Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Cum se poate trata hipoplazia sinusurilor frontale?". Mama mea, in varsta de 51 de ani, sufera de hipoplazia sinusurilor frontale bilaterale si opacifierea sinusurilor frontale si maxilare dreapta. Afectiunea nu cedeaza la antibiotice. I s-a sugerat operatia, dar ar prefera un...

Cititorii Intreaba...

</b><b>"Cum se poate trata hipoplazia sinusurilor frontale?"

Mama mea, in varsta de 51 de ani, sufera de hipoplazia sinusurilor frontale bilaterale si opacifierea sinusurilor frontale si maxilare dreapta. Afectiunea nu cedeaza la antibiotice. I s-a sugerat operatia, dar ar prefera un tratament naturist sau alopat. Astept cu speranta raspuns pe adresa redactiei sau la tel. 0230/31.43.32, 0740/86.18.43.
fam. Lupescu - Campulung Moldovenesc

"Sotul meu sufera de scleroza multipla paraparetica"

Sunt foarte ingrijorata de sanatatea sotului meu, care sufera de 10 ani de scleroza multipla paraparetica. A facut tratament cu Prednison, vitamina B, vitamina B6, Piracetam, Synanted, Solumedrol 500 ml, Miostin si Medrol, dar fara rezultate. La numai 39 de ani, nu are stabilitate la picioare (de la genunchi in jos) si nu poate merge pe distante mai mari decat pe bicicleta. Nu-l dor picioarele, dar nu are putere in ele. Din cauza acestei boli este foarte nervos si fumeaza foarte mult (aproape doua pachete de tigari pe zi). Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un tratament naturist. Indrumati-ma spre o clinica unde se trateaza aceasta boala. Va multumesc anticipat si am nadejdea ca cineva ne va ajuta si pe noi.
M.M. - Bailesti

</b><b>"Stie cineva un tratament pentru calcifieri pulmonare?"

In luna februarie am facut o tomografie la plamani si rezultatul a fost: zona de alveolita difuza, cu densitati inflamatorii si o mica calcifiere in interior. Procesul se extinde pana la peretele posterior toracic, unde apare o mica aderenta pleurala. Calcifierile sunt hilare stanga. Daca cineva a avut aceasta boala si s-a vindecat il rog din suflet sa ma ajute. Va multumesc mult. Dumnezeu sa va ajute!
Maria - com. Luna, jud. Cluj

"Tatal meu a fost operat de neoplasm laringian"

Tatal meu are 61 de ani si a fost operat la Bucuresti de neoplasm laringian, iar la inceputul lunii septembrie a inceput iradierile. Rog cititorii revistei sa-mi recomande un tratament care sa impiedice recidiva tumorii. Va multumesc mult si Dumnezeu sa va ajute!
Alina Avramescu - str. Stefan cel Mare, bl. 3, sc. B, ap. 12, Sacele, jud. Brasov

"Sufar de tulburari neuro-vegetative"

Am 48 de ani si de patru ani de zile ma confrunt cu o boala pe care medicii nu pot s-o diagnosticheze. Simptomele sunt urmatoarele: dimineata ma simt bine, insa dupa o jumatate de ora apar stari de ameteala, "ragaieli" de la stomac, stare de rau (nu pot sa stau in picioare). Aceste simptome se mentin toata ziua, apoi spre seara ma simt un pic mai bine. Nu pot sa-mi controlez senzatia de foame: daca nu mananc la ore fixe, ameteala se accentueaza, la fel starea de rau, iar dupa ce mananc beau foarte multa apa. Am facut o serie de investigatii, dar toate analizele imi ies bune. Ultimul diagnostic stabilit de medici este de tulburari neuro-vegetative. Am facut tratament cu antidepresive, neuroleptice si antibiotice, dar fara nici un rezultat. De aceea apelez la cititorii revistei dvs. care s-au confruntat cu o astfel de simptomatologie, sa-mi recomande un tratament medicamentos sau naturist. Va multumesc anticipat.
Elena Popescu - Targu-Jiu, tel. 0253/21.04.92

