Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... . "Doresc un tratament pentru imbunatatirea functiei renale". Tatal meu este hipertensiv si urmeaza tratament pentru tensiune de opt ani. De doua luni, l-am adus pentru o perioada la mine, in Canada. Pentru ca nu se simtea prea bine, l-am dus la un control medical. Rezultatele a...

Cititorii Intreaba...

</b>
<b>
"Doresc un tratament pentru imbunatatirea functiei renale"

Tatal meu este hipertensiv si urmeaza tratament pentru tensiune de opt ani. De doua luni, l-am adus pentru o perioada la mine, in Canada. Pentru ca nu se simtea prea bine, l-am dus la un control medical. Rezultatele analizelor care releva functionalitatea rinichilor nu sunt prea bune. Va redau rezultatele si limitele normale in standardul canadian: glucoza - 7.0 (normal: 4.0 - 6.0 mmol/l), ureea - 14.2 (normal: 3.2 - 7.1), creatinina - 251 (normal: 50-110). Ne ingrijoreaza valoarea mare a creatininei. In prezent, tatal meu face tratament cu Norvas, Altace, Aspirina si Furosemid. Toate acestea i-au fost prescrise de aici, din Canada. Mentionez ca a avut si un puternic emfizem pulmonar care a fost tratat. Multumesc tuturor cititorilor din tara care-mi vor putea recomanda un tratament naturist pentru imbunatatirea functiei renale.
Matilda - Canada, e-mail: mvahedia@on.maxxam.ca

</b><b>"Am tumora la ochi"

Sunt foarte deprimata deoarece am fost diagnosticata cu tumora la ochiul drept. Apelez la dvs. in speranta ca exista cineva care cunoaste un leac. Multumesc mult.
Mary - Sua

"Cum pot scapa de halitosis?"

Rog cititorii revistei sa-mi recomande un tratament pentru halitosis (mirosul urat al gurii). Mi-am aranjat dantura si nu am nimic la nas sau sinusuri. Am gusa endemica, dar fac tratament. Ma doare stomacul doar cand ma abtin sa mananc. Va multumesc anticipat.
Monica - Spania

"Sufar de hepatita B si C si am usturimi in gura"

Problema mea este ca am o hepatita cronica cu virus B si C si o usturime in gura, de parca mananc tot timpul ardei iute. Este un strigat de ajutor pentru dvs., sunt disperata si nu mi-a ramas decat sa-mi pun franghia de gat, ca nu mai stiu ce sa fac. Va rog din suflet sa ma ajutati, poate cineva stie ceva pentru aceasta usturime in gura. Nu este candida, nu se gaseste nici un microb, se spune ca este lipsa de vitamine. Am luat si vitamine, dar degeaba. Va multumesc.
Ioana Maxineanu - Italia

</b><b>"Nepotica mea a fost diagnosticata cu sarcom Ewing"

La varsta de 17 ani, cand colegii ei viseaza la viitor, Anca, nepotica mea, se confrunta cu o grava problema de sanatate. In august 1998 i s-a extirpat o tumora si i s-a pus diagnosticul de hemangiosarcom. Dupa un an, a fost operata a doua oara la Spitalul "Dr. Bagdasar", dupa care a facut 12 luni citostatice la Institutul de Oncologie Fundeni (septembrie 1999 - august 2000). Cu toate ca analizele efectuate lunar la Fundeni nu aratau nimic ingrijorator, iar fetita se simtea normal, tumora a recidivat, fiind necesara a treia interventie chirurgicala in aprilie 2002. In urma analizelor efectuate la Institutul "V. Babes", i s-a pus diagnosticul de sarcom Ewing. Rog din suflet pe toti cititorii revistei "Formula As" care cunosc sau au auzit despre un leac pentru aceasta boala sa-mi scrie. Va multumesc din suflet!
Elena Ciuciuc - loc. Dabuleni, str. G. Cosbuc nr. 6, jud. Dolj, cod 1185

"Sufar de tremur esential"

In "98 am fost diagnosticata cu tremur esential. Imi tremura capul. Nu stiu ce sa mai fac. Am abia 25 de ani. Medicii mi-au dat tratamente, dar au avut efect doar pe termen scurt. Daca nu mi-as incorda muschii gatului, s-ar observa tremuratul. M-am izolat de prieteni si de rude, pentru ca mi-e foarte greu sa ma controlez. Am momente cand ma doare foarte rau ceafa de atata incordare. Nu va dati seama ce bucurie mi-ati face daca ma veti ajuta sa elimin efectele acestei boli (cauza ei fiind inca necunoscuta)! In momentul acesta, sunteti singura mea speranta. Va multumesc din suflet!
Maria - Pitesti

