piesa, pe care o voi canta alaturi de un spaniol, un baiat foarte frumos. Il cheama Innis si locuieste in Sua, unde a lansat un album, dar va lansa unul si pentru Europa, pe care va fi si acest duet cu mine. In rest, am lucrat foarte mult in studio, nu m-am grabit, fiindca am vrut sa iasa totul bine. Nu mi-e gandul neaparat la castig. Banii se fac mult mai repede cu o trupa. Eu vreau sa lucrez temeinic, sa-mi fac un nume respectat si admirat. E adevarat ca, daca ai succes, multe concerte si daca impresarii sunt corecti cu tine si nu te fura la bani, poti sa castigi destul de bine din muzica si de unul singur, desi imaginea scenica e foarte scumpa, dansatorii trebuie platiti, totul costa. Imi asum insa aceste provocari. Am incredere in mine. Astept cu nerabdare turneul programat in Germania, spre toamna.
- Esti inca eleva. Cum mai merge cu scoala? Intre atatea repetitii mai ai cand sa inveti?
- Tocmai am terminat clasa a Xi-a si sunt bucuroasa ca sunt in vacanta si pot sa ma ocup numai de muzica. Ce sa zic, e foarte greu. Am lipsit foarte mult, dar m-am descurcat, au devenit si profesorii mai intelegatori, fiindca au vazut ca fac o munca serioasa. Iar cand ajung la scoala, invat repede si recuperez aproape tot. Ma gandesc cu groaza cum va fi la toamna, in clasa a Xii-a.
- Te-ai gandit ce-ai vrea sa urmezi mai departe?
- As vrea sa dau la Facultatea de Teatru. M-am gandit ca e singurul lucru care se potriveste cu cariera mea. Ar fi, oricum, destul de ciudat sa fiu studenta la Drept sau la Medicina. Actoria ma atrage foarte mult, la fel ca si televiziunea si cred ca ar fi cea mai buna alegere.
- Care e atmosfera la scoala? Cum accepta colegii statutului tau de vedeta?
- Colegii ma invidiaza in primul rand pentru ca ajung asa de rar pe la scoala, ar da orice sa poata face si ei la fel. Am relatii bune cu ei, dar totusi prietenele mele nu fac parte dintre colegele de clasa. Stau prea putin la scoala ca sa am timp sa ma atasez de cineva.

</b><b>"Mi-as dori o iubire ca la 17 ani"

- Ai doar saptesprezece ani. Incredibil de putin fata de cariera grea la care te-ai inhamat. Nu ti-e dor sa fii libera, sa-ti traiesti adolescenta cu toate valentele ocupate?
- Imi place mult sa muncesc. N-as schimba ce fac pe bucuriile, tot mai putine, ce-i drept, ale adolescentei din ziua de azi. Generatia noastra se afla, cred, intr-o mare deruta, prea multi tineri asteapta sa le ofere cineva o solutie pentru viitor, in loc sa forteze ei usile care pot fi deschise... Si-apoi, casa mea se afla la mare, fiindca m-am nascut in Mangalia. Fac parte dintr-o familie cu stramosi de toate culorile: un bunic grec, celalalt lipovean, un unchi aroman si tot asa. Sunt o adevarata dobrogeanca, dar cu toate astea nu m-am saturat de mare. Cred ca fara soare si apa n-as putea sa traiesc. Dar nu stiu cat timp de plaja o sa am vara asta, fiindca se anunta plina de concerte.
- Cum arata o zi din viata ta?
- Daca sunt la Mangalia, dimineata alerg pe plaja sau merg la sala de fitness, apoi am ore de coregrafie si de la 14:00 la 20:00 sunt la scoala. Cand vin in Bucuresti, stau la sora mea. Sunt aproape tot timpul cu impresara mea, dau interviuri, sunt la studio sau la vreo emisiune Tv. Cam totul se invarte in jurul muzicii. Cand sunt libera, ascult muzica, ma uit la televizor la filme si pe canalul "Fashion". Moda e o alta pasiune de-a mea. Cand eram mica, imi doream foarte mult sa devin manechin sau sportiva de performanta.
- Cine te-a indemnat spre muzica? A mai cantat cineva la voi in familie?
- Eu cant de la opt ani. Sora mea este cea care m-a impins mereu de la spate, iar parintilor le-a placut mult ideea, pentru ca vedeau ca lucrul asta ma facea fericita. La noi in casa n-a mai cantat nimeni. Eu am fost surpriza. Am luat de mica ore de canto si am participat la mai multe festivaluri. Parintii m-au sustinut foarte mult.
- Albumul pe care il lansezi acum difera mult ca stil de ceea ce cantai inainte?
- Melodiile sunt in genul pop-dance, cu influente techno. Vor fi dansabile. Pe album sunt si niste remix-uri facute de trupele Impact si Activ. Am si o balada de dragoste "Cant pentru voi", compusa pentru mine de Vita de vie. E un album pe genul meu si pentru vocea mea. Iar aparitiile mele vor fi alaturi de patru dansatori, de cele mai multe ori, si de o trupa de instrumentisti. Avem niste costume de scena nici sport, nici prea elegante, cu adidasi in picioare, ca sa putem dansa. Am filmat si un clip la piesa "Mai aproape" si astept sa se fixeze data lansarii.
- Ai avut deja concerte in varianta Cream? Cum ai fost primita?
- Am avut putine concerte, pentru ca nu am avut timp. Am fost mereu ocupata cu inregistrarile. Dar la cele cateva spectacole in care am cantat, am fost neasteptat de bine primita. Lumea s-a bucurat sa ma vada singura. Am incredere ca asa va fi si de-acum incolo, pentru ca acest album este foarte bun din punct de vedere calitativ, nu s-a lucrat cu sintetizatoare, ci cu niste tineri instrumentisti de la Conservator.

A iesit ceva deosebit.

- Si cu dragostea cum mai stai? Te afli doar in perioada superba a "primei iubiri"...
- Stau, adica stationez. N-am nici un prieten, pentru ca nici eu n-am timp sa le-arat cum sunt in realitate, nici ei n-au rabdare sa ma cunoasca cu-adevarat. Eu mi-as dori o dragoste ca la 17 ani, cu plimbat de mana prin parc si declaratii de dragoste. Dar ca persoana publica, toata lumea te priveste ca pe un trofeu.Dia Radu
Fotografii de Iulian Ignat (4)