</b><b>"Sufar de polisinuzita cronica infecto-alergica"

Sufar de multi ani de polisinuzita cronica infecto-alergica de forma hipertrofica. Nici un tratament nu a dat rezultate si incep sa apara complicatii. Daca cineva cunoaste un remediu, il rog din suflet sa ma ajute.
M.P. - Targu-Neamt

</b>
<b>
"Fiul meu are dureri localizate in mijlocul fruntii"

Am un copil de 6 ani, care in ultimul timp sufera de migrene. Are dureri intr-un punct fix (in mijlocul fruntii), casca intr-una, corpul ii este rece. Am fost la Cluj, unde in Clinica de Neurologie Infantila i s-au facut investigatii. Nu i s-a gasit decat lambliaza. Cand apar aceste dureri (cam la 7 zile), se culca si doarme sau varsa, iar dimineata nu mai are absolut nimic. Va rog, daca stiti un tratament sau o clinica unde as putea fi ajutata, sa ma anuntati prin intermediul revistei. Va multumesc.
Diana Grec - Zalau, tel. 0260/63.41.08

</b><b>"Fiica mea are prolactinom hipofizar si ovar polichistic"

Sunt o mama disperata. Am o fiica care de la 18 ani a facut o dereglare hormonala - ovar polichistic, absenta ciclului, boala tratata timp de 9 ani cu anticonceptionale. In urma cu un an, fiind sub tratament cu anticonceptionale, a facut prolactinom hipofizar. A urmat tratament cu Bromcriptina timp de patru luni, scazand prolactina de la 635 la 204, dar a facut din nou ovar polichistic. Dupa o pauza de doua luni, fara a lua nici un medicament, la un control s-a constatat ca prolactina a crescut la 600. Nu se poate trata ovarul polichistic pana nu se trateaza prolactinomul, dar in tot acest timp nu are ciclu, fapt care ne ingrijoreaza. Poate este cineva care a trecut prin aceasta situatie si cunoaste tratamentul corespunzator fie pe baza de medicamente conventionale, fie pe baza de plante medicinale. In speranta unui raspuns favorabil, va multumesc anticipat. Cu stima si respect,
Elena Muresan - Calea Dorobantilor nr. 74, bl. Y9, sc. 3, ap. 66, Cluj-Napoca, cod 3400

"Sufar de hipertrofie amigdala linguala si faringita cronica"

De un an sufar de faringita cronica. Spre nefericirea mea, acum am si hipertrofie amigdala linguala - doua excrescente de marimea unor boabe de grau, situate la baza limbii. Nu ma deranjeaza foarte mult, dar am consultat trei Orl-isti si primul m-a programat pentru biopsie (la care nu m-am dus), al doilea a zis ca nu e nimic grav, iar al treilea a inclinat sa le cauterizeze. Daca stiti vreun remediu pentru aceste boli, va rog sa ma ajutati.
Magdalena David - Pancota, jud. Arad

"Cum se trateaza hipoplazia arteriala vertebrala?"

As dori sa aflu informatii si tratamente pentru boala pe care o am: hipoplazie arteriala vertebrala. Precizez ca am 41 de ani si boala a fost de curand diagnosticata. In urma unui tratament medicamentos simptomele s-au ameliorat, dar as dori sa stiu mai multe despre aceasta boala si cum se trateaza (daca se trateaza!) cu ajutorul medicamentatiei naturiste. Va multumesc anticipat si va doresc putere de munca, sanatate si numai bine.
Corina Popescu - Brasov

</b><b>"Fetita mea este alergica la soia"

Fetita mea in varsta de cinci ani si jumatate este alergica la nuci, alune si soia. De nuci si alune o pot feri, dar soia este prezenta in multe alimente si de multe ori nu este trecuta la ingrediente. Alergia se manifesta suparator, cu pustule si mancarimi ale pielii. Am facut, la indicatia medicului alergolog care a pus acest diagnostic, tratament cu Claritine, Clorfenironim si mixtura mentolata, acestea fiind un remediu de moment. Doresc un tratament naturist prin care sa-i dispara aceasta alergie. Daca stiti alte denumiri ale soiei, va rog sa mi le comunicati. Cu multumiri,
Olga Dobrin - Bucuresti