</b>
<b>
"Fiul meu are bronsiolita"

Baietelul meu in varsta de 2 ani si 6 luni sufera de bronsiolita, boala diagnosticata de medici de la varsta de un an si sase luni. A fost internat si tratat in spital, dar din cauza multiplelor tratamente a devenit alergic la antibiotice, intrand in convulsie la administrarea acestora. Cu toate ca ii administrez in fiecare an gamaglobulina si face tratament sase luni pe an cu Bromwaxon, efectul este neschimbat, are aceleasi simptome: temperatura, agitatie, tuse, suflu greoi suierator, slabire progresiva. Imi este inima sfasiata de durere cand vad ca fiul meu sufera atat de mult. Prin intermediul acestei reviste, cer ajutorul specialistilor si oamenilor de bine care au trecut prin aceasta suferinta. Rog, daca se poate, sa-mi raspunda cineva cat mai repede, pentru a-mi scapa fiul din acest chin prin care trece. Va multumesc din suflet si astept ajutorul dvs.
Ecaterina - Bacau, tel. 0723/82.59.54

"Nepotelul meu sufera de boala lui Crohn"

Nepotelul meu are 15 ani si sufera de o boala cumplita, pentru care nu exista tratament: boala lui Crohn. Se manifesta prin inflamatii pe intestinul gros, care se sparg, si provoaca dureri ingrozitoare. In urma tratamentelor date boala se amelioreaza, dar nu se vindeca. Trebuie sa mentionez ca nepotelul meu locuieste cu parintii lui in Canada de patru ani. Acum doi ani, a fost diagnosticat cu aceasta boala si medicii de acolo n-au reusit sa-l vindece. De aceea, apelez la cititorii revistei, cu rugamintea sa ma ajute sa-i usurez suferinta.
Lucia Calina - Bucuresti, tel. 021/683.57.22

"Sotul meu are recidiva de neoplasm pulmonar"

In urma cu cinci ani si patru luni sotul meu a fost operat de neoplasm pulmonar. I s-a facut lobectomie superioara stanga pentru carcinom epidermoid moderat diferentiat. Dupa operatie a avut destule complicatii din cauza imunitatii scazute si a tratamentului cu citostatice si cobalt. In perioada care a urmat, a apelat la terapii naturiste: ceaiuri, sucuri, produse apicole, aloe, antioxidante, Cantastim - 4 cure, Isorel - in limita posibilitatilor noastre de pensionari, si nu in ultimul rand, rugaciuni. Cu toate acestea, in februarie a.c. i s-a descoperit o recidiva la lobul operat. In prezent tuseste mult, expectoreaza, face temperatura, nu are putere, vointa, este depresiv. Ia antibiotice si sirop pentru tuse. Medicii mi-au spus ca tumora ii va bloca in curand caile respiratorii. Poate ca mai exista si alte tratamente. Va rog sa ma ajutati, repet, sunt disperata! Va multumim si va dorim sa va dea Dumnezeu sanatate si numai bine. Cu stima,
Cati P. - Bucuresti

</b><b>"Fratele meu are neoplasm la amigdala stanga"

In urma cu doua luni, fratele meu in varsta de 47 de ani a fost diagnosticat cu neoplasm la amigdala stanga. Medicii banuiesc ca boala s-a instalat in urma cu un an. Poate printre cititorii revistei dvs. exista cineva care cunoaste un tratament naturist pentru aceasta boala si ma poate sfatui in acest sens. Va multumesc foarte mult.
Marilena Pascu - str. Negru-Voda, bl. B4, sc. D, ap. 19, Pitesti, tel. 0248/63.46.86

"La 24 de ani, nepotul meu este pe moarte"

Nepotul meu, in varsta de 24 de ani, a fost operat anul trecut de tumora maligna la creier. Timp de un an a facut raze cobalt, apoi o perioada s-a simtit bine. Eram fericiti, convinsi ca a scapat de boala... In august a inceput sa se simta rau. A mers la Cluj si a fost operat pentru a doua oara, de data aceasta tumora fiind benigna. Acum este paralizat si doctorii nu-i mai dau nici o sansa. E un copil atat de bun, incat mi-as da viata daca as sti ca el va trai! Va rog din suflet sa ma ajutati sa-l salvez!
D.M. - Sibiu

