Frumusete

Redactia
Frumusete. Remedii contra oboselii obrazului. Fara gres, obrazul nostru e frate cu sufletul si cu oboseala. Fericirea n-are nevoie de "corecturi". Starea de bine se vede in primul rand pe expresia fetei, care intinereste si straluceste, fara ajutoare cosmetice. Dar ce te faci atunci cand grijile zile...

Frumusete

Remedii contra oboselii obrazului

Fara gres, obrazul nostru e frate cu sufletul si cu oboseala. Fericirea n-are nevoie de "corecturi". Starea de bine se vede in primul rand pe expresia fetei, care intinereste si straluceste, fara ajutoare cosmetice. Dar ce te faci atunci cand grijile zilei, stresul si oboseala isi pun amprenta posomorata pe chipul unei femei? Cand privirea "atarna" si tenul bate in cenusiu? E clar ca fondul problemei tine de psiholog. Oboseala cronica si depresia nu se vindeca peste noapte, cu pudra Lancome. Cosmetica moderna ofera insa solutii viabile, menite sa combata nu cauza oboselii, ci efectele ei, vizibile pe obraz. Mai ales daca sunteti femei active, cu viata profesionala intensa - remediile pe care le prezentam va vor fi de ajutor.

Luminati-va trasaturile

Cand sunteti obosite, nu exagerati cu machiajul. Evitati nuantele inchise, in favoarea celor blande. Pe pometi dati-va cu un fard in culoarea piersicii sau un roz trandafiriu. Daca ochii sunt stinsi, accentuati culoarea buzelor, folosind un ruj de culoare vie. Pentru zonele intunecate ale obrazului - cutele care coboara de la nas spre gura sau cele din jurul buzelor, cutele de pe frunte etc. - folositi un creion corector (se gaseste peste tot, la magazinele de cosmetice), de culoare bej, care contine pigmenti care reflecta lumina.

Ten ofilit? Recurgeti la crema cu suc de fructe

Femeile stiu prea bine cum arata un obraz "delasat", ofilit de lipsa de vlaga. Adevarul este ca oboseala se resimte pana la nivel celular. Ca sa iesiti din incurcatura, apelati la o crema hidratanta, pe baza de vitamine, in care stoarceti cateva picaturi de suc proaspat de mere, portocale, struguri sau grapefruit. Amestecati bine, apoi intindeti crema pe fata cu miscari de masaj: dinspre centrul obrazului catre exterior, de la barbie spre gat (5 minute). In final, "ardeti-va" cateva palme, pentru a stimula circulatia sangelui. Cine practica zilnic acest tip de masaj facial (partile mai lasate ale obrazului pot fi batute ca aluatul, folosind degetele sau dosul palmelor) nu va mai avea probleme cu oboseala epidermei. Mastile zilnice cu miere proaspata de albine, precum si cele saptamanale cu praf de argila + apa + cateva picaturi de suc de lamaie, castravete sau fructe, au acelasi benefic efect de inviorare.

Ochi obositi, urme de insomnie si lacrimi? Apelati la gheata din frigider

Lipsa suficienta de somn, la fel ca supararea cu lacrimi, umfla ochii si bosumfla obrazul. Ce puteti face pentru a indrepta situatia? Mai intai demachiati-va constiincios, apoi apelati la cuburi de gheata din frigider, comprese cu apa rece, pliculete cu ceai chinezesc sau rusesc, oparite si racite, felii de cartof crud sau rotocoale de castraveti. Asezati-le pe pungile de sub ochi si pe pleoape si asteptati sa-si faca efectul, circa 15 minute, stand in timpul acesta intinse la pat. Pasul doi: aplicati in zona ochilor o crema usoara sau o crema speciala antirid si masati-o cu varful degetelor, efectuand miscari circulare catre exterior, pentru a activa vasele limfatice. In sfarsit, 2-3 picaturi de colir sau de ceai de albastrele puse in ochi va vor inviora privirea. Un sfat final: daca va temeti ca din pricina starii dvs. interioare riscati sa plangeti, chiar si fara motiv, folositi un rimel rezistent la apa si nu plecati de acasa fara o cutie de pudra compacta in poseta si un tampon de vata pentru machiaj. Urmele lacrimilor se sterg usor cu tamponul, iar nasul (rosu) se pudreaza de doua ori.

</b><b>Consolati-va cu o baie aromata

Sfatul care urmeaza ii apartine Juliei Roberts, o actrita extrem de sensibila si, de aceea, cu mari probleme de stres. De cate ori o apuca "amocul", frumoasa cu cel mai stralucitor suras din lume face o baie fierbinte, in care nu sta mai mult de 20 de minute, si pe care o imbalsameaza cu picaturi de ulei aromat, de rozmarin si lavanda.