"Fratele meu sufera de ulcer duodenal si depresie bipolara"

Fratele meu este bolnav de ulcer duodenal si de depresie bipolara. Ii rog foarte mult pe cei care s-au confruntat cu astfel de probleme sa-mi spuna cum s-au vindecat. As vrea tratamente naturiste, pentru ca medicina alopata nu-l ajuta foarte mult, desi este foarte des internat in spitale. Va multumesc foarte mult si va doresc la randul meu multa, multa sanatate.
Viorelia Serbanescu - Lugoj

</b><b>"Cunoaste cineva un tratament pentru ulcer varicos?"

De mai mult timp socrul meu are la picior o rana deschisa (ulcer varicos) de 15/7 cm, care supureaza si nu se inchide. In anul 1999 a fost operat, iar dupa aproximativ un an de zile rana s-a deschis din nou. Rog cititorii care s-au confruntat cu o astfel de afectiune si au reusit sa o rezolve sa-mi recomande un tratament naturist sau medicamentos. Dumnezeu sa va dea sanatate!
Anica Pop - Caransebes

"Doresc adresa bioenergeticienei Margareta Cazacu"

Fiul meu, in varsta de 6 ani, s-a nascut cu hidrocefalie. Este operat (are valva cu presiune medie si dren), dar in urma operatiilor (in luna aprilie a fost operat de cinci ori) s-a ingrasat foarte tare, ajungand la 47 de kg. As dori ca prin intermediul revistei dvs. sa aflu adresa sau numarul de telefon al bioenergeticienei Margareta Cazacu, poate dansa va rezolva problemele copilului meu, care dintr-un copil vesel a devenit morocanos si apatic. Toata nadejdea imi este in dvs. si in Dumnezeu. Cu stima,
Gabriela Maria Neagoe - Sita Buzaului, jud. Covasna

Cititorii Raspund

</b><b>"Sora mea are adenom hipofizar secretant si fibrom uterin"
(Raspuns pentru Mariana Voinea - Pitesti, F. As nr. 523)

Mesajul meu se adreseaza doamnei diagnosticate cu adenom hipofizar secretant si fibrom uterin si oricui se confrunta cu o problema similara. Eu am reusit sa inving o amenoree secundara, intretinuta de un nodul tumoral hipofizar, dupa cum voi descrie in cele ce urmeaza: am urmat un tratament homeopat, sub indrumarea d-nei dr. Daniela Coros (Bucuresti, tel. 021/212.59.20). In paralel, am luat in fiecare dimineata, cu 30 de minute inainte de micul dejun, cate 80 de picaturi dintr-un preparat gemoterapic produs de PlantExtrakt Cluj-Napoca: extract din mladite de zmeur (Rubus idaeus) - se gaseste in mai toate magazinele cu produse naturiste sau in farmaciile homeopate. Si, in tot acest timp, m-am rugat cu toata puterea la Maica Domnului, cu tot sufletul, cum nu o mai facusem in cei aproape sapte ani de suferinta. Mi-am impus sa nu ma las invadata de ganduri negative si am incercat sa ma leg mental de Divinitate, oriunde m-as fi aflat: la serviciu, acasa sau ducandu-ma la biserica, citind Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului, Paraclisul Maicii Domnului sau rugandu-ma in cuvinte simple. Dupa numai o luna, m-am vindecat, si de atunci sunt incontinuu fericita. Multumesc lui Dumnezeu!
Cristiana
P.S. Desi sunt ani buni de cand citesc revista dvs., nu m-am invrednicit pana acum sa va scriu. Ma folosesc de acest prilej pentru a va dori "tinerete fara batranete si viata fara de moarte", pentru ca faceti lumea mai frumoasa. Mie mi-ati schimbat in "foarte bine" intreaga existenta si as vrea sa va am alaturi oriunde as fi.