</b><b>"Fiica mea sufera de o boala rara: distrofie corneana"

Ma numesc Visan Elena si sunt disperata. Fiica mea de 21 de ani are distrofie corneana si medicii oftalmologi spun ca este un caz foarte rar (n-au mai intalnit asa ceva la noi in tara) si nu cunosc nici un tratament pentru aceasta boala, singura solutie fiind transplantul de cornee. Va rog respectuos sa ma ajutati si sa ma informati daca aveti cunostinta despre remedii ale acestui diagnostic, in afara de transplant. Cu mii de multumiri,
Elena Visan - str. Emil Garleanu nr. 7, bl. A3, sc. 1, et. 6, ap. 28, sector 3, Bucuresti

</b><b>"Bunicul meu are cancer mamar"

Am douazeci de ani si dintotdeauna am locuit impreuna cu bunicii (si parintii bineinteles) si m-am atasat de ei mai mult decat de parintii mei, care erau intotdeauna la serviciu. Acum cateva zile am primit o veste care mi-a intunecat viata: bunicul meu, in varsta de 81 de ani, are cancer mamar (pe partea stanga) intr-un stadiu avansat. Va cer un sfat, un tratament pe baza de plante sau o alta metoda alternativa care l-ar putea ajuta pe bunicul meu, pentru ca in astfel de cazuri medicina alopata este neputincioasa. Tratamentele cu citostatice sau operatia cu siguranta i-ar grabi moartea. Va rog din tot sufletul sa ma ajutati. Poate printre cititorii dvs. se afla persoane care s-au vindecat (sau cel putin au reusit sa incetineasca evolutia bolii). Astept cu nerabdare si cu multa incredere raspunsul dvs.
Oana Treeroiu - Valea Calugareasca, tel. 0721/76.87.33 Pentru Gojnea Georgeta (boala Hodgkin), Savin A. (Sarcom stromal inoperabil) si Oprea Nina (neoplasm bronho-pulmonar): apelati de urgenta la d-l Nicolae Pop din Cluj, tel. 064/17.06.77.

Cititorii Raspund

</b><b>"Cum pot scapa de o tulburare obsesivo-compulsiva?"
(Raspuns pentru Mirela, F. As nr. 509)

Am trecut si eu prin doua episoade ale acestei boli ingrozitoare si pentru ca stiu cat e de greu sa supravietuiesti unui asemenea diagnostic, vreau sa ii spun Mirelei ca exista doua medicamente care fac ca boala sa fie indepartata. Vorbesc cel putin de cele doua care m-au ajutat pe mine enorm. Este vorba de Anafranil (la inceput cate o tableta pe zi, timp de cateva zile, apoi doua, si pe urma trei, pentru timp mai indelungat). Dar cel mai bun pentru tulburarea obsesivo-compulsiva este Seroxat, luat tot asa, progresiv: una pe zi, una si jumatate, apoi tratament indelungat de intretinere, cate doua pe zi. Seroxat este destul de scump (cam 1,5 milioane cutia de 30 de comprimate), dar este pe lista de medicamente compensate total. Asadar, daca Mirela are un medic psihiatru care i-a pus diagnosticul, tot el o poate ajuta sa-i prescrie medicamentul compensat. Va rog sa-i transmiteti Mirelei aceste informatii, dar fara a-mi publica numele. Lumea este cum este si sunt foarte putini cei care pricep ca o boala psihica nu inseamna neaparat nebunie!
A.C. - Iasi

</b><b>"Mama mea are scleroza disco-somatica"
(Raspuns pentru Mariana Rusu - Italia, F. As nr. 520)

Draga Mariana, durerile pe care mama ta le simte la fiecare efort pot fi date de acumularea in articulatii a unor produsi nocivi, numiti radicali liberi. Radicalii liberi sunt molecule de oxigen rezultate din procesele metabolice. Actiunea lor distruge celulele organismului. Numarul de radicali liberi este crescut daca consumam alcool, fumam, traim in zone poluate, avem o viata stresanta. Studiile efectuate au aratat ca seleniul are rolul de a neutraliza acesti radicali liberi. In alimentatia zilnica gasim seleniu in oua, peste (macrou, hering), dar cantitatea este insuficienta, de aceea trebuie suplimentata. Este foarte importanta folosirea unei forme organice de seleniu, de preferat legata de L-metionina, care ii asigura o absorbtie de 100%. Combinatia cu vitaminele A, B6, C si E creste efectul antioxidant al seleniului. De aceea ii recomand mamei tale sa foloseasca Bio-Seleniu + Zinc, care are toate aceste calitati. Multa sanatate!
dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/202.30.23

