Strabunica stie tot

Redactia
De sanatate.... - Suferintele si oboseala celor care lucreaza stand multa vreme in picioare se atenueaza sau chiar dispar, daca pun in pantofi cate un pumn de tarhon uscat. Se lasa in incaltari toata ziua.. - Micoza de la maini sau picioare dispare cu urmatorul leac: 2 coji verzi de banana se fierb...

De sanatate...

- Suferintele si oboseala celor care lucreaza stand multa vreme in picioare se atenueaza sau chiar dispar, daca pun in pantofi cate un pumn de tarhon uscat. Se lasa in incaltari toata ziua.
- Micoza de la maini sau picioare dispare cu urmatorul leac: 2 coji verzi de banana se fierb 10 minute in apa, cat sa le acopere, spalandu-se cu aceasta fiertura locurile bolnave. Apoi se freaca unghiile cu un catel de usturoi pana ce lasa zeama, dupa care se picura ceara de lumanare (unghia trebuie sa fie bine acoperita). Se lasa toata noaptea. Pentru protectie se pun manusi sau ciorapi. Tratamentul dureaza 10 zile.
- Micoza vaginala: 50 g foi de dafin se fierb un minut intr-un litru de apa. Se fac spalaturi de 2-3 ori pe zi.
- Anxietate: se vara usor in nas o pana curata, pana ce bolnavului ii dau lacrimile.
- Reumatism: se bea supa calda de praz, pana la vindecare.
- Cistita: se imbiba un tampon vaginal in iaurt natural si se tine toata noaptea in vagin.

De frumusete...

- Crema impotriva imbatranirii, folosita de Cleopatra: 50 g castraveti verzi tocati, 50 g aloe proaspata (se taie coaja tepoasa) se mixeaza cu 50 ml apa distilata. Se aplica pe fata curata. Dureaza 7 zile. Solutia se pastreaza la frigider.
- Cura de slabire cu mere: 1,5 kg mere din soiul Golden auriu se fierb in 0,6 l apa, vreme de 45 de minute, la foc mic. Se obtine un compot concentrat, care se imparte in portii egale, mancate la distanta de 4 ore. Toata cantitatea se consuma intr-o singura zi. Orice alta mancare e interzisa. Se poate bea apa (1,5 - 2 l/zi).Aurelia Oana - Bacau