</b><b>"Copilul nostru sufera de hidrocefalie obstructiva supratentoriala"
(Raspuns pentru Aurelia Eberling - Timisoara, F. As nr. 530)

Sper ca tratamentul pe care l-am gasit pentru suferinta micutului dvs. sa fie de folos. Puneti copilului comprese calde cu ulei de ricin, imbibati bine o panza moale si aplicati-o, izoland-o cu o folie de plastic de bandajul cu care se fixeaza pe cap. Aplicati aceste comprese consecutiv mai multe zile si rezultatul nu va intarzia sa apara. In paralel, faceti-i un masaj usor pe spate (indeosebi pe coloana vertebrala si pe burtica) cu acelasi ulei de ricin. Ganditi pozitiv si fiul dvs. cu siguranta se va vindeca. Compresa cu ulei o preparati astfel: incalziti uleiul si imbibati bine panza sau pansamentul; dupa ce indepartati surplusul de ulei, aplicati compresa direct pe piele. Este bine sa se mentina calda cu o perna electrica timp de o ora si jumatate sau doua dupa-amiaza ori seara, la culcare. Corpul se curata cu o solutie de bicarbonat de sodiu slab concentrata, pentru indepartarea aciditatii si secretiilor naturale. Alternati cinci zile de tratament cu trei zile de pauza. Va doresc multa sanatate si aveti incredere in Dumnezeu!
Alexandra - Sua
Felicitari si urari de bine minunatei "Formula As", d-nei directoare Sanziana Pop si colaboratorilor sai. Sunteti incomparabili, sunteti cei mai buni, demni de toata admiratia si respectul nostru, al tuturor.

</b><b>"Doresc un tratament pentru neoplasm gastric"
(Raspuns pentru Ana - , F. As nr. 533)

Sunt o cititoare pasionata a minunatei publicatii pe care o lansati saptamanal, curatind cu cuvinte si gesturi de o incredibila noblete lumea cenusie si murdara a mass-media romanesti. In speranta ca m-as putea inscrie si eu printre cei care - prin intermediul dvs. - intind o mana de ajutor celor aflati la greu, vin azi cu rugamintea de a publica la rubrica "Cititorii raspund" un mic sfat, rezultat din propria mea experienta.
Afectiunea de care suferiti - des intalnita astazi din cauza faptului ca acordam tot mai putin timp alimentatiei noastre zilnice si tot mai putina importanta alimentelor din care se compune ea - are ca principala cauza stresul, o alimentatie cu carente mari de vitamine, in special vitamina A si vitamina F, dar bogata in elemente iritante, ca sarea, alimentele afumate, conservate, superrafinate prin chimizare. Primul pas in tratarea acestei afectiuni este eliminarea acestor elemente din alimentatia dvs., iar urmatorul este adaugarea in alimentatie a elementelor carentiale, adica a vitaminelor. Acest lucru este cu atat mai anevoios cu cat vitaminele in stare pura le puteti gasi numai in sucuri de fructe proaspete, crude, dar care, dupa cum foarte bine stiti, nu sunt bine suportate de un stomac cu probleme, deoarece unele dintre ele pot spori aciditatea gastrica. De aceea, va recomand utilizarea uleiului din seminte de dovleac obtinut prin presare la rece, in cantitati cat mai mari. Acesta este de fapt un concentrat al semintelor de dovleac, foarte bogat in vitaminele A si E, utilizat dintotdeauna cu succes in traditia populara romaneasca pentru tratarea afectiunilor gastrice severe. Acest ulei este bine cunoscut taranului ardelean sau bucovinean, care-l foloseste din vremuri indepartate si la tratarea altor afectiuni ale tubului digestiv, viermi intestinali, afectiuni cu efecte inflamatorii, adenom de prostata etc. Daca nu aveti posibilitatea sa procurati acest ulei (se gaseste in majoritatea magazinelor "Plafar" din tara), va rog sa ma contactati telefonic, pentru a va ajuta. Multa sanatate!
ing. Emilia Bobe - tel. 0744/34.62.09, 0247/31.89.58, 0247/31.55.09

