Strabunica stie tot

Redactia
Un ajutor de prima urgenta: Mierea. - In arsurile cu apa clocotita, pana la sosirea medicului sau spitalizarea accidentatului, locul vatamat se acopera cu un tifon steril, inmuiat in miere. Grabeste vindecarea si alina durerile.. - Durerile de gingii ale copiilor mici (sugari), carora nu le ies dint...

Un ajutor de prima urgenta: Mierea

- In arsurile cu apa clocotita, pana la sosirea medicului sau spitalizarea accidentatului, locul vatamat se acopera cu un tifon steril, inmuiat in miere. Grabeste vindecarea si alina durerile.
- Durerile de gingii ale copiilor mici (sugari), carora nu le ies dintii, dispar cu desavarsire daca micutii sunt frecati usor pe gingii, cu degetul mic, inmuiat in putina miere.
- Bubele dulci se vindeca daca sunt unse cu miere amestecata cu zeama de morcov.
- Buzele crapate si sanii rugosi ai femeilor care alapteaza se vindeca daca sunt tratati cu miere simpla sau miere amestecata cu camfor (se gaseste la farmacii).
- Durerile de gat dispar daca sunt tratate cu dude fierte, amestecate apoi cu miere.
- Afectiunile renale se trateaza cu miere, in modul urmator: se taie marunt 300 g ceapa, se plamadeste 8 zile cu un litru de vin alb, curat, se amesteca si se adauga 100 g miere. Din aceasta compozitie se va bea cate o jumatate de pahar pe zi.
- Pentru durerile reumatismale se amesteca apa de var cu miere si se fac frectii.
- Durerile de cap si migrenele cedeaza mult din intensitate daca se beau ceaiuri de flori galbene de ciubotica-cucului, indulcite cu miere. Se beau seara, inainte de culcare.
- Cartofii cruzi sunt un bun calmant al durerilor de stomac si de intestine. Se consuma dati pe razatoare si amestecati cu putina miere.Florentina Popovici - loc. Corabia,
str. Cezar Boliac nr. 83, jud. Olt