Frumusete

Redactia
FrumuseteIntrebati-ne, va raspundem. "Parul creste mai repede daca e tuns mai des?". Sunt pe punctul de a incepe o cariera promitatoare de manechin, dar am probleme cu parul, care in ultima vreme imi cade ingrozitor. Stilistul casei de moda pentru care lucrez m-a sfatuit sa ma tund cat mai des. Eu po...

FrumuseteIntrebati-ne, va raspundem

"Parul creste mai repede daca e tuns mai des?"

Sunt pe punctul de a incepe o cariera promitatoare de manechin, dar am probleme cu parul, care in ultima vreme imi cade ingrozitor. Stilistul casei de moda pentru care lucrez m-a sfatuit sa ma tund cat mai des. Eu port insa parul lung si perspectiva "cefei golase" ma inspaimanta. Va rog, ajutati-ma cu un sfat.
Claudia Rocsoreanu - Bucuresti In medie, parul creste 1-1,5 cm pe luna. In cazul tau, ceea ce te doare nu e viteza de crestere, ci desimea. Totul porneste de la radacina. Daca ea este alimentata cu substantele nutritive necesare, totul merge bine (sunt de preferat vitaminele naturale, branzeturile si fa o cura lunara cu vitamina A). Cand apar dereglari hormonale, cauzate de pilda de regimurile drastice de slabit sau de posturile indelungate, parul incepe sa cada. (Nu cumva esti in culpa?) In ceea ce priveste tunsoarea, rolul ei este ca face parul sa para ceva mai voluminos, pentru ca dispar varfurile de par subtiate. Ea reprezinta un avantaj si in cazul cand vei dori sa aplici "reteta minune de crestere a parului", publicata in repetate randuri la rubrica noastra de frumusete.

"Am riduri pe gat. Tot ce-am facut contra lor a fost in zadar"

Am 26 de ani si, in mod uimitor, mie ridurile nu-mi apar in jurul ochilor, asa cum se intampla la majoritatea femeilor, ci pe gat. Toata portiunea cuprinsa intre barbie si baza e strabatuta de niste dungi extrem de inestetice. Tot ce-am facut contra lor - creme, masaje - a fost in zadar. Aveti vreun sfat?
Teodora Bleut - Alba-Iulia Slabitul brusc duce in principiu la aparitia ridurilor pe gat. Solutii radicale de indepartare a lor nu exista, ci doar corecturi. De pilda, executa cat mai des urmatorul exercitiu de gimnastica: in picioare, cu talpile indepartate cam 30 de cm, lasa-te cu capul pe spate, indoind totodata si trunchiul, pana ce simti ca pielea gatului se intinde. Mentine pozitia, rotind capul usor spre stanga si dreapta. Repetat consecvent, exercitiul intareste musculatura gatului si a barbiei (partea de dedesubt). O alta solutie sunt mastile calde cu untdelemn de masline. Incalzeste putin uleiul intr-un ibric, inmoaie in el un prosopel, stoarce-l usor, ca sa nu se scurga, apoi infasoara-l in jurul gatului si pune peste el o folie de plastic. Dupa 20 de minute, compresa se scoate si gatul se spala doar cu apa calduta. Tamponeaza-l (nu-l sterge) cu un prosop absorbant. Masajul cu palma intinsa, executat constiincios, de la barbie spre baza este foarte eficient. Foloseste o crema hidratanta si grasa.

</b>
<b>
"Pasta de dinti indeparteaza impuritatile pielii?"

Am 19 ani, locuiesc in localitatea Ineu din judetul Arad si sunt angajata la o brutarie particulara. Cred ca din cauza temperaturii cuptorului, fata mea este mereu iritata si persista sa ramana asa, chiar si dupa ce plec de la serviciu. Cineva mi-a spus ca a citit intr-o revista straina ca pasta de dinti indeparteaza impuritatile pielii. Este adevarat?
Lucretia Da, este adevarat. In cazul tenurilor cu puncte negre si pori dilatati, ea actioneaza ca un prim ajutor excelent. In timp ce se usuca pe pielea bine curatata in prealabil, ea absoarbe grasimea si este un bun dezinfectant. Dar atentie! Tu vorbesti de caldura, nu de puncte negre si cosuri. Congestionarea tenului se rezolva cu apa rece: clateste-te cat mai des cu putinta pe fata si iesi afara, la aer. Acasa pune-ti pe fata comprese cu iaurt sau apa amestecata cu lapte si foloseste creme cat se poate de hidratante. Daca totusi ai tenul iritat din cauza cosurilor si a punctelor negre, mai eficiente decat pasta de dinti sunt mastile cu argila. In timp ce se usuca pe fata, pielea este irigata mai intens cu sange, iar iritatiile si chiar infectiile dispar mai usor. Daca in loc de apa amesteci praful de argila cu putin ceai de menta, senzatia de prospetime este si mai accentuata. Important: mastile nu se indeparteaza prin frecare, ci prin spalare usoara cu apa calduta, pentru ca zonele cu impuritati sa nu se irite si mai mult.

</b><b>"Sunt o fire sportiva si nu gasesc un parfum care sa mi se potriveasca"

In vreme ce alte fete de varsta mea merg la petreceri sau discoteca, eu prefer sa merg in excursii sau la un bazin de inot. Uneori, la cate o ocazie speciala, mai ies in oras, dar imbracata tot sport, in blugi si pulovere. Singurul lucru care-mi lipseste este un parfum care sa se potriveasca cu stilul meu. Ce exista pe piata mi se pare prea dulce, prea lesinat. Mi-ar placea ceva mai proaspat si mai aspru.
Donca Filiomescu - Brasov Iti recomandam folosirea unuia dintre parfumurile masculine, la mare trecere in ultima vreme printre... femei. Ce-i drept, creatorii lor le-au imblanzit mult mirosul, poate tocmai in scopul de a le tenta si pe doamne. Cert este ca tot mai multe vedete americane declara ca prefera parfumurile pentru barbati. Iata cateva pe care ti le recomandam: Amber (Cerruti), Baldessarini (Hugo Boss), Class Act (Avon), Higher (Dior), Mania (Armani), Jeans Couture Man (Versace). Succes!

Clubul dietelor de slabit

</b><b>Reteta cu mere si morcovi

Buna, tuturor prietenelor "Formulei As"!
Pentru ca este toamna, este sezonul fructelor si al legumelor proaspete. Pentru cele mai plinute dintre dvs. (si nu numai), am o reteta de slabit (care este si o reteta de sanatate), pe care am aflat-o (culmea!) de la un baiat.
Cura consta in mere si morcovi. Puteti manca in orice cantitate si la orice ora. Nu se tine un anumit numar de zile, ci atat cat rezistati (cat mai multe zile, cat mai multe kilograme date jos - 1 kg la doua zile). Merele si morcovii contin fibre, de aceea sunt foarte satioase. In plus, beti multa apa si ceaiuri (neindulcite) si faceti cat mai multa miscare. Va mai trebuie putina vointa si toamna va trece mult mai usor. Succes tuturor!Daniela Corina Radu -
str. Centurii nr. 9, bl. 113, sc. D, et. 8, ap. 164, sector 6, Bucuresti