</b><b>"Bunica mea face puroi sub unghii"
(Raspuns pentru G. Ene, F. As nr. 525)

Este posibil ca bunica dvs. sa aiba imunitatea scazuta sau sa prezinte o suprainfectie cu anumiti germeni sau ciuperci. Ca tratament local folositi: - O solutie compusa din 1 l apa si 6 pastile de Cloramina, in care bunica dvs. isi va inmuia degetele de cat mai multe ori pe zi, cand se manifesta boala. - Luati 3-4 nuci verzi pe care le pisati foarte bine intr-o piulita de sticla sau lemn, dupa care puneti peste ele 500 ml alcool de 70. Se agita energic si indelung, timp de cateva zile. Se tin degetele in aceasta solutie timp de cateva minute dimineata si seara, nu mai mult de 10 zile. - Ca tratament general, ar fi foarte indicat o fiola de Cantastim subcutanat la 7 zile, cinci saptamani, primavara si toamna. Ii urez multa sanatate bunicii dvs.!
dr. Dan Zamfir - e-mail: Dzamfir@aol.com</b>
<b>

</b><b>"Sufar de nevralgia Arnold de 30 de ani"
(Raspuns pentru Elena Olteanu - Ploiesti,
F. As nr. 525)

Va recomand sa tratati aceasta boala cu toata seriozitatea, deoarece desi boala are un caracter benign si nu pune viata in pericol, datorita simptomatologiei polimorfe (ameteli, arsuri ale capului si gatului, senzatii de voma, senzatii de cap greu si tulbure etc.) si caracterului progresiv, face ca integrarea sociala a pacientului sa devina din ce in ce mai dificila. Ca tratament naturist, va recomand: - Comprese cu foi de varza zdrobite, aplicate pe ceafa si pe frunte, avand grija ca fata interna a foii sa fie pe zona bolnava. Se tin cel putin 12 ore pe zi, timp de o luna. - Infiltratii cu Boicil (o fiola per sedinta) - mie mi-au dat cele mai bune rezultate. Infiltratia este profunda si se face strat cu strat, dinauntru catre inafara. Nu va recomand sa folositi Xilina sau Novocaina. - Acupunctura uneori rezolva pentru perioade indelungate aceasta problema. Reusita tine in mare masura de increderea dvs. si priceperea doctorului. Va recomand Institutul Visarion (langa Piata Romana) din Bucuresti, dr. Lavinia Nanu. Astept vesti bune de la dvs.
dr. Dan Zamfir - e-mail: Dzamfir@aol.com

"Fiul meu nu se mai vindeca de viroza pulmonara"
(Raspuns pentru Mirela Comis - Buzau, F. As nr. 525)

Din cele relatate de dvs. inteleg ca, desi a fost in repetate randuri tratat si investigat, copilul continua sa faca infectii ale cailor respiratorii. V-as recomanda sa mergeti la un institut de hematologie, unde se va putea vedea, pe baza unor analize complexe, daca copilul dvs. sufera de un anumit tip de imunodeficienta (fie la nivelul liniei celulare, fie la nivelul productiei calitative de anticorpi). De cele mai multe ori, desi cantitativ imunoglobulinele ies normale, o imunoelectroforeza poate decela concentratii scazute ale anumitor tipuri de anticorpi, cea mai frecventa fiind lipsa IgA si IgG2, care pare sa fie cauza bolii copilului dvs. Cu stima,
dr. Dan Zamfir - e-mail: Dzamfir@aol.com

</b>
<b>
"Fetita mea sufera de infectie urinara"
(Raspuns pentru Mariana, F. As nr. 527)

Nu cautati leacuri naturiste pentru fiica dvs. Din scurta descriere pe care o dati, inclin sa cred ca fetita poate avea probleme mult mai serioase decat o simpla infectie urinara recidivanta. Faptul ca in ciuda tuturor tratamentelor cu antibiotice facute infectia persista, ma face sa ma gandesc ca este posibil sa existe o malformatie a sistemului urinar - de exemplu reflux vezico-uretral (adica urina ajunge inapoi in rinichi din vezica, atunci cand aceasta se contracta), stenoza uretrala sau chiar litiaza renala (pietre la rinichi). Consultati un pediatru, pentru o mai ampla investigare a rinichilor, incepand cu o ecografie si continuand cu o investigare radio-izotopica a functiei lor. Daca exista o malformatie, aceasta trebuie corectata chirurgical cat mai curand posibil (si spun aceasta deoarece se pare ca deja a inceput sa ii afecteze cresterea). Uneori, in viata trebuie apelat si la bisturiu.
Daniel Ivan, medic rezident pediatru - Flint, Michigan, Sua, e-mail: vanluck2000@hotmail.com