</b>
<b>
"Fiului meu ii curge in permanenta urechea"
(Raspuns pentru Garofita Mateuca - Bals, jud. Olt, F. As nr. 534)

Folositi bucatele de vata imbibate in tinctura de propolis. Am avut mari probleme cu urechile si acest tratament a fost mai mult decat benefic. Am vazut pe propria-mi piele cum o infectie cronicizata, care tot recidiva, a disparut in 48 de ore. Nu vreau sa va dau sperante, insa va sfatuiesc sa incercati.
Iulian Alex Dragoi - Londra, Uk

"M-am operat de fisura anala si rana nu se cicatrizeaza"
(Raspuns pentru Dan Cleopatra - Bucuresti,
F. As nr. 535)

Sunt convinsa ca urmatorul tratament ar putea sa va ajute: cura interna cu gel de aloe - 50 ml pe zi -, aplicatii locale dupa fiecare scaun a unei creme cu concentratie mare de aloe (peste 80%), bai de sezut cu ceai de coada-calului rece. Cura interna trebuie tinuta minimum trei luni, aplicatiile cu crema si baile se fac pana la vindecarea completa. Regimul alimentar trebuie sa nu contina alimente condimentate sau cu multi aditivi chimici. Toaleta de dupa fiecare scaun trebuie sa cuprinda spalarea locala cu apa rece din abundenta si cu sapun pentru copii, dupa care zona se sterge cu un prosop foarte moale (toaleta va trebui facuta toata viata). Mentionez ca acest tratament naturist este valabil si pentru cei care sufera de hemoroizi. Secretul lui consta in efectele benefice multiple pe care gelul de aloe le are asupra organismului, cura interna ducand la detoxifierea acestuia si la stimularea regenerarii celulare. In acelasi timp, o crema cu concentratie mare de gel de aloe va avea o mai mare putere de penetratie, accelerand regenerarea tesuturilor si asigurand totodata protectie impotriva germenilor patogeni. Mare atentie insa, aceasta nu trebuie folosita niciodata pe o suprafata murdara. D-nei Cleopatra si tuturor celor carora sfatul meu le va fi de ajutor le doresc multa sanatate si fericire.
Alexandra - Bucuresti, tel. 021/252.29.79, 0723/02.69.54

</b><b>"Cum pot scapa de epilepsie?"
(Raspuns pentru Stela Claudia Ciobanu - Slatina, F. As nr. 535)

Pentru problema dvs. va sfatuiesc sa va adresati d-lui dr. Sipos Cornel, de la Policlinica "Atlas" din Targu-Mures. D-l doctor este specialist in astfel de probleme. Programari se fac la tel. 0265/21.09.02. Multa sanatate!
Ovidiu Ordean - e-mail: ordean.ovidiu@mcr.ro

</b><b>"Am un chist benign in gura"
(Raspuns pentru Dia Cocea - Iasi, F. As nr. 535)

Marea dvs. sansa este ca intrebarea a fost adresata unde trebuie, si anume la revista "Formula As", aceasta publicatie atat de omenoasa prin serviciul pe care-l face cititorilor ei. Medicul alopat, daca nu are o specializare in domeniul homeopatiei, nu va reusi prin manevre mecanice ori interventii locale sa rezolve problema dvs. Doar un medic homeopat cu experienta poate, printr-un tratament simplu, sa va refaca intreg organismul, in asa fel incat sa nu mai produca chisturi si sa va rezolve si gusa polinodulara. Eu va recomand sa apelati cu toata increderea la d-na dr. Coros Daniela, medic homeopat. Cabinetul se afla pe B-dul Dacia nr. 29 (Piata Romana), tel. 021/212.59.20, 0722/58.82.86. Mult succes!
Ioana M. - Bucuresti

"La 23 de ani, sufar de alopecie"
(Raspuns pentru Elena Vrinceanu - Comanesti, jud. Bacau, F. As nr. 523)

