Medicina naturista

Redactia
Cititorii multumesc pentru vindecari. "Ca urmare a tratamentului d-nei prof. biolog Valentina Liciu, m-am vindecat de ovar polichistic". Ma numesc Mihaela, locuiesc in Bacau si sunt de profesie analist programator. Desi este cam tarziu, v-as ruga sa deveniti mesagerii multumirilor mele, pe care i le...

Cititorii multumesc pentru vindecari

"Ca urmare a tratamentului d-nei prof. biolog Valentina Liciu, m-am vindecat de ovar polichistic"

Ma numesc Mihaela, locuiesc in Bacau si sunt de profesie analist programator. Desi este cam tarziu, v-as ruga sa deveniti mesagerii multumirilor mele, pe care i le aduc din inima d-nei prof. biolog Valentina Liciu, pentru tratamentul de exceptie pe care mi l-a aplicat si care mi-a redat sanatatea. Am fost diagnosticata anul trecut cu ovar drept polichistic si am urmat tratamentul prescris doar in lunile iulie si august. Rezultatele au aparut deja dupa doua luni, in prezent nemaiavand probleme de sanatate. Foarte impresionat de tratamentul d-nei Liciu a fost si prietenul meu, care este medic si s-a convins de beneficiile deosebite pe care le poate aduce un tratament naturist prescris corect. Ma simt in drept sa le recomand tuturor cititoarelor acestei reviste, din paginile careia am aflat despre d-na prof. biolog Valentina Liciu, tratamentele de exceptie ale domniei sale, privind afectiunile ginecologice. Cu deosebita consideratie,
ing. Mihaela Anghel - Bacau
Adresa: Valentina Liciu, Bucuresti, C.P. 138, O.P. 32, sector 1, tel. 021/650.62.96.

"La 84 de ani, am o rezistenta fizica si intelectuala de invidiat, pe care le datorez regimului naturist si produselor preparate de d-l Vasile
Popa de la cabinetul <<Natura Medica>>"

Ma numesc Bogdan Ioan, sunt membru al Academiei oamenilor de stiinta din Romania si am in plus o multime de alte activitati si functii de raspundere. Intensitatea activitatilor mele intelectuale se datoreaza sanatatii de care ma bucur in prezent si pe care o datorez in mare masura medicinii naturiste, al carei adept sunt si care ma face sa am, in ciuda varstei de 84 de ani, o rezistenta fizica si intelectuala de invidiat. In tinerete am avut nefericirea sa traiesc timp de 6 ani (apocaliptici pentru mine) intr-un lagar de prizonieri de razboi din fosta Uniune Sovietica. Urmarile acestei perioade si-au spus cuvantul asupra sanatatii mele, afectandu-mi aproape intregul organism. Pot afirma ca in prezent sunt restabilit datorita regimului naturist si produselor Hercules, Multifruct total forte si Proteinveg, produse de Cabinetul "Natura Medica" si de d-l cercetator Vasile Popa, pe care le iau si preventiv, cu regularitate, simtind o continua regenerare a starii mele de sanatate. La randul meu, mi-am convins o multime de colegi si de prieteni sa utilizeze aceste produse, iar rezultatele nu au intarziat sa apara.
Cu stima si pretuire pentru calitatea revistei "Formula As",
acad. Bogdan Ioan
Adresa: "Natura Medica", Bucuresti, str. Almasul Mare nr. 5-7, bl. B16, sc. 3, ap. 34, sector4, tel. 021/450.05.25, 450.73.28, 0723/53.00.81.

</b><b>"Dumnezeu mi-a scos la iveala in paginile acestei reviste adresa
d-nei bioterapeut Silvia Teodorescu din Roman"