</b>
<b>
"Ma paste un mare necaz: amputarea piciorului"
(Raspuns pentru Alexandru Casa - Bod-Sat, jud.Brasov, F. As nr. 529)

Pentru imbunatatirea circulatiei sangelui si stagnarea evolutiei bolii, va recomand un produs natural pe baza de ulei de somon - Omega 3, ulei din germeni de grau si vitamina E naturala si un regim alimentar vegetarian + peste. Trebuie sa renuntati la fumat, alcool, zahar, grasimi animale, sare.
dr. farmacist Ion Pavel - Bucuresti, tel. 0723/53.17.63
Primul lucru: nu disperati. Rugati-va lui Dumnezeu si multumiti-I, stiind ca El va poate ajuta. Daruiti ceva unui sarac sau ajutati chiar astazi pe cineva. Tineti macar o saptamana post, cu mancare mai usoara si cu multe legume si fructe, de preferat crude, sub forma de salate. Evitati o vreme grasimile, care fac sangele vascos. In loc de lapte dulce, beti iaurt. - Consumati "Granovit" (fulgi de grau germinat) - cate 3-6 linguri/zi, in cure de 3-4 saptamani. Se gasesc la magazinele de paine din Brasov, sau la "Apicola" (pe str. Muresenilor, in Brasov). - Faceti miscare, fie si simplu mers de cateva ori pe zi, in scopul imbunatatirii circulatiei sanguine. Cand va odihniti, tineti picioarele mai sus decat restul corpului (1-2 perne puse pe pat, sub calcaie). - Beti ceaiuri de papadie, macese si urzici (1-2 lingurite de planta la o cana de apa in clocot, 2-3 cani pe zi); lichidele fluidifica sangele, iar ceaiul din aceste plante subtiaza peretii inflamati ai venelor si le "deschid" pentru circulatie. - Faceti dimineata si seara bai de picioare, timp de 15 minute, cu ceai concentrat de frunze de urzici (doi pumni de frunze uscate si maruntite la un litru de apa fierbinte). Seara, inveliti piciorul bolnav, fara a strange tare, cu un bandaj imbibat in decoct concentrat de urzica si tineti piciorul mai ridicat decat restul corpului; pentru a evita senzatia de frig, acoperiti bandajul cu un nylon si peste el puneti o patura. Daca puteti suporta, tineti pe picior bandajul cu decoct de seara pana dimineata; daca nu, stergeti usor piciorul si frectionati-l cu tinctura de castane sau de spanz, ori ungeti-l cu Stimuven. - Maruntiti (cu masina de tocat) castane (Aesculus hippocastanum). Se gasesc mai ales pe aleea de sub Tampa. Puneti-le intr-un borcan si acoperiti-le cu alcool; agitati o data pe zi; dupa o saptamana, strecurati printr-o batista si stoarceti bine. Frectionati usor piciorul de la degete spre genunchi (intotdeauna ascendent, niciodata invers). - Procurati-va tinctura de spanz (Helleborus purpurascens) de la Plafar sau Apicola, ori preparati-o singur, din radacini de spanz cumparate de la vanzatorii din pietele din Brasov, astfel: intr-un borcan cu capac filetat, turnati un pumn de radacina de spanz maruntita, adaugati doua cani de alcool de casa si lasati-le una-doua saptamani la loc caldut, agitand zilnic. Atentie, folositi aceasta tinctura numai pentru frectii, in sens ascendent (nu aplicati peste taieturi sau rani!), nu si intern. Spanzul este foarte toxic! Nu uitati sa etichetati borcanul. Daca nu gasiti spanz in piata, procurati de la farmacie gelul sau unguentul romanesc Stimuven, realizat tot pe baza de spanz. Castanele si spanzul, in aplicatii externe, sunt renumite pentru imbunatatirea circulatiei sanguine. Va doresc multa sanatate!
Cornel S. - Brasov, e-mail: philadelphos@hotmail.com

"Din cauza herniilor de disc, pot paraliza oricand"
(Raspuns pentru Marian Lucia - Cluj-Napoca,
F. As nr. 529)