M-a impresionat mult cazul Elenei, deoarece stiu ce inseamna sa faci fata mai multi ani acestei nedrepte suferinte. In liceu, am avut o colega care s-a confruntat cu aceeasi problema si care a incercat majoritatea tratamentelor mentionate de domnisoara Vrinceanu, tot fara a obtine rezultate durabile.Intr-un tarziu, i-a fost prescris un tratament cu o solutie spray de minoxidil, care se gaseste in farmacii si sub denumirea de Hairgrow. In decurs de cateva luni, rezultatele nu au intarziat sa apara: petele au disparut, iar colega mea si-a recapatat pletele. Nu exclud faptul ca exista si un oarecare factor de risc! Voi incerca sa explic si de ce: minoxidilul este un medicament care are puternice proprietati vasodilatatoare. El actioneaza asupra cresterii parului cand se aplica local, pe pielea capului, antreneaza o oprire a caderii parului si o dezvoltare a sistemului pilos. In aceasta utilizare, efectele nedorite sunt cateva reactii alergice, rare si fara gravitate, o iritatie locala, o retentie de apa si o usoara gafaiala. Minoxidilul nu pare a fi eficace decat la aproximativ 30% din pacienti, si mai ales la persoanele sub 35 de ani. Tratamentul nu are decat un efect temporar: o revenire la starea initiala este previzibila in cele trei sau patru luni care urmeaza opririi tratamentului. Dar nimic nu impiedica urmarea tratamentului mai multi ani, in cure de doua sau trei luni, cu pauze de patru luni. (Larousse, "Dictionar de medicina") Din pacate, nu sunt in masura sa va ofer alte date, trebuie totusi sa consulte un medic. Daca domnisoara Elena doreste detalii suplimentare, pot fi contactata pe adresa de e-mail: andreeaioana@yahoo.com Inainte de a incheia, tin sa va spun ca meritati toata consideratia pentru ceea ce faceti. Felicitari! Cu infinita stima,
Andreea Florea - Bucuresti

</b><b>"Baietelul nostru se confrunta cu o stare de greata permanenta"
(Raspuns pentru Victoria B. - Bucuresti,
F. As nr. 536)

Timp de doi ani am avut aceeasi problema. M-am simtit bine doar dupa ce am urmat o cura cu ulei de masline extra virgin (o lingurita dimineata, pe stomacul gol, si una seara, inainte de culcare) si cu ulei de floarea-soarelui dublu rafinat (dimineata, inainte de micul dejun, se plimba prin gura timp de 10-15 minute, o lingura de ulei, apoi se scuipa). Se poate repeta operatiunea si inainte de culcare. Uleiul de floarea-soarelui plimbat in gura devine alb si mult mai consistent si trebuie sa fiti foarte atenta sa nu se inghita nici o picatura, iar la sfarsit sa se spele cu foarte mare grija dintii si cavitatea bucala. Tinand cont de varsta copilului si de faptul ca nu este prea placuta aceasta operatiune, eu v-as sfatui ca la inceput sa-l protejati si sa nu-i dati decat uleiul de masline, care este mai simplu de administrat. Daca nu se simte mai bine in doua sau trei saptamani, atunci va trebui sa recurgeti si la uleiul de floarea-soarelui. Sper sa aud vesti bune.
Adriana Anghel - e-mail: adrianaanghel@hotmail.com

</b><b>"Tatal meu nu mai poate respira din cauza rinitei alergice"
(Raspuns pentru N. Postolache - Braila,
F. As nr. 537)

Si eu am o sensibilitate a cailor respiratorii si de multe ori am avut nasul infundat. Foarte eficiente sunt sedintele de aerosoli cu propolis, iar pe timp indelungat puneti in nas picaturi cu vitamina A. Sa nu va lipseasca din casa aceste picaturi si neaparat seara, inainte de culcare, puneti 3-4 picaturi in fiecare nara. Pentru sedintele de aerosoli, apelati la Policlinica "Apimedica" din Bucuresti. E nevoie de timp, dar cu perseverenta si credinta in Dumnezeu veti reusi. Multa sanatate!
Reli C. - tel. 0721/14.45.52, e-mail: relisort@yahoo.com