Ma numesc Octavian Petre, am 22 de ani, sunt din Brasov si sunt student in ultimul an la Universitatea "Transilvania". In urma cu circa un an, o mare tragedie s-a abatut asupra mea, incepand treptat sa-mi tremure capul, mainile si picioarele. Am fost la o multime de medici, dar fara nici un rezultat, acestia neputand sa-mi puna un diagnostic. Spre disperarea familiei mele, starea sanatatii s-a agravat, fiind pe punctul de a abandona facultatea. Dar toate aceste drame aveau sa se termine, fiindca Dumnezeu mi-a scos la iveala, in paginile acestei minunate reviste, adresa d-nei bioterapeut Silvia Teodorescu din Roman, recomandata de un cititor. Am fost la dansa, si inca de la prima sedinta am inceput sa ma simt mai bine, iar pana la mijlocul primaverii acesteia am fost complet vindecat. De-a lungul timpului, am asistat la lucruri de-a dreptul incredibile: vindecarea multor bolnavi de cancer, leucemie, accidente la coloana, paralizii. Va rog sa-mi dati prilejul de a-i multumi public acestui om minunat, care mi-a daruit o a doua viata. Sunt din nou sanatos si pot sa privesc viitorul cu incredere.
Octavian
Adresa: Silvia Teodorescu - str. Bogdan Dragos nr. 86, Roman, jud. Neamt, tel. 0233/72.40.27, 0745/91.90.83

Leacuri de la cititori

</b><b>Reteta contra durerilor reumatice si a anchilozelor

Va propun un tratament pentru ameliorarea durerilor reumatice, care da rezultate chiar si la anchilozari. Este o reteta data de un veteran de razboi, care a lucrat ca director in domeniul plantelor medicinale. Am testat personal reteta si am dat-o si unor prieteni, iar rezultatele au fost de exceptie. O recomand mai ales in perioada aceasta de toamna, cand durerile reumatice incep sa-si faca de cap.
1. Se culeg frunze de nuc, se rup in fasii si se stropesc cu tuica de prune curata, de 35¡-40¡ (asa cum se stropesc rufele inainte de-a fi calcate). Se aplica un strat gros de frunze, pe o suprafata de circa 10 cm, unde se afla locul bolnav - brat, umar, picior -, apoi se badijoneaza cu o folie de plastic cat mai strans, ca sa nu "rasufle" si se leaga deasupra cu fasa elastica. Operatia se face seara la culcare si se lasa pana dimineata (pielea se va pata). Se fac circa 3-4 sedinte. Rezultatul va fi nemaipomenit.
2. Va mai propun o reteta al carei inconvenient este ca prepararea ei dureaza mai mult. Se sapa o groapa la radacina unui nuc si se taie un fragment dintr-o ramificatie a ei mai subtire (sa aiba diametrul de circa 5-10 mm). Se spala de pamant si se introduce pana la fundul unei sticle cu ulei (de trei sferturi) de floarea-soarelui sau masline. Se sigileaza bine sticla cu dop de pluta si ceara, apoi se ingroapa in pamant, astfel ca lumina sa nu patrunda. Operatia se face toamna, inainte de a cadea frunzele, iar sticla se scoate iarna, prin luna ianuarie, cand pamantul ingheata. Cu acest "mir" se ung partile anchilozate sau dureroase. Rezultatele se vor simti foarte repede.
Corneliu Constantinescu - str. Rapsodiei nr. 8, bl. D1/4, ap. 10, Ramnicu-Valcea

Reteta pentru tratarea cancerului pulmonar

Pentru tratamentul naturist al cancerului bronho-pulmonar, medicina traditionala chineza recomanda urmatoarele remedii:
- Se bea suc de usturoi de doua ori pe zi, cate 10-30 ml sau se cresteaza (de un specialist) vena sublinguala si se freaca cu usturoi proaspat.
- Se prepara un decoct (se fierbe putin, timp de 5 minute) din 5 g flori de sofran (flores carthami) la 200 ml apa, din care se bea de trei ori pe zi, dimineata, la pranz si seara. A nu se confunda cu produsul numit sofran, rezultat din plante de crocus (stigmata croci).
- Se face o infuzie din 9 g radacina de lemn dulce (radix liquiritia) la 200 ml apa (o cana). Se beau 3 cani pe zi, dimineata, la pranz si seara. Lemnul dulce are proprietatea de a ameliora rapid si vizibil starea generala a bolnavului.
Adrian Stoenescu - Bucuresti