Apelati la Dumitru Dester, din satul Ragla, comuna Cetate, judetul Bistrita-Nasaud. Dumnealui trateaza cu succes chiar afectiuni grave ale coloanei vertebrale. A scapat de la operatie multi suferinzi de hernie de disc. In "F. As" nr. 443 (11 decembrie 2001) s-a scris un articol pe larg despre tratamentele sale. De asemenea, multi oameni au scapat de operatie si de necazurile date de hernia de disc, facand timp de doua saptamani impachetari cu namol si bai calde in apele minerale de la Sarata Monteoru din judetul Buzau. Tot in arhiva revistei "Formula As" se mentioneaza cazuri de hernie de disc rezolvate prin tratament cu Vitalizantul Groza, un extract original din 12 plante (Cabinetul "Natura", la care poate fi contactat d-l Groza, se afla in Arad, str. Lucian Blaga nr. 15, tel. 0257/28.09.46).
Cornel S. - Brasov, e-mail: philadelphos@hotmail.com

"Copilul nostru sufera de hidrocefalie obstructiva supratentoriala"
(Raspuns pentru Aurelia Eberling - Timisoara,
F. As nr. 530)

Din descrierea pe care o faceti, este posibil ca evolutia hidrocefaliei sa se fi oprit. Faptul ca la varsta de 2 ani si 7 luni copilul dvs. este in stare sa faca toate lucrurile pe care le face orice alt copil de varsta lui, este incurajator. Cu toate acestea, este greu de dat un pronostic final, privind evolutia sa in acest moment. Desigur, operatia ar fi fost cea mai buna varianta pentru el, caci astfel ar fi putut fi stopata evolutia acumularii de lichid in creier. Faptul ca alti copii au facut aceeasi operatie si nu au supravietuit nu inseamna nimic. In general, copiii cu hidrocefalie care necesita astfel de interventii au si alte probleme de sanatate, iar faptul ca nu au supravietuit ar putea fi legat de cu totul alte probleme pe care ei le-au avut. Cea mai buna solutie pentru copil in acest moment ar fi sa ii faceti un Ct cerebral (computer tomograf pentru cap). Cu aceasta investigatie, mergeti la un medic neurolog sau neurochirurg pentru copii si cereti-i opinia. Daca reusiti sa scanati imaginile si sa mi le transmiteti prin e-mail, impreuna cu toate datele despre copil, eu voi incerca sa discut cazul cu cineva de la spitalul la care lucrez aici, in Sua. Cu prietenie,
Daniel Ivan - Flint, Michigan, Usa, e-mail: vanluck2000@hotmail.com

"Am hipermetropie care nu s-a ameliorat de-a lungul timpului"
(Raspuns pentru Iustina Iacob - Iasi, F. As nr. 531)

Doamna Iustina, Clinica de Oftalmologie "Ama Optimex" din Bucuresti va ofera o consultatie gratuita pentru a putea stabili exact situatia dvs. si ce este de facut. Pentru programare, va rugam sa sunati la tel. 021/610.36.47, 021/211.16.22, 0723/88.93.15.
dr. Andrei Filip(Raspuns valabil si pentru d-na Ioana Dumitrescu - Bucuresti, "Am infectii la ochi si vezica urinara, care nu cedeaza la antibiotice", F. As nr. 531)
"Tatal meu a fost operat de neoplasm faringian"
(Raspuns pentru Alina Avramescu - Brasov,
F. As nr. 541)

Doresc sa intind si eu o mana de ajutor prin intermediul revistei, pentru cei in suferinta. Mesajul meu se adreseaza d-nei Alina Avramescu, careia ii sugerez o posibila cale de urmat pentru tatal sau. Si tatal meu a fost operat de cancer, dar la duoden, si s-a refacut foarte repede, urmand tratamentul d-lui Ioan Istrate (pentru orice tip de cancer), despre care "Formula As" a mai scris in cateva randuri. Este de mentionat faptul ca tatal meu nu a facut citostatice si nici iradieri. Conteaza, de asemenea, credinta in Dumnezeu, vointa de a se face bine, gandirea pozitiva si sustinerea familiei, pentru ca bolnavul sa aiba un moral bun. D-l Istrate poate fi gasit la tel. 021/630.45.72, 0722/67.29.41, in zilele de luni si marti, intre orele 9:00 si 12:00. Sanatate si credinta in Dumnezeu!
Iuliana Radu - Bucuresti, tel. 021/208.50.86