</b><b>Slanina si borsul vindeca Tbc-ul pulmonar

Sunt o cititoare fidela a revistei "Formula As". Atat mi-a mai ramas din toata gazetaria noastra. Din respect pentru dvs. si pentru cititorii revistei, as vrea sa contribui la pagina cu raspunsuri de sanatate, indicandu-va un leac care vindeca Tbc-ul. Va spun din proprie experienta, fiindca si eu am fost bolnava, si inca grav. Acum am 64 de ani si sunt sanatoasa. Aceeasi reteta a vindecat si o ruda indepartata, careia i se luase orice speranta de-a mai trai. Rezultatul: a ajuns la finalul vietii, avand aproape 80 de ani. Tratamentul: in fiecare dimineata, pe stomacul gol, se mananca 10 bucatele de slanina de porc (preparata in casa, de la un animal crescut in gospodarie). Se bea apoi o cana de bors proaspat (facut din tarate de grau), iar peste circa o ora se bea o cana de ceai caldut de pelin.
Va doresc multa sanatate si speranta.
Ecaterina Suditu - Galati

Reteta americana pentru vindecarea cataractei

Pentru tratamentul cataractelor, inclusiv a celor inoperabile din cauza hipertensiunii, a diabetului zaharat etc., se foloseste urmatoarea reteta: 200 g seminte de marar + 50 g radacina de valeriana (fin maruntita) + 500 g miere de albine naturala se amesteca bine intr-un vas. Deasupra se toarna 2 l de apa fierbinte (folositi un borcan de sticla de 3 l). Se lasa la macerat 24 de ore, dupa care se filtreaza printr-un tifon curat si se toarna in sticle de culoare inchisa, care vor fi tinute la frigider. Se ia cate o lingura de supa, cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa (deci de trei ori pe zi). In paralel cu amestecul de mai sus, se recomanda practicarea de 2-3 ori pe zi a urmatorului tratament extern: spalati-va bine pe maini, umeziti-va aratatoarele cu saliva si purtati-le in jurul ochilor, pe pleoape, frecand usor, ca sa intre in piele. Saliva fiind alcalina are puteri tamaduitoare in cataracta. (Tratamentul este extras din cartea "Macrobiotic Palm Healing", scrisa de Michio Kushi si Olivia Oredson/ Sua 1988).
Vasile H. - Cluj

Alta reteta

Va recomand un tratament pe care eu il fac de 10 ani. Seara, la culcare, vreme de 15-20 de zile, se pune o picatura de miere naturala in ochi, cu o pipeta. Se face o pauza de 10-15 zile, dupa care se reia tratamentul. Dupa numai un an de tratament cu miere, un renumit medic oftalmolog din Bacau, la care am mers pentru consult, nu a mai gasit nici urma de cataracta. Tratamentul nu trebuie intrerupt prea mult, pentru ca boala reapare.
Arinia Marinescu - Medias

</b><b>Leac contra adenomului de prostata

Sotul meu a suferit de un adenom de prostata, pe care, cand l-a descoperit, era mare si necesita interventie chirurgicala. Cineva ne-a recomandat un tratament cu propolis si frunze de ulm: 30 g propolis solid se maruntesc si se pun in 200 ml de spirt de 96¡. Se lasa la macerat vreme de 30 de zile, agitandu-se zilnic, apoi se pune la rece in frigider. Seara, inainte de culcare, se iau 10 picaturi intr-o lingura, cu putina miere de albine, timp de 10-15 zile, apoi se face pauza 5 zile, dupa care tratamentul se repeta. Tot seara, la culcare, se prepara un ceai din 250 ml apa clocotita, ce se toarna peste 5-6 frunze de ulm. Se lasa sa se raceasca, apoi se bea neindulcit, 10-15 zile la rand, cu o pauza de 5 zile, dupa care cura se reia.

Cum se elimina piatra de la rinichi

- Cu ridiche neagra: timp de 7 zile, in fiecare dimineata, cu doua ore inainte de a manca, se bea un paharut de tuica plin cu suc de ridiche neagra. Tratamentul nu trebuie prelungit mai mult de 7 zile.
- Cu ceai de canepa: timp de trei saptamani, in fiecare dimineata, cu doua ore inainte de masa, se bea un ceai facut din 2 linguri de seminte de canepa, zdrobite si fierte in 150 ml apa, pana ce lichidul ramane la jumatate.
Profira Enescu - str. Saturn nr. 3, sc. A, ap. 14, Brasov

("Leacurile de la cititori" publicate in revista se platesc cu sume cuprinse intre 700.000 lei si 1.000.000 lei fiecare.)